fb

Νορβηγία, ο δρόμος του Ατλαντικού - Tο Versus εξασφάλισε διαμονή σε Φιόρδ (πτήσεις για Σταβάνγκερ και επιστροφή από Όσλο) - Πτήσεις με KLM | 04.08.2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1759€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι στη Νορβηγία είναι συνάμα γοητευτικό αλλά και απαιτητικό. Πόσο μάλλον όταν είναι ένα πλούσιο ταξίδι 11 ημερών! Η χώρα θεωρείται και είναι μία από τις πιο όμορφες στον κόσμο, με τοπία που σπάνια συναντά αλλού κανείς (ή μάλλον, πουθενά!), όπως τα παραμυθένια φιόρδ με τα απόκρημνα βράχια αλλά και τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού, μία από τις πλέον εντυπωσιακές διαδρομές στον πλανήτη, σύμφωνα με κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς. Παράλληλα όμως είναι και ένα ταξίδι απαιτητικό μια και είναι μια αρκετά ακριβή χώρα. Όμως το ανήσυχο πνεύμα του Versus διαρκώς αναζητά κι εμπλουτίζει τα προγράμματά του με τις πιο ενημερωμένες ταξιδιωτικές προτάσεις: οργανώνουμε λοιπόν μια μοναδική εξερεύνηση στα άγνωστα μονοπάτια των νορβηγικών ακτογραμμών και των φιόρδ, στους δρόμους του Ατλαντικού…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας από την τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, το Σταβάνγκερ, όπου μένουμε δύο νύχτες πριν συνεχίσουμε για το κουκλίστικο Μπέργκεν. Από εκεί μεταβαίνουμε στο μαγευτικό φιόρδ Χαρντάνγκερ όπου διανυκτερεύουμε. Ταξιδεύουμε με τρένο από το Βος στο Μύρνταλ κι από κει στο Φλομ, σε μία από τις γραφικότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο. Σειρά έχει το Σόγκνεφιορντ, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα νορβηγικά φιόρδ αλλά και ο παγετώνας Μπρίκσνταλ όπου κάνουμε βόλτα με ειδικά ηλεκτροκινούμενα οχήματα (troll cars). Απολαμβάνουμε τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού και φτάνουμε στο Κρίστιανσουντ, απ’ όπου συνεχίζουμε για την πόλη Χαμάρ όπου και διαμένουμε. Καταλήγουμε στην πρωτεύουσα Όσλο με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μετά την επιτυχία των παρελθόντων ετών, επαναλαμβάνουμε το ταξίδι αυτό στη Νορβηγία προσφέροντας μια πλούσια εκδρομή 10 ημερών! Μία πρωτότυπη ιδέα του Versus, οπαδός των διαφορετικών προγραμμάτων, που ενέταξε το πρόγραμμα αυτό βασισμένο στις απίστευτες ομορφιές της Νορβηγίας πριν από αρκετά χρόνια, για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την πιο όμορφη σκανδιναβική χώρα, τη Νορβηγία.

Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, παροχές και πολλά extra, που τοπικά στοιχίζουν τουλάχιστον 200€, για να μη σας περιμένουν… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σπάνια νύχτα μέσα σε φιόρδ

Βασικό πλεονέκτημα της εκδρομής είναι οι πολύ καλές πτήσεις για Σταβάνγκερ με επιστροφή από Όσλο, οι οποίες μας χαρίζουν στην ουσία μια ολόκληρη ημέρα στο πρόγραμμα και απογειώνουν το ταξίδι!

Προσθέσαμε επίσης  διανυκτέρευση μέσα σε φιόρδ για να έχουμε μία ξεχωριστή εμπειρία, ακριβώς στο φιορδ Χάρντανγκερ, ένα από τα μεγαλύτερα της Νορβηγίας.

Με δυσεύρετες διανυκτερεύσεις στην περιοχή των φιόρδ: δεν προσπερνάμε βιαστικά την περιοχή των φιόρδ αλλά αφιερώνουμε εκτενή χρόνο για να «χτενίσουμε» το πιο ωραίο κομμάτι της Σκανδιναβίας, με επαρκή χρόνο. Χωρίς να το συνδυάζουμε με άλλες πόλεις, παρά μόνο με το κουκλίστικο Μπέργκεν και την πρωτεύουσα Όσλο.

Βασικό επίσης πλεονέκτημα είναι η διανυκτέρευση στο Κρίστιανσουντ, στον βορρά της περιοχής των φιόρδ, που μας επιτρέπει να απολαύσουμε όπως ποτέ άλλοτε τη μαγευτική αυτή περιοχή των φιόρδ, από το ένα άκρο στο άλλο, με πολύ χρόνο στη διάθεσή μας!

Το πρόγραμμά μας ξεχωρίζει γιατί περιλαμβάνει:

 • Σπάνιες πτήσεις για Σταβάνγκερ και επιστροφή από Όσλο, με τις οποίες εξοικονομούμε κυριολεκτικά μια ημέρα στο ταξίδι!
 • Πλούσια 10ήμερη διάρκεια για να έχουμε όλο τον χρόνο να απολαύσουμε την απερίγραπτης ομορφιάς φύση της Νορβηγίας!
 • Μόνο στο Versus μία ξεχωριστή εμπειρία: μία σπάνια διανυκτέρευση μέσα σε φιόρδ!
 • Το Versus Travel, πιστό στα ποιοτικά, γεμάτα προγράμματα χωρίς περικοπές, περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις στο πιο όμορφο και πιο ακριβό κομμάτι της εκδρομής που είναι η περιοχή των φιόρδ (Κρίστιανσουντ, Σόγκνεφιορντ, Χάρντανγκερ). Μόνο έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τα πανέμορφα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, τους αμέτρητους καταρράκτες και τις καταπράσινες όχθες των φιόρδ. Σε πολλά προγράμματα η Νορβηγία «κουτσουρεύεται» για μείωση κόστους ή η περιοχή των φιόρδ περιορίζεται σε λιγότερες διανυκτερεύσεις λόγω δυσεύρετων και ακριβών διαμονών, και συνδυάζεται με άλλες πόλεις της Νορβηγίας. Στο παρόν πρόγραμμα του Versus οι μόνες μεγάλες πόλεις που περιλαμβάνονται είναι το Σταβάνγκερ, το Μπέργκεν και το Όσλο.
 • Διαδρομή στον «Δρόμο του Ατλαντικού», μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον πλανήτη, σύμφωνα με κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς.
 • Μία από τις εντυπωσιακότερες διαδρομές στον πλανήτη (Στάβαγκερ-Μπέργκεν), η οποία περνά μέσα από μαγικά Νορβηγικά τοπία και γραφικά χωριουδάκια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής
 • Διαμονή και περιήγηση στο όμορφο Σταβάνγκερ, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Νορβηγίας, με την εκπληκτική παλιά της πόλη, πολύχρωμα σπιτάκια - ιδανικό τοπίο για βόλτες
 • Μία διανυκτέρευση στην κουκλίστικη πόλη Μπέργκεν της Νορβηγίας, που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα (ή γίνεται εκτός Μπέργκεν ή στην περιφέρειά του).
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Όσλο και επαρκής χρόνος για να γνωρίσουμε την πανέμορφη νορβηγική πρωτεύουσα!
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 3* sup. και 4*, προσεκτικά επιλεγμένα.
 • Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία: ο περίφημος πανύψηλος και απόκρημνος βράχος Πρέικεστολεν (Pulpit Rock), ο εντυπωσιακός κάθετος βράχος που προεξέχει πάνω από τα νορβηγικά φιόρδ σαν φυσική πλατφόρμα ύψους 604 μέτρων.
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Μπρίκσνταλ (Briksdal), και στην παγετωνική λίμνη με ειδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα Troll Cars μέσα από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή. 
 • Διπλή διαδρομή με τρένο: από το Βος στο Μύρνταλ, μια διαδρομή που θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και από το Μύρνταλ στο γραφικό Φλομ (Flåm), μια πραγματικά εκπληκτική διαδρομή για να απολαύσουμε μία ακόμα πλευρά της υπέροχης νορβηγικής φύσης και να βιώσουμε ακόμη περισσότερο τη μαγεία της Νορβηγίας!
 • Εξαιρετικός έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ (Περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το όμορφο Σταβάνγκερ, την τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας. Η αρχαία Σκανδιναβική ονομασία του ήταν Stafangr. Η προέλευση του ονόματος της πόλης αποτελούσε θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια. Παρ' όλα αυτά, οι ιστορικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως προήλθε από το όνομα ενός ορμίσκου (σήμερα ονομάζεται Vågen). Χτισμένο στη νοτιοδυτική ακτή της Νορβηγίας, το Σταβάνγκερ περιβάλλεται από πανέμορφα φιόρδ και προσφέρει στον επισκέπτη τοπία απίστευτου κάλλους.

Άφιξη και περιήγηση στην καλοδιατηρημένη παλαιά πόλη (Γκάμλε Σταβάνγκερ). Αυτό το τμήμα του Σταβάνγκερ αποτελείται από περισσότερα από 170 λευκά ξύλινα σπίτια του 18ου και 19ου αιώνα, που προσδίδουν μια ιδιαίτερη αισθητική στο όμορφο Σκανδιναβικό λιμάνι. Τα αξιοθέατα συμπληρώνονται από τον καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα, το μουσείο πετρελαίου, ένα μοντέρνο οικοδόμημα στην περιοχή του λιμανιού και το μουσείο κονσερβοποιίας, που αφηγείται τη σύγχρονη οικονομική ιστορία της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ - Εκδρομή στο Πρέικεστολεν

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε με προορισμό την περιοχή Στραντ της Νορβηγίας, όπου μας περιμένει μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία: θα θαυμάσουμε τον περίφημο, πανύψηλο και απόκρημνο βράχο Πρέικεστολεν (Preikestolen ή Pulpit Rock), καθώς και το συγκλονιστικό τοπίο που τον περιβάλλει, διασχίζοντας οδικώς το πανέμορφο Λίζεφιορδ.

Ο «άμβωνας του ιεροκήρυκα», όπως μεταφράζεται το όνομά του, είναι μια φυσική πλατφόρμα σε ύψος 604 μέτρων από το νερό. Ο κάθετος βράχος προεξέχει πάνω από τα νορβηγικά φιόρδ με τρόπο που προσφέρει εκπληκτική θέα των φιόρδ, των πράσινων λόφων και των κοιλάδων που ξεδιπλώνονται από κάτω.

Με την άφιξή μας στους πρόποδες του βράχου, αποβιβαζόμαστε από το λεωφορείο και ξεκινάμε την ανάβαση (πεζή) προς την κορυφή, διανύοντας μια διαδρομή 3.8 χιλιομέτρων. Ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, νερό και βέβαια… φωτογραφική μηχανή είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πεζοπορία που διαρκεί περίπου 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα μας εντυπωσιάσουν οι έντονες αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους και η μεγάλη ποικιλομορφία του τοπίου. Μετά το τέλος της πεζοπορίας, η θέα από την κορυφή του βράχου θα σας ανταμείψει!

Ωστόσο, όποιος δεν επιθυμεί να… ανηφορίσει μέχρι την κορυφή του Πρέικεστολεν, μπορεί να παραμείνει στους πρόποδες του βράχου και να θαυμάσει το επιβλητικό τοπίο, με τον πανύψηλο βράχο να μοιάζει με την πρύμη πλοίου. Απαθανατίστε την εικόνα και κρατήστε για πάντα στο μυαλό και την καρδιά σας το εντυπωσιακό αυτό θέαμα.

Επιστροφή στο Σταβάνγκερ και ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σκανδιναβίας, με βόλτες στα πολλά πάρκα της αλλά και στη λίμνη που κοσμεί το κέντρο της. 

Το Σταβάνγκερ είναι μια φιλόξενη πόλη 240.000 κατοίκων, η πρωτεύουσα του Νότου της Νορβηγίας. Έχει ιστορία περίπου 10 αιώνων και  το παλιό κέντρο με τα πανέμορφα ξύλινα κτίρια είναι το… highlight της πόλης.

Περιτριγυρισμένο από όμορφα φιόρδ, βουνά και μακριές, λευκές παραλίες, το Σταβάνγκερ διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή ποικιλία από μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: για την ανάβαση στον βράχο Πρέικεστολεν απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.

3η ημέρα: ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ (Διαδρομή οδικώς και εν πλω)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μία από τις θεαματικότερες και διασημότερες για την ομορφιά τους διαδρομές στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη διαδρομή από το Σταβάνγκερ στο Μπέργκεν, η οποία περνά μέσα από μαγικά Σκανδιναβικά τοπία κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού, που εναλλάσσονται ανάμεσα σε μεγάλα και γραφικά ποτάμια, ψηλούς καταρράκτες, βαθιές λίμνες και γραφικά νορβηγικά χωριουδάκια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Η διαδρομή γίνεται οδικώς και εν πλω με δύο φέρι για να απολαύσουμε και να έρ­θουμε σε επαφή με μοναδικά τοπία και γραφικά χωριουδάκια!

Άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα της Νορβηγίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το αριστοκρατικό Μπέργκεν, ένα αληθινό κόσμημα, η παλιά πόλη του οποίου προστατεύεται από την UNESCO.

Το Μπέργκεν ιδρύθηκε το 1070 και ήταν από πολύ νωρίς σημαντι­κός εμπορικός κόμβος. Τον 13ο αιώνα ήταν πρωτεύ­ουσα της χώρας και μέλος της Χανσεατικής Ένωσης. Ως τον 19ο αιώνα ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας – μετά την ξεπέρασε το Όσλο, που τότε ονομαζόταν Χριστιανία. Σήμερα το Μπέργκεν είναι μια πανέ­μορφη πόλη, η οποία περιβάλλεται από 7 βουνά και βλέπει στον Ατλαντικό. Είναι ισχυρή ναυτιλιακή βάση και το δεύτερο πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της χώ­ρας. Το ιστορικό κέντρο της, με τα πανέμορφα χρωμα­τιστά σπίτια του 15ου αιώνα, έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΕΡΓΚΕΝ (Περιήγηση) – ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡΦΙΟΡΝΤ

Ξεκινάμε την ημέρα μας απολαμβάνοντας την πόλη του Μπέργκεν, από τις πιο γραφικές και διεθνώς γνωστές πόλεις της Νορβηγίας, με τις χαρακτηριστικές εικόνες των σπιτιών με τις πολύχρωμες προσόψεις να απλώνονται κατά μήκος της προκυμαίας. Το Μπέργκεν καταφέρνει με τον τρόπο του να εναρμονίζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής με τη στενή επαφή με τη φύση και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτα θελκτικό! Θα έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας να γνωρίσουμε την πόλη και να την περπατήσουμε με τον αρχηγό μας. Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα (προαιρετικά) μιας βόλτας με το περίφημο τελεφερίκ (Floibanen cable car) για μια πανοραμική άποψη της πόλης!

Αναχωρώντας από το Μπέργκεν προσεγγίζουμε το φιόρδ Χάρντανγκερ και φτάνουμε στη Γέφυρα Χάρντανγκερ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι την καρδιά του φιόρδ. Το φιόρδ Χάρντανγκερ θεωρείται το πέμπτο μεγαλύτερο φιόρδ στον κόσμο (και το δεύτερο μεγαλύτερο στη Νορβηγία), φτάνοντας περίπου τα 179 χιλιόμετρα σε μήκος!

διαφορετικό! Σήμερα λοιπόν θα μείνουμε στην περιοχή του Χάρντανγκερ για να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την απίστευτη ομορφιά! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο φιόρδ Χάρντανγκερ.Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡΦΙΟΡΝΤ – Διαδρομή με τρένο για το ΜΥΡΝΤΑΛ – Διαδρομή με τρένο για το ΦΛΟΜ – ΣΟΓΚΝΕΦΙΟΡΝΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση οδικώς στο Βος όπου θα επιβιβαστούμε  στο τρένο έως το Μύρνταλ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή από Μύρνταλ για Φλομ, απολαμβάνοντας μία ακόμα εντυπωσιακή πλευρά της νορβηγικής φύσης. Η διαδρομή με τρένο ανάμεσα στο Φλομ και το Μύρνταλ θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και κατά καιρούς συμπεριλαμβάνεται  στις προτάσεις των κορυφαίων ειδικών του ταξιδιού!! Άφιξη στο γραφικό Φλομ (Flåm) και μετάβαση οδικώς στο ξενοδοχείο μας στο Σόγκνεφιορντ (Sognefjord), ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιόρδ της χώρας. Η θέα που προσφέρουν οι καταπράσινες όχθες του είναι πραγματικά ασύλληπτη… Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΟΓΚΝΕΦΙΟΡΝΤ – Παγετώνας Μπρίκσνταλ (Μεταφορά με troll cars/μικρά ηλεκτροκίνητα αμαξάκια) – ΦΟΣΝΑΒΟΓΚ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό την πόλη Φόσναβογκ. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στον παγετώνα Μπρίκσνταλ (Briksdal), που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Γιόστενταλσμπριν (Jostedalsbreen). Ο εντυπωσιακός παγετώνας καταλήγει σε μια μικρή παγετωνική λίμνη, την Μπρίκσνταλς Μπρεβάτνετ (Briksdalsbrevatnet). Η μεταφορά μας προς και από τον παγετώνα γίνεται με Troll Cars, μέσα από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται στη μικρή πόλη Φόσναβογκ στο νησάκι Μπέργκσεγια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΦΟΣΝΑΒΟΓΚ – Δρόμος του Ατλαντικού – Περιοχή Γκέιρανγκερ – ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μία διαδρομή που μας φέρνει στις ακτές του Ατλαντικού, με δεκάδες μικρά φιόρδ να εναλλάσσονται χαρίζοντάς μας πλούσιες εικόνες. Εδώ που τα βουνά συναντούν τον ωκεανό η φύση που αντικρύζουμε δικαιολογεί πέρα για πέρα όσους θεωρούν τη Νορβηγία ως την ωραιότερη χώρα του κόσμου… Στόχος μας πάντα είναι το πανέμορφο, παγκοσμίου φήμης, φιόρδ της Νορβηγίας, το Γκέιρανγκερ, με το χαρακτηριστικό σχήμα S, την παρθένα φύση, τους ψηλούς καταρράκτες και τα βουνά γύρω του. Όχι τυχαία, το φιορδ Γκέιρανγκερ έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η παροιμιώδης ομορφιά του τοπίου που θα απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μας αφήσει άφωνους. Φτάνουμε πια στην περιοχή του φιόρδ Γκέιρανγκερ (Geirangenfjord), όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε κρουαζιέρα στο φιόρδ, με το πέρας της οποίας συνεχίζουμε για να ακολουθήσουμε τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού, μία από τις πλέον εντυπωσιακές και άκρως… φωτογενείς διαδρομές στον κόσμο! Η διαδρομή κινείται κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού ενώνοντας νησάκια, περνώντας από ανισόπεδες γέφυρες και γεμίζοντάς μας με εικόνες που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές να περιγράψουν. Συνεχίζουμε μέχρι την Κρίστιανσουντ (Kristiansund), στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ – ΛΙΛΕΧΑΜΕΡ – ΧΑΜΑΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για το Χαμάρ. Η διαδρομή μας μέσω της νορβηγικής υπαίθρου είναι πραγματικά συγκλονιστική. Θα σταματήσουμε στην κωμόπολη Λίλεχαμερ, που μαζί με το Χαμάρ φιλοξένησαν το 1994 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε φωτογραφίες στη διάσημη πίστα του Λίλεχαμερ με την πανοραμική θέα της μικρής αυτής πόλης. Από εδώ, και διασχίζοντας ένα από τα πρώτα υποθαλάσσια τούνελ της χώρας, θα συνεχίσουμε μέχρι το Χαμάρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΧΑΜΑΡ - Λίμνη Μγιόσεν – ΟΣΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Όσλο. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε τη μεγαλύτερη λίμνη της Νορβηγίας, τη λίμνη Μγιόσεν και θα θαυμάσουμε τους χρωματισμούς του ποταμού Mjosa που τροφοδοτεί την ομώνυμη λίμνη. Άφιξη στο Όσλο, το οποίο θα γνωρίσουμε μέσα από μια περιήγηση που θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της πόλης. Μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών (όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο), τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουστάβου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

10η ημέρα: ΟΣΛΟ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας (check-out στις 11:00) και χρόνος για τις τελευταίες βόλτες μας στο Όσλο. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1759 € 490 €
Twin Room 1759 € 490 €
Triple Room 1759 € 490 €
Single Room 2599 € 490 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1979 € 490 €
Twin Room 1979 € 490 €
Triple Room 1979 € 490 €
Single Room 2819 € 490 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2499 € 0 €
Twin Room 2499 € 0 €
Triple Room 2499 € 0 €
Single Room 3339 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Πρ οσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

04/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 1177

04/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ

12:15

13:40

KL 1202

13/08/2024

ΟΣΛΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

14:15

16:05

KL 1957

13/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25 + 1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 3* sup & 4*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Κρουαζιέρα στο φιόρδ Γκέιρανγκερ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
 • Μόνο στο Versus εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα και έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή - ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Σκανδιναβία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 490€.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μετά την επιτυχία των παρελθόντων ετών, επαναλαμβάνουμε το ταξίδι αυτό στη Νορβηγία προσφέροντας μια πλούσια εκδρομή 10 ημερών! Μία πρωτότυπη ιδέα του Versus, οπαδός των διαφορετικών προγραμμάτων, που ενέταξε το πρόγραμμα αυτό βασισμένο στις απίστευτες ομορφιές της Νορβηγίας πριν από αρκετά χρόνια, για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την πιο όμορφη σκανδιναβική χώρα, τη Νορβηγία.

Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, παροχές και πολλά extra, που τοπικά στοιχίζουν τουλάχιστον 200€, για να μη σας περιμένουν… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σπάνια νύχτα μέσα σε φιόρδ

Βασικό πλεονέκτημα της εκδρομής είναι οι πολύ καλές πτήσεις για Σταβάνγκερ με επιστροφή από Όσλο, οι οποίες μας χαρίζουν στην ουσία μια ολόκληρη ημέρα στο πρόγραμμα και απογειώνουν το ταξίδι!

Προσθέσαμε επίσης  διανυκτέρευση μέσα σε φιόρδ για να έχουμε μία ξεχωριστή εμπειρία, ακριβώς στο φιορδ Χάρντανγκερ, ένα από τα μεγαλύτερα της Νορβηγίας.

Με δυσεύρετες διανυκτερεύσεις στην περιοχή των φιόρδ: δεν προσπερνάμε βιαστικά την περιοχή των φιόρδ αλλά αφιερώνουμε εκτενή χρόνο για να «χτενίσουμε» το πιο ωραίο κομμάτι της Σκανδιναβίας, με επαρκή χρόνο. Χωρίς να το συνδυάζουμε με άλλες πόλεις, παρά μόνο με το κουκλίστικο Μπέργκεν και την πρωτεύουσα Όσλο.

Βασικό επίσης πλεονέκτημα είναι η διανυκτέρευση στο Κρίστιανσουντ, στον βορρά της περιοχής των φιόρδ, που μας επιτρέπει να απολαύσουμε όπως ποτέ άλλοτε τη μαγευτική αυτή περιοχή των φιόρδ, από το ένα άκρο στο άλλο, με πολύ χρόνο στη διάθεσή μας!

Το πρόγραμμά μας ξεχωρίζει γιατί περιλαμβάνει:

 • Σπάνιες πτήσεις για Σταβάνγκερ και επιστροφή από Όσλο, με τις οποίες εξοικονομούμε κυριολεκτικά μια ημέρα στο ταξίδι!
 • Πλούσια 10ήμερη διάρκεια για να έχουμε όλο τον χρόνο να απολαύσουμε την απερίγραπτης ομορφιάς φύση της Νορβηγίας!
 • Μόνο στο Versus μία ξεχωριστή εμπειρία: μία σπάνια διανυκτέρευση μέσα σε φιόρδ!
 • Το Versus Travel, πιστό στα ποιοτικά, γεμάτα προγράμματα χωρίς περικοπές, περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις στο πιο όμορφο και πιο ακριβό κομμάτι της εκδρομής που είναι η περιοχή των φιόρδ (Κρίστιανσουντ, Σόγκνεφιορντ, Χάρντανγκερ). Μόνο έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τα πανέμορφα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, τους αμέτρητους καταρράκτες και τις καταπράσινες όχθες των φιόρδ. Σε πολλά προγράμματα η Νορβηγία «κουτσουρεύεται» για μείωση κόστους ή η περιοχή των φιόρδ περιορίζεται σε λιγότερες διανυκτερεύσεις λόγω δυσεύρετων και ακριβών διαμονών, και συνδυάζεται με άλλες πόλεις της Νορβηγίας. Στο παρόν πρόγραμμα του Versus οι μόνες μεγάλες πόλεις που περιλαμβάνονται είναι το Σταβάνγκερ, το Μπέργκεν και το Όσλο.
 • Διαδρομή στον «Δρόμο του Ατλαντικού», μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον πλανήτη, σύμφωνα με κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς.
 • Μία από τις εντυπωσιακότερες διαδρομές στον πλανήτη (Στάβαγκερ-Μπέργκεν), η οποία περνά μέσα από μαγικά Νορβηγικά τοπία και γραφικά χωριουδάκια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής
 • Διαμονή και περιήγηση στο όμορφο Σταβάνγκερ, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Νορβηγίας, με την εκπληκτική παλιά της πόλη, πολύχρωμα σπιτάκια - ιδανικό τοπίο για βόλτες
 • Μία διανυκτέρευση στην κουκλίστικη πόλη Μπέργκεν της Νορβηγίας, που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα (ή γίνεται εκτός Μπέργκεν ή στην περιφέρειά του).
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Όσλο και επαρκής χρόνος για να γνωρίσουμε την πανέμορφη νορβηγική πρωτεύουσα!
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 3* sup. και 4*, προσεκτικά επιλεγμένα.
 • Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία: ο περίφημος πανύψηλος και απόκρημνος βράχος Πρέικεστολεν (Pulpit Rock), ο εντυπωσιακός κάθετος βράχος που προεξέχει πάνω από τα νορβηγικά φιόρδ σαν φυσική πλατφόρμα ύψους 604 μέτρων.
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Μπρίκσνταλ (Briksdal), και στην παγετωνική λίμνη με ειδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα Troll Cars μέσα από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή. 
 • Διπλή διαδρομή με τρένο: από το Βος στο Μύρνταλ, μια διαδρομή που θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και από το Μύρνταλ στο γραφικό Φλομ (Flåm), μια πραγματικά εκπληκτική διαδρομή για να απολαύσουμε μία ακόμα πλευρά της υπέροχης νορβηγικής φύσης και να βιώσουμε ακόμη περισσότερο τη μαγεία της Νορβηγίας!
 • Εξαιρετικός έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Ο Δρόμος του Ατλαντικού, μία από τις πλέον εντυπωσιακές διαδρομές στον κόσμο!
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Μπρίκσνταλ με troll cars (μικρά ηλεκτροκίνητα αμαξάκια)
 • Η θέα στα φιόρδ που επισκεπτόμαστε και βλέπουμε περνώντας οδικά. Η φύση της Νορβηγίας είναι πραγματικά εκπληκτική και οι αφορμές που μας εντυπωσιάζουν είναι στα αλήθεια αρκετές.
 • Μία από τις πιο μαγευτικές διαδρομές στον πλανήτη (Στάβαγκερ-Μπέργκεν)
 • Κρουαζιέρα στο φιόρδ Γκέιρανγκερ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, απολαμβάνοντας την παροιμιώδη ομορφιά του τοπίου
 • Επισκεφθείτε την παλιά πόλη του Μπέργκεν
 • Η θέα από τον βράχο Πρέικεστολεν στο Σταβάνγκερ που κόβει την ανάσα!
 • Απολαύστε την εκπληκτική διαδρομή με τρένο Βος – Μύρνταλ – Φλομ, που συστήνουν ειδικοί του ταξιδιού από όλο τον κόσμο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Σπάνια διαμονή μέσα στο φιόρδ Χάρντανγκερ.
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Μπρίκσνταλ (Briksdal), και στην παγετωνική λίμνη με ειδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα (Troll Cars).
 • Διαδρομή στον «Δρόμο του Ατλαντικού», μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον πλανήτη. 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

04/08Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info