fb

Μεγάλη Ινδονήσια: Δυτική Παπούα, Ιάβα, Σουλαβέσι, Μπαλί | 28.07.2024

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Ινδονησία είναι μια χώρα που συναρπάζει όλους όσοι αναζητούν προορισμούς πέρα από τα κλασικά. Από τα χιλιάδες νησιά της, επιλέξαμε για εσάς τέσσερα «μαργαριτάρια» που πλέουν πάνω στα ζαφειρένια νερά του αρχιπελάγους: το Μπαλί, το Σουλαβέζι (Κελέβη), τη Δυτική Παπούα και την Ιάβα. Στην ουσία πρόκειται για τέσσερα ταξίδια σε ένα!

Ξεκινάμε από το Μπαλί και ζούμε από κοντά τον ατόφιο εξωτισμό του και τον ολοζώντανο πολιτισμό του. Επισκεπτόμαστε τη Δυτική Παπούα και διαμένουμε στην πανέμορφη Κοιλάδα Μπάλιεμ, όπου ερχόμαστε σε επαφή με τις φυλές Ντάνι και τις συναρπαστικές τους παραδόσεις. Συνεχίζουμε με το Σουλαβέζι για να δούμε τους Τοράγιας και να ζήσουμε την ατμόσφαιρα με τα παράξενα ταφικά τους έθιμα. Καταλήγουμε στην Ιάβα και ξεναγούμαστε στην Τζογκτζακάρτα, τη «Φλωρεντία της Ινδονησίας»

Στο ταξίδι αυτό θα ζήσουμε ένα απίστευτο φάσμα εμπειριών, από τη θεϊκή απλότητα των ναών μέχρι τους καταπράσινους ορυζώνες και τις φυτείες καφέ, από τους κρεμαστούς τάφους των λαών της Κελέβης που «αιωρούνται» πάνω από τις καταπράσινες κοιλάδες μέχρι τον χορό του πολέμου των Ντάνι. Από τα πολυόροφα εμπορικά κέντρα της Τζαγιαπούρα στη Δυτική Παπούα, στα όρια του πολιτισμού της κοιλάδας Γουαμένα.

Η εναλλαγή των εικόνων και των εμπειριών είναι εντυπωσιακή. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις απολαύσετε!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το «νησί των θεών», το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το Μπαλί. Έχοντας ως βάση μας το νότιο τμήμα του νησιού, θα απολαύσουμε μια σειρά από αξέχαστες εκδρομές στην ενδοχώρα, σε ναούς, γραφικά χωριά, ηφαίστεια, φυτείες καφέ και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς! Ακολουθεί η Δυτική Παπούα, η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, με τις πρωτόγονες, απομονωμένες φυλές και  το Σουλαβέζι με τη Γη των Τοράγιας, τα ταφικά έθιμα των οποίων είναι συγκλονιστικά, και. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στην Ιάβα, όπου θα γνωρίσουμε τη Τζογκτζακάρτα, η «Φλωρεντία της Ινδονησίας» με τους περίφημους ναούς Μπορομπουντούρ και Πραμπανάν.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι ζωής με τη σφραγίδα του Versus, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Ανατολική Ινδονησία, το πιο απομακρυσμένο και ανέγγιχτο τμήμα της χώρας! Ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, που παντρεύει απάτητα χωριά και μεγαλουπόλεις, αρχαίες τοπικές παραδόσεις και πολυτέλεια, φυλές που διατηρούν αναλλοίωτο στους αιώνες τον τρόπο ζωής τους και εντυπωσιακούς ινδουιστικούς ναούς.

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 • Ξενοδοχεία 5* επιλογής σας στο Μπαλί με πρωινό
 • Ημιδιατροφή στην Ιάβα και τη Δυτική Παπούα, πλήρη διατροφή στη Σουλαβέζι
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*& 4* στη Δυτική Παπούα ,στο Σουλαβέζι και στην Ιάβα( Στη Γουαμένα σε απλά καταλύματα, από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η περιοχή)
 • Τέσσερα συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Δυτική Παπούα, Ιάβα) σε ένα πρόγραμμα με απόλυτα ευρηματικό σχεδιασμό για να μη χάσουμε τίποτα!
 • Διαμονή και ολοήμερη εκδρομή στη Γη των Τοράγιας με τα ιδιαίτερα ταφικά τους έθιμα και τις συναρπαστικές παραδόσεις
 • Ένα και μόνο ταξίδι συνδυάζει τόσες εικόνες και εμπειρίες: εξωτικές παραλίες, τοπία με τροπική βλάστηση, καταπράσινους ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά με συγκλονιστικά τοπικά έθιμα και πολύχρωμες παραδόσεις, ναούς - μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις!
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι,  στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ
 • Επίσκεψη στο απόλυτα αυθεντικό και εξωτικό παζάρι της τοπικής αγοράς της Τζιμπάμα, στη Γουαμένα
 • Ανάβαση στο όρος Μίλι με το εντυπωσιακό φαράγγι και τους αλμυρούς υδάτινους πόρους των Ντάνι
 • Διαμονή στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της πανέμορφης Κοιλάδας Μπάλιεμ, για να βιώσουμε από κοντά την αυθεντική ζωή των ανθρώπων της περιοχής.  
 • Επίσκεψη στις φυλές Ντάνι, όπου θα παρακολουθήσουμε τον «χορό του πολέμου».
 • Κρουαζιέρα με μηχανοκίνητη βάρκα στη λίμνη Σεντάνι και επίσκεψη στα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ.
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας θα σας περιμένει στο Μπαλί. Στο Μπαλί θα σας συνοδεύει κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων και θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες και συμβουλές. Στη Δυτική Παπούα , Σουλαβέζι  και Ιάβα θα είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Άφιξη στο Μπαλί και αναχώρηση από Τζακάρτα, αποφεύγοντας τα πισωγυρίσματα και την ταλαιπωρία
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΛΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: ΜΠΑΛΙ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το νησί αυτό αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που το κάνει τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον.

Δικαίως ονομάζεται και «νησί των θεών», καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα, μέσω της προσευχής και της προσφοράς.

Τις «άγιες μέρες», όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια. 

Διανυκτέρευση στο Μπαλί.

3η μέρα: ΜΠΑΛΙ: ξενάγηση, Ηφαίστειο Κινταμάνι

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Πρώτος σταθμός το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και συνεχίζουμε για το χωριό Μας γνωστό για τα ξυλόγλυπτά του. Συνεχίζουμε προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, ένας ναός που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γι’ αυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως «το σπήλαιο των ελεφάντων» και διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή.

Επόμενη στάση σε φυτεία καλλιέργειας καφέ. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο Κινταμάνι, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1.500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο.

Τέλος θα επισκεφθούμε τον ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ubud. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία. Ο ναός ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, ο οποίος είναι ο Ινδού Θεός του νερού. Το όνομα του ναού στην πραγματικότητα σημαίνει «πηγή αγιασμού» στα Μπαλινέζικα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΠΑΛΙ – Mεταφορά στο αεροδρόμιο

Πρωινό ελεύθερο για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό.

Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Τζαγιαπούρα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

 

5η μέρα: Άφιξη ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Άφιξη τα ξημερώματα στην Τζαγιαπούρα και άμεση ανταπόκριση με πτήση διάρκειας περίπου 45’, που θα μας φέρει στο κέντρο του νησιού και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κοιλάδα Μπάλιεμ. Η κοιλάδα αυτή, με έκταση περίπου 1.250 τετρ. χλμ. αποτελεί καταφύγιο για αρκετές φυλές, οι οποίες είναι γνωστές ως «Ντάνι». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της κοιλάδας και επίσκεψη στην τοπική αγορά της Τζιμπάμα με είδη λαϊκής τέχνης των ντόπιων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Σινάτμα για μια υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεμ και της Γουαμένα και στο χωριό Γουεσαπούτ με την κρεμαστή γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ – Όμπια (φυλές Ντάνι) - ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια 40λεπτη διαδρομή με προορισμό το χωριό Όμπια των Ντάνι, στο οποίο διατηρείται ατόφιος ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής τους, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς, βλέποντας τα σπίτια τους, τις… ενδυματολογικές τους συνήθειες, αλλά και παρακολουθώντας τον χορό του πολέμου. Στο παρελθόν, για οποιοδήποτε είδος προβλήματος (κατοχή εδαφών, χοίρων κ.λπ.) μπορούσε να εκραγεί ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των φυλών. Με την αναπαράσταση αυτή θα γνωρίσουμε πώς ακριβώς γινόταν ο πόλεμος μεταξύ των φυλών. Στο τέλος θα σφάξουν ένα γουρούνι και θα το μαγειρέψουν μαζί με γλυκοπατάτες, χόρτα και λαχανικά για περίπου 3 ώρες. Επίσης, θα δούμε την 250 ετών μούμια που βρέθηκε στην περιοχή και θα ανεβούμε στο όρος Μίλι (περίπου 2 ώρες), όπου σε ένα φαράγγι ανάμεσα σε δύο ψηλούς λόφους υπάρχουν αλμυροί υδάτινοι πόροι, από τους οποίους οι Ντάνι βγάζουν αλάτι με παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ - ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στη Τζαγιαπούρα. πρωτεύουσα της Δυτικής Παπούα (Ινδονησιακή Παπούα). Η Νέα Γουινέα είναι το 2ο μετά τη Γροιλανδία μεγαλύτερο νησί της Γης. Σήμερα είναι χωρισμένη περίπου στη μέση με μια κάθετη γραμμή: η ανατολική της πλευρά λέγεται Παπούα-Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα, ενώ η δυτική της πλευρά ονομάζεται Δυτική Παπούα (Ίριαν Τζάγια) και αποτελεί τμήμα της Ινδονησίας. Η Δυτική Παπούα είναι η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους, όπου ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος έχει σταματήσει. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 μ. και στα οποία διατηρούνται παγετώνες (αν και βρίσκεται μόλις 20 νότια του Ισημερινού), ορεινά δάση, άγρια ποτάμια, βάλτοι και φαράγγια συμπληρώνουν μαζί με τα τροπικά δάση την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής.

Η ημέρα συνεχίζεται με ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητη βάρκα για μια κρουαζιέρα στη Λίμνη Σεντάνι. Θα επισκεφτούμε τα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ, οι κάτοικοι των οποίων ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τη χειροτεχνία. Μετά το γεύμα μας σε εστιατόριο με θέα τη λίμνη και το γαλήνιο περιβάλλον της, θα ανηφορίσουμε στον λόφο Πολιμάκ, στο σημείο όπου βρίσκεται ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TVRI. Από εκεί θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη της Τζαγιαπούρα. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στην Τζαγιαπούρα με την αγορά Χαμαντί και έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Σήμερα αναχωρούμε με προορισμό το Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Τζαγιαπούρα , απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την πρωτεύουσα του Σουλαβέζι, το Μακασάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ). Άφιξη και

αναχώρηση για μια διαδρομή περίπου 2 ώρες για το χωριό Kampung Berua, στην περιοχή  Salenrang, 40 χλμ βόρεια του Μακασάρ  Εκεί βρίσκεται η περιοχή των σπηλαίων Rammang που στην τοπική γλώσσα σημαίνει σύννεφο , είναι γνωστό για  το ασβεστολιθικό δάσος του , Με ξύλινη βάρκα θα μεταφερθούμε στην περιοχή των σπηλαίων. Rammang - που αποτελείται περίπου  από 89 φυσικά σπήλαια , εκ των  οποίων τρία από αυτά φέρουν προϊστορικές ζωγραφιές. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι ζωγραφιές χρονολογούνται πριν από περίπου 39.000 χρόνια και πιστεύεται ότι αυτός ο σχηματισμός σπηλαίων έχει γίνει κατοικία για τους πρώτους ανθρώπους που ζούσαν στο Νότιο Σουλαβέζι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρεση.

9η μέρα: ΜΑΚΑΣΑΡ – ΡΑΝΤΕΠΑΟ- ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Αναχωρούμε για την περιοχή των Τοράγιας, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Η συναρπαστική διαδρομή μας μέσα από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς ακολουθεί αρχικά την ακτή έως την πόλη-λιμάνι Πάρε-Πάρε, όπου κάνουμε μια στάση, πριν ανηφορίσουμε προς την ορεινή ενδοχώρα του νησιού.

Επόμενος σταθμός μας το Πουνκάκ Λακαουάνγκ (Puncak Lakawang), όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας και κυρίως την ανυπέρβλητη πανοραμική θέα ολόκληρης της περιοχής από ψηλά.

Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, φτιαγμένο σαν παραδοσιακό «χωριό», που βρίσκεται στην καρδιά της Γης των Τοράγιας, στο οποίο και θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ (ολοήμερη εκδρομή)

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην Τάνα Τοράτζα (Γη των Τοράγιας), για να απολαύσουμε στο έπακρο τις μαγευτικές εικόνες και εμπειρίες που έχει να προσφέρει αυτό το κομμάτι της Ινδονησίας. Θα γνωρίσουμε την κουλτούρα των Τοράγιας και τα μοναδικά ταφικά έθιμά τους, με επισκέψεις σε χωριά της γύρω περιοχής. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή μας στο Λέμο, όπου θα δούμε από κοντά τους κρεμαστούς τάφους και την ιδιαίτερη συλλογή από προγονικά ξύλινα ομοιώματα, τα τάου τάου. Θα συνεχίσουμε με τη Λόντα, όπου θα θαυμάσουμε τα αρχαία ταφικά μνημεία σε πολυδαίδαλες σπηλιές. Στη συνέχεια μας περιμένει το Κέτε Κέσου, με τους ορυζώνες και τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τα περίφημα τονγκονάν με τις καραβόσχημες στέγες, ένα θαυμάσιο χωριό που φημίζεται για την ξυλογλυπτική τέχνη των κατοίκων του. Θα σταματήσουμε επίσης στο Ραντεπάο, με την εξωτική αγορά του, μεγάλο τμήμα της οποίας είναι το παζάρι των νεροβούβαλων (σύμβολο ευμάρειας και κοινωνικού στάτους για κάθε Τοράτζα). 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να διαθέσουμε όπως θέλουμε. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ –ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το  Μακασάρ. Στη διαδρομή γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: ΜΑΚΑΣΑΡ –ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ- ΜΠΡΟΜΟ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μεταφορά στο αεροδρόμιο με προορισμό τη Σουραμπάγια. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Μπρόμο. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο λοτζ. Ελεύθερος χρόνος για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την περιοχή .Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η μέρα: ΜΠΡΟΜΟ (εκδρομή) – ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ

Πρωινό ξύπνημα και επιβίβαση σε τζιπ 4X4 για μια διαδρομή 30 λεπτών έως το Παναντζακάν, απ’ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα του όρους Μπρόμο και της γύρω περιοχής, καθώς θα βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από το ηφαίστειο. Το Μπρόμο είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην Ανατολική Ιάβα. Έχει ύψος 2.329 μέτρα και η πιο πρόσφατη έκρηξή του έλαβε χώρα το 2011. Το ηφαίστειο αυτό βρίσκεται στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο και αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας.

Μετά την περιήγησή μας στο Παναντζακάν θα συνεχίσουμε με τα τζιπ μέχρι την άκρη της λίμνης από στάχτη που περιβάλλει τον κρατήρα, εκεί όπου η πρωινή υγρασία σε συνδυασμό με το καλυμμένο με την γκρίζα ηφαιστειακή σκόνη έδαφος δημιουργεί μια παράξενη ατμόσφαιρα, που πολλοί την προσομοιάζουν με αυτήν της επιφάνειας της Σελήνης.

Θα ακολουθήσει μια 20λεπτη διαδρομή με άλογα για να φτάσουμε στη βάση του κρατήρα. Από εκεί θα σκαρφαλώσουμε στα σκαλοπάτια που θα μας οδηγήσουν στο χείλος του κρατήρα. Με δέος θα αντικρίσουμε την αδάμαστη δύναμη της ίδιας της δημιουργίας του πλανήτη μας. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ακολουθεί η μεταφορά μας προς την Τζογκτζακάρτα, την πόλη της Ιάβας που είναι γνωστή και ως «Φλωρεντία της Ινδονησίας». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η μέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ – Ναός Μπορομπουντούρ

Μετά το πρωινό μας και αφού κάνουμε check out από το ξενοδοχείο, κατευθυνόμαστε οδικώς προς τον Μπορομπουντούρ, τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, με τα 504 αγάλματα του Βούδα. Πρόκειται για μια συμπαγή μάζα, για την οποία χρειάστηκαν 700.000 κυβικά πέτρας προκειμένου να χτιστεί. Η UNESCO ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Θα εξηγήσουμε τους συμβολισμούς της τρισδιάστατης αυτής τεράστιας μάνταλα, θα μείνουμε έκθαμβοι από τη ζωντάνια των ανάγλυφων που κοσμούν κάθε εξωτερική επιφάνεια όλων των επιπέδων του ναού και θα νιώσουμε τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα. Αφού απολαύσουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό αρχαίο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ινδονησίας γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κι αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

15η μέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ξενάγηση) με Ναό Πραμπανάν

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα στην Τζογκτζακάρτα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιάβας. Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια χορταστική ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό Παλάτι του Σουλτάνου (Kraton) και θα θαυμάσουμε το Κάστρο του Νερού (Taman Sari), έναν ιδιαίτερο χώρο αναψυχής για τον τοπικό ηγεμόνα και το χαρέμι του.

Έπειτα θα συνεχίσουμε για το Πραμπανάν, ένα σύμπλεγμα ινδουιστικών ναών, ίσως των πιο όμορφων σε ολόκληρη την Ινδονησία. Χτισμένοι τον 9ο αιώνα, οι ναοί αυτοί αποτελούν μάρτυρες της έντονης ινδουιστικής επιρροής κατά τον Μεσαίωνα. Μόλις φτάσουμε θα θαυμάσουμε τους αφιερωμένους ναούς σε όλες τις σημαντικές θεότητες του ινδουιστικού πάνθεου, καθώς και των «αρμάτων» τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πραμπανάν αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1991. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα μάθουμε τα πάντα σχετικά με την ιστορία και τους συμβολισμούς των ναών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και  επιστροφή στην πόλη της Τζογκτζακάρτα και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η μέρα: ΤΖΟΓΚΑΚΑΡΤΑ-ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΠΤΗΣΗ ΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Τζακάρτα και στη συνέχεια για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευσή στο αεροσκάφος.

17η μέρα: ΑΦΙΞΗ στην ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα την 17η μέρα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΝΜΕΙΩΣΗ:

Τα ξενοδοχεία στο παραθαλάσσιο τμήμα του Μπαλί με τα ξενοδοχεία στις υπόλοιπες περιοχές  δεν έχουν τις ίδιες παροχές  παρά την κατηγορία τους . Είναι από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή αλλά είναι απλά καταλύματα με τις βασικές παροχές.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3699 € 920 €
Twin Room 3699 € 920 €
Triple Room 3699 € 920 €
Single Room 4619 € 920 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3919 € 920 €
Twin Room 3919 € 920 €
Triple Room 3919 € 920 €
Single Room 4839 € 920 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4869 € 0 €
Twin Room 4869 € 0 €
Triple Room 4869 € 0 €
Single Room 5789 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK1846

28/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:05

22:35

TK 066

29/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΜΠΑΛΙ

01:55

19:15

TK 057

12/08/2024

ΤΖΑΚΑΡΤΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:00

04:40+1

TK1849

13/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διαμονή για 2 διανυκτερεύσεις στο Μπαλί, σε ξενοδοχείο 5* 
 • Ημιδιατροφή στη Δυτική Παπούα και Ιάβα , πλήρη διατροφή στο Σουλαβέζι και μόνο πρωινό στο Μπαλί.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4* στη Δυτική Παπούα ,στο Σουλαβέζι  και στην Ιάβα( Στη Γουαμένα σε απλά καταλύματα, από τα καλύτερα διαθέσιμα λόγω χαμηλής υποδομής της περιοχής)
 • Έλληνας αρχηγός συνοδός  του γραφείου μας (ενδέχεται να σας περιμένει στο Μπαλί )
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο             
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα. Δεν περιλαμβάνονται βίζα εισόδου στο Μπαλί 35€,φόρο εισόδου Μπαλί .

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.):920 €

-Βίζα Ινδονησίας  35 usd πληρωτέα με την άφιξη στο Μπαλί

-Πριν την αναχώρηση χρειάζεται ηλεκτρονικά ο κάθε επιβάτης να κάνει πληρωμή  με πιστωτική κάρτα νέο φόρο εισόδου περίπου 10 usd

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου.

Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.

Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι ζωής με τη σφραγίδα του Versus, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Ανατολική Ινδονησία, το πιο απομακρυσμένο και ανέγγιχτο τμήμα της χώρας! Ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, που παντρεύει απάτητα χωριά και μεγαλουπόλεις, αρχαίες τοπικές παραδόσεις και πολυτέλεια, φυλές που διατηρούν αναλλοίωτο στους αιώνες τον τρόπο ζωής τους και εντυπωσιακούς ινδουιστικούς ναούς.

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 • Ξενοδοχεία 5* επιλογής σας στο Μπαλί με πρωινό
 • Ημιδιατροφή στην Ιάβα και τη Δυτική Παπούα, πλήρη διατροφή στη Σουλαβέζι
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*& 4* στη Δυτική Παπούα ,στο Σουλαβέζι και στην Ιάβα( Στη Γουαμένα σε απλά καταλύματα, από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η περιοχή)
 • Τέσσερα συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Δυτική Παπούα, Ιάβα) σε ένα πρόγραμμα με απόλυτα ευρηματικό σχεδιασμό για να μη χάσουμε τίποτα!
 • Διαμονή και ολοήμερη εκδρομή στη Γη των Τοράγιας με τα ιδιαίτερα ταφικά τους έθιμα και τις συναρπαστικές παραδόσεις
 • Ένα και μόνο ταξίδι συνδυάζει τόσες εικόνες και εμπειρίες: εξωτικές παραλίες, τοπία με τροπική βλάστηση, καταπράσινους ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά με συγκλονιστικά τοπικά έθιμα και πολύχρωμες παραδόσεις, ναούς - μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις!
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι,  στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ
 • Επίσκεψη στο απόλυτα αυθεντικό και εξωτικό παζάρι της τοπικής αγοράς της Τζιμπάμα, στη Γουαμένα
 • Ανάβαση στο όρος Μίλι με το εντυπωσιακό φαράγγι και τους αλμυρούς υδάτινους πόρους των Ντάνι
 • Διαμονή στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της πανέμορφης Κοιλάδας Μπάλιεμ, για να βιώσουμε από κοντά την αυθεντική ζωή των ανθρώπων της περιοχής.  
 • Επίσκεψη στις φυλές Ντάνι, όπου θα παρακολουθήσουμε τον «χορό του πολέμου».
 • Κρουαζιέρα με μηχανοκίνητη βάρκα στη λίμνη Σεντάνι και επίσκεψη στα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ.
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας θα σας περιμένει στο Μπαλί. Στο Μπαλί θα σας συνοδεύει κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων και θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες και συμβουλές. Στη Δυτική Παπούα , Σουλαβέζι  και Ιάβα θα είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό.
 • Άφιξη στο Μπαλί και αναχώρηση από Τζακάρτα, αποφεύγοντας τα πισωγυρίσματα και την ταλαιπωρία
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Περιηγηθείτε στη μαγευτική ενδοχώρα της Κελέβης.
 • Επισκεφθείτε τη Γη των Τοράγιας με τα εντυπωσιακά ταφικά έθιμα.
 • Απολαύστε μια αξέχαστη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι, στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ.
 • Μαγευτείτε από τον ατόφιο τρόπο ζωής και τις συναρπαστικές τοπικές παραδόσεις των Ντάνι στο χωριό Όμπια.
 • Θαυμάστε από κοντά τον Tirta Empul, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία.
 • Απολαύστε την υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεμ και της Γουαμένα από το χωριό Σινάτμα, και την κρεμαστή γέφυρα στο χωριό Γουεσαπούτ στη Δυτική Παπούα.
 • Μαγευτείτε από τη θέα της ανατολής του ηλίου πίσω από το ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο.
 • Θαυμάστε τον μεγαλύτερο Βουδιστικό Ναό του κόσμου, τον Μπορομπουντούρ.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

28/07Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μεγάλη Ινδονήσια: Δυτική Παπούα, Ιάβα, Σουλαβέσι, Μπαλί | 28.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info