fb

Βόρεια Κένυα: Αναζητώντας τα ίχνη του πρώτου ανθρώπου | Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2024

Διάρκεια: 13,16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στόχος του ταξιδιού είναι να εξερευνήσουμε την Κένυα που δεν υπάρχει στα συνήθη τουριστικά προγράμματα. Θα περιπλανηθούμε στο άγριο βόρειο τμήμα της που συνορεύει με το Σουδάν και την Αιθιοπία και που κατοικείται αποκλειστικά από αρχαίες νομαδικές φυλές. Σαμπούρου, Ρέντιλ, Γκάμπρα… Μιλάμε για βοσκούς, ιδιοκαλλιεργητές, πολεμιστές που δεν έχουν καμία σχέση με τη μοντέρνα ζωή, που μιλούν τις δικές τους γλώσσες, που εφαρμόζουν ακόμη τα αρχαία έθιμά τους, αλλά που είναι φιλόξενοι και χαμογελαστοί. Θα μπούμε μέσα στη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα και θα θαυμάσουμε την εκπληκτική φύση της. Θα δούμε την τεράστια λίμνη Τουρκάνα, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τους πολλούς κροκόδειλους. Θα πάμε στο όρος Νγκίρο, που είναι φυτεμένο μέσα στην έρημο, με αμμώδεις πρόποδες και πλαγιές καλυμμένες από παρθένα δάση… Θα καταλύσουμε στην όαση Καλάτσα, με τους φοίνικες και τις ακακίες, που βρίσκεται μέσα στην Έρημο Τσάλμπι της Πλειόκαινου Εποχής… Και τέλος θα κάνουμε σαφάρι στο Προστατευόμενο Πάρκο των Σαμπούρου, όπου θα δούμε άγρια ζώα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτό είναι το ταξίδι μας στη Βόρεια Κένυα – μια εμπειρία, αν μη τι άλλο, συναρπαστική! 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινάει από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Κένυας, την Πόλη των Λουλουδιών ή αλλιώς… το Ναϊρόμπι, όπου θα περάσουμε ένα βράδυ σε πολυτελές ξενοδοχείο. Από την επόμενη ημέρα αρχίζει η άγρια περιπλάνηση και οι διανυκτερεύσεις σε κατασκηνώσεις, με όλες, βέβαια, τις απαραίτητες ανέσεις. Πρώτος σταθμός η έρημος Καϊσούτ με την τεράστια γαλαζοπράσινη λίμνη Τουρκάνα και το εντυπωσιακό όρος Νγκίρο. Εκεί θα γνωρίσουμε τις αρχαίες φυλές Σαμπούρου και Ρέντιλ. Ακολουθεί διαδρομή προς βορρά στην έρημο Τσάλμπι που δημιουργήθηκε στην Πλειόκαινο Εποχή. Εκεί θα διανυκτερεύσουμε στην Όαση Καλάτσα, με τους νομάδες Γκάμπρα που εκτρέφουν καμήλες. Και μετά θα πάμε για σαφάρι στο Προστατευόμενο Πάρκο Ναμούνγιακ, που ανήκει στη φυλή Σαμπούρου και όπου θα δούμε ορισμένα άγρια είδη ζώων που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ένα πολύ ειδικό ταξίδι που απευθύνεται σε ταξιδιώτες με εμπειρία στην αφρικανική ήπειρο. Ένα ταξίδι που μόνο το Versus Travel μπορεί να προσφέρει, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία και στη βαθιά γνώση της Αφρικής. Τις περισσότερες ημέρες καταλύουμε σε lodge στην ενδοχώρα της Κένυα, με όλες τις διαθέσιμες ανέσεις φυσικά. Διανύουμε αποστάσεις με ειδικά σχεδιασμένα οχήματα σε υποτυπώδεις δρόμους, μέσα στην έρημο, πάνω σε βουνά, δίπλα σε καταρράκτες. Και φυσικά γνωρίζουμε και ζούμε μαζί με ντόπιες αρχαίες φυλές που δεν έχουν καμία επαφή με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της αρχέγονης Αφρικής.

Με λίγα λόγια:

 • Διαμονή στο Ναϊρόμπι σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
 • Περιλαμβάνεται δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
 • Στην ενδοχώρα της Κένυα μένουμε σε τοπικά lodges, με πλήρη διατροφή (πρωινό-γεύμα-δείπνο)
 • Οι διανυκτερεύσεις μας στην ενδοχώρα κατανέμονται ως εξής: Μαραλάλ δύο (2) διαν/σεις, Λοϊγιανγκαλάνι δύο (2) διαν/σεις, Μάρσαμπιτ δύο (2) διαν/σεις, Σαμπούρου δύο (2) διαν/σεις, Σουίτ Γουότερς μία (1) διαν/ση.
 • Στην επέκταση στη Μομπάσα περιλαμβάνονται τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε all inclusive ξενοδοχείο πολυτελείας στην παραλία Ντιάνι Μομπάσα.
 • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Τόμσον καθοδόν προς το Μαραλάλ.
 • Περιπατητικό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μαραλάλ.
 • Επίσκεψη και διαμονή στην περιοχή της λίμνης Τουρκάνα, η μεγαλύτερη ερημική λίμνη στον κόσμο.
 • Γνωρίζουμε τοπικές φυλές στη διάρκεια της εξερεύνησης της κενυάτικης ενδοχώρας. Συναντάμε τις φυλές Ελ Μόλο,  Σαμπούρου, Ρέντιλ, Γκάμπρα. Βρισκόμαστε άλλωστε στη φυσική συνέχεια της Κοιλάδας Όμο, της γειτονικής Αιθιοπίας, και οι φυλές που γνωρίζουμε είναι συγγενικές φυλές των αντίστοιχων φυλών της Κοιλάδας Όμο.
 • Επισκεπτόμαστε την έρημο Τσάλμπι και την όαση Καλάτσα.
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ.
 • Διπλό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Σαμπούρου με τη μοναδική πανίδα.
 • Περιηγούμαστε σε μεγάλο μέρος της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας με το περίφημο Ρήγμα της Ανατολικής Αφρικής.   
 • Επίσκεψη και σαφάρι στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ολ Πετζέτα όπου υπάρχουν τα δύο τελευταία μέλη του επισήμως εξαφανισμένου Βόρειου Λευκού Ρινόκερου.
 • Στην επέκταση του ταξιδιού στη Μομπάσα αεροπορική μεταφορά από το Ναϊρόμπι.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ναϊρόμπι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: ΝΑΪΡΟΜΠΙ άφιξη και ξενάγηση (δείπνο στο Κάρνιβορ)

Άφιξη στο Ναιρόμπι και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

Αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε τη γνωριμία με την πόλη. Η εμβληματική πρωτεύουσα της Κένυας (και, παγκοσμίως, των σαφάρι), είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, η νεότερη, η πιο μοντέρνα και ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ενδιαφέρουσα και πνιγμένη στις μπουκαμβίλιες. Την ονομάζουν «Πόλη του ήλιου» ή «Πόλη των λουλουδιών». Στο κέντρο της δεσπόζουν δυτικού τύπου ουρανοξύστες. Βεβαίως υπάρχουν και αποικιοκρατικά κτίρια. Οι δρόμοι της σφύζουν από ζωή. Τα μεγάλα πεζοδρόμια είναι περατζάδες. Τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, γεμάτα κεφάτο κόσμο είναι μία εμπειρία. Σημειωτέον στο Νοαϊρόμπι σερβίρουν παντού ντόπιο εκπληκτικό καφέ (ίσως τον καλύτερο του κόσμου!).

Επίσης η κουζίνα της Κένυας είναι εξαιρετική – βασίζεται σε ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα και πολύ καλά ψητά κρεατικά και ψαρικά. Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι, που από το 1929 προσφέρει μια ευρύτατη παρουσίαση της πλούσιας κληρονομιάς της χώρας αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.

Δείπνο σε εξαιρετικό τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΝΥΑΧΟΥΡΟΥΡΟΥ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΜΣΟΝ – ΜΑΡΑΛΑΛ

Σήμερα ξεκινάμε νωρίς το πρωί με προορισμό την ευρύτερη περιοχή Μαραλάλ. Θα ακολουθήσουμε την κατεύθυνση προς Νιαχουρούρου. Κοντά στην πόλη αυτή βρίσκονται και οι ομώνυμοι θεαματικοί καταρράκτες, με ροή μήκους 74 μέτρων. Θα κάνουμε μία σύντομη στάση για να ξεκουραστούμε και να τους απολαύσουμε.

Οι καταρράκτες ονομάζονται και…  Τόμσον. Τους «βάφτισε» έτσι, προς τιμήν του πατέρα του, ο βρετανός εξερευνητής Τζόζεφ Τόμσον το 1883, ο πρώτος Ευρωπαίος που τους εντόπισε. Ο Τόμσον ήταν επίσης ο πρώτος λευκός που περπάτησε στην Κένυα από τη Μομπάσα μέχρι τη Λίμνη Βικτώρια στις αρχές της δεκαετίας 1880. Οι καταρράκτες Τόμσον αναφέρονται και στην αστυνομική νουβέλα «Ο άνδρας με το καφέ κοστούμι» (1924) της Άγκαθα Κρίστι.

Μετά από αυτή τη στάση και το γεύμα, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Μαραλάλ. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο κατάλυμά μας, λίγο έξω από την πόλη μέσα στην υπέροχη φύση της Κένυας. Η Μαραλάλ είναι μία περιοχή με μεγάλο γεωλογικό, φυλετικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Είναι η πρωτεύουσα των Σαμπούρου, βρίσκεται πάνω στη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα της Κεντρικής Αφρικής και σχετίζεται με τον μεγάλο ηγέτη της Κένυας, Γιόμο Κενυάτα…

Τακτοποίηση στο lodge μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΑΡΑΛΑΛ: Καταφύγιο Άγριας Ζωής

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Μαραλάλ. Η ίδια η τοποθεσία καταρχάς έχει μεγάλο ενδιαφέρον: η Μεγάλη Ρηξιγενής Κοιλάδα αποτελεί το φυσικό σύνορο της φυλής Σαμπούρου που είναι οι κάτοικοί της. Η εν λόγω κοιλάδα είναι ένα κολοσσιαίο ρήγμα, που αρχίζει από τον Ιορδάνη Ποταμό στο Ισραήλ και καταλήγει στη Μοζαμβίκη. Το ρήγμα είναι τόσο μεγάλο και βαθύ, ώστε είναι ορατό ακόμη και από την επιφάνεια της Σελήνης, με τους μελετητές να εκτιμούν πρόκειται για την αρχή της διάσπασης της Αφρικής όπως τη γνωρίζουμε και τη γέννηση ενός νέου ωκεανού, μια διαδικασία που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια χρόνια από σήμερα.

Κατά μήκος του ρήγματος υψώνονται πανύψηλα βουνά και πολλά ηφαίστεια, δημιουργούνται τεράστιες λίμνες, ποτάμια και θεαματικοί καταρράκτες. Τα εδάφη της κοιλάδας είναι έρημοι, σαβάνες, τροπικά δάση. Η πανίδα και η χλωρίδα είναι εκπληκτικές.

Η φυλή των  Σαμπούρου «κυριαρχεί» στην περιοχή, φυλή ημινομαδική που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και το εμπόριο. Στην περιοχή των Σαμπούρου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και ο πατέρας και εθνάρχης της Κένυας, Γιόμο Κενυάτα (1891-1978). Ο Κενυάτα, μετέπειτα πρώτος πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Κένυας και πρόεδρος της χώρας, είχε συλληφθεί ως ηγετικό μέλος της Εξέγερσης των Μάου Μάου (1952-60) και είχε φυλακιστεί για 9 χρόνια. Απελευθερώθηκε το 1961 και λίγους μήνες πριν κρατήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Μαραλάλ μαζί με την οικογένειά του. Το σπίτι όπου κρατήθηκε σήμερα είναι μουσείο και ονομάζεται «Σπίτι του Γιόμο Κενυάτα».
Και τέλος οι άλλοι διάσημοι κάτοικοι της πόλης είναι οι καμήλες! Τις εκτρέφουν οι Σαμπούρου, τις εμπορεύονται και κάθε χρόνο διοργανώνεται στην πόλη το Διεθνές Ντέρμπι Καμήλας το οποίο συγκεντρώνει καμηλιέρηδες και θεατές από όλο τον κόσμο!

Διανυκτέρευση στην περιοχή της Μαραλάλ.

5η ημέρα: ΜΑΡΑΛΑΛ – ΛΟΪΓΙΑΓΚΑΛΑΝΙ (λίμνη ΤΟΥΡΚΑΝΑ)

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ακόμη μεγάλη διαδρομή μέσα στη φύση της Βόρειας Κένυας με τελικό προορισμό την πανέμορφη ηφαιστειακή λίμνη Τουρκάνα. Στόχος είναι να βρούμε διαθέσιμες τις παραδοσιακές αχυρένιες καλύβες της λίμνης. Αυτές οι στρογγυλές καλύβες βρίσκονται πάνω στις όχθες και λόγω του σχήματος και των υλικών κατασκευής τους είναι δροσερές, σκιερές και ιδανικές για χαλάρωση και ξεκούραση.

Η Τουρκάνα είναι η μεγαλύτερη ερημική λίμνη στον κόσμο, αποτελεί φυσικό σύνορο της Κένυας με την Αιθιοπία και περιβάλλεται από ηφαίστεια. Ονομάζεται και Λίμνη Νεφρίτη λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της. Καλύπτει 6.405 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει πολλούς κροκόδειλους και αποτελεί μνημείο της UNESCO. Άφιξη στο Λοϊγιακαλάνι, στην όχθη της Τουρκάνα, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge, ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΛΟΪΓΙΑΓΚΑΛΑΝΙ (λίμνη ΤΟΥΡΚΑΝΑ): φυλή Ελ Μόλο

Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη για να απολαύσουμε το υπέροχο φυσικό φαινόμενο της λίμνης. Θα γνωρίσουμε τη φυλή Ελ Μόλο που κατοικεί εκεί και θα εξερευνήσουμε το όρος Νγκίρο που οι αμμώδεις πρόποδές του βρέχονται από τη λίμνη. Θα επισκεφτούμε προαιρετικά το Μουσείο της Ερήμου, θα κολυμπήσουμε, θα κάνουμε βαρκάδα και θα εξερευνήσουμε τη γραφική παραλίμνια πόλη των Σαμπούρου, Λογιανγκαλάνι, η οποία ανακαλύφθηκε μόλις… τη δεκαετία του 1960. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΟΪΓΙΑΓΚΑΛΑΝΙ (λίμνη ΤΟΥΡΚΑΝΑ) – έρημος ΤΣΑΛΜΠΙ – ΒΟΡΕΙΟ ΧΟΡΡ – ΟΑΣΗ ΚΑΛΑΤΣΑ (φυλή ΓΚΑΜΠΡΑ) – ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ

Σήμερα κατευθυνόμαστε βόρεια προς τα σύνορα της Κένυας με την Αιθιοπία. Θα επισκεφτούμε τη φυλή Γκάμπρα στην έρημο Τσάλμπι. Η έρημος είναι σχετικά μικρή και ανήκει στην Κοιλάδα του Βορείου Χορ. Σχηματίστηκε στην Πλειόκαινο Εποχή δηλαδή τη γεωλογική εποχή η οποία εκτείνεται από τα 5,3 μέχρι τα 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μέχρι τότε ήταν λίμνη που έβρεχε τα ηφαίστεια της περιοχής Μάρσαμπιτ. Η λίμνη σταδιακά έσβησε τα ηφαίστεια και αποξηράνθηκε, αφήνοντας έκθετο τον πυθμένα της, δηλαδή τη σημερινή έρημο.

Εμείς κατευθυνόμαστε προς την όαση Καλάτσα. Πρόκειται για μία μικρή περιοχή γεμάτη βλάστηση, με φοίνικες και ακακίες, στην οποία κατοικεί η νομαδική φυλή Γκάμπρα, την εποχή της ξηρασίας. Οι Γκάμπρα είναι Σομαλοί ιδιοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι έφτασαν στην Καλάτσα τον 15ο αιώνα για λόγους επιβίωσης μέσα στην ξηρασία. Ζουν σε λυόμενες καλύβες από ξύλα, χόρτα και δέρμα καμήλας, και εκτρέφουν και εμπορεύονται καμήλες και αγελάδες. Όλα αυτά θα τα δούμε στην όαση όπου και θα γνωρίσουμε τους Γκάμπρα ενώ θα δούμε από τους Γκάμπρα και παραδοσιακούς χορούς της φυλής τους. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στη γειτονική πόλη Μάρσαμπιτ όπου θα καταλύσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ: σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ

Η ευρύτερη περιοχή της όασης ονομάζεται Μάρσαμπιτ που σημαίνει «κρύα τοποθεσία». Η αλήθεια είναι πως το κλίμα είναι δροσερό και υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση. Ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε μέσα σε όαση. Γύρω γύρω υπάρχει έρημος αλλά η Μάρσαμπιτ είναι γεμάτη με καταπράσινα εθνικά πάρκα. Εδώ κατοικούν Σαμπούρου και Ρέντιλ. Θα δούμε τα πλουμιστά ρούχα και κοσμήματα των δύο φυλών και θα οδεύσουμε, αν ο καιρός το επιτρέπει προς τις ηφαιστειακές λίμνες της περιοχής.

Το πανέμορφο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια για τους λεγόμενους ελέφαντες-ταύρους με τους τεράστιους χαυλιόδοντες, ποικίλα είδη πτηνών και ερπετά. Μπορείτε να απολαύσετε πεζοπορίες στο πυκνό δάσος, στεφανωμένο στην ομίχλη, μαζί με βόλτες με καμήλα, παρατήρηση πουλιών και επισκέψεις στα «πηγάδια που τραγουδούν». Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ – ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ (σαφάρι)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας, αυτή τη φορά προς την περιοχή Σαμπούρου και το Εθνικό Πάρκο Σαμπούρου, το διασημότερο εθνικό πάρκο της Κένυα, μετά το Μασάι Μάρα. Το απόθεμα πανίδας του Πάρκου είναι πραγματικά ξεχωριστό με τις μεγάλες αυτοκρατορικές ζέβρες, τις αντιλόπες με τον ψηλό λαιμό που στέκονται στα πίσω πόδια όταν τρέφονται, οι αντιλόπες με την αρχαιοελληνική ονομασία Όρυξ και τα θανατηφόρα κέρατα, οι σομαλικοί στρουθοκάμηλοι με τα μπλε πόδια...

Παράλληλα, η περιοχή ας μην ξεχνάμε πως είναι ηφαιστειακή και γι’ αυτό όπου κι αν κοιτάξουμε μέσα στο πάρκο ανοίγεται μπροστά μας ένα γεωλογικό υπερθέαμα. Λάβα, βράχια, απότομα κοψίματα, εντυπωσιακά χρώματα, προϊστορικά ποτάμια συνθέτουν ένα τοπίο - μάθημα γεωλογικής ιστορίας!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ: σαφάρι – φυλή Σαμπούρου

Σήμερα η ημέρα περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σαφάρι στο προστατευόμενο πάρκο των Σαμπούρου. Θα δούμε πολλά άγρια ζώα να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον: λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, εξαιρετικά σπάνιες αντιλόπες-γαζέλες με ψηλό λαιμό, αντιλόπες-κούντου, απίστευτα πτηνά, ακόμα και κροκοδείλους στον ποταμό Εβάσο Νίρο.

Ολόκληρη η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από τη φυλή των Σαμπούρου. Οι Σαμπούρου θεωρούνται «ξαδέρφια» των περίφημων Μασάι. Ζουν από την ιδιοκτηνοτροφία και το εμπόριο, είναι ημινομάδες και εκτρέφουν αγελάδες, καμήλες, κατσίκια και πρόβατα. 

Ασπάζονται πολυθεϊστικές θρησκείες και οι κοινωνία τους διοικείται από τη γεροντοκρατία. Οι γυναίκες Σαμπούρου ξυρίζουν τα μαλλιά τους, και τυλίγουν μπλε και μοβ υφάσματα στο σώμα τους σαν μπλούζα και φούστα. Οι άνδρες τυλίγουν ροζ υφάσματα σαν φούστα.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ – ΣΟΥΙΤ ΓΟΥΟΤΕΡΣ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΛΠΕΤΖΕΤΑ (σαφάρι)

Πρωινό στο lodge και ξεκινάμε για το κεντρικό υψίπεδο της Κένυα όπου θα διασχίσουμε και τη νοητή γραμμή του Ισημερινού. Προορισμός μας είναι η περιοχή Σουίτ Γουότερς όπου το απόγευμα θα απολαύσουμε σαφάρι. Η ευρύτερη περιοχή του Σουίτ Γουότερς και το Καταφύγιο Ολ Πετζέτα θεωρείται το «σπίτι» του περίφημου Βόρειου Λευκού Ρινόκερου, ένα είδος που θεωρείται επισήμως πως έχει εξαφανιστεί καθώς τα δύο μέλη που βρίσκονται σήμερα στο Ολ Πετζέτα είναι και τα δύο θηλυκά. Ίσως κάπου στην απεραντοσύνη της Αφρικής να υπάρχουν, έστω και μη καταγεγραμμένα, περισσότερα μέλη αυτού του υπέροχου ζώου…

Τακτοποίηση στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΣΟΥΙΤ ΓΟΥΟΤΕΡΣ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Πρωινό στο lodge και στη συνέχεια μεταβαίνουμε οδικώς στο Ναϊρόμπι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

13η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Επέκταση στη ΜΟΜΠΑΣΑ

Όσοι ταξιδιώτες το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν επέκταση του ταξιδιού στη Μομπάσα και τις εξωτικές παραλίες του Ινδικού Ωκεανού. Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

12η ημέρα: ΣΟΥΙΤ ΓΟΥΟΤΕΡΣ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ – πτήση για ΜΟΜΠΑΣΑ

Πρωινό στο lodge και στη συνέχεια μεταβαίνουμε οδικώς στο Ναϊρόμπι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης και πτήση για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο της Κένυα, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ: ελεύθερη ημέρα

Στο λιμάνι της Μομπάσα αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1498, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής. Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε το θέρετρο του Ινδικού. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ: ελεύθερη ημέρα

Θα περάσουμε ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της Μομπάσα, θα παζαρέψουμε με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες, προσπαθώντας να «απορροφήσουμε» όσο περισσότερο μπορούμε από την ανεπανάληπτη αύρα του Ινδικού Ωκεανού…

15η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε από την Μομπάσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση. Σήμερα λοιπόν θα έρθουμε σε επαφή με την απίστευτα πολυσχιδή ιστορία της περιοχής. Το πρόγραμμα μας (check-out στις 11:00) είναι αφιερωμένο στην γνωριμία με το παραθεριστικό θέρετρο της Μομπάσα, στις αφρικανικές ακτές που βρέχονται από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου. Θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πόλη και το βασικότερο η ξενάγηση περιλαμβάνει και είσοδο στο περίφημο κάστρο της Μομπάσα. Θα γνωρίσουμε την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας για την Ελλάδα.

 

16η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2690 € 1020 €
Twin Room 2690 € 1020 €
Triple Room 2690 € 1020 €
Single Room 3310 € 1020 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 1020 €
Twin Room 3290 € 1020 €
Triple Room 3290 € 1020 €
Single Room 4140 € 1020 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2690 € 1020 €
Twin Room 2690 € 1020 €
Triple Room 2690 € 1020 €
Single Room 3310 € 1020 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 1020 €
Twin Room 3290 € 1020 €
Triple Room 3290 € 1020 €
Single Room 4140 € 1020 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 1020 €
Twin Room 3290 € 1020 €
Triple Room 3290 € 1020 €
Single Room 4140 € 1020 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2690 € 1020 €
Twin Room 2690 € 1020 €
Triple Room 2690 € 1020 €
Single Room 3310 € 1020 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3510 € 1020 €
Twin Room 3510 € 1020 €
Triple Room 3510 € 1020 €
Single Room 4360 € 1020 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2910 € 1020 €
Twin Room 2910 € 1020 €
Triple Room 2910 € 1020 €
Single Room 3530 € 1020 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2910 € 1020 €
Twin Room 2910 € 1020 €
Triple Room 2910 € 1020 €
Single Room 3530 € 1020 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3510 € 1020 €
Twin Room 3510 € 1020 €
Triple Room 3510 € 1020 €
Single Room 4360 € 1020 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3510 € 1020 €
Twin Room 3510 € 1020 €
Triple Room 3510 € 1020 €
Single Room 4360 € 1020 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2910 € 1020 €
Twin Room 2910 € 1020 €
Triple Room 2910 € 1020 €
Single Room 3530 € 1020 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4560 € 0 €
Twin Room 4560 € 0 €
Triple Room 4560 € 0 €
Single Room 5410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3960 € 0 €
Twin Room 3960 € 0 €
Triple Room 3960 € 0 €
Single Room 4580 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3960 € 0 €
Twin Room 3960 € 0 €
Triple Room 3960 € 0 €
Single Room 4580 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4560 € 0 €
Twin Room 4560 € 0 €
Triple Room 4560 € 0 €
Single Room 5410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4560 € 0 €
Twin Room 4560 € 0 €
Triple Room 4560 € 0 €
Single Room 5410 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3960 € 0 €
Twin Room 3960 € 0 €
Triple Room 3960 € 0 €
Single Room 4580 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ :  65 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Ναϊρόμπι με ημιδιατροφή.
 • Διαμονή σε lodges και ξενοδοχεία βασικών ανέσεων στα σαφάρι, με πλήρη διατροφή.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία, 4* sup, στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα (μόνο για την επέκταση του ταξιδιού στη Μομπάσα)
 • Δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο     
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.020 €.
 • Βίζα Κένυας: 60 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα ημέρες. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: αίτηση, σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, σκαναρισμένο έγχρωμο διαβατήριο).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ένα πολύ ειδικό ταξίδι που απευθύνεται σε ταξιδιώτες με εμπειρία στην αφρικανική ήπειρο. Ένα ταξίδι που μόνο το Versus Travel μπορεί να προσφέρει, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία και στη βαθιά γνώση της Αφρικής. Τις περισσότερες ημέρες καταλύουμε σε lodge στην ενδοχώρα της Κένυα, με όλες τις διαθέσιμες ανέσεις φυσικά. Διανύουμε αποστάσεις με ειδικά σχεδιασμένα οχήματα σε υποτυπώδεις δρόμους, μέσα στην έρημο, πάνω σε βουνά, δίπλα σε καταρράκτες. Και φυσικά γνωρίζουμε και ζούμε μαζί με ντόπιες αρχαίες φυλές που δεν έχουν καμία επαφή με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της αρχέγονης Αφρικής.

Με λίγα λόγια:

 • Διαμονή στο Ναϊρόμπι σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
 • Περιλαμβάνεται δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
 • Στην ενδοχώρα της Κένυα μένουμε σε τοπικά lodges, με πλήρη διατροφή (πρωινό-γεύμα-δείπνο)
 • Οι διανυκτερεύσεις μας στην ενδοχώρα κατανέμονται ως εξής: Μαραλάλ δύο (2) διαν/σεις, Λοϊγιανγκαλάνι δύο (2) διαν/σεις, Μάρσαμπιτ δύο (2) διαν/σεις, Σαμπούρου δύο (2) διαν/σεις, Σουίτ Γουότερς μία (1) διαν/ση.
 • Στην επέκταση στη Μομπάσα περιλαμβάνονται τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε all inclusive ξενοδοχείο πολυτελείας στην παραλία Ντιάνι Μομπάσα.
 • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Τόμσον καθοδόν προς το Μαραλάλ.
 • Περιπατητικό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μαραλάλ.
 • Επίσκεψη και διαμονή στην περιοχή της λίμνης Τουρκάνα, η μεγαλύτερη ερημική λίμνη στον κόσμο.
 • Γνωρίζουμε τοπικές φυλές στη διάρκεια της εξερεύνησης της κενυάτικης ενδοχώρας. Συναντάμε τις φυλές Ελ Μόλο,  Σαμπούρου, Ρέντιλ, Γκάμπρα. Βρισκόμαστε άλλωστε στη φυσική συνέχεια της Κοιλάδας Όμο, της γειτονικής Αιθιοπίας, και οι φυλές που γνωρίζουμε είναι συγγενικές φυλές των αντίστοιχων φυλών της Κοιλάδας Όμο.
 • Επισκεπτόμαστε την έρημο Τσάλμπι και την όαση Καλάτσα.
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ.
 • Διπλό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Σαμπούρου με τη μοναδική πανίδα.
 • Περιηγούμαστε σε μεγάλο μέρος της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας με το περίφημο Ρήγμα της Ανατολικής Αφρικής.   
 • Επίσκεψη και σαφάρι στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ολ Πετζέτα όπου υπάρχουν τα δύο τελευταία μέλη του επισήμως εξαφανισμένου Βόρειου Λευκού Ρινόκερου.
 • Στην επέκταση του ταξιδιού στη Μομπάσα αεροπορική μεταφορά από το Ναϊρόμπι.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

 • Γνωριμία με το κοσμοπολίτικο Ναϊρόμπι.
 • Διαδρομές off road με ειδικά σχεδιασμένα οχήματα, μέσα στην έρημο, πάνω σε βουνά, δίπλα σε θεαματικούς καταρράκτες.
 • Περιπλάνηση στην έρημο που αποτελεί μέρος της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας.
 • Βόλτα στη σμαραγδένια και τεράστια λίμνη Τουρκάνα με τους αμέτρητους κροκόδειλους.
 • Γνωριμία με τις πολεμικές ημινομαδικές φυλές Σαμπούρου και Ρέντιλ.
 • Εξερεύνηση στο όρος Νγκίρο που βρίσκεται μέσα στην έρημο και είναι καλυμμένο από δάση…
 • Επίσκεψη στην έρημο Τσάλμπι που δημιουργήθηκε στην Πλειόκαινο Εποχή μαζί με τη… Μεσόγειο Θάλασσα.
 • H όαση Καλάτσα με τους φοίνικες, τις ακακίες και τις καμήλες.
 • Σαφάρι στο Προστατευόμενο Πάρκο των Σαμπούρου.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Περιπατητικό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μαραλάλ.
 • Επίσκεψη και διαμονή στην περιοχή της λίμνης Τουρκάνα.
 • Γνωρίζουμε τοπικές φυλές στη διάρκεια της εξερεύνησης της κενυάτικης ενδοχώρας. 
 • Επισκεπτόμαστε την έρημο Τσάλμπι και την όαση Καλάτσα.
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ.
 • Διπλό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Σαμπούρου με τη μοναδική πανίδα.

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

22/09, 02/11, 03/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια Κένυα: Αναζητώντας τα ίχνη του πρώτου ανθρώπου | Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info