fb

Μαδρίτη, Βαλένθια, Βαρκελώνη, ποια από τις τρείς προτιμάτε;

Ενας συνδυασμός τριών πόλεων, τριών πρωτευουσών, τριών πολιτισμών. Περνάς από την μία πόλη  στην άλλη και γοητεύεσαι. Ποια να ξεχωρίσεις, ποια να σε κατακτήσει; Περιμένεις στο τέλος αφού τις γνωρίσεις και τις τρείς να βγάλεις τα συμπεράσματα σου και πάλι μένεις μπερδεμένος. Ποια προτιμάς τελικά; Η καθεμία έχει τον λόγο της για να σε κατακτήσει .
Η αρχοντική πρωτεύουσα Μαδρίτη, καστελιάνα στην ψυχή, εκφράζει όλο το δυναμισμό της χώρας. Ο πολιτιστικός της πλούτος είναι τεράστιος αφού εδώ βρίσκονται τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας, ενώ δεν υστερεί σε δυναμισμό. Δράση και ζωντάνια στις πλάθας ( πλατείες ) της και στους δρόμους της, στις αβενίδος (λεωφόρους) της, στα εμπορικά της κέντρα που κατακτούν όλες τις ηλικίες, ενώ το γήπεδο της Ρεάλ και η παλαιά πόλη γύρω από την Πλάθα Μαγιόρ ( Κεντρική Πλατεία ) αποτελούν άλλο ένα μαγνήτη.
Η Βαλένθια, άγνωστη και παραμελημένη μέχρι πρόσφατα, μπήκε δυναμικά στον τουριστικό χάρτη με την αναπαλαίωση και πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, με την επέκταση και ανάδειξη της μαρίνας της, αλλά κυρίως χάρις στην Πόλη των Τεχνών και των επιστημών   που σχεδίασε ένα διάσημο τέκνο της : ο Σαντιάγκο Καλατράβα , στις εκβολές του Τούρια. Κτήρια που θυμίζουν σκελετούς προϊστορικών ζώων και φανταστικών όντων την κοσμούν.
Στο τέλος είναι η Βαρκελώνη, τόσο μοναδική, τόσο μεσογειακή, τόσο πλούσια σε εικόνες, αποτελεί το όνειρο όλων μας. Την φήμη της στηρίζουν τα πασέο της, τα κτήρια του Γκαουντί, το Μπάριο Γκότικο, το Πουέρτο Ολύμπικο, το Μοντχούικ και το στάδιο Καμπ Νόου της Μπάρτσα. Πλούσια πολιτιστικά με μουσεία των μεγάλων δημιουργών που γεννήθηκαν η έζησαν εδώ: Πικάσο , Μιρό , Νταλί. Η γοητεία της όμως βρίσκεται έξω στις πλατείες , στο βουλεβάρδο, στην Ράμπλα , στις παραθαλάσσιες ζώνες της όπου δεν χορταίνεις να περπατάς και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της μέρας και της νύχτας τρώγοντας και διασκεδάζοντας.
Στιγμές του ταξιδιού
Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν αυτό το ταξίδι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο, τις αντιθέσεις, τις ομοιότητες, την ομορφιά της κεντρικής και της Νότιας Ισπανίας. Από τις μεσαιωνικές πόλεις της Καστίλης στα λευκά χωριά του Νότου .
Από τη Μαδρίτη, αρχόντισσα καστελιάνα, ζωντανή,  με το Πράδο  και τα άλλα σημαντικά μουσεία της αλλά και με την έδρα της Ρεάλ.
Από εκεί στον Νότο, με διαδρομές που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε την χώρα σε βάθος,  από τα υψίπεδα της Καστίλης στην πεδιάδα του Γουαδαλκιβίρ, την πεδιάδα της Ανδαλουσίας προς τα Λευκά χωριά και την Ρόντα και προς πόλεις που δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να τις συστήσουμε: την Σεβίλλη, την Γρανάδα, την Κόρδοβα, με μνημεία ξακουστά: την Αλάμπρα, το Αλκάθαρ, τη Μεθκίτα, που μας θυμίζουν το ανατολίτικο παρελθόν τους, αλλά και με την γοητεία της  καθημερινότητας τους  που την ζούμε όταν περπατάμε στην Σάντα Κρουζ ή στο Μπάριο Χούδιο ή στο Αλμπαιθίν ή όταν κάνουμε την κρουαζιέρα στον Γουαδαλκιβίρ ή όταν παρακολουθούμε ένα παθιασμένο φλαμένγκο.
Καταλήγουμε στην ολοζώντανη Καταλονία και στο διαμάντι της, τη μεσογειακή Βαρκελώνη, την οποία θα απολαύσουμε με τις πλούσιες ξεναγήσεις μας του εξειδικευμένου στην ισπανική κουλτούρα αρχηγού μας. 


Την εμπειρία αυτή θα τη ζήσετε με το Versus

Δείτε και άλλες εμπειρίες

Μια εμπειρία από τη Βαρκελώνη...

Περισσότερα

Girona m' enamora!

Περισσότερα

Ο σουρεαλιστής Σαλβαδόρ Νταλί...

Περισσότερα

Μια εμπειρία από την παραμυθένια...

Περισσότερα

Κρουαζιέρα στον Δούρο Ποταμό...

Περισσότερα

Λισαβόνα, η πόλη με την ιστορία-ασανσέρ...

Περισσότερα

Φάντος

Περισσότερα

Σαλβαδόρ Ντε Μπάια - Νορντέστε...

Περισσότερα

Σαλαμάνκα: Μια εμπειρία από...

Περισσότερα

Καστίλλη - Λεόν: Στα κάστρα...

Περισσότερα

Μια εμπειρία μας από τη Μαδρίτη…...

Περισσότερα

Μέριδα: Με γοητεία άλλης εποχής...

Περισσότερα

Κάθερες: Σαν μεσαιωνικό παραμύθι...

Περισσότερα

Βαλεαρίδες, η εξωτική Μεσόγειος!...

Περισσότερα

Τέιδε Η κορυφή της Ατλαντίδας;...

Περισσότερα

Ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου (El...

Περισσότερα

ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ...

Περισσότερα

Φλαμένκο...Η τέχνη του πάθους...

Περισσότερα

Μια εμπειρία από το Γιβραλτάρ...

Περισσότερα

Οι μυθικές Ηράκλειες Στήλες

Περισσότερα

Ρόντα: Aνδαλουσιανός έρωτας

Περισσότερα

Βαρκελώνη: Η ανατρεπτική πρωτεύουσα...

Περισσότερα

MUSEO DEL PRADO – ΜΟΥΣΕΙΟ...

Περισσότερα

ANTONI GAUDÍ - Μια ιδιοφυία...

Περισσότερα

Μουσείο Γκούγκενχαϊμ: Στο ναό...

Περισσότερα

Χώρα των Βάσκων

Περισσότερα

Το ταξίδι μας στα Κανάρια Νησιά...

Περισσότερα

ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

Περισσότερα

5+1 τρόποι για να απολαύσετε...

Περισσότερα

Η αίρεση των Καθαρών

Περισσότερα

Canal du Midi – ο υδάτινος...

Περισσότερα

Οι μεγάλες γιορτές της Ανδαλουσίας...

Περισσότερα

Οι γιορτές του Σαν Φερμίν

Περισσότερα

Το Τολέδο του Ελ Γκρέκο

Περισσότερα

Ξενάγηση χωρίς ουρές στο Μουσείο...

Περισσότερα

Η γιορτή των Αλόγων

Περισσότερα

Η γιορτή των αυλών (ΚΟΡΔΟΒΑ)...

Περισσότερα

Οι Μαγιάτικοι Σταυροί (ΚΟΡΔΟΒΑ)...

Περισσότερα

SALVADOR DALÍ - Το όνειρο...

Περισσότερα