fb

Κολομβία - Εκουαδόρ, με επέκταση στα νησιά Γκαλάπαγκος | Καλοκαίρι 2024

Διάρκεια: 17, 22 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί, όπως εξάλλου και η Κολομβία, αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις. Η γοητευτική και ακατέργαστη συνάμα πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: αρχαία ιστορία, αποικιακή κληρονομιά και φυσικά κάλλη απερίγραπτα. Χώρα με μεγάλη ιστορία, πολύπλευρο πολιτισμό και αστείρευτες εναλλαγές τοπίου, η Κολομβία γοητεύει τον επισκέπτη με την ανθρώπινη αμεσότητά της.

Με τη δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού μας στα Νησιά Γκαλάπαγκος ερχόμαστε σε επαφή με μια γωνιά του πλανήτη μας πραγματικά μοναδική. Η εμπειρία της παρουσίας μας στα νησιά αυτά μας ανοίγει ένα παράθυρο στην κατανόηση της ίδιας της ζωής στη Γη μας. Ένα ταξίδι στα Γκαλάπαγκος δεν είναι μια απλή υπόθεση, έχουμε φροντίσει ωστόσο όλα να είναι όπως πρέπει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά με πτήση από την Μπογκοτά στην «πόλη των πόλεων», την ιστορική Καρθαγένη, με τα πολύχρωμα σπίτια και την πλούσια ιστορία, ίσως η ωραιότερη, για πολλούς, πόλη της Λατινικής Αμερικής, ενώ παράλληλα επισκεπτόμαστε και το γειτονικό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα. Συνεχίζουμε για το Μεντεγίν, την πρώην «πρωτεύουσα» των ναρκωτικών και βάση του διάσημου βαρόνου Εσκομπάρ. Θα επισκεφτούμε το όμορφο χωριό Γκουαταπέ και θα θαυμάσουμε από κοντά τον γιγαντιαίο μετεωρίτη Ελ Πενιόλ!

Συνεχίζουμε για τη Βίγια Ντε Λέιβα, όπου διανυκτερεύουμε ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την υπέροχη κωμόπολη. Επισκεπτόμαστε τη διάσημη Ζιπακίρα και τη λίμνη Γκουαταβίτα, ίσως τον σημαντικότερο τόπο λατρείας των ιθαγενών Μουίσκας. Επιστρέφουμε στην Μπογκοτά, την οποία γνωρίζουμε με πλούσια ξενάγηση, πριν περάσουμε στον γειτονικό Ισημερινό. Φτάνουμε στην πρωτεύουσα Κίτο με το διάσημο Σημείο Μηδέν, ερχόμαστε στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, μέρος του Δρόμου των Ηφαιστείων, και αφού μείνουμε στη Ριομπάμπα και επισκεφθούμε την Ινγκαπίρκα, συνεχίζουμε στην πανέμορφη Κουένκα, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ολοκληρώνουμε στη μεγαλύτερη πόλη και κυριότερο λιμάνι του Ισημερινού, το Γκουαγιακίλ, από όπου έχουμε κατόπιν τη δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού μας στα μαγικά Νησιά Γκαλάπαγκος. Εκεί αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις για να γνωρίσουμε τα νησιά με συνεχείς δραστηριότητες που θα μας χαρίσουν τις πιο δυνατές συγκινήσεις!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το πληρέστερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ και την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος και τις δύο αυτές συναρπαστικές χώρες, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος.

Παράλληλα, με τη δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στα Νησιά Γκαλάπαγκος παρέχεται η ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά έναν αληθινό παράδεισο, που άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Μπογκοτά και άμεση αναχώρηση για Καρθαγένη και επιστροφή από Γκουαγιακίλ για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα, την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στη Λατινική Αμερική. Έτσι το ταξίδι ακολουθεί μία και μόνο φορά, από τον βορρά της Κολομβίας μέχρι τον νότο του Εκουαδόρ.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, για πολλούς την ωραιότερη αποικιακή πόλη στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε.
 • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης, χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* - από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή - στο Κίτο, στην Καρθαγένη, στην Μπογκοτά, στο Μεντεγίν, στο Γκουαγιακίλ και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Καρθαγένη (3), Βίγια ντε Λέιβα (1), Μπογκοτά (3), Μεντεγίν (2) - ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Κίτο (2), Ριομπάμπα (1), Κουένκα (1), Γκουαγιακίλ (1).
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Ξενάγηση και διαμονή στην αποικιακή Βίγια ντε Λέιβα, από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Κολομβίας.
 • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
 • Επίσκεψη και είσοδος στη λίμνη Γκουαταβίτα, μία από τις ιερές λίμνες της φυλής των Μουίσκα, που πιθανόν συνέβαλε στη γέννηση του θρύλου του Ελ Ντοράντο!
 • Εκδρομή στη Σάντα Ελένα, το ορεινό χωριό έξω από το Μεντεγίν με τους χαλαρούς ρυθμούς, που μοιάζει να είναι «πνιγμένο» στα λουλούδια.
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μαγκρόβια δάση.
 • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
 • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

 

Επέκταση στα ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

Το ταξίδι στα Νησιά Γκαλάπαγκος είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του μπορεί να εγγυηθεί. 

 

Η διαμονή και οι δραστηριότητές σας στα νησιά

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος και επιπλέον ακόμα εκδρομές και βαρκάδες για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία των Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος!
 • Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
 • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πώς οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πώς είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.
 • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).

 

Εμπειρίες που θα ζήσουμε με το Versus

 

Γιατί στην Κολομβία με το Versus

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Επιλέγουμε διαμονή στην Καρθαγένη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Ταξιδεύομε φυσικά και στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα μόνο από το Versus! Διασχίζουμε πρώτοι στην Ελλάδα την Κολομβία από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως τον Ατλαντικό και την Καραϊβική θάλασσα.

 

Γιατί στο Εκουαδόρ με το Versus

Ο Ισημερινός, ή Εκουαδόρ, είναι ένας απαιτητικός προορισμός, που απαιτεί προσεκτική οργάνωση του ταξιδιού, με έξυπνο σχεδιασμό και εστίαση στις λεπτομέρειες. Για την υλοποίηση του προγράμματος χρειάζεται φυσικά και έμπειρος αρχηγός-συνοδός που γνωρίζει καλά τον προορισμό, και το Versus διαθέτει αρχηγούς με πολυετή πείρα στον προορισμό που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις .

 

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Η θρυλική Λίμνη Γκουαταβίτα

Ξεναγούμαστε στη φημισμένη λίμνη Γκουαταβίτα, από την οποία σύμφωνα με την ιστορία ξεκίνησε ο μύθος για τον χρυσό του Ελ Ντοράντο, που προκάλεσε πυρετό στους Ευρωπαίους κατακτητές. Ο θρύλος λέει ότι στη συγκεκριμένη λίμνη λάμβανε χώρα ένα τελετουργικό κατά το οποίο ο νέος αρχηγός της φυλής Μουίσκα καλυπτόταν με χρυσόσκονη και ξεπλενόταν στα νερά της λίμνης, όπου οι υπόλοιποι της φυλής πετούσαν κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα ως προσφορά στα ιερά νερά. Αυτό αποδεικνύεται και από μερικά αντικείμενα που βρέθηκαν στον πάτο της λίμνης, κατασκευασμένα από χρυσό και ασήμι, γεννώντας έτσι τον περίφημο μύθο του Ελ Ντοράντο.

 

Το απίθανο Μεντεγίν

Το Μεντεγίν, παρότι είναι μια πόλη ορεινή, έχει ήπιο κλίμα και δικαίως φέρει τον τίτλο «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης». Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με την υπέροχη πλατεία Μποτερό, την οποία κοσμούν τα γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη με την ιδιαίτερη αισθητική, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και πώς από άντρο των ναρκωτικών και του βαρόνου Εσκομπάρ κατέληξε σήμερα, μετά από χρόνια προσπαθειών, να αποτελεί πόλη-παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την εξέλιξη και την καινοτομία.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιω­τική μας ομάδα και πτήση για την Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!). Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφα­ντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών. Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπλη­θές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα με­γάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμ­βανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη ΜΠΟΓΚΟΤΑ – πτήση για ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Άφιξη στην Μπογκοτά και επιβίβαση στην πτήση μας με προορισμό την Καρθαγένη, από τις ωραι­ότερες αποικιακές πόλεις της Λατινικής Αμερικής.

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών (ως γνω­στόν ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική νόμιζε ότι βρισκόταν στις Ινδίες…), ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρα­τηγικής σημασίας λιμάνι για τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Διαμέσου των ποταμών Μαγκνταλένα και Σινού που διασχί­ζουν την Κολομβία και εκβάλλουν στην Καραϊβική Θά­λασσα μπορούσαν να ελέγξουν όλη τη χώρα (τότε Νέα Γρανάδα) και να

αναπτύξουν ισχυρούς εμπορικούς δε­σμούς με την Ισπανία και τις υπερπόντιες κτήσεις της. Από το λιμάνι της Καρθαγένης εμπορεύονταν κυρίως περου­βιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική βά­σει της νομοθεσίας ασιέντο, η οποία επέτρεπε στους Ισπα­νούς το μονοπώλιο σκλάβων από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής προς τις κτήσεις τους στον Νέο Κόσμο. Και προ­κειμένου οι Ισπανοί να προφυλάξουν την Καρθαγένη από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρ­χουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, μαζί με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

 

3η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: ξενάγηση

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην Καρθαγένη απολαμβάνοντας μια πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία και μοναστήρι La Popa, γνωστό και ως Popa del Galeon, το οποίο φημίζεται ότι μοιάζει με την πρύμνη γαλέρας. Κατασκευάστηκε το 1606 και από εκεί μπορεί κανείς να δει μέχρι και το λιμάνι της Καρθαγένης, ένα από τα σημαντικότερα της Καραϊβικής.

Στη συνέχεια θα περάσουμε στο φρούριο Σαν Φελίπε ντε Μπαράχας, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για τη γενέτειρά μου». Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ­φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας. Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προ­στατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατή­σουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πλη­ροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε για τα μυ­στικά και υπόγεια περάσματά του, τις μηχανολογικές και­νοτομίες του κ.ά.

Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο ο­ποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Εντός του ναού θα θαυμάσουμε  έργα τόσο εκκλησιαστικά, όσο και προκολομβιανά κεραμικά, αλλά και πίνακες και μάσκες της αφροκαραϊβικής.

Διανυκτέρευση στην Καρθα­γένη.

 

4η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: εκδρομή στη ΛΑ ΜΠΟΚΟΥΙΛΑ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας την Καρθαγένη και θα ταξιδέψουμε (περίπου 20 λεπτά) μέχρι το κοντινό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα αλλά και να γίνουμε ένα με το πλούσιο φυσικό τοπίο. Πρόκειται για ένα μέρος με σπουδαία ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε την αφρικανική κοινότητα, η οποία έχει επενδύσει στη διάσωση και τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων της αφρικανικής κληρονομιάς της.

Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε αμέσως για μια βόλτα με κανό για να γνωρίσουμε το πλούσιο οικοσύστημα στο μαγκρόβιο δάσος της περιοχής (μαγκρόβιο λέγεται ένα είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά). Το ταξίδι μας μέσα στο εντυπωσιακό αυτό δάσος θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια πανίδα της περιοχής, μέχρι να καταλήξουμε σε μια υπέροχη λίμνη η οποία κατοικείται από ερωδιούς και πελεκάνους.

Επιστροφή στην Καρθαγένη και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – πτήση για ΜΕΝΤΕΓΙΝ: εκδρομή στη Σάντα Ελένα

Σήμερα αφήνουμε την πανέμορφη Καρθαγένη και μεταφερόμαστε αεροπορικώς στο Μεντεγίν, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά. 

Συχνά αποκαλείται Πόλη της Συνεχούς Άνοιξης, Πρωτεύουσα των Βουνών, Πόλη των Λουλουδιών, Πρωτεύουσα των Ορχιδέων και Όμορφο Χωριό. Από το 1957 οργανώνεται εδώ το περίφημο Φεστιβάλ των Λουλουδιών, που είναι η κύρια ατραξιόν της πόλης. Επίσης είναι η πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο βαρόνος της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά και η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο. 

Με την άφιξή μας στο Μεντεγίν θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό τη Σάντα Ελένα, ένα ορεινό χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 19 χιλιομέτρων ανατολικά από το κέντρο της πόλης. Το υψόμετρο, ο δροσερός καιρός και τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εδάφη της περιοχής κάνουν το μικρό αυτό χωριό το «βασίλειο» των λουλουδιών. Οι ντόπιοι αγρότες καλλιεργούν μια πληθώρα τροπικών και ενδημικών ποικιλιών λουλουδιών, εκ των οποίων πολλά εξάγονται στις διεθνείς αγορές του εξωτερικού.

Εδώ κατασκευάζονται και οι περίτεχνες συνθέσεις λουλουδιών που ονομάζονται silletas και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Φεστιβάλ Λουλουδιών (Feria de las Flores) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου στο Μεντεγίν.

Οι αγρότες της περιοχής τοποθετούν τις τεράστιες ανθοσυνθέσεις τους πάνω σε ξύλινες παλέτες και παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης κουβαλώντας τα λουλούδια στην πλάτη τους. Πρόκειται για μια γιορτή με πολύ χρώμα, μουσική, αλέγκρα διάθεση και… πολλούς συμβολισμούς.

Η Σάντα Ελένα αποτελεί, όμως, και την κύρια πύλη εισόδου για το Φυσικό Πάρκο Arví, ένα τεράστιο καταφύγιο που φιλοξενεί 119 διαφορετικά είδη πτηνών και περισσότερα από 163 σπάνια είδη εντόμων, σε μία καταπράσινη έκταση με μονοπάτια, λίμνες, δάση και ρέματα.

Εμείς θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στην κεντρική πλατεία της Σάντα Ελένα, μια γοητευτική κολομβιανή πλατεία με εκκλησία, σιντριβάνι, αγάλματα και μικρά καταστήματα (tiendas). Θα βυθιστούμε στους χαλαρούς ρυθμούς και τη ραστώνη του χωριού, παρατηρώντας την καθημερινή ζωή των ντόπιων και απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι tinto (καφέ).

Επιστροφή στο Μεντεγίν και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΓΚΟΥΑΤΑΠΕ – ΕΛ ΠΕΝΙΟΛ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία όμορφη ημερήσια εκδρομή στο γειτονικό χωριό Γκουαταπέ και στον μυστηριώδη βράχο Ελ Πενιόλ. Η οδική διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Το Γκουαταπέ είναι ένα παλιό γραφικό χωριό στις Άνδεις, πρώην βασίλειο των ιθαγενών μέχρι την έλευση των κονκισταδόρες το 1811. Ο τελευταίος βασιλιάς του χωριού ονομαζόταν Γκουαταπέ και προς τιμήν του οι Ισπανοί ονόμασαν έτσι το χωριό. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα πανέμορφα χρωματιστά σπίτια – που κάνουν κάθε γειτονιά να μοιάζει με καρτ ποστάλ. Το χωριό μέχρι προσφάτως ήταν καθαρά αγροτικό και είχε ορυχεία. Όμως τη δεκαετία του 1970 κατασκευάστηκε στα περίχωρα ένα μεγάλο κρατικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίο δημιούργησε τεχνητές λίμνες και άλλαξε ριζικά την ταυτότητά του. Το εργοστάσιο αυτό τροφοδοτεί με ενέργεια όλη την Κολομβία.

Σε μία από τις λίμνες στα περίχωρα του Γκουαταπέ βρίσκεται και ο μυστηριώδης γρανιτένιος βράχος με την ονομασία Ελ Πενιόλ. Κάποιοι λένε ότι είναι μετεωρίτης λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Ο βράχος έχει ύψος 200 μέτρα και για να ανέβει κανείς στην κορυφή του υπάρχουν 740 σκαλοπάτια. Στην κορυφή βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία και παγκάκια για ξεκούραση και παρατήρηση της απίστευτης θέας. Στη βάση του υπάρχουν ντόπιοι μικροπωλητές που πουλάνε φρούτα, χυμούς και σουβενίρ. 

Εν συνεχεία θα κάνουμε τον γύρο της τεχνητής λίμνης με σκάφος, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στις όχθες της και να χαλαρώσουμε. Αφού απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, θα επιστρέψουμε στο Μεντεγίν για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ (ξενάγηση) – πτήση για ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check-out και πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Μεντεγίν, την πόλη που συνέδεσε - άθελά της - το όνομά της με τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ το 1993, το Μεντεγίν από επικίνδυνο κέντρο ναρκωτικών, στο οποίο είχε υποβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1980, αναγεννήθηκε, και έως το 2000 εξελίχθηκε βάσει οργανωμένου κρατικού προγράμματος, σε ένα σπουδαίο πολιτιστικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Αναβαθμίστηκαν οι συγκοινωνίες, ανανεώθηκαν οι κακόφημες γειτονιές, άνοιξαν εργοστάσια και λειτούργησαν νέες κρατικές υπηρεσίες για να δώσουν δουλειά στους κατοίκους, άνοιξαν μουσεία, θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια. Ευνοήθηκαν το εμπόριο και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από το 2003 και μετά το αρνητικό κοινωνικό κλίμα αντιστράφηκε πλήρως. Σήμερα το Μεντεγίν είναι μία πόλη-πρότυπο κρατικής οργάνωσης, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ευημερίας. Μ’ άλλα λόγια είναι μία πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της.

Η σημερινή μας ξενάγηση θα έχει ως άξονα αυτή τη σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση. Θα αρχίσουμε από τα σημαντικότερα τοπόσημα της δεκαετίας του 1980, όταν βασίλευε ο Εσκομπάρ και τα καρτέλ κοκαΐνης είχαν μετατρέψει το Μεντεγίν σε μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο, και θα φτάσουμε στο νέο πρόσωπο του σήμερα – μία μητρόπολη που σφύζει από ζωή.

Θα πάμε στο πλέον πρωτοποριακό μέσο μεταφοράς της πόλης που δεν είναι άλλο από τις έξι ηλεκτρικές σκάλες που συνδέουν την πρώην Νο 1 κακόφημη περιοχή του Μεντεγίν, την Κομούνα 13, με το κέντρο της πόλης. Σήμερα η Κομούνα 13 είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περιοχή γεμάτη με γκράφιτι, υπαίθριες αγορές και καλλιτέχνες του δρόμου, η οποία ζει μια δεύτερη ζωή. Βεβαίως τα σπίτια παραμένουν φαβέλες. Αλλά πλέον οι κάτοικοι δεν ντρέπονται να πουν ότι ζουν εκεί.

Όπως καταλαβαίνετε, η σημερινή ιδιαίτερη ξενάγηση στο Μεντεγίν είναι ένα ζωντανό μάθημα σύγχρονης κοινωνικής και αστικής ιστορίας. Πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε ταξιδιώτη.

Αφού απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα με τοπικές γεύσεις, θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για την Μπογκοτά.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΖΙΠΑΚΙΡΑ – ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ: ξενάγηση

Αποχαιρετάμε την Μπογκοτά και ξεκινάμε το ταξίδι μας προς τα βόρεια, με προορι­σμό τη Ζιπακίρα (Zipaquirá). Μετά από περίπου μια ώρα και σαρανταπέντε λεπτά, θα φτάσουμε στη Ζιπακίρα και πρώτα θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, όχι χτισμένη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά λαξεμένη στα έγκατα ενός α­λατωρυχείου! Πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής, η Ζι­πακίρα οφείλει το όνομά της στον Ζίπα, τον αρχηγό της φυλής Μουίσκα στους οποίους ανήκαν τα αλατωρυχεία. Ο πελώριος σταυρός από αλάτι (16 μ. ύψος και 10 μ. πλά­τος) που δημιούργησε ο Κολομβιανός καλλιτέχνης Κάρλος Ενρίκε Ροντρίγκεζ, ο τρίκλιτος ναός, ο απίστευτος καθρέφτης νερού με τα οπτικά εφέ στον λαξευμένο αλατούχο βράχο αλλά κυ­ρίως η απερίγραπτη αίσθηση πως βρίσκεσαι σε έναν δια­φορετικό, αλλόκοτο κόσμο είναι που κάνουν την Ζιπακίρα μοναδική, μία αληθινή εμπειρία ζωής!

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα (Villa de Leyva), ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατρανθρώπους και κάθε λογής καλλιτεχνική δημιουργία. 

Η Βίγια ντε Λέιβα μετράει πάνω από τέσσερις αιώνες ζωής και ιστορίας (ιδρύθηκε το 1572 από τον Ισπανό Ερνάν Σουάρεθ ντε Βιγιαλόμπος) και όμως μοιάζει σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος. Καθώς βέβαια για (σχεδόν) όλα τα πράγματα υπάρχει μια λογική εξήγηση, στην περίπτωση της Βίγια ντε Λέιβα πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο στους περιορισμένους πόρους της περιοχής. Η ευρύτερη έκταση ήταν και είναι φτωχή σε πρώτες ύλες και πολύτιμα μέταλλα, με αποτέλεσμα να μην τραβήξει το ενδιαφέρον όσων αναζητούσαν πλούτο και έτσι να μείνει έξω από την «πρόοδο» που χτύπησε την πόρτα άλλων περιοχών. 

Ως αποτέλεσμα, η πόλη έχει κρατήσει το αυθεντικό της χρώμα και το αποικιακό στυλ στην αρχιτεκτονική της, πολλοί κεντρικοί δρόμοι μάλιστα, όπως και η μεγάλη κεντρική της πλατεία (η μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, 14.000 τ.χλμ.), είναι στρωμένη με λεπτό βότσαλο. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι το 1954 ολόκληρη η πόλη ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός, το Casa de Antonio Nariño, το σπίτι του ήρωα της ανεξαρτησίας, το σπίτι του Antonio Ricaurte, ο οποίος πολέμησε υπό τις διαταγές του Μπολίβαρ και είναι γνωστός για την ηρωική του θυσία κατά τη μάχη του Σαν Ματέο, η Βουλή του Κογκρέσου, όπου στις 4 Οκτωβρίου 1812 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συνέδριο των Ηνωμένων Επαρχιών της Νέας Γρανάδας (όπως λεγόταν παλιά η Κολομβία) και το Αποικιακό Μουσείο Τέχνης. 

Εμείς θα επισκεφθούμε το Μουσείο Απολιθωμάτων, το οποίο ιδρύθηκε το 1977, στην τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός κρονόσαυρου, ενός θαλάσσιου ερπετού μήκους 20 μέτρων που έζησε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια! 

Στις παρυφές της πόλης θα δούμε, επίσης, και το μοναστήρι Έτσε (Ecce), εξαίρετης αρχιτεκτονικής αλλά και ιστορικής σημασίας για τον εκχριστιανισμό της Κολομβίας. Ο πεζόδρομος εντός του μοναστηριού είναι κατασκευασμένος από πέτρες της περιοχής, οι οποίες είναι γεμάτες με απολιθώματα και αμμωνίτες, ενώ το παρεκκλήσι  έχει έναν υπέροχο χρυσό βωμό.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Βίγια ντε Λέιβα. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ – ΛΙΜΝΗ ΓΚΟΥΑΤΑΒΙΤΑ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Συνεχίζουμε για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στον μύθο του Ελ Ντοράντο. Καθ’ οδόν προς την Μπογκοτά θα κάνουμε μια στάση στη λίμνη Γκουαταβίτα εντός του δασικού καταφυγίου Cacique Guatavita και Cuchilla de Peñas Blancas. Σε αυτόν το μαγικό και μυστικιστικό τόπο, που κατά το παρελθόν κατοικούνταν από την φυλή Μουίσκα, θα θαυμάσουμε την τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που διαθέτουν τα δάση των Άνδεων. Μεταξύ άλλων θα δούμε κολίμπρι, γεράκια, και κοτσύφια να πετούν ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα με τα εξωτικά ονόματα όπως Mano de Oso, Uvos de Monte και Te de Bogotá.

Ο θρύλος του Ελ Ντοράντο έχει τις ρίζες του σε αυτή τη λίμνη και τις παραδόσεις των Μουίσκα. Όταν ένας Μουίσκα εκλεγόταν αρχηγός, τον μετέφεραν στη λίμνη Γκουαταβίτα, όπου αρχικά τον έλουζαν με μέλι και τον ράντιζαν με σκόνη χρυσού σε όλο του το σώμα, και στη συνέχεια τον παρουσίαζαν στον Θεό Ήλιο. Έπειτα, αφαιρούσε από πάνω του όλα τα αντικείμενα που ήταν ενδεδυμένος, όπως διάδημα, θώρακας, σκουλαρίκια και στέμμα, μεταξύ άλλων, και τα τοποθετούσε στο νερό μαζί με άλλες προσφορές από χρυσό και πολύτιμους λίθους της φυλής. Αυτή η συγκεκριμένη τελετή θεωρείται πως δημιούργησε τον μύθο του Ελ Ντοράντο λόγω των θησαυρών που υποτίθεται πως βρίσκονται στον πάτο της λίμνης.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς την Μπογκοτά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ: ξενάγηση – Μουσείο Χρυσού

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την πιο διάσημη αγορά της πόλης, την λεγόμενη Paloquemao. Νωρίς το πρωί η αγορά είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα καθώς τα φρεσκοκομμένα ευωδιαστά λουλούδια στην αγορά των λουλουδιών συνεπαίρνουν τις αισθήσεις. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στους αμέτρητους πάγκους γεμάτους με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης και κάθε λογής βότανα, ψάρια, θαλασσινά και κρέας. Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά από αυτά, καθώς και αλμυρά παραδοσιακά σνακ. Θα δούμε επίσης παραδοσιακά μαγειρικά σκεύη.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στο ιστορικό κέντρο, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρ­χιτεκτονικής. Εκεί βρίσκεται η Μεγάλη Πλα­τεία της Καντελαρίας, η Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγα­λειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερι­κής. Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέ­θετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέ­λεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας δεσπόζει ο περίφημος Καθε­δρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης που οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτεχνη­μάτων των 4 αιώνων ιστορίας της. To δε παρακείμενο πα­ρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιο­γραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βα­σικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής.

Πλησίον βρίσκεται επίσης το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυβερνη­τικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας. Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γε­ρουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προηγούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Το­μάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θητείες. Εκεί βρίσκε­ται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέ­θεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας.

Κατά την ξενάγησή μας, θα δούμε πώς τα ισπανικά αποικιακά οικοδομήματα στέκουν επάξια δίπλα σε μοντέρνα κτήρια όπως καφέ και μουσεία, ενώ πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα εξωτερικά με γκράφιτι.

Σειρά έχει το Μουσείο του Χρυσού όπου θα δούμε τη μό­νιμη συλλογή που απαρτίζεται από 32.000 εκθέματα και 20.000 πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους! Ας μην ξε­χνάμε ότι τα εδάφη της Κολομβίας είναι εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων και πετραδιών, ιδιαιτέ­ρως σμαραγδιών… Στο μουσείο αυτό όμως θα δούμε και πολλά κεραμικά και υφαντά των ιθαγενών Κιμπάγια, Κά­λιμα, Ταϊρόνα, Σινού, Μουίσκα, Τολίμα, Τουμάκο και Μα­γκταλένα. Οι πολιτισμοί αυτών των προκολομβιανών φυ­λών καταστράφηκαν με την έλευση των κονκισταδόρες. Το Μουσείο του Χρυσού λειτουργεί από το 1939 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως!

Τελευταία στάση μας είναι στο Ιερό της Μοντσεράτ, όπου ανεβαίνουμε με τελεφερίκ (τα εισιτήρια περιλαμβάνονται) στα περίπου 3.048 μέτρα ύψος, απολαμβάνοντας παράλληλα και τη θέα με την πόλη της Μπογκοτά από τη μια πλευρά και τις Άνδεις από την άλλη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – πτήση για ΚΙΤΟ

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας την Μπογκοτά και κατευθυνόμαστε προς τον Ισημερινό ή Εκουαδόρ, και την πρωτεύουσα Κίτο. Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο­ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο, μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακο­βίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5.000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρ­χιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΚΙΤΟ: ξενάγηση – σημείο Μηδέν

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Στην ξενάγησή μας, λοιπόν, θα δούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα α­νάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευ­τικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.ά.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερι­νός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (= το μέσον του κόσμου) και θα φωτο­γραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΟΤΟΠΑΞΙ – ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Α­πολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή - μέρος της ο­ποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων - θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό.

Από τα ψηλό­τερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά. Μετά από τη μονα­δική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε οδικώς για τη Ριομπάμπα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

14η ημέρα: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΚΟΥΕΝΚΑ

Αφήνουμε τη Ριομπάμπα με τελικό μας προορισμό για σήμερα την πόλη της Κουένκα. Καθοδόν κάνουμε μία στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφ­θούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνη­μείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ (η επίσκεψη στο φρούριο της Ινγκαπίρκα ενδέχεται λόγω ιδιαίτερων συνθηκών να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή).

Φτάνουμε στην Κουένκα, πόλη που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποτα­μών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Μα­τσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλ­κόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «κα­πέλα Παναμά».

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Θα δούμε το αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Κουένκα, τον καθεδρικό ναό της Αμώμου Συλλήψεως, θα επισκεφτούμε την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου με τη διάσημη φραγκισκανική εκκλησία, την αγορά με τα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και το σημείο θέασης Τούρι.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΑΧΑΣ – Γευσιγνωσία σε φάρμα κακάο και μάνγκο – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Αφήνουμε σήμερα την Κουένκα και συνεχίζουμε προς το κυριότερο λιμάνι του Εκουαδόρ, το Γκουαγιακίλ. Καθοδόν διασχίζουμε εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Κάχας (Cajas Parque Nacional), στα υψίπεδα της χώρας, με συνεχόμενες κοιλάδες, λόφους και μικρές λίμνες.

Η αυξημένη ζέστη και υγρασία στην ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα από το παράθυρό μας, επιβεβαιώνει ότι έχουμε φτάσει στην τροπική παράκτια περιοχή. Μια παράκαμψη στη διαδρομή μας, θα μας φέρει σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα βιώσιμου τουρισμού.

Εδώ θα απολαύσουμε μια διαδραστική εμπειρία γευσιγνωσίας σοκολάτας. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε μία περιοχή που είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς κακάο στον κόσμο, ήδη από τον 18ο αιώνα. Εδώ καλλιεργούνται και εξάγονται καρποί κακάο εξαιρετικής ποιότητας, που προτιμούν μάλιστα οι ελβετικές σοκολατοποιίες!

Φτάνουμε στο Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοι­κημένη πόλη του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουά­γιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

16η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ξενάγηση) – Πτήση Επιστροφής

Πάμε να γνωρίσουμε το Γκουαγιακίλ, μέσα από περιήγηση στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σι­μόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μετα­βούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένιας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απο­λαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.

Μετά το πέ­ρας της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

17η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Γεμάτοι εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή, φτάνουμε στο σπίτι μας και κάνουμε ήδη σχέδια για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Επέκταση στα ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

Με δύο (2) επιπλέον διανυκτερεύσεις
στο Γκουαγιακίλ και τρεις (3) διανυκτερεύσεις
στα Νησιά Γκαλάπαγκος

Όσοι ταξιδιώτες το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν επέκταση του ταξιδιού τους στα Νησιά Γκαλάπαγκος.

Σε αυτή την περίπτωση, η συνέχεια του προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:

 

 

16η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ελεύθερη ημέρα)

Ελεύθερη ημέρα στο Γκουαγιακίλ για να πάρετε μια ακόμα καλύτερη γεύση από τη μεγαλύτερη πόλη του Εκουαδόρ. Ευκαιρία για βόλτες και αγορές πριν αφήσουμε τον… «πολιτισμό» και ετοιμαστούμε για την άκρως εξωτική συνέχεια του ταξιδιού.

 

17η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – πτήση για ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: τεράστιες χελώνες, τούνελ από λάβα – Πλάια Τορτούγκα

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα Νησιά Γκαλάπαγκος και την Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ό αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο και στο Καταφύγιο Χερσαίας Χελώνας, για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς.

Αφού απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία των υψίπεδων της Σάντα Κρουζ με τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, θα μεταβούμε στην Πλάια Τορτούγκα, μια πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε μπάνιο και ηλιοθεραπεία στον μικρό κόλπο που διαθέτει. Για τους λάτρεις της φύσης, το birdwatching, δηλαδή η παρατήρηση πουλιών, είναι αρκετά δημοφιλές «σπορ» σε αυτό το σημείο, καθώς μια τεράστια ποικιλία από πολλά ενδιαφέροντα είδη πουλιών ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

 

18η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε σε γειτονικό νησί, ακολουθώντας και εμείς τα βήματα πολλών ταξιδιωτών και ορνιθολόγων που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος.

Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να δούμε πολλά και να περιηγηθούμε. Φυσικά δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε σε κολύμπι και snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Διανυκτέρευση.

 

19η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρα, σε γειτονικό νησί. Αφού δέσουμε θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας στο νησί: αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες, ίσως ακόμα και το φημισμένο γεράκι των Γκαλάπαγκος!

Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία! Διανυκτέρευση.

 

20ή ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – πτήση για ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Άφιξη στο Γκουαγιακίλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

21η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – πτήση επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος (check-out στις 11:00) για τις τελευταίες βόλτες και τα απαραίτητα σουβενίρ από αυτό το ταξίδι. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής.

 

22η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ:

Η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλάπαγκος υπόκειται σε αυστηρά ρυθμισμένο έλεγχο, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος. Επομένως, κάθε ταξιδιώτης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της εκδρομής) πρέπει να σέβεται τους γενικούς κανόνες και να ακολουθεί κάθε οδηγία που παρέχει ο τοπικός ξεναγός. Οι ξεναγοί των Γκαλάπαγκος θεωρούνται επίσης και φύλακες του Εθνικού Πάρκου, επομένως έχουν την εξουσία και την ευθύνη να αναφέρουν οποιονδήποτε δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες.

Οι κρουαζιέρες στα Γκαλάπαγκος πραγματοποιούνται αυστηρά με βάρκες χωρητικότητας 16 ατόμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η ταξιδιωτική μας ομάδα υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, τότε θα χωριστεί σε δύο βάρκες. Στη μία βάρκα θα επιβαίνει και ο αρχηγός της εκδρομής μας, ενώ στην άλλη μόνο ο τοπικός ξεναγός-φύλακας.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4199 € 1090 €
Twin Room 4199 € 1090 €
Triple Room 4199 € 1090 €
Single Room 5389 € 1090 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6790 € 1090 €
Twin Room 6790 € 1090 €
Triple Room 6790 € 1090 €
Single Room 8680 € 1090 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7010 € 1090 €
Twin Room 7010 € 1090 €
Triple Room 7010 € 1090 €
Single Room 8900 € 1090 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4419 € 1090 €
Twin Room 4419 € 1090 €
Triple Room 4419 € 1090 €
Single Room 5609 € 1090 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5539 € 0 €
Twin Room 5539 € 0 €
Triple Room 5539 € 0 €
Single Room 6729 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8130 € 0 €
Twin Room 8130 € 0 €
Triple Room 8130 € 0 €
Single Room 10020 € 0 €

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB 3151

01/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:55

18:55

IB 6589

01/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

23:55

03:00 +1

IB 6460

16/08/2024

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΜΑΔΡΙΤΗ

19:45

13:50 +1

IB 3280

17/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:40

17 ημέρες / 14 διανυκτερεύσεις

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB 3153

01/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

13:55

16:50

IB 6589

01/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

23:55

03:25 +1

IB 6460

21/08/2024

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΜΑΔΡΙΤΗ

19:45

13:50 +1

IB 3280

22/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:35

22 ημέρες / 19 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα με επέκταση στα Νησιά Γκαλάπαγκος

Με δύο (2) επιπλέον διαν/σεις στο Γκουαγιακίλ και τρεις (3) διαν/σεις στα Γκαλάπαγκος

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* - από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή - στο Κίτο, στην Καρθαγένη, στην Μπογκοτά, στο Μεντεγίν, στο Γκουαγιακίλ και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ και την Κολομβία.
 • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090€.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.500 κατ’ άτομο.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το πληρέστερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ και την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος και τις δύο αυτές συναρπαστικές χώρες, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος.

Παράλληλα, με τη δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στα Νησιά Γκαλάπαγκος παρέχεται η ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά έναν αληθινό παράδεισο, που άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Μπογκοτά και άμεση αναχώρηση για Καρθαγένη και επιστροφή από Γκουαγιακίλ για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα, την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στη Λατινική Αμερική. Έτσι το ταξίδι ακολουθεί μία και μόνο φορά, από τον βορρά της Κολομβίας μέχρι τον νότο του Εκουαδόρ.
 • Με ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, για πολλούς την ωραιότερη αποικιακή πόλη στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε.
 • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης, χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* - από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή - στο Κίτο, στην Καρθαγένη, στην Μπογκοτά, στο Μεντεγίν, στο Γκουαγιακίλ και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Καρθαγένη (3), Βίγια ντε Λέιβα (1), Μπογκοτά (3), Μεντεγίν (2) - ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Κίτο (2), Ριομπάμπα (1), Κουένκα (1), Γκουαγιακίλ (1).
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Ξενάγηση και διαμονή στην αποικιακή Βίγια ντε Λέιβα, από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Κολομβίας.
 • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
 • Επίσκεψη και είσοδος στη λίμνη Γκουαταβίτα, μία από τις ιερές λίμνες της φυλής των Μουίσκα, που πιθανόν συνέβαλε στη γέννηση του θρύλου του Ελ Ντοράντο!
 • Εκδρομή στη Σάντα Ελένα, το ορεινό χωριό έξω από το Μεντεγίν με τους χαλαρούς ρυθμούς, που μοιάζει να είναι «πνιγμένο» στα λουλούδια.
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μαγκρόβια δάση.
 • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
 • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

 

Επέκταση στα ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

Το ταξίδι στα Νησιά Γκαλάπαγκος είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του μπορεί να εγγυηθεί. 

 

Η διαμονή και οι δραστηριότητές σας στα νησιά

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στα νησιά Γκαλάπαγκος και επιπλέον ακόμα εκδρομές και βαρκάδες για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία των Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος!
 • Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
 • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πώς οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πώς είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.
 • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).

 

Εμπειρίες που θα ζήσουμε με το Versus

 

Γιατί στην Κολομβία με το Versus

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Επιλέγουμε διαμονή στην Καρθαγένη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Ταξιδεύομε φυσικά και στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα μόνο από το Versus! Διασχίζουμε πρώτοι στην Ελλάδα την Κολομβία από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως τον Ατλαντικό και την Καραϊβική θάλασσα.

 

Γιατί στο Εκουαδόρ με το Versus

Ο Ισημερινός, ή Εκουαδόρ, είναι ένας απαιτητικός προορισμός, που απαιτεί προσεκτική οργάνωση του ταξιδιού, με έξυπνο σχεδιασμό και εστίαση στις λεπτομέρειες. Για την υλοποίηση του προγράμματος χρειάζεται φυσικά και έμπειρος αρχηγός-συνοδός που γνωρίζει καλά τον προορισμό, και το Versus διαθέτει αρχηγούς με πολυετή πείρα στον προορισμό που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις .

 

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Η θρυλική Λίμνη Γκουαταβίτα

Ξεναγούμαστε στη φημισμένη λίμνη Γκουαταβίτα, από την οποία σύμφωνα με την ιστορία ξεκίνησε ο μύθος για τον χρυσό του Ελ Ντοράντο, που προκάλεσε πυρετό στους Ευρωπαίους κατακτητές. Ο θρύλος λέει ότι στη συγκεκριμένη λίμνη λάμβανε χώρα ένα τελετουργικό κατά το οποίο ο νέος αρχηγός της φυλής Μουίσκα καλυπτόταν με χρυσόσκονη και ξεπλενόταν στα νερά της λίμνης, όπου οι υπόλοιποι της φυλής πετούσαν κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα ως προσφορά στα ιερά νερά. Αυτό αποδεικνύεται και από μερικά αντικείμενα που βρέθηκαν στον πάτο της λίμνης, κατασκευασμένα από χρυσό και ασήμι, γεννώντας έτσι τον περίφημο μύθο του Ελ Ντοράντο.

 

Το απίθανο Μεντεγίν

Το Μεντεγίν, παρότι είναι μια πόλη ορεινή, έχει ήπιο κλίμα και δικαίως φέρει τον τίτλο «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης». Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με την υπέροχη πλατεία Μποτερό, την οποία κοσμούν τα γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη με την ιδιαίτερη αισθητική, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και πώς από άντρο των ναρκωτικών και του βαρόνου Εσκομπάρ κατέληξε σήμερα, μετά από χρόνια προσπαθειών, να αποτελεί πόλη-παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την εξέλιξη και την καινοτομία.

 

Highlights

 • Η περίφημη Καρθαγένη, ίσως η ωραιότερη αποικιακή πόλη στη Λατινική Αμερική.
 • Το πανέμορφο ψαροχώρι Λα Μποκουίλα με τη λίμνη και το εντυπωσιακό μανγκρόβιο δάσος.
 • Επίσκεψη σε μια πελώρια εκκλησία στη Ζιπακίρα, χωρητικότητας 8.400 ατόμων, που είναι λαξευμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου.
 • Η Βίγια ντε Λέιβα με την εξαιρετική αποικιακή αρχιτεκτονική και το μουσείο Απολιθωμάτων.
 • Ξενάγηση στο Μουσείο Χρυσού στην Μπογκοτά.
 • Επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», στο Εκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
 • Η επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ.
 • Η πόλη της Κουένκα στον Ισημερινό, με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική παράδοση.
 • Τα τοπία στα υψίπεδα του Εκουαδόρ στις εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Κάχας.
 • Τα μαγικά Νησιά Γκαλάπαγκος και οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που απολαμβάνουμε στα νησιά που άλλαξαν τον τρόπο που ερμηνεύει ο άνθρωπος την παρουσία του στη Γη.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μόνο στο Versus Travel πολύ καλές πτήσεις για Μπογκοτά και άμεση αναχώρηση για Καρθαγένη και επιστροφή από Γκουαγιακίλ
 • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν
 • Επέκταση στα Νησιά Γκαλάπαγκος, με τρεις (3) διανυκτερεύσεις 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

01/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κολομβία - Εκουαδόρ, με επέκταση στα νησιά Γκαλάπαγκος | Καλοκαίρι 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info