fb

Μεγάλο σαφάρι στην Κένυα, Μομπάσα, Μασάι Μάρα, Αμποσέλι, Νακούρου | 17.03.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3029€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Κένυα μπορεί να αποτελέσει μια καλή εισαγωγή στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς αποτελεί την πιο οργανωμένη από τις όμορες χώρες και το ταξίδι σε αυτήν είναι αρκετά πιο προσιτό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.

Τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως τα πολύ καλά lodges στα σαφάρι, ο εμπλουτισμός των ξεναγήσεων στο Ναϊρόμπι και στη Μομπάσα, αλλά και η αεροπορική μετάβαση προς τη Μομπάσα συνθέτουν ένα ξεχωριστό ταξίδι και έναν άνετο και ευχάριστο συνδυασμό φωτογραφικού σαφάρι και εξωτικών παραλιών στις ανατολικές ακτές της Αφρικής, στη γη των Σουαχίλι στον Ινδικό Ωκεανό.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα, στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας – Μασάι Μάρα, Αμποσέλι, Νακούρου – και στις δύο σημαντικότερες πόλεις της - την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, διάσημο παραθεριστικό θέρετρο που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού, τη Μομπάσα - θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 4 διανυκτερεύσεις στη Μομπάσα σε ξενοδοχείο 4* sup All Inclusive. To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας τον σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό, με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus Travel
 • Πτήσεις με την εξαιρετική Ethiopian Airlines με αυθημερόν άφιξη στο Ναϊρόμπι!
 • Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου.
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στη Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά το πρόγραμμα χωρίς αυτή θα ήταν φτωχό. Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων. Οι ταξιδιώτες του Versus δεν θα μπορούσαν να φύγουν από τη Μομπάσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο πάρκο της Κένυας, το Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου καθώς και το πάρκο Αμποσέλι με τον εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό ελεφάντων και τη συγκλονιστική θέα στο όρος Κιλιμάντζαρο.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας - το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα - με επιπλέον επισκέψεις στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μπομπάσα.
 • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, πρωινό στο Ναϊρόμπι.
 • Η μετάβαση Ναϊρόμπι – Μομπάσα - Ναϊρόμπι είναι αεροπορική, διαμορφώνοντας έτσι ένα άνετο πρόγραμμα.
 • Μόνο επιλεγμένα lodges για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
 • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4* sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (16/03/2024) από την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού μας!

Άφιξη στην Αθήνα τη 12η ημέρα (28/03/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Επιβιβαζόμαστε με την ταξιδιωτική μας ομάδα στην πτήση για το Ναιρόμπι. Με περίπου 3.500.000 κατοίκους, το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής και μία από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη «Μαύρη» ήπειρο, αλλά και μια πόλη δυναμική και μοντέρνα που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην ήπειρο. Ιδρύθηκε το 1899 και έγινε πρωτεύουσα της Κένυας μετά από την Μομπάσα το 1905.

Άφιξη στο Ναϊρόμπι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και χαλάρωση ή κολύμπι στην πισίνα του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Αναχωρούμε σήμερα με προορισμό το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Αφρική, το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση στην Κοιλάδα του Μεγάλου Ρήγματος για να απολαύσουμε τη συγκλονιστική θέα.

Το Μασάι Μάρα είναι ένα εθνικό πάρκο στην περιοχή Ναρόκ, στην Κένυα, και εκτείνεται μέχρι την περιοχή Μάρα στην Τανζανία (εκεί όμως φέρει άλλη ονομασία – πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι). Είναι διάσημο για τους μεγάλους πληθυσμούς σε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις και τσιτάχ και για την ετήσια μετανάστευση γκνου, γαζελών και ζεβρών από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο από και προς το Σερενγκέτι.

Η διαδρομή προς το πάρκο μάς φέρνει στην περιοχή όπου παραδοσιακά κατοικεί η φυλή των Μασάι, που μαζί με τον ποταμό Μάρα που διασχίζει αυτές τις εκτάσεις, δίνουν το όνομά τους στο Εθνικό Πάρκο.

Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται στ’ αλήθεια για μια σπάνια εμπειρία που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική, χάρη στη διαμονή μας σε lodge της περιοχής, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής γης, σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Διανυκτέρευση σε lodge.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Νωχελικά, με την αυγή το Μασάι Μάρα ξυπνά. Τσίχλες και μπουλμπούλ κάνουν αισθητή την παρουσία τους με ήχους. Τα αδύναμα καλέσματά τους καλύπτονται από τους βαθείς λαρυγγισμούς που βγάζουν οι χήνες πετώντας χαμηλά σε όλη την περιοχή. Μακριές ουρές από γκνου σαν τους επιβάτες ενός τρένου που περιμένουν να επιβιβαστούν εμφανίζονται μέσα από το υπόλευκο φως.

Στο βάθος ένα κοπάδι ελεφάντων δίνει την εικόνα ενός μεγαλιθικού μνημείου. Ζέβρες κινούνται πλάι στον δρόμο σκορπίζοντας σκόνη με τις οπλές τους. Παρατηρούμε πώς γνέφουν καθώς περπατούν. Είναι μια μορφή επικοινωνίας. Καθησυχάζουν η μία την άλλη. Ένα λιοντάρι καταβροχθίζει το θήραμά του. Μόλις τελειώνει, ένα σμήνος από γύπες βουτά από το γειτονικό δέντρο και αρχίζει τη μάχη για ένα κομμάτι σάρκας. Ο κυρίαρχος γύπας κερδίζει τη μάχη, αλλά απωθείται από έναν αετό. Η αέναη μάχη δυνατού και αδυνάτου στη φύση. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι. Τώρα που οι άγριοι «κάτοικοι» της σαβάνας είναι στην πιο ενεργητική τους ώρα.

Επιβιβαζόμαστε στα τζιπ και παρακολουθούμε τη φύση με ευλαβική σιωπή. Βρισκόμαστε στο Μασάι Μάρα, που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο», δίνοντάς μας προβάδισμα στον εντοπισμό των «ενοίκων» του: λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκεροι, ζέβρες, αγριογούρουνα, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκάμηλοι και αγέλες γκνου. Οι δύο ποταμοί που το διατρέχουν, ο Μάρα και ο Τάλεκ, δίνουν νερό και άρα τροφή σε θηράματα και θηρευτές. Παράλληλα είναι γεμάτοι με κροκόδειλους και ιπποπόταμους. H αφθονία νερού και τροφής, αλλά και η μεγάλη διαθεσιμότητα θηραμάτων είναι οι λόγοι που το Μασάι Μάρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ζώων στην Αφρική.

Ό,τι κι αν σας έχουν περιγράψει για την εμπειρία ενός σαφάρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική αίσθηση όταν βρίσκεστε σε έναν τέτοιο παράδεισο και σε απόσταση αναπνοής από την αληθινή άγρια ζωή της Αφρικής. Διανυκτέρευση σε lodge.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ – ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό τη Λίμνη Νακούρου και το Εθνικό Πάρκο που δημιουργήθηκε το 1961 γύρω από τη λίμνη και συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων εθνικών πάρκων της Κένυας. Το όνομά της σημαίνει «Σκονισμένος Τόπος» στη γλώσσα των Μασάι, ενώ αξίζει να θυμόμαστε πως βρίσκεται στα περίπου 1.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Καθ’ οδόν προς το lodge που θα μας φιλοξενήσει, θα απολαύσουμε σε σαφάρι όλη τη μαγεία της άγριας ζωής. Τα αμέτρητα ροζ φλαμίνγκο που συνωστίζονται για τροφή στις ακτές της λίμνης συνθέτουν ένα μαγευτικό θέαμα. Εκτός από τα πανέμορφα ροζ πτηνά, η περιοχή φιλοξενεί περισσότερα από 400 είδη ορνιθοπανίδας, ενώ στο εθνικό πάρκο ζουν περίπου 56 διαφορετικά είδη θηλαστικών, όπως λευκοί ρινόκεροι και βουβάλια.

Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο lodge.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ – ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ (ΣΑΦΑΡΙ)

Πρωινή αναχώρηση για το πάρκο Αμποσέλι κοντά στα σύνορα με την Τανζανία, που θα μας φιλοξενήσει για δύο ημέρες και θα μας προσφέρει εικόνες και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. To πάρκο έχει εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό ελεφάντων και άλλων άγριων ζώων, γι’ αυτό και προσφέρει υψηλού επιπέδου σαφάρι.

Αλλά αυτό που κάνει το πάρκο Αμποσέλι να ξεχωρίζει είναι  η υπέροχη θέα που προσφέρει προς το όρος Κιλιμάντζαρο, το οποίο είναι το υψηλότερο βουνό στον πλανήτη που στέκεται μόνο του, χωρίς να ανήκει σε κάποια οροσειρά. Αυτό κάνει το Κιλιμάντζαρο εξαιρετικά εντυπωσιακό, μιας και ολόκληρο το ύψος του είναι ορατό από το έδαφος. Έτσι και το σαφάρι από εδώ είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, δίνοντας μια καρτποσταλική θέα των πάντα χιονισμένων κορυφών του Κιλιμάντζαρο.

Τα ρέματα από το Κιλιμάντζαρο δημιουργούν στο κέντρο του Αμποσέλι νερόλακους που προσελκύουν τα περισσότερα μεγάλα θηλαστικά της περιοχής. Θα τα αναζητήσουμε με ένα απογευματινό σαφάρι που θα απολαύσουμε στα ανοικτά, γεμάτα γρασίδι, πεδία του πάρκου. Διανυκτέρευση σε lodge στο Αμποσέλι.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ (ΣΑΦΑΡΙ)

Πολύ πρωινό ξύπνημα με ένα λαμπερό αφρικανικό χαμόγελο και μια ζεστή κούπα καφέ. Εξάλλου, η καλύτερη ώρα να δούμε το Κίλι, όπως χαϊδευτικά αποκαλούν οι ντόπιοι το Κιλιμάντζαρο, είναι κατά την ανατολή, όταν το φως είναι καθαρό και λιγότερο έντονο.

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για να παρακολουθήσουμε τα μεγάλα θηλαστικά, όσο είναι ακόμα εν δράσει. Αργότερα, με τη ζέστη, θα κρυφτούν στη δροσιά για να απολαύσουν τη σιέστα τους και εμείς θα επιστρέψουμε στο lodge.

Στο Αμποσέλι θα αναζητήσουμε αρχικά ελέφαντες. Είναι από τα λίγα μέρη στον πλανήτη που μπορούμε να βρούμε ελέφαντες ελεύθερους, τους οποίους μπορούμε να προσεγγίσουμε τόσο πολύ. Θα αναζητήσουμε επίσης λεοπαρδάλεις, ύαινες, καμηλοπαρδάλεις, τσιτάχ, βουβάλια, πολλά είδη αντιλόπης αλλά και τα πανέμορφα παραδείσια πτηνά που βρίσκονται εδώ.

Μετά το πρωινό σαφάρι, επιστροφή στο lodge για ολιγόωρη ξεκούραση. Το μεσημέρι η φύση ηρεμεί στην Αφρική. Θα ξεχυθούμε πάλι το απόγευμα, σε αυτό το πανηγύρι θηρευτών και θηραμάτων. 

Στο τέλος της ημέρας, ένα ζεστό μπάνιο, ένα ποτό πλάι στην αναμμένη φωτιά και δείπνο κάτω από τα αστέρια, και στη συνέχεια κουβεντούλα για τις εμπειρίες που ζήσαμε μέχρι τα βλέφαρά μας να κλείσουν κουρασμένα. Αύριο μια διαφορετική εμπειρία μάς περιμένει. Θα ακούσουμε τα ζώα να βρυχώνται, θα έχουμε δει τον ήλιο να ανατέλλει σαν μια τεράστια κόκκινη φούσκα και στο τέλος θα μείνουμε με μια θλίψη, για όλα εκείνα τα ξημερώματα που ίσως έχουμε χάσει… Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ (ξενάγηση) – πτήση για ΜΟΜΠΑΣΑ (ΝΤΙΑΝΙ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ναϊρόμπι. Κατά την άφιξή μας θα γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Κένυας. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας εξακολουθεί να περιγράφει όλο τον ρομαντισμό και την περιπέτεια των πολύχρωμων αποικιακών ημερών της. Η πόλη εξελίχθηκε από ένα ταπεινό στρατόπεδο για τους σιδηροδρομικούς εργάτες το 1899 στην πρωτεύουσα της βρετανικής ανατολικής Αφρικής μέχρι το 1907. Σήμερα, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός του Ναϊρόμπι ζωντανεύει στα εξαιρετικά του μουσεία.

Θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι, ένα πολυεπιστημονικό ίδρυμα, ο ρόλος του οποίου είναι η συλλογή, διατήρηση, μελέτη, τεκμηρίωση και παρουσίαση του παρελθόντος και του παρόντος πολιτιστικού στοιχείου της Κένυας. Από το 1929 παρουσιάζει με εμπεριστατωμένο τρόπο την πλούσια κληρονομιά της χώρας αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στην πόλη, κατά την οποία θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες. Διαμονή στο resort.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

4 διανυκτερεύσεις στη Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας τον σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό, με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus Travel.

 

8η – 10η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ (ΝΤΙΑΝΙ) – ημέρες ελεύθερες

Τρεις ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε το θέρετρο του Ινδικού, τις παροχές του ξενοδοχείου μας, την κατάλευκη αμμώδη παραλία ή για να επιδοθούμε σε κάποιο από τα θαλάσσια σπορ που προσφέρει. Θα περάσουμε λοιπόν ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της, θα παζαρέψουμε με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες. Διαμονή στο resort.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ (εκτεταμένη ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο με κατεύθυνση τη Μομπάσα. Περιήγηση στην παλιά πόλη με την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου.

Θα έρθουμε σε επαφή με την απίστευτα πολυσχιδή ιστορία της περιοχής - στο λιμάνι της Μομπάσα άλλωστε αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1948, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1698 η Μομπάσα έπεσε στα χέρια των Αράβων, στη συνέχεια την κατακτούν οι σουλτάνοι της Μάσκατ (1793) και αργότερα οι σουλτάνοι της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής Αφρικής.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Ναϊρόμπι και στη συνέχεια για Αθήνα.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 765

17/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ΕΤ 318

17/03/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

10:45

12:55

ΕΤ 319

27/03/2024

ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

18:00

20:00

ΕΤ 764

27/03/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 (+1)

11ήμερο πρόγραμμα με 10 διανυκτερεύσεις

Προσοχή!!! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (16/03/2024) από την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού μας!

Άφιξη στην Αθήνα τη 12η ημέρα (28/03/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία, 4* sup στη Μομπάσα, 5* στο Ναϊρόμπι και lodges πολυτελείας στα σαφάρι.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου.
 • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη και είσοδος στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μομπάσα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.020 €
 • Βίζα Κένυας: 60 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται τα παρακάτω το λιγότερο δέκα ημέρες πριν την αναχώρηση. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: αίτηση, σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, σκαναρισμένο έγχρωμο διαβατήριο).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 4 διανυκτερεύσεις στη Μομπάσα σε ξενοδοχείο 4* sup All Inclusive. To πρόγραμμά μας περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας τον σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό, με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus Travel
 • Πτήσεις με την εξαιρετική Ethiopian Airlines με αυθημερόν άφιξη στο Ναϊρόμπι!
 • Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου.
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στη Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά το πρόγραμμα χωρίς αυτή θα ήταν φτωχό. Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων. Οι ταξιδιώτες του Versus δεν θα μπορούσαν να φύγουν από τη Μομπάσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο πάρκο της Κένυας, το Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου καθώς και το πάρκο Αμποσέλι με τον εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό ελεφάντων και τη συγκλονιστική θέα στο όρος Κιλιμάντζαρο.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας - το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα - με επιπλέον επισκέψεις στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μπομπάσα.
 • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, πρωινό στο Ναϊρόμπι.
 • Η μετάβαση Ναϊρόμπι – Μομπάσα - Ναϊρόμπι είναι αεροπορική, διαμορφώνοντας έτσι ένα άνετο πρόγραμμα.
 • Μόνο επιλεγμένα lodges για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
 • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4* sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Αναζητήστε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, τσιτάχ, αγέλες γκνου, αντιλόπες, ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα κατά το σαφάρι σας στο Μασάι Μάρα.
 • Επισκεφτείτε το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι.
 • Δειπνήστε στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
 • Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την αραβική συνοικία και το φρούριο των Πορτογάλων.
 • Χαλαρώστε στις εξωτικές παραλίες με τις κάτασπρες αμμουδιές κάτω από τον καυτό ήλιο ή στη σκιά ενός φοίνικα στη Μομπάσα.
 • Ζήστε το μύθο της Αφρικής στην Κένυα!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με 4 διανυκτερεύσεις στη Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive, και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα!
 • Πτήσεις με την εξαιρετική Ethiopian Airlines με αυθημερόν άφιξη στο Ναϊρόμπι!
 • Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.

Χάρτης Ταξιδιού Μεγάλο σαφάρι στην Κένυα, Μομπάσα, Μασάι Μάρα, Αμποσέλι, Νακούρου | 17.03.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info