fb

Πληροφορίες για: Κράμπι

Η εξωτική πλευρά της Ταϊλάνδης
Στις εκβολές του ποταμού Κράμπι, στη Νότια Ταϊλάνδη, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της χώρας. Το Κράμπι είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να εξερευνήσουν παρθένες περιοχές, άγρια φύση, να κάνουν καταδύσεις, ταξίδι του μέλιτος η απλά να ξεκουραστείς από την καθημερινότητα της πόλης.

Γίνεται εσείς οι πρωταγωνιστές του νησιού
Ονειρικά τοπία που έγιναν παγκοσμίως γνωστά τόσο από τις ταινίες του James Bond όσο και από την ταινία “Η Παραλία”. Μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί του γαλάζιου και του πράσινου συνθέτουν το σκηνικό.

Τοπίο με οργιώδη βλάστηση
Το Κράμπι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Ταϊλάνδης. Οι έρημες αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, οι βράχοι με τα παράξενα σχήματα και η καταπράσινη τροπική βλάστηση που καλύπτει κάθε σπιθαμή γης σε συνδυασμό με τις ανέσεις των ξενοδοχειακών μονάδων, συμπληρώνουν το σκηνικό για τέλειες διακοπές

Κλονγκ Μουάνγκ

Η Klong Muang είναι μια όμορφη παραλία που βρίσκεται στα βόρεια του Ao Nang, με εκπληκτικά καταπράσινα νερά. Η παραλία με τις αντιθέσεις της, έχει δύο όψεις - μια μεγάλη αμμώδη έκταση στα νότια, και μια στενή λωρίδα άμμου κάμπτοντας προς τα βόρεια.

Νοφάρα Θάρα

Η παραλία αυτή βρίσκεται σε έκταση περίπου 5χλμ και είναι δίπλα στην Ao Nang. Χωρίζεται σε δύο ίσα μέρη από ένα ποτάμι. Η πλευρά που βρίσκεται πλησιέστερα προς Ao Nang είναι η πιο ανεπτυγμένη. Η πρόσβαση προς την άλλη πλευρά είναι με καραβάκι, ή μέσω ενός παραδοσιακού Ταιλανδέζικου χωματόδρομου.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ταϊλάνδη

Ανεξάρτητη ασιατική χώρα, που εντοπίζεται στη νοτιοανατολική Ασία και καταλαμβάνει κεντρικές και δυτικές περιοχές της Ινδοκινεζικής Χερσονήσου. Η έκτασή της στα 513.115 τ. χλμ., που αποτελεί το 1,17% της ασιατικής ηπείρου και ο πληθυσμός της το 2002 εκτιμήθηκε στα 62.354.402.
Η Ταϊλάνδη εκτείνεται στο δυτικοκεντρικό τμήμα της χερσονήσου της Ινδοκίνας, στη νοτιοανατολική Ασία και ορίζεται από τις συντεταγμένες 20° ως 6° βόρειο πλάτος και 97° ως 106° ανατολικό μήκος. Η απόσταση που καλύπτει η έκτασή της από βορρά προς νότο είναι 1.500 χλμ. και από την ανατολή προς τη δύση 800 χλμ. Συνορεύει ανατολικά με την Καμπότζη σε μήκος 600 χλμ. περίπου, ανατολικά και βορειοανατολικά με το Λάος σε μήκος 1.200 χλμ. περίπου, νότια με τη Μαλαισία σε μήκος σχεδόν 420 χλμ. και τα βορειοδυτικά και δυτικά σύνορα της με τη Μιανμάρ εκτείνονται σε μήκος σχεδόν 1.500 χλμ. Στα νοτιοδυτικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό κατά μήκος 739 χλμ., ενώ τα νότια - νοτιοανατολικά παράλια της χώρας στη Θάλασσα του Κόλπου της Ταϊλάνδης εκτείνονται κατά 1.874 χλμ.

Γεωγραφία

Από μορφολογικής άποψης η χώρα ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ινδοκίνας και καθορίζεται από τις ορεινές προεκτάσεις των Ιμαλαΐων. Γενικά η δομή της μορφολογίας είναι σύνθετη και παρουσιάζει διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Διακρίνεται η βορειοδυτική, η νοτιοδυτική και η ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης.
Συγκεκριμένα, στα βορειοδυτικά της χώρας τα όρη του Θιβέτ και της Μιανμάρ προεκτείνονται στο βόρειο τμήμα της χώρας με γεωγραφικά σημεία πάνω από 18° βόρειο πλάτος και δυτικά από τις 99° ανατολικό μήκος. Οι οροσειρές της περιοχής δεν έχουν μεγάλο ύψος, είναι σκεπασμένες από πλούσια δάση και χωρίζονται από βαθιές κοιλάδες από τις οποίες διέρχονται ποταμοί. Η οροσειρά Τάνεν Τονγκ Νταν απλώνεται στα ταϊλανδικά σύνορα με τη Μιανμάρ και έχει υψηλότερη κορυφή την Ντόι Ιντανόν με μέγιστο ύψος 2.295 μ. Τα όρη Ντόι Λουάνγκ με ύψος 2.115 μ. βρίσκονται στα σύνορα με το βόρειο Λάος. Η οροσειρά Ντάουνα με ύψος 2.080 μ. ορθώνεται στα δυτικά σύνορα με τη Μιανμάρ και πιο νότια η οροσειρά Μπιλάουκ Τάουνγκ εκτείνεται στη βόρεια Μαλαϊκή Χερσόνησο.
Στη νοτιοδυτική Ταϊλάνδη υπάρχει μια τεράστια πεδιάδα με πλάτος που κυμαίνεται από 150 μέχρι 200 χλμ. και μήκος από βορρά προς νότο 400 χλμ. Η κοιλάδα αυτή αρδεύεται από τον ποταμό Τσάο Πράγια και τους παραποτάμους του. Στα ανατολικά της πεδιάδας ορθώνεται η οροσειρά Θίου Κάο με ύψοος 2.320 μ.
Η ανατολική Ταϊλάνδη παρουσιάζει στο ανάγλυφό της το χαμηλό οροπέδιο Κοράτ, ύψους περίπου 1000 μ., που έχει έδαφος λιγότερο γόνιμο από ό,τι η νοτιοδυτική ζώνη.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Προορισμός σαν παραμύθι. Καιρός τροπικός με γαλήνιες παραδεισένιες παραλίες που δεν θα ήθελες να φύγεις ποτέ από εκεί.

Απολαύστε ένα ονειρικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Κράμπι