fb

Πλήρης Βόρεια Ισπανία με τη Χώρα των Βάσκων | 03.05.2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1399€

Ταυτότητα ταξιδιού

Παρόλο που οι ταξιδιώτες αγάπησαν αυτό το δοκιμασμένο ταξίδι του Versus για την πρωτοτυπία του και για το γεγονός ότι βλέπουν μια «διαφορετική Ευρώπη» με ξεχασμένα εξαιρετικά μνημεία και μεσαιωνικά χωριά, εμείς πιστεύουμε πως ένα ακόμη αδιαφιλονίκητο ατού του είναι οι πτήσεις του. Από το Πόρτο ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Μπιλμπάο για την επιστροφή μας. Ένα γεμάτο, χωρίς προαιρετικά, ταξίδι στην Ευρώπη, όπως θα πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην ήπειρο με το μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που αποπνέουν και όχι σε "οικονομικές" μεγαλουπόλεις - κέντρα, με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές «πήγαινε – έλα». Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό, που θα μας μεταφέρει σε μια Ισπανία που δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ισπανίας σε τέσσερις  επαρχίες της: των Βάσκων, της Κανταβρίας, της Αστούριας και της Γαλικίας. Το οδοιπορικό μας ξεκινά με την άφιξή μας στο Πόρτο από όπου φτάνουμε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και τον ιστορικό προσκυνηματικό δρόμο Καμίνο ντε Σαντιάγκο. Φτάνουμε μέχρι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στο ακρωτήριο Φινιστέρρε πριν στραφούμε προς τα ανατολικά και το Λούγο, το Μόντε ντο Γκόσο και το ιστορικό Οβιέδο. Απολαμβάνουμε την εκπληκτική φύση της Αστούριας, με το Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα. Επισκεπτόμαστε το ψαροχώρι Κομίγιας και την κοιλάδα Κάνγκας ντε Ονίς και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη βόρεια ακτογραμμή της Ισπανίας με σταθμούς στη Γκερνίκα, την Σαντιγιάνα ντελ Μαρ και το Σανταντέρ. Μένουμε στο Μπιλμπάο και μπαίνουμε στο φημισμένο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, ερχόμαστε στη θρυλική Γκερνίκα, γνωρίζουμε τη Βιτόρια, την άτυπη πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, αλλά και την Παμπλόνα, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας της Ναβάρρα. Στην Παμπλόνα μάλιστα, και μόνο στην αναχώρηση 08/04, διανυκτερεύουμε στην πόλη! Συνεχίζουμε φυσικά στο αριστοκρατικό Σαν Σεμπαστιάν και περνάμε στην άλλη πλευρά των συνόρων για να επισκεφθούμε το θέρετρο του Μπιαρρίτς. Ένας μεγάλος ιστορικός και πανοραμικός γύρος έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Οι παλαιοί μας ταξιδιώτες κάτι ξέρουν!!!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το πολύ δημοφιλές σταρ-ταξίδι του Versus στη Βόρεια Ισπανία, σε μία ακόμη πιο ψαγμένη και πλήρη εκδοχή. Με ξεκίνημα από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (άφιξη στο Πόρτο) και επιστροφή από Μπιλμπάο, για να καλύψουμε ολόκληρη την Ισπανική Ριβιέρα του Ατλαντικού χωρίς κουραστικά πισωγυρίσματα. Με είσοδο στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, και αποκλειστικές διανυκτερεύσεις σε ονειρεμένες και ιστορικές πόλεις.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα. Επίσης τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και από δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από το Πόρτο ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Μπιλμπάο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Εξασφαλίζουμε είσοδο στο εκπληκτικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο και δεν το βλέπουμε μόνο απ’ έξω. Τα εισιτήρια είναι προκρατημένα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και ουρές. ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκούγκενχαϊμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Γκερνίκα που ενέπνευσε στον Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών. 
 • Περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαδόνγκα μέσα στο Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα και στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον βαθιά ιστορικό μεσαιωνικό προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα προς στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, τα περισσότερα στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν. Μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check-point καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΟΡΤΟ – ΚΟΜΠΑΡΟ – ΠΟΝΤΕΒΕΝΤΡΑ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, με ενδιάμεσο σταθμό, για το Πόρτο.

Με την άφιξή μας συνεχίζουμε οδικώς για την Ισπανία και την περιφέρεια της Γαλικίας, με προορισμό μας το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, γνωστό για τον περίφημο προσκυνηματικό δρόμο του Μεσαίωνα.

Θα κάνουμε επιλεγμένες στάσεις στο Κομπάρο με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Albariño καθώς και στην Ποντεβέντρα, όπου ο θρύλος τη θέλει να έχει ιδρυθεί από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

2η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ (περιήγηση): εκδρομή στο ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΦΙΝΙΣΤΕΡΡΕ

Στη σημερινή βόλτα μας στο Σαντιάγο θα δούμε την κεντρική Πλατεία Ομπραδόιρο με το αναγεννησιακό ανάκτορο Ραχόι, του 1766, στο οποίο σήμερα κατοικεί ο Πρόε­δρος της Γαλικίας. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο κα­θεδρικός Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (9ος αι.),  από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου. Θα δούμε επίσης τον ναό Σάντα Μαρία ντο Σαρ του 12ου αιώνα. Το μπαρόκ Αβαείο Σαν Μαρτίν Πινάριο του 16ου αιώνα. Στη βόλτα μας θα πε­ράσουμε και από το Πανεπιστήμιο, το οποίο με την ευ­λογία του Πάπα Ιούλιου Β’ άρχισε να λειτουργεί το 1504. Μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ ή γεύμα αλλά και για να επισκεφτούμε κάποιο από τα ω­ραία μουσεία της πόλης, όπως το Μοντέρνας Τέχνης ή την Ακαδημία της Μουσικής.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μία εκδρομή στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε που θεωρείται το δυτικότερο ά­κρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η ονομασία του είναι ρωμαϊκή και σημαίνει το Τέλος της Γης. Η διαδρομή μας, κατά μήκος του Ατλαντικού, μέχρι το ακρωτήριο θα εί­ναι πολύ εντυπωσιακή. Θα περάσουμε από την Κόστα ντε Μόρτε (Ακτή του Θανάτου) μέσα από απόκρη­μνους βράχους, απότομες χαράδρες γκρεμούς και πλαγιές που κόβουν την ανάσα. Στο Ακρωτήριο Φινι­στέρρε θα κάνουμε στάση για καφέ και φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

3η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΑΡΘΟΥΑ – ΛΟΥΓΟ – ΛΑΣ ΚΑΤΕΝΤΡΑΛΕΣ – ΟΒΙΕΔΟ

Αφήνουμε πίσω μας το Σαντιάγο και θα κινηθούμε ανατολικά στην Ισπανική Ριβιέρα του Ατλαντικού. Θα κάνουμε στάση στην Αρθούα, το τελευταίο χωριό-στάση των προσκυνητών. Εκεί ενώνονται ο δρόμος που κατέβαινε από τη Γαλλία και ο δρόμος που κατέβαινε από την Κε­ντρική Ευρώπη, για το μοναστήρι. Θα ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον δρόμο των προ­σκυνητών και ένα τμήμα του, για πε­ρίπου 90 λεπτά, μπορούμε να το περπατήσουμε (προ­αιρετικά). Έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, με στάση στο Μόντε ντο Γκόσο (Λόφος της Χαράς) που ιστορικά ήταν η τελευταία στάση των πιστών πριν από το τέρμα. Από τον συγκεκριμένο λόφο, μπορούμε να δούμε σήμερα, όπως έβλεπαν και οι προσκυνητές τον μεσαίωνα, τα καμπαναριά του Σαντιάγο ντε Κομπο­στέλα.

Πριν αφήσουμε πίσω μας τη Γαλικία θα έρθουμε στην πόλη Λούγο, κατά πολλούς η ομορφότερη της περιο­χής. Είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που περιβάλλε­ται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη. Αυτά έχουν ύψος 15 μέτρα και μήκος 2.117 μέτρα. Κατασκευάστηκαν τον 3ο αιώνα, διαθέτουν 71 πύργους-παρατηρητήρια, 10 εισόδους και διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση! Φυσικά έχουν χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Η γέ­φυρα πάνω από τον ποταμό Μίνιο, είναι επίσης ρωμα­ϊκή, επισκευάστηκε όμως πολλές φορές ανά τους αιώ­νες, οπότε έχει αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της. Η Λούγο, υπήρξε πόλη-σταθμός στον προσκυνη­ματικό δρόμο για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Οβιέδο, όπου θα φτάσουμε αφού κάνουμε και μία σύντομη στάση στην περίφημη παραλία Λας Κατεντράλες. Άφιξη στο Οβιέδο, πρωτεύουσα της περιοχής του Πριγκιπάτου των Α­στουριών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Οβιέδο.

4η ημέρα: ΟΒΙΕΔΟ (περιήγηση): Πεζοπορία στο «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ»

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στο Οβιέδο, την ιστορική πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου των Αστου­ριών (810-910). Η πόλη πήρε την ονομασία της από το περίφημο Σουδάριο του Οβιέδο, το οποίο έφτασε εκεί το 802. Το Σουδάριο είναι, θεωρητικά, το ύφασμα με το ο­ποίο καλύφθηκε το πρόσωπο του Χριστού όταν Αυτός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό. Το ύφασμα φυλάσσεται έκτοτε στην προ-ρωμανική Αγία Κάμαρα του καθεδρι­κού Σαν Σαλβαδόρ (προαιρετική επίσκεψη). Εκεί φυλάσ­σεται και ο πολύτιμος χρυσός σταυρός της νίκης των Αστουριών. Σήμερα το Οβιέδο φημίζεται για την εξαιρετική προρω­μανική αρχιτεκτονική του από την εποχή του Αλφόνσου και των διαδόχων του. Διαθέτει 4 προρωμανικούς να­ούς, εντυπωσιακά παλάτια, μεγαλόπρεπες πλατείες και σιντριβάνια. Όλα είναι μνημεία της UNESCO. Το Σιντρι­βάνι Φονκλάδα, είναι το μοναδικό μη θρησκευτικό προ­ρωμανικό μνημείο που σώζεται σε ολόκληρη την Ευ­ρώπη ενώ ας σημειώσουμε πως το Οβιέδο είναι μια από τις λίγες ισπανικές πόλεις οι οποίες δεν κατακτήθηκαν από τους Μαυριτα­νούς τον Μεσαίωνα..

Μετά την περιήγησή μας στην προρωμανική πόλη και στα ιστορικά περίχωρά της, θα κάνουμε μία εκδρομή στην υπέροχη ορεινή φύση της Αστούριας και συγκε­κριμένα στο Μονοπάτι της Αρκούδας. Το μονοπάτι αυτό έχει μήκος 40 χλμ. και ενδείκνυται για πεζοπορία, ποδήλατο και ιππασία. Είναι πρώην δρόμος των αν­θρακωρύχων (ως το 1963) αλλά πλέον έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας της καφέ αρκούδας της Ι­σπανίας, που ζει στα βουνά της Αστούριας. Διανυκτέ­ρευση στο Οβιέδο.

5η ημέρα: ΟΒΙΕΔΟ – ΚΑΝΓΚΑΣ ΝΤΕ ΟΝΙΣ – ΚΟΒΑΔΟΝΓΚΑ – ΟΒΙΕΔΟ

Σήμερα θα κάνουμε μία ολοήμερη εκδρομή μέσα από επαρχιακούς, γραφικούς δρόμους για να απολαύ­σουμε την ο­ρεινή φύση της Αστούριας. Θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα (= Κορυφές της Ευρώπης), το οποίο συνδέεται με την οροσειρά της Κανταβρίας, με πρώτο μας σταθμό την Κάνγκας ντε Ονίς (δηλαδή Κοιλάδα του Ονίς), μία περιοχή απίστευτης φυ­σικής ομορφιάς στην οποία ξεχωρίζει μία εντυπωσιακή ρωμανική γέφυρα του 14ου αιώνα με 5 καμάρες. Τότε χτίστηκε και το ομώνυμο παρεκκλήσι στην περιοχή, πάνω σε προϊστορικό ντολμέν. Το χωριό που αναπτύ­χθηκε ως τόπος προσκυνήματος τον 16ο αιώνα, γύρω από το παρεκκλήσι, περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πάρκο των Ευρωπαϊκών Κορυφών. Η γέφυρα είναι μία από τις εισόδους στο πάρκο.

Στο ίδιο πάρκο, θα δούμε και το χωριό Κοβαδόνγκα. Εκεί σημειώθηκε το 722 η πρώτη μεγάλη νίκη του χριστιανικού στρατού εναντίον των Μαυριτανών, οπότε θεωρείται η απαρχή της Επανάκτη­σης της Ισπανίας. Στην εκδρομή μας θα οδηγήσουμε μέσα στο πάρκο και θα απολαύσουμε την εντυπω­σιακή ορεινή φύση με τα καταπράσινα δάση και τις χιο­νισμένες βουνοκορφές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στο Οβιέδο.

6η ημέρα: ΟΒΙΕΔΟ – ΚΟΜΙΓΙΑΣ – ΑΛΤΑΜΙΡΑ – ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Αναχωρούμε από το Οβιέδο, με προορισμό μας, το διάσημο Σαν Σεμπαστιάν. Πρώτος σταθμός μας, καθώς κινούμαστε στις βόρειες ακτές της Ισπανίας και την περιφέρεια της Κανταβρίας, θα είναι το ψαροχώρι Κομίγιας με τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική. Το ψαροχώρι τον με­σαίωνα ήταν φέουδο του Μαρκήσιου ντε Κομίγιας και στην κορυφή ενός λόφου θα δούμε να δεσπόζει το κά­στρο του φεουδάρχη. Εκεί στεγαζόταν αργότερα το Κα­θολικό Πανεπιστήμιο της Κομίγιας το οποίο όμως τελικά μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη. Επίσης από τα μέσα του 19ου αιώνα, στο χωριό κατέλυε τους θερινούς μήνες η βασιλική οικογένεια και πλείστοι ισπανοί ευγενείς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κομίγιας για γεμίσει με παλάτια και επαύλεις, που έχτισαν κατά κύριο λόγο ο Αντόνι Γκα­ουντί και ο Μοντανέρ, δηλαδή οι Καταλανοί αρχιτέκτο­νες της εποχής. Μία από αυτές τις επαύλεις είναι Το Κα­πρίτσιο του Γκαουντί, που κατασκευάστηκε το 1883.

Πολύ κοντά βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο της Αλταμίρα, η λεγόμενη και «Καπέλα Σιξτίνα της Λίθινης Εποχής». Εδώ ανακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογραφίες που άφησαν με ανοιχτό το στόμα τους επιστήμονες, καθώς υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν 35.000 χρόνια! Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, με σκοπό να προστατευθεί αυτό το ανεκτίμητης αξίας μνημείο. (Οι επισκέψεις και οι είσοδοι είναι περιορισμένοι και με προϋποθέσεις λόγω μέτρων ασφαλείας).

Συνεχίζουμε με μία από τις πιο γραφικές και ιστορικές κωμοπόλεις της Ισπανίας, τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ. Πρόκειται για μία πανέμορφη μεσαιωνική πολίχνη, με πλακόστρωτα δρομάκια, εντυπωσιακές πλατείες και σπίτια με ολάνθιστα μπαλκόνια, που μοιάζει με κινημα­τογραφικό σκηνικό. Πολύ κοντά στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο Αλταμίρα. Εκεί α­νακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογρα­φίες που υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν 35.000 χρόνια. Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, για λόγους προστασίας. Εμείς στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα ή καφέ.

Τελευταία στάση μας θα είναι το παραθαλάσσιο Σαντα­ντέρ, το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης και πρωτεύουσα της Κανταβρίας. Οι αρχαιολόγοι υποστη­ρίζουν ότι χτίστηκε και οχυρώθηκε το 1187, πάνω σε πα­λαιότερο ρωμαϊκό λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του μεσαί­ωνα, από το λιμάνι του Σανταντέρ γινόταν το θαλάσσιο εμπόριο της Ισπανίας με τον Νέο Κόσμο. Σημαντικό α­ξιοθέατο της πόλης είναι το Ανάκτορο Μαγκνταλένα που χτίστηκε το 1911 ως θερινή βασιλική κατοικία. Όσο για την ίδια την πόλη, σήμερα διατηρεί κάποια μεσαιω­νικά στοιχεία, ωστόσο μεγάλο μέρος της καταστρά­φηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε το 1941. Άλλο αξιο­θέατο του Σανταντέρ είναι το κεντρικό κτίριο της ομώνυ­μης τράπεζας, που τον 16ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε ήταν η μεγαλύτερη του κόσμου. Επίσης ξεχωρίζει ο καθεδρι­κός του Σανταντέρ, ο οποίος χτίστηκε το 1200 σε γοτ­θικό ρυθμό πάνω σε παλαιότερο ρωμανικό ναό.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Σαν Σεμπαστιάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ (περιήγηση) – ΜΠΙΑΡΡΙΤΖ (Γαλλία) – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Σήμερα το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με περιήγηση στο κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν. Το Σαν Σεμπαστιάν (Ντονόστια, στα βασκικά) ιδρύθηκε ως οχυρωμένη πόλη το 1524 πάνω στον λόφο Ουργούλ που βλέπει στον Ατλαντικό. Η νεότερη πόλη εκτείνεται κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Ουρουμέα που εκβάλλει στον ωκεανό.

Αρχικά το Σαν Σεμπαστιάν ήταν ένα ταπεινό ψαροχώρι, ωστόσο τον 19ο αιώνα μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' της Ισπανίας το επέλεξε για τις θερινές διακοπές της. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας.

Βασικά αξιοθέατα του Σαν Σεμπαστιάν είναι τα ανά­κτορα Μιραμάρ και Αγιέτε, με τους υπέροχους κήπους τους. Εκεί κατέλυαν οι βασιλείς της Ισπανίας τους θερι­νούς μήνες. Το Σαν Σεμπαστιάν σήμερα διατηρεί την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προ­στεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η παλιά πόλη, δια­θέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγω­νικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία. Επίσης θεωρείται κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, με εστιατό­ρια που κάθε χρόνο αποσπούν τις υψηλότερες διακρί­σεις σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος από το 1953 και κάθε Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται εκεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, το πε­ρίφημο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Μετά τη βόλτα μας, το απόγευμα θα περάσουμε τα σύνορα και θα επισκεφτούμε το διάσημο γαλλικό θέρετρο στον Ατλαντικό, το Μπιαρρίτς. Το Μπιαρρίτς, με ακτογραμμή μήκους 4 χιλιομέτρων στο κοίλωμα του Βισκαϊκού Κόλπου, υπήρξε παλιό φαλαινοθηρικό λιμάνι αλλά γνώρισε μεγάλη άνθιση τον 19ο αιώνα με τη διάδοση της θαλάσσιας κολύμβησης. Τότε η ισπα­νικής καταγωγής αυτοκράτειρα Ευγενία της Γαλλίας (σύζυγος του Ναπολέοντα Γ’) την κατέστησε παραθε­ριστικό προορισμό και μαζί με αυτήν όλη η ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Σήμερα θεωρείται η ιστορική πρωτεύ­ουσα του ευρωπαϊκού σέρφινγκ. Άφιξη και χρόνος ε­λεύθερος για βόλτα και καφέ.

Διασχίζοντας ξανά τα γαλλο-ισπανικά σύνορα, επιστρέφουμε στο Σαν Σεμπαστιάν όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΠΑΜΠΛΟΝΑ – ΒΙΤΟΡΙΑ –ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Αναχωρούμε από το Σαν Σεμπαστιάν για την ιστορική περιφέρεια της Ναβάρρα και την πόλη της Παμπλόνα, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα,

Συνεχίζουμε με τη Βιτόρια, την (άτυπη) πρωτεύ­ουσα της Χώρας των Βάσκων. Θα κάνουμε βόλτα στη μεσαιωνική Βιτόρια (Γκαστέις, στα βάσκικα) και στον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό της, που είναι ο 3ος μεγαλύτερος στην Ισπανία. Οι αρχαιολόγοι ονομά­ζουν τη Βιτόρια και «μεσαιωνικό αμύγδαλο» λόγω του σχήματος του ιστορικού κέντρου της, ενώ το ιστορικό της κέντρο ονομάζεται και Πράσινο Δαχτυλίδι, επειδή περιβάλλεται από 6 μεγάλα πάρκα με μεγάλη οικολο­γική σημασία για την πανίδα της περιοχής.

Τέλος, φτάνουμε στον σημερινό προορισμό μας, το Μπιλπάο.

Άφιξη το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδο­χείο μας.  Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Προτείνουμε επί­σης δείπνο για να δοκιμάσουμε τη φημισμένη κουζίνα της περιοχής. Διανυκτέρευση στο Μπιλμπάο.

9η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΓΚΕΤΣΟ: επίσκεψη στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στο Μπιλμπάο, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων. Το Μπιλμπάο ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα ως σταθμός στον δρόμο των προσκυνη­τών για το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Τον 19ο αιώνα, εξελίχθηκε σε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, με βαριά βιομηχανία, λόγω κυρίως της υψηλής ποιότητας σιδή­ρου που διαθέτει η περιοχή. Ωστόσο στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, με την είσοδο της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Έ­νωση, τα εργοστάσια έκλεισαν, το ψάρεμα περιορί­στηκε, η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα και ο εθνικι­σμός άρχισε να καλπάζει.

Μπροστά στο κοινωνικό αδιέξοδο που προκλήθηκε, τη δεκαετία του 1990, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχα­νισμός και μία νέα «βιομηχανία» αναπτύχθηκε στο Μπιλμπάο, αυτή του ποιοτικού τουρισμού σε συνδυα­σμό με τον πολιτισμό και την υψηλή γαστρονομία. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης η πόλη γρήγορα άρχισε να ξαναχτίζεται και να ξαναζωντα­νεύει.

Σήμερα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι από τα υ­ψηλότερα στην Ευρώπη με μέσο εισόδημα κατ’ άτομο τα 1.950 ευρώ. Όσο για το μεγάλο ορόσημο της πόλης, είναι πλέον το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, που σχεδίασε ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και εγκαινιάστηκε το 1997 από τον Χουάν Κάρλος.

Το Μπιλμπάο, όπως θα δούμε στην περιήγησή μας, βρέ­χεται από τον ποταμό Ναβάρο και διαθέτει 17 γέφυρες και 18 πάρκα. Εμείς θα πάμε στην Παλιά Συνοικία με τους 7 δρόμους της μεσαιωνικής χάραξης που παρα­μένουν ίδιοι από το 1400 αλλά θα πάρουμε και μια γεύση από την αναγεννημένη Ενσάνχε, τη νέα πόλη με τις μεγάλες λεωφόρους και τα εμβληματικά ιστορικά και φουτουριστικά κτίρια. Η Ενσάχε σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα ως προέκταση της Παλιάς Πόλης, στο πρότυπο της Βαρκελώνης.

Μετά την ξενάγησή μας στην πόλη, θα επισκεφτούμε το μουσείο-ορόσημο Γκούγκενχαϊμ. Το σχήμα του μου­σείου, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του Φρανκ Γκέρι για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία. Εξάλλου ταιριάζει και η τοπο­θεσία – είναι σαν το μουσείο να πλέει στον ποταμό Να­βάρο. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή του εί­ναι το μπετόν και το σίδερο. Όσο για τα εκθέματα, φέ­ρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων και διασημότε­ρων καλλιτεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα.

Μετά την επίσκεψή μας στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, θα δούμε άλλο ένα πρωτοποριακό για την εποχή του αρχι­τεκτόνημα: την κρεμαστή Γέφυρα Βιθκάιας. Κατασκευά­στηκε το 1893 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Αλβέρτο Παλάθιο και είναι η παλαιότερη σωζόμενη γερανογέ­φυρα στον κόσμο.

Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μικρή, αλλά παγκοσμίως διάσημη, πόλη Γκερνίκα. Η πόλη αυτή είναι μας είναι γνωστή εξαιτίας της… κατα­στροφής της. Ο ισοπεδωτικός βομβαρδισμός της από τη ναζιστική αεροπορία, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου (στις 26 Απριλίου 1937), ενέπνευσε τον Πά­μπλο Πικάσο να δημιουργήσει μία από τις πιο αντιπρο­σωπευτικές, όσο και σοκαριστηκές απεικονίσεις της βιαι­ότητας του πολέμου, τον, μεγάλων διαστάσεων, πίνακα «Γκερνίκα» που εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Μοντέρ­νας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, στη Μαδρίτη.

Επιστροφή στο Μπιλμπάο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1399 € 470 €
Twin Room 1399 € 470 €
Triple Room 1399 € 470 €
Single Room 2149 € 470 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1619 € 470 €
Twin Room 1619 € 470 €
Triple Room 1619 € 470 €
Single Room 2369 € 470 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 0 €
Twin Room 2119 € 0 €
Triple Room 2119 € 0 €
Single Room 2869 € 0 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

03/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1782

03/05/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΟΡΤΟ

08:30

10:25

LH 1827

12/05/2024

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΟΝΑΧΟ

15:10

17:20

LH 1756

12/05/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • 9 συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Η είσοδος στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ.
 • Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν).
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, Οβιέδο, Μπιλμπάο).
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
   

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ            
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 470 €
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ΔΥΟ (2) ΣΠΑΝΙΕΣ ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το πολύ δημοφιλές σταρ-ταξίδι του Versus στη Βόρεια Ισπανία, σε μία ακόμη πιο ψαγμένη και πλήρη εκδοχή. Με ξεκίνημα από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (άφιξη στο Πόρτο) και επιστροφή από Μπιλμπάο, για να καλύψουμε ολόκληρη την Ισπανική Ριβιέρα του Ατλαντικού χωρίς κουραστικά πισωγυρίσματα. Με είσοδο στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, και αποκλειστικές διανυκτερεύσεις σε ονειρεμένες και ιστορικές πόλεις.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα. Επίσης τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και από δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από το Πόρτο ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Μπιλμπάο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Εξασφαλίζουμε είσοδο στο εκπληκτικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο και δεν το βλέπουμε μόνο απ’ έξω. Τα εισιτήρια είναι προκρατημένα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και ουρές. ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκούγκενχαϊμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Γκερνίκα που ενέπνευσε στον Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών. 
 • Περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαδόνγκα μέσα στο Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα και στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον βαθιά ιστορικό μεσαιωνικό προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα προς στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, τα περισσότερα στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν. Μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check-point καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Προαγορασμένα εισιτήρια για το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, στο Μπιλμπάο.
 • Επίσκεψη στην Γκερνίκα, την πόλη που ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών.
 • Βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.
 • Επίσκεψη στο πανέμορφο Καπρίτσο ντε Γκαουντί στο ψαροχώρι-φέουδο Κομίγιας.
 • Περπάτημα στον προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα για το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα αλλά και στο Μονοπάτι της Αρκούδας στην Αστούριας.
 • Ξενάγηση στην μόνη πόλη στον κόσμο που περιβάλλεται εξολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη, το Λούγο!
 • Θέαση των καμπαναριών του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα από τον Λόφο της Χαράς, το θέαμα αυτό αντίκριζαν οι προσκυνητές του Μεσαίωνα… στον δρόμο για το μοναστήρι.
 • Επίσκεψη στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το Τέλος του Κόσμου, κατά τη ρωμαϊκή ονομασία. Είναι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Γνωριμία με τη Βιτόρια, την ιστορική πρωτεύουσα στη Χώρα των Βάσκων, και την υπέροχη Παμπλόνα. 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα.
 • Μόνο στο Versus δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο
 • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

03/05Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info