fb

Αιθιοπία, Ιστορικός Βορράς - Πολιτιστικός Νότος και οι Φυλές της Κοιλάδας του Όμο | 5.11.2023

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε μια χώρα μαγική, τόσο χάρη στην ομορφιά της όσο και χάρη στην ομορφιά των κατοίκων της. Τα συνηθισμένα προγράμματα της Αιθιοπίας περικόπτουν τα σημαντικότερα, κατά την άποψή μας, σημεία της, που είναι η αυθεντικότητα των φυλών στο Νότο, στην κοιλάδα του Όμο. Διαμορφώσαμε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα όμορφα διαμάντια του Βορρά της Αιθιοπίας, αλλά και του Νότου, μιας από τις τελευταίες παρθένες περιοχές του πλανήτη, εκεί όπου φυλές με ονόματα εξωτικά, ανέγγιχτες από την τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη, κυνηγούν, καλλιεργούν, ψαρεύουν και πολεμούν μεταξύ τους, σε μια γη που μοιάζει ευλογημένη. Εκεί που η Μεγάλη Κοιλάδα σβήνει στην απέραστη αφρικανική σαβάνα πριν συναντήσει τον ποταμό Όμο, το Versus θα σας χαρίσει εικόνες που θα γεμίσουν την ψυχή σας. Καλοσχεδιασμένο, με εναλλαγή εικόνων, το ταξίδι αυτό αποτελεί μια εξερεύνηση σε μια χώρα με περισσότερα από 3.000 χρόνια ιστορία. Ένα ταξίδι που απευθύνεται σε απαιτητικούς ταξιδιώτες και είναι προϊόν μελέτης και επιτόπιας εμπειρίας.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Αιθιοπία, η άλλοτε Αβησσυνία, βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Αφρικανικής Ηπείρου, το γνωστό και ως Κέρας της Αφρικής. Χώρα θρυλική, με αρχαιότατη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό: από τη θρυλική βασίλισσα του Σαββά, το μύθο της κρυμμένης Κιβωτού, τις λαξεμένες εκκλησίες της Λαλιμπέλα και μέχρι σήμερα η γη της Αιθιοπίας έχει μια μακραίωνη και αδιάκοπη ιστορία, γεμάτη μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Μετά την ανεύρεση το 1974 στην έρημο της Ανατολικής Αιθιοπίας του ηλικίας 3,5 εκατομμυρίων ετών σκελετού, γνωστού ως «Λούση», αλλά και των μετέπειτα αρχαιότερών της ακόμα ευρημάτων, η χώρα θεωρείται ο τόπος στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο άνθρωπος.

Ο επισκέπτης της Αιθιοπίας αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε μια χώρα απρόσμενων συνδυασμών και εκπλήξεων, σε έναν τόπο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και με ένα λαό που τον σκλαβώνει από την πρώτη στιγμή με την αγάπη του, την ευγένειά του, την καλοσύνη του και την αξιοπρέπειά του.

Αυτό το ταξίδι μας στην Αιθιοπία είναι ένα οδοιπορικό στην ιστορία μιας πανάρχαιας αυτοκρατορίας, στον πλούσιο πολιτισμό και την ξεχωριστή κουλτούρα των διαφορετικών φυλών της.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικό πλούσιο πρόγραμμα, με το οποίο εκτός από τις πόλεις, τις φυσικές καλλονές και τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα, Γκοντάρ, Λαλιμπέλα, Μπαχίρ Νταρ, Μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα), επισκεπτόμαστε τη Νότια Αιθιοπία και εξερευνούμε την κοιλάδα του ποταμού Όμο με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της, που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από τον σύγχρονο κόσμο. Στο νότιο κομμάτι ο ταξιδιώτης θα γνωρίσει την εθνική ποικιλομορφία της χώρας, όπου οι φυλές Χάμερ, Κάρο, Μούρσι, Έρμπορε κ.λπ. ζουν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν εδώ και αιώνες.

 • Οι οδικές διαδρομές του προγράμματός μας είναι περιορισμένες στις απαραίτητες και ουσιώδεις, ενώ λόγω των πτήσεων που χρησιμοποιούμε κερδίζουμε χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τα διάφορα αξιοθέατα.
 • Με εκτεταμένη επίσκεψη του Νότου με 7 διαν/σεις (λίμνη Αβάσσα – Τζίνκα – Τούρμι – Άρμπα Μιντς) και όχι περιορισμός αυτών.
 • Προσθέτουμε μία επιπλέον πτήση στο νότιο κομμάτι, από την Άρμπα Μιντς στην Αντίς Αμπέμπα, για να αποφύγουμε τα πολλά περιττά χιλιόμετρα.
 • Θα επισκεφτούμε τις πολύχρωμες τοπικές αγορές στο Τούρμι, την Τσέντσα, το Κι Αφάρ και την Ντιμέκα, όπου συγκεντρώνονται και συναντώνται οι διάφορες φυλές της περιοχής.
 • Θα απολαύσουμε βαρκάδα στη Λίμνη Τάνα με τα 37 νησιά, και τα περίφημα αρχαία μοναστήρια της.
 • Επίσκεψη στο χωριό Κόνσο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την ομώνυμη φυλή, γνωστή για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas
 • Βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος με την πλούσια ορνιθοπανίδα
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην Αντίς Αμπέμπα, με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς
 • Βασικό πλεονέκτημα: Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

ΗΜΕΡΑ 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Προσοχή! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από την ημερομηνία αναχώρησης!

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ: ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην Αντίς Αμπέμπα, τη «διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής». Θα δούμε το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο και το Εθνολογικό Μουσείο (πρώην ανάκτορο του Χαϊλέ Σελασιέ), ενώ θα επισκεφτούμε και το βουνό Εντότο, όπου θα δούμε την εκκλησία Εντότο Μαριάμ και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην πόλη από εκεί ψηλά.

Θα επισκεφτούμε την αγορά Μερκάτο, τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Αφρικής για να κάνουμε τα ψώνια μας στην αιθιοπική πρωτεύουσα. Θα δοκιμάσουμε τον περίφημο καφέ της Αιθιοπίας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – πτήση για ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ (1η ξενάγηση)

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό τη Λαλιμπέλα. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.

Σήμερα λοιπόν θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της Λαλιμπέλα, επισκεπτόμενοι τις έντεκα μονολιθικές εκκλησίες (σκαλισμένες σε ένα και μόνο βράχο) της Λαλιμπέλα, με αποκορύφωμα την πιο όμορφη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ (2η ξενάγηση) – παραδοσιακή τελετή καφέ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό την Εκκλησία Γεμρεχάνα Κρεστός (Yemrehana Krestos), που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα έξω από την πόλη, επάνω σε λόφο μέσα σε ένα φυσικό σπήλαιο. Πρόκειται για μια πανέμορφη εκκλησία, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Εδώ υπάρχουν επίσης ταριχευμένα σώματα προσκυνητών που έφτασαν εδώ αιώνες πριν.

Επιστροφή στη Λαλιμπέλα και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην πόλη, με επίσκεψη στις εκκλησίες του νοτιοανατολικού τμήματος της Λαλιμπέλα: Άγιος Μερκούριος, Άγιος Εμμανουήλ, Άγιοι Γαβριήλ και Ραφαήλ.

Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία: θα παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή τελετή καφέ στο σπίτι μιας οικογένειας που ζει στη Λαλιμπέλα. Στην Αιθιοπία, μια πρόσκληση για καφέ είναι ολόκληρο γεγονός, καθώς είναι ένδειξη φιλίας και σεβασμού, αλλά και ένα εξαιρετικό δείγμα φιλοξενίας. Η τελετουργία της προετοιμασίας και της απόλαυσης του καφέ είναι κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των κατοίκων της χώρας και δεν πραγματοποιείται με βιασύνη! Εμείς θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία από κοντά και θα γευτούμε τον υπέροχο αυτόν καφέ που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – πτήση για ΓΚΟΝΤΑΡ: ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό την Γκοντάρ, πρώην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Η πόλη είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά κάστρα και τις εκκλησίες της, κι εμείς θα τη γνωρίσουμε μέσα από ξενάγηση.

Η κομψή πόλη της Γκοντάρ, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά το 17ο αι., βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300μ. και ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο Ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφτούμε κατά την ξενάγησή μας, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας Κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι μάλιστα ο ναός με την πιο εντυπωσιακή, όσο και διάσημη, ζωγραφισμένη οροφή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Γκοντάρ.

 

5η ημέρα: ΓΚΟΝΤΑΡ – ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ: βαρκάδα στη ΛΙΜΝΗ ΤΑΝΑ

Αναχωρούμε το πρωί από την Γκοντάρ με προορισμό το Μπαχίρ Νταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της Λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου, απολαμβάνοντας όμορφη θέα καθοδόν.

Με την άφιξή μας θα απολαύσουμε μια υπέροχη βαρκάδα στη Λίμνη Τάνα. Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 μ., το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια.

Η Λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 τετρ. χλμ.), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας μας στα νερά της Τάνα θα δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπαχίρ Νταρ.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΛΙΜΝΗ ΑΒΑΣΣΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για τον Νότο. Θα κάνουμε μια στάση στην περιοχή της Λίμνης Ζιουάι (Ziway) με την πλούσια ορνιθοπανίδα, την πληθώρα ειδών τροπικών πουλιών και το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Θα περάσουμε από τη Λίμνη Λανγκάνο (Langano), κατά μήκος της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος, και θα συνεχίσουμε για την Αβάσσα (Awassa), στη νότια πλευρά της χώρας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στις όχθες της υπέροχης λίμνης. Με φόντο τα βουνά της περιοχής, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Αιθιοπίας, η Αβάσσα αποτελεί και σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας εξαιτίας του μεγάλου πληθυσμού ενδημικών πτηνών αλλά και… ιπποπόταμων που φιλοξενεί. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΒΑΣΣΑ – ΟΡΟΣ ΤΣΕΝΤΣΑ με τη Φυλή ΝΤΟΡΖΕ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Αφού επισκεφτούμε την περίφημη ιχθυαγορά της Λίμνης Αβάσσα, συνεχίζουμε νοτιότερα στην ενδοχώρα της Αιθιοπίας. Καθοδόν, περνάμε από την επικράτεια της φυλής Ουαλάιτα και φτάνουμε στα υψίπεδα πάνω από την Άρμπα Μιντς, όπου απλώνεται η περιοχή της φυλής των Ντόρζε, γνωστοί για τα κυψελωτά σπίτια και την παραδοσιακή επαγγελματική τους ύφανση. Πρόκειται για αγροτική κοινωνία, μάλιστα αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους φτιάχνοντας πεζούλες στα βουνά, ενώ γύρω από τις καλύβες τους καλλιεργούν μικρό κήπο με λαχανικά, καρυκεύματα και καπνό.

Στο χωριό Τσέντσα θα επισκεφτούμε την πολύχρωμη τοπική αγορά, πριν συνεχίσουμε για την Άρμπα Μιντς, μια πόλη στα δυτικά της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Το ποιητικό όνομα της πόλης («Σαράντα Πηγές») οφείλεται στις άφθονες πηγές που ξεπηδούν μέσα στα φυλλώματα του δάσους της περιοχής, που είναι περίφημη για τα άγρια ζώα της, τα ενδημικά πουλιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου της. Η Άρμπα Μιντς είναι επίσης γνωστή για τα ιχθυοτροφεία και τα φρούτα της: μάνγκο, μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα και ανανάδες.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας στην Άρμπα Μιντς. Διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – ΚΟΝΣΟ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Τούρμι. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στην περιοχή Κόνσο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στα όρια της οποίας ζει η ομώνυμη φυλή.

Οι Κόνσο ζουν σε οχυρωμένα χωριά. Φημίζονται για τα υφάσματα που φτιάχνουν, για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas, αλλά και για τις αγροτικές τους παραδόσεις. Θα επισκεφθούμε το μουσείο τους με τη μεγάλη συλλογή wakas.

Συνεχίζουμε για το Τούρμι, χωριό της φυλής Χαμέρ, από τις πιο γνωστές της Κοιλάδας Όμο. Τακτοποίηση στο lodge στο Τούρμι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΝΤΕΣΑΝΕΚ ΚΑΙ ΧΑΜΕΡ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χωριό Ομοράτε (γνωστό και ως Κελέμ), κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Εδώ θα γνωρίσουμε τη φυλή Ντεσανέκ, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε μία μεγάλη έκταση κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Όμο. Φυλή αγροτική, η οποία για χρόνια ζούσε νομαδική ζωή. Ωστόσο, το άφθονο νερό και το γόνιμο έδαφος της τωρινής τοποθεσίας, άλλαξε τα δεδομένα, με τη φυλή Ντεσανέκ να ασχολείται ολοένα και περισσότερο με την αλιεία και την κτηνοτροφία.

Επιστροφή στο Τούρμι και επίσκεψη στην τοπική αγορά, πριν αναχωρήσουμε για το χωριό των Χαμέρ, στην εύφορη κοιλάδα Όμο. Είναι ίσως οι πιο γνωστοί από τις φυλές της περιοχής, κυρίως χάρη στις πανέμορφες γυναίκες της φυλής αυτής, που ντύνονται με δέρματα ζωών και φτιάχνουν μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη.

Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΡΟ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τα χωριά της φυλής Κάρο. Ο Όμο, ο πιο μεγάλος ποταμός της Νότιας Αιθιοπίας πηγάζει από το οροπέδιο Σεουάν, έχει μήκος 760 χλμ. και χύνεται στη Λίμνη Τουρκάνα, μία από τις λίμνες της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Χιλιάδες χρόνια πριν, από τις όχθες του πέρασαν οι πρώτοι άνθρωποι πολλών και διαφορετικών εθνών, αφήνοντας τα χνάρια των πολιτισμών τους. Ολόκληρη η λεκάνη του ποταμού έχει εξαιρετικό γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ανθρωποειδών και εργαλεία, που χρονολογούνται 2.500.000 εκατομμύρια χρόνια πριν, αναδεικνύοντας την περιοχή σε Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1980.

Άφιξη στο χωριό Μουρουλέ, όπου ζει η φυλή Κάρο. Οι Κάρο είναι μια φιλική, όμορφη και πολιτισμένη φυλή με περίπου 600 μέλη που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Περίφημοι για τις κομμώσεις και τα ζωγραφισμένα τους σώματα, που τα βάφουν με άσπρη κιμωλία, κίτρινο ορυκτό χρώμα από τα βράχια, οξείδια σιδήρου και άνθρακα, οι Κάρο πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο εξαγνίζουν το σώμα τους και απελευθερώνουν το πνεύμα.

Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στο χωριό Ντιμέκα και στην τοπική αγορά, μία από τις πιο πολύχρωμες αγορές στο νότιο τμήμα της κοιλάδας Όμο, στην οποία έρχονται και συναντώνται φυλές όπως οι Χαμέρ, οι Μπένα και οι Κάρο. Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΓΚΟ – ΦΥΛΕΣ ΜΟΥΡΣΙ – ΤΖΙΝΚΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο του ποταμού Μάγκο (παραπόταμος του Όμο). Στην απέραντη σαβάνα του ζουν κοπάδια από βούβαλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ζέβρες και ακόμη 50 είδη θηλαστικών και πουλιών.

Εκεί κατοικεί η Φυλή των Βοσκών Μούρσι, γνωστή για τις γυναίκες τους, οι οποίες, αφαιρώντας τα δόντια της κάτω γνάθου, τοποθετούν τεράστιους πήλινους δίσκους στα σχισμένα τους χείλη. Κύρια ασχολία των Μούρσι είναι η κτηνοτροφία. Την περίοδο των βροχών μετακινούνται στη Στέπα Τάμα και την περίοδο της ξηρασίας εγκαθίστανται στους λόφους του Εθνικού Πάρκου Μάγκο. Κάποιοι από αυτούς όμως, καλλιεργούν τη γη όταν τα νερά του ποταμού Όμο υποχωρούν και συλλέγουν μέλι από γιγαντιαίες κυψέλες, που συναντάμε πολύ συχνά μέσα στο πάρκο. Οι Μούρσι τρέφονται με γάλα και αίμα αγελάδων, ασκούν το σαμανισμό και θεωρούν ότι η αρμονία της φύσης ακολουθεί την αρμονία της κοινωνίας. Ιδιαίτερα κοινωνικοί, λατρεύουν τις δημόσιες συζητήσεις, είναι καβγατζήδες και συνήθως περνούν την ώρα τους παλεύοντας με ραβδιά. 

Συνεχίζουμε για την Τζίνκα, μια εμπορική πόλη στους κάμπους Τάμα, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μάγκο. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: TZINKA – ΚΙ ΑΦΑΡ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την Άρμπα Μιντς μέσω του Κι Αφάρ. Στο Κι Αφάρ θα δούμε τις φυλές Μπένα και Τσεμάι να πωλούν και να αγοράζουν αγαθά στην τοπική αγορά. Άλλη μία υπέροχη αγορά, γεμάτη χρώματα και αρώματα.

Άφιξη στην Άρμπα Μιντς και τακτοποίηση στο lodge. Το απόγευμα μη χάσετε το μαγευτικό θέαμα του ήλιου καθώς χάνεται πίσω από την πανέμορφη Λίμνη Τσάμο. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – Βαρκάδα στη λίμνη ΤΣΑΜΟ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – πτήση επιστροφής

Το πρωί κάνουμε βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος (551 τετρ. χλμ.). Ορδές από κίτρινα γοργοφτέρουγα πουλιά, πολύχρωμες αλκυόνες, μεγάλοι άσπροι πελεκάνοι, πελαργοί, ερωδιοί και κορμοράνοι βουτούν στο νερό για να βρουν την τροφή τους, ενώ μαύροι και άσπροι ψαραετοί με διαπεραστικές κραυγές χιμούν από τα δέντρα για να αρπάξουν ψάρια που κολυμπούν στα τιρκουάζ λαμπερά νερά της λίμνης μαζί με τους ιπποπόταμους και τους τεράστιους κροκοδείλους του Νείλου, που φτάνουν σε μήκος μέχρι 7 μέτρα.

Στη συνέχεια θα πάρουμε την πτήση με προορισμό την Αντίς Αμπέμπα. Το βράδυ θα απολαύσουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην απευθείας πτήση της επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 05.01.2024 ΜΕ ΤΑ ΑΙΘΙΟΠΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (ΤΙΜ ΚΑΤ)

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 765

05/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ΕΤ 764

17/11/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5*, στις υπόλοιπες πόλεις ό,τι καλύτερο υπάρχει από ξενοδοχείο ή lodge. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι βασικών προδιαγραφών, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Βαρκάδα στις λίμνες Τάνα και Τσάμο
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 • Η έκδοση βίζας για την Αιθιοπία. Απαιτούνται:
  • Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα
  • Συμπληρωμένη αίτηση βίζας Αιθιοπίας
  • Έγχρωμη σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου σε μορφή JPEG, JPG, PNG μέχρι 2MB
  • Έγχρωμο αντίγραφο διαβατηρίου σας σε μορφή JPEG, JPG, PNG,PDF μέχρι 2MB

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει). Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα μαζί με 2 φωτ/φίες.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων 820€ 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή με περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων και υπηρεσιών. Τα ξενοδοχεία και τα lodge είναι βασικών ανέσεων, πλην αυτών της πρωτεύουσας που είναι καλύτερης ποιότητας. Εξίσου περιορισμένες είναι και οι επιλογές στο φαγητό.
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει δύσκολες διαδρομές σε χωματόδρομους (πολλή σκόνη, λακούβες κλπ.)
 • Για το βόρειο κομμάτι της χώρας (και νότια στη Χαράρ) χρησιμοποιούμε μικρά πούλμαν καθώς δεν υπάρχουν τα μεγάλα των 40-50 θέσεων όπως σε άλλες χώρες. Έτσι π.χ για γκρουπ άνω των 18 ατόμων θα χρησιμοποιήσουμε 2 πούλμαν κι όχι ένα.
 • Για το νότιο κομμάτι της χώρας χρησιμοποιούμε τζιπ (3 άτομα + ο οδηγός σε κάθε όχημα) γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεισδύσουμε στο δύσβατο κομμάτι που κατοικούν οι φυλές.
 • -Λόγω μεγάλης δυσκολίας του ταξιδιού, κυρίως στις φυλές του Νότου, το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ακόμα κι επιτόπου, προς όφελος των ταξιδιωτών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιταούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικό πλούσιο πρόγραμμα, με το οποίο εκτός από τις πόλεις, τις φυσικές καλλονές και τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα, Γκοντάρ, Λαλιμπέλα, Μπαχίρ Νταρ, Μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα), επισκεπτόμαστε τη Νότια Αιθιοπία και εξερευνούμε την κοιλάδα του ποταμού Όμο με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της, που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από τον σύγχρονο κόσμο. Στο νότιο κομμάτι ο ταξιδιώτης θα γνωρίσει την εθνική ποικιλομορφία της χώρας, όπου οι φυλές Χάμερ, Κάρο, Μούρσι, Έρμπορε κ.λπ. ζουν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν εδώ και αιώνες.

 • Οι οδικές διαδρομές του προγράμματός μας είναι περιορισμένες στις απαραίτητες και ουσιώδεις, ενώ λόγω των πτήσεων που χρησιμοποιούμε κερδίζουμε χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τα διάφορα αξιοθέατα.
 • Με εκτεταμένη επίσκεψη του Νότου με 7 διαν/σεις (λίμνη Αβάσσα – Τζίνκα – Τούρμι – Άρμπα Μιντς) και όχι περιορισμός αυτών.
 • Προσθέτουμε μία επιπλέον πτήση στο νότιο κομμάτι, από την Άρμπα Μιντς στην Αντίς Αμπέμπα, για να αποφύγουμε τα πολλά περιττά χιλιόμετρα.
 • Θα επισκεφτούμε τις πολύχρωμες τοπικές αγορές στο Τούρμι, την Τσέντσα, το Κι Αφάρ και την Ντιμέκα, όπου συγκεντρώνονται και συναντώνται οι διάφορες φυλές της περιοχής.
 • Θα απολαύσουμε βαρκάδα στη Λίμνη Τάνα με τα 37 νησιά, και τα περίφημα αρχαία μοναστήρια της.
 • Επίσκεψη στο χωριό Κόνσο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την ομώνυμη φυλή, γνωστή για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas
 • Βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος με την πλούσια ορνιθοπανίδα
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην Αντίς Αμπέμπα, με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς
 • Βασικό πλεονέκτημα: Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με εκτεταμένη επίσκεψη του Νότου με 7 διαν/σεις
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην Αντίς Αμπέμπα, με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς
 • Ημιδιατροφή

Χάρτης Ταξιδιού Αιθιοπία, Ιστορικός Βορράς - Πολιτιστικός Νότος και οι Φυλές της Κοιλάδας του Όμο | 5.11.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info