Πληροφορίες για: Ταϊλάνδη

Φανταστικές "βουτιές" σε εξωτικές θάλασσες

Όταν κάποιος αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη “βουτάει” με τη φαντασία του σε μια θάλασσα από ονειρικά χρώματα και εικόνες με κοινό παρανομαστή το εξωτικό. Σύντομα, η φαντασία γίνεται όραμα και το όραμα πραγματικότητα που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Ισορροπημένος συνδυασμός του παλιού με του νέου

Ο τόπος αυτός έχει τα πάντα: λαμπρούς ναούς, επιβλητικά παλάτια, αρχαίες πόλεις, λευκές αμμώδεις παραλίες, καταπράσινα βουνά, μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, μερικά από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία στον κόσμο, μια ξεχωριστή και πολύ γευστική κουζίνα και μια αφθονία από τροπικά φρούτα.
Οι Ταϊλανδοί συνδυάζουν με μια μοναδική ισορροπία το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το παρελθόν με τον ίδιο ενθουσιασμό για κάθε τι καινούριο και τη χαρά για τις σημερινές απολαύσεις. Κι είναι ακριβώς αυτό το παράδοξο φαινόμενο που κάνει την Ταϊλάνδη μια τόσο αξιόλογη χώρα.

Ιδανικός προορισμός και απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία

Γιατί εδώ δεν συνδυάζεται μόνο ένας καταπληκτικός προορισμός με μια τεράστια πολιτισμική παράδοση, αλλά υπάρχουν και όλες οι σύγχρονες ανέσεις, που εξασφαλίζουν την πιο ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Από την αποκλειστική εξυπηρέτηση μέχρι τις καλύτερες ευκαιρίες για αξιοθέατα, διαμονή, φαγητό και αγορές, ο ταξιδιώτης θα βρει πολλά ενδιαφέροντα.

Από τους ναούς της Μπανγκόκ με τις ολόχρυσες κωνικές στέγες μέχρι τα εντυπωσιακά ερείπια στις αρχαίες πρωτεύουσες, από την ήρεμη γοητεία των αγροτικών πόλεων μέχρι τα συναρπαστικά τροπικά παραλιακά θέρετρα, οι επιλογές στην Ταϊλάνδη είναι ατελείωτες.

Όσες φορές και να την έχετε επισκεφθεί, πάντα υπάρχει κάτι καινούριο για να ανακαλύψετε!

Μπανγκόκ

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι η Μπανγκόκ, ενώ επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα Ταϊλανδέζικα. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι έχουν όλη την καλή διάθεση να μιλήσουν στους τουρίστες στα Αγγλικά

Πουκέτ

Πουκέτ, γνωστό και ως «Μαργαριτάρι του Νότου», που είναι το μεγαλύτερο, πιο πυκνοκατοικημένο και περισσότερο τουριστικό νησί της χώρας . Θα δυσκολευτείτε να αποχωριστείτε τις παραλίες τους με τα φοινικόδεντρα, αλλά όταν τα καταφέρετε και προχωρήσετε στο εσωτερικό τους θα ανακαλύψετε φυτείες καρυδών, ορυζώνες και τροπική βλάστηση.

Πατάγια

Νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ και μόλις δύο ώρες οδικώς βρίσκεται κανείς στην κοσμοπολίτικη εξωτική Πατάγια, με τις καταπληκτικές αμμουδιές και τα διάφανα νερά, την υπέροχη νυκτερινή ζωή και τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Επισκεφθείτε την! Απέχει περίπου 1 ώρα από την Μπανγκόκ και προσφέρει όλες τις απολαύσεις που επιδιώκει ο ταξιδιώτης. Απολαύστε πολλά εστιατόρια, μπαρ, θέαμα, θαλάσσια σπορ και μια επιλογή πολλών καλών ξενοδοχείων είτε στον πολύβουο δρόμο της Πατάγια, είτε σε πιο απομονωμένα μέρη.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ταϊλάνδη

Ανεξάρτητη ασιατική χώρα, που εντοπίζεται στη νοτιοανατολική Ασία και καταλαμβάνει κεντρικές και δυτικές περιοχές της Ινδοκινεζικής Χερσονήσου. Η έκτασή της στα 513.115 τ. χλμ., που αποτελεί το 1,17% της ασιατικής ηπείρου και ο πληθυσμός της το 2002 εκτιμήθηκε στα 62.354.402.
Η Ταϊλάνδη εκτείνεται στο δυτικοκεντρικό τμήμα της χερσονήσου της Ινδοκίνας, στη νοτιοανατολική Ασία και ορίζεται από τις συντεταγμένες 20° ως 6° βόρειο πλάτος και 97° ως 106° ανατολικό μήκος. Η απόσταση που καλύπτει η έκτασή της από βορρά προς νότο είναι 1.500 χλμ. και από την ανατολή προς τη δύση 800 χλμ. Συνορεύει ανατολικά με την Καμπότζη σε μήκος 600 χλμ. περίπου, ανατολικά και βορειοανατολικά με το Λάος σε μήκος 1.200 χλμ. περίπου, νότια με τη Μαλαισία σε μήκος σχεδόν 420 χλμ. και τα βορειοδυτικά και δυτικά σύνορα της με τη Μιανμάρ εκτείνονται σε μήκος σχεδόν 1.500 χλμ. Στα νοτιοδυτικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό κατά μήκος 739 χλμ., ενώ τα νότια - νοτιοανατολικά παράλια της χώρας στη Θάλασσα του Κόλπου της Ταϊλάνδης εκτείνονται κατά 1.874 χλμ.

Γεωγραφία

Από μορφολογικής άποψης η χώρα ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ινδοκίνας και καθορίζεται από τις ορεινές προεκτάσεις των Ιμαλαΐων. Γενικά η δομή της μορφολογίας είναι σύνθετη και παρουσιάζει διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Διακρίνεται η βορειοδυτική, η νοτιοδυτική και η ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης.
Συγκεκριμένα, στα βορειοδυτικά της χώρας τα όρη του Θιβέτ και της Μιανμάρ προεκτείνονται στο βόρειο τμήμα της χώρας με γεωγραφικά σημεία πάνω από 18° βόρειο πλάτος και δυτικά από τις 99° ανατολικό μήκος. Οι οροσειρές της περιοχής δεν έχουν μεγάλο ύψος, είναι σκεπασμένες από πλούσια δάση και χωρίζονται από βαθιές κοιλάδες από τις οποίες διέρχονται ποταμοί. Η οροσειρά Τάνεν Τονγκ Νταν απλώνεται στα ταϊλανδικά σύνορα με τη Μιανμάρ και έχει υψηλότερη κορυφή την Ντόι Ιντανόν με μέγιστο ύψος 2.295 μ. Τα όρη Ντόι Λουάνγκ με ύψος 2.115 μ. βρίσκονται στα σύνορα με το βόρειο Λάος. Η οροσειρά Ντάουνα με ύψος 2.080 μ. ορθώνεται στα δυτικά σύνορα με τη Μιανμάρ και πιο νότια η οροσειρά Μπιλάουκ Τάουνγκ εκτείνεται στη βόρεια Μαλαϊκή Χερσόνησο.
Στη νοτιοδυτική Ταϊλάνδη υπάρχει μια τεράστια πεδιάδα με πλάτος που κυμαίνεται από 150 μέχρι 200 χλμ. και μήκος από βορρά προς νότο 400 χλμ. Η κοιλάδα αυτή αρδεύεται από τον ποταμό Τσάο Πράγια και τους παραποτάμους του. Στα ανατολικά της πεδιάδας ορθώνεται η οροσειρά Θίου Κάο με ύψοος 2.320 μ.
Η ανατολική Ταϊλάνδη παρουσιάζει στο ανάγλυφό της το χαμηλό οροπέδιο Κοράτ, ύψους περίπου 1000 μ., που έχει έδαφος λιγότερο γόνιμο από ό,τι η νοτιοδυτική ζώνη.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Εδώ, το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται για να παράγουν ένα καλειδοσκόπιο από καταπληκτικές εικόνες, χρωματισμένες από έναν μοναδικό πολιτισμό και αιώνιες παραδόσεις.

Χάρτης Ταξιδιού Ταϊλάνδη

Προτεινόμενα Ατομικά Ταξίδια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια