fb

Κλασική Ισπανία: Μαδρίτη – Βαλένθια – Βαρκελώνη σε κεντρικότατο ξενοδοχείο – Πτήσεις με Aegean | Καλοκαίρι 2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πλούσιο οδοιπορικό σε 4 διάσημες περιφέρειες της Ισπανίας: Μαδρίτη, Καστίλη Λα Μάντσα, Βαλένθια και Καταλωνία. Με 3 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη, 2 στη Βαρκελώνη και 1 στη Βαλένθια – τις 3 σημαντικότερες πόλεις της χώρας. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να αναγάγει τα ευρωπαϊκά προγράμματά του σε ταξιδιωτικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες, εξασφαλίζει εξαιρετικά κεντρικά ξενοδοχεία στις πόλεις σταθμούς, απίθανες ξεναγήσεις και εκτός πούλμαν, με τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, και φυσικά οργανώνει καταπληκτικές εκδρομές σε πόλεις-κοσμήματα της UNESCO. Πηγαίνουμε στο Τολέδο του Ελ Γκρέκο και του Δον Κιχώτη, στην Κουένκα με τα κρεμαστά σπίτια και τα μαυριτανικό κάστρο, στη Ζιρόνα (μία από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας) αλλά και στο Φιγκέρες, την πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί. Επιπλέον, οργανώνουμε μία ειδική ξενάγηση στο Πράδο, στη Μαδρίτη, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Η Κλασική Ισπανία του Versus είναι ένα πρόγραμμα οργανωμένο με άξονα τη μεγαλειώδη ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό και είναι το ιδανικό για μία σε βάθος γνωριμία με αυτή την υπέροχη χώρα που λέγεται Ισπανία.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από την αυτοκρατορική Μαδρίτη. Φυσικά θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πράδο με όλα τα αριστουργήματα της ισπανικής ζωγραφικής. Εν συνεχεία θα πάμε στο Τολέδο και θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη του Ελ Γκρέκο. Μπαίνοντας στην Καστίλη ερχόμαστε στην γραφική Κουένκα με τα περίφημα Κρεμαστά Σπίτια πάνω στα βράχια και φτάνουμε στη Βαλένθια, διάσημη (μεταξύ άλλων) για τη γαστρονομία, τις γιορτές και τα πανηγύρια της. Επόμενος σταθμός μας η Βαρκελώνη, που φημίζεται για την αρχιτεκτονική της και κυρίως για τα κτίρια του Αντόνι Γκαουντί που είναι όλα μνημεία της UNESCO. Ακολουθούν η μεσαιωνική πόλη Χερόνα, μία από τις ομορφότερες της Καταλωνίας και το Φιγκέρες – πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί. Εκεί βρίσκεται το μουσείο του σουρεαλιστή ζωγράφου με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του παγκοσμίως.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικά οργανωμένο πρόγραμμα του Versus στην καρδιά της Ισπανίας, για την απόλυτη γνωριμία με αυτή την καταπληκτική χώρα. Με εξαιρετικές πτήσεις και διανυκτερεύσεις σε πόλεις-κλειδιά και με τις γνωστές, πολύ εμπεριστατωμένες, «ξεναγήσεις Versus».

Ειδικότερα:

 • Απευθείας πτήσεις με την Aegean, με πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Μαδρίτη και βραδινή επιστροφή από Βαρκελώνη για Αθήνα.
 • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL διαμονή σε υπερκεντρικό ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη, το Catalonia Diagonal Centro 4*, στην καρδιά της πόλης, δίπλα στη Λα Ράμπλας και τη Γοτθική Συνοικία, για να έχετε τη Βαρκελώνη στα πόδια σας. Μη συμβιβάζεστε με μακρινά ξενοδοχεία, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη, σε περιοχές μακριά από τον παλμό της Βαρκελώνης!
 • Αποκλειστικά στο Versus Travel χρησιμοποιούμε το κεντρικότατο ξενοδοχείο Grand Versailles 4* στη Μαδρίτη, σε μια ήσυχη τοποθεσία πολύ κοντά στη δημοφιλή συνοικία Chueca και στις σημαντικότερες λεωφόρους της πόλης. Με τη διαμονή μας στο Grand Versailles έχουμε κυριολεκτικά τη Μαδρίτη στο πιάτο!
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη!
 • 1 διανυκτέρευση στη Βαλένθια σε ξενοδοχείο 4*.
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά – Στη Βαλένθια ημιδιατροφή.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο με ειδική ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό πέραν του Έλληνα αρχηγού (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος).
 • Δυνατότητα επίσκεψης στο Μουσείο Νταλί στο Φιγκέρες (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος).
 • Διπλές περιηγήσεις σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη με πούλμαν και με περίπατο, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει.
 • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό Τολέδο, του Ελ Γκρέκο και του Δον Κιχώτη, πόλη- μνημείο της UNESCO.
 • Εκδρομή στην ιστορική Βόρεια Καταλoνία, με επίσκεψη σε δύο από τις ομορφότερες πόλεις της: τη Χερόνα και την πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί, τη Φιγκέρες.
 • Ξενάγηση στην κουκλίστικη Κουένκα, με τα Κρεμαστά Σπίτια και τη μαυριτανική οχύρωση.
 • Εξειδικευμένος στην Ισπανία και στην ισπανική κουλτούρα, Έλληνας αρχηγός, μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός ελληνόφωνος μόνο για τις ξεναγήσεις που μετά δεν τον ξαναβλέπετε.
 • Τοπικοί διπλωματούχοι ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου αυτό χρειάζεται (Μουσείο Πράδο, Τολέδο). Στην Ισπανία  δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν.

Προσοχή: Οι φόροι πόλεων και ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ (πανοραμική περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Με την άφιξή μας ξεκινάμε για μία πανοραμική περιήγηση στην αυτοκρατορική αυτή μητρόπολη, η οποία για αιώνες υπήρξε σημαντικότατο κέντρο γεωπολιτικής, τεχνών και επιστημών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά, ότι η Μαδρίτη υπήρξε ίσως το σημαντικότερο και το πρώτο μεγάλο αποικιοκρατικό κέντρο ήδη από τον 16ο αιώνα. Κάθε γωνιά της πόλης φανερώνει τον βαθύ ισπανικό αυτοκρατορικό πλούτο και την ισχύ που καθόρισαν για αιώνες την ιστορία της Ευρώπης αλλά και της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, η Μαδρίτη είναι ένα ζωντανό μουσείο. Σε αυτή την πρώτη βόλτα μας καταλαβαίνουμε πως ενώ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές, έχει διατηρήσει την όψη και την αισθητική πολλών από τις ιστορικές γειτονιές. Τα βασικά αξιοθέατά της είναι το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, το Βασιλικό Θέατρο με την αποκατεστημένη Λυρική Σκηνή του 1850, το απίθανο πάρκο Μπουέν Ρετίρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1631, το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το οποίο περιέχει ιστορικά αρχεία της Ισπανίας, μεγάλος αριθμός εθνικών μουσείων και φυσικά… το Χρυσό Τρίγωνο της Τέχνης, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος της λεωφόρου Πασέο δελ Πράδο και περιλαμβάνει τρία παγκόσμιας σημασίας μουσεία τέχνης: το Πράδο, το Μοντέρνας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία και το Thyssen-Bornemisza το οποίο συμπληρώνει τα δύο προηγούμενα.

Πέρα από τα μουσεία, η Πλάθα ντε Θιμπέλες με το σιντριβάνι της είναι το σύμβολο της πόλης. Άλλα αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός Λα Αλμουδένα, οι εκκλησίες του Αγίου Ισιδώρου και του Αγίου Φραγκίσκου καθώς και το πάρκο Μπουέν Ρετίρο και η πλατεία Πλάθα Μαγιόρ.

Ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος είναι η Γκραν Βία που σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα, κατά τα παρισινά πρότυπα, με καταστήματα και θέατρα. Ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος με αναγεννησιακά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών στυλ της εποχής όπως βιεννέζικη αρ νουβό, ο ισπανικός εκλεκτικισμός, η αρ ντεκό κ.α.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (περιπατητική περιήγηση) – Μουσείο Πράδο

Πάμε σήμερα για μία απολαυστική περιπατητική ξενάγηση στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της Μαδρίτης. Οι βόλτες σε αυτή την περιοχή ξεκινούν από την Πουέρτα ντελ Σολ και διακλαδώνονται προς κάθε κατεύθυνση.

Εμείς θα κατευθυνθούμε προς την Πλάθα Μαγιόρ, τη διασημότερη κλειστή πλατεία της Μαδρίτης, με τα αιώνια κτίρια και το πλακόστρωτο που έχει κατά καιρούς λειτουργήσει σαν αρένα ταυρομάχων και χώρος εκτελέσεων. Σήμερα εκεί υπάρχουν παντού υπαίθρια καφέ και, στη διαδρομή, αμέτρητα μικρομάγαζα. Ανάμεσά τους, με λίγο κόπο, θα διακρίνουμε μερικά μικρά αξιοθέατα, όπως το άγαλμα της αρκούδας με τη φραουλιά και το κτίριο του Ταχυδρομείου του 19ου αιώνα.

Θα πάμε επίσης στην Πλάθα ντε Εσπάνια, με το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέα του Δον Κιχώτη. Μπορούμε να επισκεφτούμε και το Βασιλικό Ανάκτορο των Βουρβόνων, την παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τα 2.800 δωμάτια. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια, ως ζωγράφος του παλατιού.

Μετά την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να δούμε και την… άλλη Μαδρίτη. Μπορούμε να πάμε στο διάσημο στάδιο Μπερναμπέου και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ατότσα που είναι ο μεγαλύτερος της Ισπανίας και πρωτολειτούργησε το 1851. Μπορούμε επίσης να δούμε τον αρχαίο αιγυπτιακό ναό του Ντεμπόντ ο οποίος βρίσκεται στο τέλος της οδού Γκραν Βία.

Ο ναός αυτός χτίστηκε το 200 π.Χ. νότια του Ασουάν στην Αίγυπτο. Τη δεκαετία του 1960, όταν κατασκευάστηκε το φράγμα του Ασουάν, η UNESCO έκανε διεθνή έκκληση για τη διάσωση των μνημείων που κινδύνευαν να καταστραφούν από τα ισχυρά ρεύματα του Νείλου. Η Ισπανία ανταποκρίθηκε και το 1968, η αιγυπτιακή κυβέρνηση παραχώρησε τον ναό του Ντεμπόντ στην Ισπανία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, για τη βοήθειά της στη διάσωση του Αμπού Σιμπέλ.

Σε αυτή την ελεύθερη βόλτα μας στην πόλη μπορούμε επίσης να πάμε στο περίφημο Πάρκο Ρετίρο. Το πάρκο ανήκε στην ισπανική βασιλική οικογένεια μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, οπότε και έγινε δημόσιο. Καταλαμβάνει έκταση 1,4 χλμ² και βρίσκεται στα όρια του κέντρου της πόλης, πολύ κοντά στην Πουέρτα δε Αλκαλά και όχι μακριά από το Μουσείο Πράδο. Μέσα στο πάρκο θα δούμε όμορφα αγάλματα και μνημεία, εκθέσεις έργων τέχνης και μία λίμνη.

Το πρόγραμμά μας συνεχίζει με την πολύ σημαντική επίσκεψή μας στο Μουσείο Πράδο (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται και καταβάλλεται επί τόπου,  περιλαμβάνεται η ελληνόφωνη ξενάγηση). Το μουσείο ιδρύθηκε το 1818 και κατέχει μία από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, με μεγάλο πλήθος έργων από τον 14ο ως τις αρχές του 19ου αιώνα.

Το μουσείο κατά την ίδρυσή του στέγασε αρχικά τη βασιλική συλλογή, αλλά γρήγορα αποδείχτηκε μικρό, οπότε επεκτάθηκε το 1918. Αν και το Πράδο ιδρύθηκε ως μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής, περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 5.000 σχέδια, 1.000 νομίσματα και μετάλλια, καθώς και περίπου 2.000 διακοσμητικά αντικείμενα. Τα γλυπτά του υπολογίζονται γύρω στα 700 και οι πίνακες ζωγραφικής, στους οποίους χρωστάει και τη διεθνή αίγλη του, είναι γύρω στους 8.600. Πρόκειται για έργα των Βελάθκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ κ.ά. Στις αίθουσές του εκτίθενται περίπου το ένα τρίτο των πινάκων που κατέχει.

Το πιο γνωστό έργο στο Μουσείο Πράδο είναι το Λας Μενίνας του Βελάθκεθ. Ο Βελάθκεθ όχι μόνο παραχώρησε στο μουσείο τους εκπληκτικούς πίνακές του, αλλά δραστηριοποιήθηκε για να συγκεντρωθούν και έργα των σημαντικότερων Ιταλών καλλιτεχνών της εποχής του. Σημαντικό τμήμα των πινάκων του Μουσείου Πράδο ανήκουν στη λεγόμενη Χρυσή Περίοδο της Ισπανίας (15ος - 17ος αιώνας). 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μαδρίτη.

3η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για μία ημερήσια εκδρομή στο μεσαιωνικό Τολέδο, την πόλη όπου έζησε και μεγαλούργησε ο Ελ Γκρέκο τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Το Τολέδο από τον 11ο έως τον 16ο αιώνα ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας της Ισπανίας και το ισχυρό πολιτιστικό κέντρο της. Επίσης ήταν φημισμένο για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση. Σήμερα έχει χαρακτηριστεί ολόκληρο ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και πραγματικά μοιάζει με ζωντανό μνημείο και μουσείο αρχιτεκτονικής.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα του Τολέδου είναι κατ’ αρχάς η μαυριτανική όψη της πόλης που διατηρείται άρτια. Επίσης είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός του 1493 στην είσοδο της πόλης που, χτίστηκε επί ναού του 6ου αιώνα και, περιλαμβάνει έργα των Γκόγια και Ελ Γκρέκο. Και βεβαίως είναι το περίφημο οχυρό του Αλκάθαρ, ένα επιβλητικό τετράγωνο οικοδόμημα με πύργους σε κάθε γωνία του που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την πόλη.

Στο Τολέδο επίσης υπάρχει το Μουσείο Ελ Γκρέκο, που άνοιξε το 1911 και βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία. Αποτελείται από δύο κτίρια (ένα σπίτι του 16ου αιώνα με αυλή και ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα που στεγάζει τον εκθεσιακό χώρο) καθώς και έναν κήπο. Το σπίτι έχει αναμορφωθεί σύμφωνα με τα σχέδια της κατοικίας του Ελ Γκρέκο, η οποίο δεν υπάρχει πια. Το μουσείο φιλοξενεί πολλά έργα του Ελ Γκρέκο, ειδικά από την ύστερη περίοδο καθώς και έπιπλα εποχής και κεραμικά από τη γιετονική Ταλαβέρα.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στο Τολέδο, θα αναχωρήσουμε για τη Μαδρίτη. Στην πρωτεύουσα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για χαλαρή βόλτα. Προτείνουμε να πάμε στα καταστήματα της κομψότερης συνοικίας της πόλης (Μπάριο ντε Σαλαμάνκα), να πιούμε έναν καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς να περιπλανηθούμε για μία ακόμη φορά στα στενά της παλιάς πόλης και να ξεκουραστούμε με έναν απολαυστικό καφέ στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ. Διανυκτέρευση στη Μαδρίτη.

4η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΟΥΕΝΚΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση ανατολικά, για τον τελικό προορισμό της ημέρας, τη Βαλένθια. Καθοδόν, θα κάνουμε στάση στην Κουένκα, μία από τις 5 μεσαιωνικές πόλεις που, σύμφωνα με τους Ισπανούς, «κοσμούν το στέμμα της Μαδρίτης» (οι άλλες 4 είναι το Τολέδο, η Σεγκόβια, η Άβιλα και η Γκουαδαλαχάρα). Η Κουένκα βρίσκεται στο κεντρικό ιβηρικό οροπέδιο, χτισμένη στην άκρη ενός γκρεμού ο οποίος σχηματίζεται από τα φαράγγια των ποταμών Χούκαρ και Ουέκαρ, σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων. Δεν υπήρξε ποτέ ρωμαϊκός οικισμός, όπως άλλες γνωστές πόλεις της Ισπανίας. Την ίδρυσαν, μετά την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, οι Μαυριτανοί. Το μαυριτανικό οχυρωμένο τμήμα της έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Στη βόλτα μας στην Κουένκα θα δούμε, φυσικά, και το σήμα κατατεθέν της πόλης, τα εντυπωσιακά Κρεμαστά Σπίτια του 15ου αιώνα. Τα πολυώροφα αυτά σπίτια είναι χτισμένα ακριβώς στην κόψη του γκρεμού, πάνω από τον ποταμό Ουέκαρ και μπροστά στη Γέφυρα του Αποστόλου Παύλου. Είναι τα μόνα που σώζονται από τη μεσαιωνική εποχή. Σήμερα, στεγάζουν το Μουσείο Αφηρημένης Τέχνης και εστιατόριο.

Συνεχίζουμε για τη Βαλένθια, στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Βαλένθια.

5η ημέρα: ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η Βαλένθια είναι χτισμένη πάνω στις εκβολές του ποταμού Τούρια στη Μεσόγειο. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας (μετά τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη), μία από τις πολυπληθέστερες της Ευρώπης και το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λιμάνι της χώρας.

Σήμερα η Βαλένθια είναι μία πόλη-κόσμημα. Με πολλά αναγεννησιακά κτίρια και πολλά υπερσύγχρονα, όπως η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Σήμερα, θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο με τον επιβλητικό γοτθικό Καθεδρικό Ναό, ο οποίος είναι χτισμένος πάνω σε αρχαίο ρωμαϊκό. Λέγεται πως εκεί φυλάσσεται το Άγιο Δισκοπότηρο του Μυστικού Δείπνου… Το καμπαναριό του καθεδρικού ονομάζεται Πύργος Μιγκελέτε. Είναι ένας μεσαιωνικός οκταγωνικός πύργος με 207 σκαλοπάτια. Από την κορυφή του η θέα της Βαλένθια είναι μαγική.

Θα δούμε επίσης το Ανταλλακτήριο Μεταξιού και την Κεντρική Αγορά, ένα απίθανο αρ ντεκώ οικοδόμημα. Θα περάσουμε και από την καλλιτεχνική, πολύχρωμη Γειτονιά της Κάρμεν (η ονομασία σχετίζεται με την εκκλησία της γειτονιάς και όχι με την όπερα του Μπιζέ) και φυσικά από την Πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών, που είναι το μεγαλύτερο ανάλογο οικοδόμημα σε όλο τον κόσμο.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τα 5 πάρκα της Βαλένθια –το μεγαλύτερο είναι το Πάρκο του Τούρια – και την απίθανη, τεράστια παραλία Αρένας με τη λεπτή χρυσαφένια άμμο που μοιάζει με πούδρα. Πάνω στην άμμο φυτρώνουν πανύψηλοι φοίνικες, το νερό είναι τιρκουάζ και λείο, και το όλο θέαμα είναι συναρπαστικό. 

Αναχωρούμε κατόπιν για τη Βαρκελώνη, την πιο πυκνοκατοικημένη και μάλλον την πιο κοσμοπολίτικη ισπανική πόλη και πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, πανοραμική περιήγηση & πεζή βόλτα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Βαρκελώνης είναι η τέλεια δόμησή της.  Αυτό οφείλεται στον χαρισματικό πολεοδόμο Ιλντεφόνς Σερντά ι Σινιέρ, ο οποίος το 1850 σχεδίασε την κεντρική περιοχή Εσάμπλε (δηλαδή επέκταση). Τα οικοδομικά τετράγωνα (113 Χ 113 μ.) χωρίζονται από λεωφόρους πλάτους 20 μέτρων και είναι άριστα τακτοποιημένα με κομμένες τις γωνίες για τις άμαξες…  Πέρα όμως από τον πολεοδομικό σχεδιασμό, κάθε κτήριο στη Βαρκελώνη είναι κι ένα έργο τέχνης. Γοτθικό, Νεογοτθικό, Σουρεαλιστικό, Μοντερνιστικό… Το ίδιο και τα πάρκα: Η πόλη είναι ένα ζωντανό μουσείο.

Ξεκινάμε λοιπόν τη γνωριμία μας με την Καταλανική πρωτεύουσα με πανοραμική περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Θα δούμε μεταξύ άλλων, (εξωτερικά)   τα νεογοτθικά, μοντερνιστικά κτίρια, του Αντόνι Γκαουντί και του Μοντανέρ, που η UNESCO έχει περιλάβει στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μόνο ο Γκαουντί έχει επτά αναφορές στον κατάλογο: τις 3 πολυκατοικίες Μπατλιό, Μιλά και Βισένς, τον Ναό Σαγράδα Φαμίλια, το Πάρκο, το Μέγαρο και την Κρύπτη Γκουέλ.

Στην πρωινή μας πανοραμική περιήγηση θα δούμε το Πουέρτο Ολύμπικο, με τις άψογα αξιοποιημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, εκεί πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1992. Θα πάμε στο Μαγικό Σιντριβάνι (Font Màgica), που κατασκευάστηκε το 1929 για τη Μεγάλη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης. Φέρει την υπογραφή του μηχανικού και εφευρέτη Κάρλες Μπουίγας και προσφέρει ένα υπερθέαμα φωτός, μουσικής και υδάτινου χορού. Φυσικά το σιντριβάνι έκανε θραύση στην έκθεση. Το 1992, επισκευάστηκε για τους ολυμπιακούς αγώνες.  Μαζί με το Μαγικό Σιντριβάνι θα δούμε και την Πλατεία της Ισπανίας, που σχεδιάστηκε, επίσης το 1929, με αφορμή την παγκόσμια έκθεση. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Μπαρθελονέτα, η παραλιακή συνοικία που χτίστηκε εξ ολοκλήρου τον 18ο αιώνα, πάνω στην ομώνυμη παραλία. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας πεζή  μέσα στο ιστορικό κέντρο. Η πεζή ξενάγηση είναι προαιρετική καθώς, λόγω της πεζοδρόμησης, γίνεται πλέον με τα πόδια (η χρήση ακουστικών είναι υποχρεωτική). Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Καταλωνίας. Πρόκειται για την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί συναντιούνται η μεσαιωνική Γοτθική Συνοικία με την Εσάμπλε, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Θα ακολουθήσουμε την πανέμορφη Λεωφόρο Γκράσια (Passeig de Gràcia) με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού. Εκεί θα δούμε τις πολυκατοικίες Μπατλιό και Μιλά, του Αντόνι Γκαουντί. Μετά θα βγούμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, την ιστορική Ράμπλα με τους μικροπωλητές, τους ακροβάτες, τους μουσικούς που δίνουν μια εντελώς διαφορετική νότα και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία, όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο και η Μητρόπολη.  Θα περπατήσουμε μέσα στη Γοτθική Συνοικία και θα μεταφερθούμε, κυριολεκτικά, στον μεσαίωνα. Στη βόλτα μας στα γραφικά στενά, θα βλέπουμε παντού γοτθικά κτίσματα και πολλά μικρά εστιατόρια, καφέ, μπουτίκ κ.α. Μετά και την πεζή ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Βαρκελώνη.

Σημείωση:  Η πανοραμική ξενάγηση σκοπό έχει να προσανατολίσει τους ταξιδιώτες μας στα κυριότερα σημεία και ενδιαφέροντα της πόλης και να σχεδιάσουν καλύτερα το ελεύθερο χρόνο τους.  Δυστυχώς σήμερα η πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο οδικώς  και οι στάσεις δεν επιτρέπονται.

7η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ – ΖΙΡΟΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε γία ολοήμερη εκδρομή στη βόρεια Καταλωνία και θα επισκεφτούμε δύο ξεχωριστές πόλεις, με ταραχώδη ιστορία.

Αναχώρηση με προορισμό την Καταλανική πόλη Φιγκέρες, γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί. Το Φιγκέρες, στον Ισπανικό Εμφύλιο, υπέστη τους περισσότερους βομβαρδισμούς από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Καταλωνίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από εκεί περνούσαν πολλοί Δημοκρατικοί που ήθελαν να βγουν από τα σύνορα και να περάσουν στη Γαλλία. Η βομβιστική καταδίωξη είχε ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων. Στο Φιγκέρες έγινε η τελευταία συνάντηση της Δημοκρατικής Κυβέρνησης, την 1η Φεβρουαρίου 1939, στα μπουντρούμια του κάστρου. Η πόλη, μετά από τις καταστροφές του Εμφυλίου, άρχισε να ανακάμπτει μόλις τη δεκαετία του 1950.

Εδώ βρίσκεται και το Θεατρικό Μουσείο του Σαλβαδόρ Νταλί, που στεγάζεται στο παλιό θέατρο του Φιγκέρες, όπου ο μεγάλος σουρεαλιστής ζωγράφος σε παιδική ηλικία έλαβε τα πρώτα του καλλιτεχνικά ερεθίσματα. 

Σημείωση: Για την επίσκεψη στο μουσείο Νταλί απαιτείται προ-κράτηση για έκδοση εισιτηρίων. Παράκληση να το δηλώσετε στον αρχηγό σας εγκαίρως. Η καταβολή των εισιτηρίων γίνεται επί τόπου.

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο του Νταλί θα αναχωρήσουμε για την όμορφη  μεσαιωνική Ζιρόνα (στα Καταλανικά) ή Χερόνα (στα Καστιγιάνικα ισπανικά), χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Τερ, Ονιάρ και Γκουέλ. Θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεωγραφικό ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό κέντρο.  Κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός Σάντα Μαρία, τα αρχαία τείχη, η ρωμανική εκκλησία Σαντ Φελίου, η Πλατεία της Ανεξαρτησίας και τα μοντερνιστικά σπίτια πάνω στις όχθες του Ονιάρ.  Εμείς θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της Ζιρόνα, που είναι χτισμένο, σε γοτθικό και ρωμανικό ρυθμό, πάνω σε απόκρημνο λόφο. Το ιστορικό κέντρο εμφανίζεται ως σκηνικό στο διάσημο σήριαλ Game of Thrones. Στην Παλιά Πόλη της σώζεται και η μεσαιωνική εβραϊκή συνοικία, η οποία εγκαταλείφθηκε στον μεγάλο διωγμό του 1492. Θα πάμε στον καθεδρικό ναό, που θεωρείται εξαίρετο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και πριν γίνει χριστιανικός ήταν τζαμί. Για να μπεις στον ναό πρέπει να ανέβεις 90 σκαλοπάτια. Θα δούμε επίσης τα αρχαία τείχη πάνω στα οποία μπορούμε να περπατήσουμε. Ο «περίπατος του τείχους» περνάει από τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου μεσαίωνα (14ος-15ος αιώνας). Θα δούμε, ακόμη, τον ναό του Σαντ Φελίου, του 14ου αι και τα πανέμορφα σπίτια του Ονιάρ με τις χρωματιστές προσόψεις.   Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Βαρκελώνη.  Χρόνος ελεύθερος και βραδινή μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για την νυκτερινή πτήση μας στην Αθήνα.

8η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 390 €
Twin Room 999 € 390 €
Triple Room 999 € 390 €
Single Room 1489 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 390 €
Twin Room 999 € 390 €
Triple Room 999 € 390 €
Single Room 1489 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 390 €
Twin Room 999 € 390 €
Triple Room 999 € 390 €
Single Room 1489 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1049 € 390 €
Twin Room 1049 € 390 €
Triple Room 1049 € 390 €
Single Room 1539 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1049 € 390 €
Twin Room 1049 € 390 €
Triple Room 1049 € 390 €
Single Room 1539 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1049 € 390 €
Twin Room 1049 € 390 €
Triple Room 1049 € 390 €
Single Room 1539 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1049 € 390 €
Twin Room 1049 € 390 €
Triple Room 1049 € 390 €
Single Room 1539 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 390 €
Twin Room 999 € 390 €
Triple Room 999 € 390 €
Single Room 1489 € 390 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1049 € 390 €
Twin Room 1049 € 390 €
Triple Room 1049 € 390 €
Single Room 1539 € 390 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 390 €
Twin Room 1149 € 390 €
Triple Room 1149 € 390 €
Single Room 1639 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 390 €
Twin Room 1149 € 390 €
Triple Room 1149 € 390 €
Single Room 1639 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 390 €
Twin Room 1149 € 390 €
Triple Room 1149 € 390 €
Single Room 1639 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 390 €
Twin Room 1199 € 390 €
Triple Room 1199 € 390 €
Single Room 1689 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 390 €
Twin Room 1199 € 390 €
Triple Room 1199 € 390 €
Single Room 1689 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 390 €
Twin Room 1199 € 390 €
Triple Room 1199 € 390 €
Single Room 1689 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 390 €
Twin Room 1199 € 390 €
Triple Room 1199 € 390 €
Single Room 1689 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 390 €
Twin Room 1149 € 390 €
Triple Room 1149 € 390 €
Single Room 1639 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 390 €
Twin Room 1199 € 390 €
Triple Room 1199 € 390 €
Single Room 1689 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1589 € 0 €
Twin Room 1589 € 0 €
Triple Room 1589 € 0 €
Single Room 2079 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1589 € 0 €
Twin Room 1589 € 0 €
Triple Room 1589 € 0 €
Single Room 2079 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1589 € 0 €
Twin Room 1589 € 0 €
Triple Room 1589 € 0 €
Single Room 2079 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 0 €
Twin Room 1639 € 0 €
Triple Room 1639 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 0 €
Twin Room 1639 € 0 €
Triple Room 1639 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 0 €
Twin Room 1639 € 0 €
Triple Room 1639 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 0 €
Twin Room 1639 € 0 €
Triple Room 1639 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1589 € 0 €
Twin Room 1589 € 0 €
Triple Room 1589 € 0 €
Single Room 2079 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 0 €
Twin Room 1639 € 0 €
Triple Room 1639 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

07/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

14/07/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (14/07/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

21/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

28/07/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (21/07/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

               

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

07/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

14/08/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (14/08/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

31/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

07/08/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (07/08/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

09/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

16/08/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (16/08/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

24/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

31/07/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (31/07/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

11/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

18/08/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (18/08/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

14/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

21/08/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (21/08/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

A3 700

18/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 713

25/08/2024

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΘΗΝΑ

01:50

05:45

8ήμερο πρόγραμμα, 6 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα

Άφιξη στην Αθήνα την 8η ημέρα (25/08/2024) προς πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα και κεντρικά ξενοδοχεία 4*.     
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Ημιδιατροφή στην Βαλένθια.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τολέδο.
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, ξεναγήσεις και περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, με γνώσεις της Ισπανικής γλώσσας και της περιοχής.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στο Τολέδο και στο Πράδο.
 • Επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο Πράδο (δεν περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 390€

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

Παρατήρηση: Τα περισσότερα ιστορικά κέντρα των πόλεων είναι επισκέψιμα μόνο με τα πόδια. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν εκ των προτέρων όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας και να τα επισκεφθούν.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας, όταν ταξιδεύετε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης-Υγείας.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stop over Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικά οργανωμένο πρόγραμμα του Versus στην καρδιά της Ισπανίας, για την απόλυτη γνωριμία με αυτή την καταπληκτική χώρα. Με εξαιρετικές πτήσεις και διανυκτερεύσεις σε πόλεις-κλειδιά και με τις γνωστές, πολύ εμπεριστατωμένες, «ξεναγήσεις Versus».

Ειδικότερα:

 • Απευθείας πτήσεις με την Aegean, με πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Μαδρίτη και βραδινή επιστροφή από Βαρκελώνη για Αθήνα.
 • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL διαμονή σε υπερκεντρικό ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη, το Catalonia Diagonal Centro 4*, στην καρδιά της πόλης, δίπλα στη Λα Ράμπλας και τη Γοτθική Συνοικία, για να έχετε τη Βαρκελώνη στα πόδια σας. Μη συμβιβάζεστε με μακρινά ξενοδοχεία, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη, σε περιοχές μακριά από τον παλμό της Βαρκελώνης!
 • Αποκλειστικά στο Versus Travel χρησιμοποιούμε το κεντρικότατο ξενοδοχείο Grand Versailles 4* στη Μαδρίτη, σε μια ήσυχη τοποθεσία πολύ κοντά στη δημοφιλή συνοικία Chueca και στις σημαντικότερες λεωφόρους της πόλης. Με τη διαμονή μας στο Grand Versailles έχουμε κυριολεκτικά τη Μαδρίτη στο πιάτο!
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη!
 • 1 διανυκτέρευση στη Βαλένθια σε ξενοδοχείο 4*.
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά – Στη Βαλένθια ημιδιατροφή.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο με ειδική ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό πέραν του Έλληνα αρχηγού (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος).
 • Δυνατότητα επίσκεψης στο Μουσείο Νταλί στο Φιγκέρες (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος).
 • Διπλές περιηγήσεις σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη με πούλμαν και με περίπατο, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει.
 • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό Τολέδο, του Ελ Γκρέκο και του Δον Κιχώτη, πόλη- μνημείο της UNESCO.
 • Εκδρομή στην ιστορική Βόρεια Καταλoνία, με επίσκεψη σε δύο από τις ομορφότερες πόλεις της: τη Χερόνα και την πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί, τη Φιγκέρες.
 • Ξενάγηση στην κουκλίστικη Κουένκα, με τα Κρεμαστά Σπίτια και τη μαυριτανική οχύρωση.
 • Εξειδικευμένος στην Ισπανία και στην ισπανική κουλτούρα, Έλληνας αρχηγός, μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός ελληνόφωνος μόνο για τις ξεναγήσεις που μετά δεν τον ξαναβλέπετε.
 • Τοπικοί διπλωματούχοι ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου αυτό χρειάζεται (Μουσείο Πράδο, Τολέδο). Στην Ισπανία  δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν.

Προσοχή: Οι φόροι πόλεων και ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Απολαύστε εξαιρετική ξενάγηση στο Πράδο, στη Μαδρίτη, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο.
 • Περιπλανηθείτε στο απίθανο Τολέδο, την πόλη όπου έζησε ο Ελ Γκρέκο και από την οποία πέρασε ο μυθιστορηματικός ήρωας του Θερβάντες, Δον Κιχώτης.
 • Απολαύστε τον αυτοκρατορικό αέρα αλλά και τις γραφικές γειτονιές και τους βασιλικούς κήπους της Μαδρίτης με δύο ξεναγήσεις (με πούλμαν και πεζή).
 • Μπείτε μέσα στο ζωντανό πνεύμα της Βαρκελώνης και θαυμάστε την εκπληκτική αρχιτεκτονική της με δύο ξεναγήσεις (με πούλμαν και πεζή).
 • Γνωρίστε την υπέροχη Βαλένθια, με τον μνημειακό αλλά και μοντέρνο χαρακτήρα, η οποία είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ισπανίας στη Μεσόγειο.
 • Κάντε βόλτα πάνω στα τείχη της ιστορικής Ζιρόνα αλλά και στα χρωματιστά σπίτια της.
 • Γνωρίστε την πατρίδα του Σαλβαδόρ Νταλί, τo Φιγκέρες, και επισκεφτείτε το μουσείο του, που σχεδίασε ο ίδιος.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Απευθείας πτήσεις με την Aegean.
 • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL διαμονή σε υπερκεντρικό ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη, το Catalonia Diagonal Centro 4*, στην καρδιά της πόλης!
 • Αποκλειστικά στο Versus Travel χρησιμοποιούμε το κεντρικότατο ξενοδοχείο Grand Versailles 4* στη Μαδρίτη

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

07/07, 21/07, 24/07, 31/07, 07/08, 09/08, 11/08, 14/08, 18/08Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κλασική Ισπανία: Μαδρίτη – Βαλένθια – Βαρκελώνη σε κεντρικότατο ξενοδοχείο – Πτήσεις με Aegean | Καλοκαίρι 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info