fb

Νησιά Γκαλάπαγκος και οι απάτητες ζούγκλες του Αμαζονίου – Εκουαδόρ | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η φιλοσοφία αυτού του ταξιδιού μπορεί να συνοψιστεί σε μία φράση: εξερεύνηση των μυστηρίων της άγριας φύσης και του βωβού πολιτισμού στον Ισημερινό. Αυτό είναι το Εκουαδόρ. Μία χώρα με Ιστορία που φτάνει ως τα έγκατα της γης και που βγαίνει στην επιφάνεια καλυμμένη με νέφη στις απάτητες ζούγκλες και μαύρο χιόνι πάνω στα, επίσης απάτητα, ηφαίστεια. Όλα στο Εκουαδόρ είναι αιώνια και μυστηριώδη: Τα εμπορικά μονοπάτια που μοιάζουν με λαγούμια, ανήκουν στην προ Ίνκα εποχή και μέσα εκεί περπατάνε… τα πούμα· Τα μνημεία των Ίνκα που ορθώνονται βουβά, γύρω από βράχους και μέσα στις συνοικίες των πόλεων και μας γεμίζουν ερωτηματικά· Η αποικιακή αρχιτεκτονική που με την ομορφιά και το αλλοτινό μεγαλείο της μας διδάσκει γεωπολιτική Ιστορία· Οι πόλεις και τα χωριά που είναι χτισμένες δίπλα στα ηφαίστεια, πάλλονται από τη θέρμη που βγάζουν τα έγκατα της Γης, κι όμως υπάρχουν εδώ και αιώνες· Ένα αιώνιο ταξίδι μυστηρίου και εξερεύνησης. Τα νησιά Γκαλαπάγκος με τα σεληνιακά τοπία, τις τυρκουάζ παραλίες και μια ποικιλία σπάνιων ειδών, που συνθέτουν την εικόνα αυτού του εξωπραγματικού στον πλανήτη αρχιπελάγους. Αυτό το ταξίδι τα έχει όλα. Βλέπετε, είναι ταξίδι  Versus.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει με την πρωτεύουσα Κίτο και συνεχίζουμε με τα απόκοσμα Νησιά Γκαλάπαγκος. Σεργιανίζουμε στο Κίτο, συνεχίζουμε στην ηφαιστειακή οροσειρά Κοτοπάξι και στον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό, απολαμβάνουμε μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα, μπαίνουμε στα άδυτα της ζούγκλας του Αμαζονίου του Εκουαδόρ στον ποταμό Νάπο, συναντάμε τοπικές φυλές, μένουμε στο ατμοσφαιρικό Μπάνιος και μένουμε άφωνοι στους Καταρράκτες «Καζάνι του Διαβόλου». Ερχόμαστε στη Ριομπάμπα, στους πρόποδες του ηφαιστείου Τσιμποράσο, που λέγεται ότι συνδέεται με το… κέντρο της Γης και καλύπτεται από αιώνιο μαύρο χιόνι. Στεκόμαστε με κατάπληξη στον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας στην Ινγκαπίρκα και φτάνουμε στην Κουένκα, πόλη-μνημείο της UNESCO, για να καταλήξουμε στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ισημερινού, το Γκουαγιακίλ.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το ταξίδι προς εξερεύνηση μέσα στα μυστηριώδη δάση του Αμαζονίου στον Ισημερινό και φυσικά στα Νησιά Γκαλάπαγκος, είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του στη Λατινική Αμερική μπορεί να εγγυηθεί. Χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις. Με άνετες και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Με καλοδιαλεγμένους σταθμούς που κρύβουν εκπλήξεις.

 

Νησιά Γκαλάπαγκος

Η διαμονή σας και οι δραστηριότητές σας στα νησιά

 

 • Τρεις διανυκτερεύσεις και Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλάπαγκος και άλλες ακόμα εκδρομές για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος! Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
 • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πώς οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Εκουαδόρ και στον Αμαζόνιο, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Νότια Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Νότια Αμερική μόνο με το Versus»;

 

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

 

Επιπλέον εμπειρίες Versus στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ

Φτάνουμε βαθιά στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ μέχρι τον ποταμό Νάπο και μαγευόμαστε από την άγρια φύση.  Φτάνουμε μέχρι τους καταρράκτες στο «Καζάνι του Διαβόλου» που πέφτουν από 80 μέτρα ύψος.  

 

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα.

 

 Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus και ένας έξυπνος συνδυασμός Αμαζονίου, νησιών Γκαλάπαγκος, αποικιακών στολιδιών στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, εξωτικών αγορών και αρχαίων πολιτισμών.  Έχουμε φτιάξει για σας ένα πρόγραμμα με πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, με εξαιρετικές όσο και σπάνιες εμπειρίες που τις απολαμβάνουμε στο έπακρο!

 

Επιπλέον εμπειρίες στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ: 

 • Στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, έχουμε την εμπειρία διαμονής και δραστηριοτήτων σε δάσος βροχής στην Αμαζονία (2 διανυκτερεύσεις). Επίσης έχουμε την εμπειρία παραμονής στο ολοζώντανο Μπάνιος (1 διανυκτέρευση)  μια πόλη στην είσοδο της Αμαζονίας του Εκουαδόρ σχεδόν στους πρόποδες του ηφαιστείου Τουνγκουράουα (5.023 μ.), σε μια περιοχή γεμάτη με καταρράκτες και ποτάμια.
 • Θα διανυκτερεύουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία κάθε πόλης και σε οικολογικά καταλύματα μέσα στα εθνικά πάρκα της ζούγκλας.
 • Θα μετακινούμαστε με τα ιδανικά μέσα (κλιματιζόμενα πούλμαν, κανό, πλοιάρια, τρένο) για να απολαμβάνουμε το περιβάλλον και να ξεναγούμαστε άρτια στην ιστορία και στη φύση της χώρας
 • Θα μείνουμε κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου του Εκουαδόρ, σε εξαιρετικό lodge, για να είμαστε στην καρδιά της αμόλυντης φύσης. Πρόκειται για μία ασύλληπτη εμπειρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε τη μαγεία του τροπικού δάσους!
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Θα προσεγγίσουμε το ηφαίστειο Κοτοπάξι, από τα ψηλότερα σε ολόκληρο τον κόσμο!
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Απολαμβάνουμε μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.
 • Θα πεζοπορούμε με ασφάλεια και συνοδεία έμπειρων οδηγών μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και πάνω στα ηφαίστεια των Άνδεων.
 • Θα δούμε τις απόκρυφες γωνιές της χώρας  και θα μαθαίνουμε τα μυστικά της (από τον Αμαζόνιο μέχρι τον οικολογικό παράδεισο των Γκαλάπαγκος).  

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΙΤΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και πτήση για το Κίτο, πρωτεύουσα του Ισημερινού (ή Εκουαδόρ).

Το Κίτο, είναι μια όμορφη αποικιακή πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 2.850 μέτρων και είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου μετά τη Λα Πας , της Βολιβίας. Το Κίτο βρίσκεται 1 χιλιόμετρο νότια από τη γραμμή του ισημερινού και έγινε έδρα βασιλικής διοικητικής περιφέρειας της Ισπανίας το 1863. Το Εκουαδόρ στην αρχαιότητα κατοικούνταν από γηγενείς προηγμένους πολιτισμούς. Το 1460 προσαρτήθηκε στην αυτοκρατορία των Ίνκα. Το 1531, με την ήττα των Ίνκα από τους Ισπανούς, η αυτοκρατορία έγινε αποικία του ισπανικού στέμματος. Από τότε και ως το 1830 οι Ισπανοί άποικοι ήταν η νέα ελίτ και ο γηγενής πληθυσμός αποδεκατίστηκε από τις ασθένειες και το δουλοκτητικό σύστημα. Το 1820 το Εκουαδόρ, μετά από τρεις πολέμους για την Ανεξαρτησία της Νότιας Αμερικής από την Ισπανία προσαρτήθηκε στην, υπό τον Μπολίβαρ ιδρυθείσα, Μεγάλη Κολομβία που περιελάμβανε επίσης την Κολομβία και τη Βενεζουέλα.

Το Εκουαδόρ αποσπάστηκε από την Κολομβία το 1830, ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη χώρα και το Κίτο έγινε η πρωτεύουσά του. Σήμερα μάλιστα η πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ (Δημοκρατία του Ισημερινού), μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΙΤΟ – πτήση για ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: τουνελ από λάβα, χελώνες, ιγκουάνας, δίδυμοι κρατήρες

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα Νησιά Γκαλάπαγκος και την Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ο αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο εθνικό πάρκο για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες και τα ιγκουάνας.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς. Στη συνέχεια θα δούμε τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

4η-5η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: εξερευνητική κρουαζιέρα

Για τις επόμενες δύο ημέρες απολαμβάνουμε εξερευνητική κρουαζιέρα στα νησιά Γκαλάπαγκος (διαμονή στο ξενοδοχείο μας κάθε βράδυ), και δράττουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την απίστευτα πλούσια όσο και σπάνια πανίδα των νησιών. Στα Γκαλάπαγκος παρατηρούνται ορισμένα από τα πιο παράξενα και σπάνια πουλιά του κόσμου, που δεν συναντώνται πουθενά αλλού. Θα δούμε ακόμη ενδημικά ιγκουάνα και θαλάσσιους ελέφαντες και φυσικά δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να επιδοθούμε σε δραστηριότητες όπως snorkeling, για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο των νησιών. Το ακριβές πρόγραμμα της κρουαζιέρας θα ανακοινωθεί εγκαίρως, καθώς εξαρτάται από το Εθνικό Πάρκο των Νησιών, στο οποίο δεν μπορούμε να επέμβουμε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλάπαγκος υπόκειται σε αυστηρά ρυθμισμένο έλεγχο, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος. Επομένως, κάθε ταξιδιώτης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της εκδρομής) πρέπει να σέβεται τους γενικούς κανόνες και να ακολουθεί κάθε οδηγία που παρέχει ο τοπικός ξεναγός. Οι ξεναγοί των Γκαλάπαγκος θεωρούνται επίσης και φύλακες του Εθνικού Πάρκου, επομένως έχουν την εξουσία και την ευθύνη να αναφέρουν οποιονδήποτε δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες.

Οι κρουαζιέρες στα Γκαλάπαγκος πραγματοποιούνται αυστηρά με βάρκες χωρητικότητας 16 ατόμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η ταξιδιωτική μας ομάδα υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, τότε θα χωριστεί σε δύο βάρκες. Στη μία βάρκα θα επιβαίνει και ο αρχηγός της εκδρομής μας, ενώ στην άλλη μόνο ο τοπικός ξεναγός-φύλακας.

5η ημέρα: Μπογκοτά (Ξενάγηση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που κατά τον 17ο και τον 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως η«Αθήνα της Νότιας Αμερικής». Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Μουσείο Χρυσού, που λειτουργεί από το 1939 και στο οποίο φυλάσσονται περισσότερα από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα εκπληκτικής τέχνης και αξίας. Κοντά του βρίσκεται το θαυμάσιο Μουσείο Μποτέρο. Η συλλογή των εκπληκτικών έργων του καλλιτέχνη, καθώς και έργα διάσημων ζωγράφων -Πικάσο, Ρενουάρ, Νταλί, Ματίς, Μονέτ & Τζιακομέτι- από την προσωπική συλλογή του Φερνάντο Μποτέρο εκτίθενται σε μια όμορφη αποικιοκρατική οικία. Η περιήγησή μας, όμως, δεν σταματά εδώ, θα συνεχιστεί στην πλατεία Μπολίβαρ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βιβλιοθήκη, στο Δικαστικό Μέγαρο και στον Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

6η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΥ – πτήση για ΚΙΤΟ

Σήμερα θα κατευθυνθούμε στον ερευνητικό σταθμό «Κάρολος Δαρβίνος». Στην ξενάγησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, που ανέπτυξε ο Κάρολος Δαρβίνος, αλλά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τα σπάνια είδη ζώων και πτηνών που κατοικούν στο νησί. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε θα μας φέρει στο Κέντρο Αναπαραγωγής των γιγαντιαίων χελώνων, όπου θα δούμε αυτές τις τεράστιες χελώνες, κάποιες από τις οποίες, οι πολύ γεροντότερες, ίσως να πρόλαβαν στη διάρκεια της μακράς ζωής τους να είδαν και τον ίδιο τον Δαρβίνο!

Σήμερα θα πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κίτο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΙΤΟ: ξενάγηση – Σημείο Μηδέν

Το πρόγραμμα σήμερα είναι αφιερωμένο στην όμορφη πόλη του Κίτο, η οποία διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστορικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακοβίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Λίγο έξω από το Κίτο βρίσκονται το Μνημείο και το Μουσείο που σηματοδοτούν την τοποθεσία της πόλης στον ισημερινό ονομάζονται το Μέσον του Κόσμου ή αλλιώς Σημείο Μηδέν.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρχιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα ανάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.α.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΤΟΠΑΞΙ – ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΑΠΑΓΙΑΚΤΑ

Οι εξερευνήσεις Versus συνεχίζονται σε μέρη διαφορετικά από τα κοινότυπα. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που επιλέγει κάποιος ένα πρόγραμμα  Versus Travel. 

Μία δυνατή εμπειρία μάς περιμένει σήμερα και ξεκινάμε γεμάτοι ενέργεια για μία υπέροχη εκδρομή στο Κοτοπάξι, ένα ενεργό ηφαίστειο του Εκουαδόρ, από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο (υψόμετρο 5.897 μ.) με πλάτος κρατήρα που ξεπερνά τα 500 μ. Το όνομά του, στην τοπική διάλεκτο, σημαίνει Λαιμός του Φεγγαριού, και καλύπτεται από χιόνια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη διαδρομή μας εντός του ομώνυμου εθνικού πάρκου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κόνδορες, γλάρους των Άνδεων, λάμα, άγρια άλογα κ.λπ. και να περπατήσουμε στις όχθες της Λίμνης Limpiopungo. Επίσης θα επισκεφτούμε το καταφύγιο Jose F. Rivas που είναι το πιο δημοφιλές και πολυσύχναστο καταφύγιο στο Εκουαδόρ. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου Κοτοπάξι στα 3.800 μ., με μοναδική θέα στα βόρεια υψίπεδα των Άνδεων.

Συνεχίζουμε προσεγγίζοντας την ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου. Όταν μιλάμε βέβαια για «περιοχή Αμαζονίου» μιλάμε για μία τεράστια έκταση, ατελείωτων τετραγωνικών χιλιομέτρων που απλώνεται σε πολλές από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Θα πάμε πρώτα λοιπόν στις Θερμές Πηγές Παπαγιάκτα (Papallacta) όπου θα απολαύσουμε ώρες χαλάρωσης στις πισίνες με τα θερμά νερά.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΑΠΑΓΙΑΚΤΑ – ΝΑΠΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ)

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τον Αμαζόνιο, προς την επαρχία Νάπο για να μπούμε κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα, ακολουθώντας τον ποταμό Νάπο. Φτάνοντας στη γέφυρα Αραχούνο όπου θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητο κανό που θα μας μεταφέρει στο lodge.

Ο ποταμός Νάπο βρίσκεται στην καρδιά του Αμαζονίου στο Εκουαδόρ και χαρακτηρίζεται από τις πυκνές ζούγκλες. Φτάνοντας θα πραγματοποιήσουμε μια βαρκάδα για να αναζητήσουμε στα ψηλά καρδιά εκεί που η άγρια ζωή περνά την περισσότερη ώρα της ημέρας, διάφορα ήδη πιθήκων και παπαγάλων.  Ο ποταμός Νάπο πηγάζει στον Ισημερινό ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια των ανατολικών Άνδεων, τα Αντισάνα, Σιντσουλάγουα και Κοτοπάξι και στα νερά του ζουν κάιμαν και κροκόδειλοι που θα αναζητήσουμε στη διαδρομή μας. 

Για τις επόμενες δύο ημέρες θα μείνουμε εδώ, «χαμένοι» στα άδυτα της ζούγκλας, σε εξαιρετικό lodge, και θα συλλέξουμε εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα που μόνο ένα τέτοιο παρθένο μέρος μπορεί να μας δημιουργήσει. Τακτοποίηση στο lodge μας και ξεκούραση. Το βράδυ μάς περιμένει νυχτερινή εξερεύνηση στη ζούγκλα για να νιώσουμε σαν πραγματικοί εξερευνητές! Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΡΙΟ ΝΑΠΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ)

Δεύτερη ημέρα στην καρδιά της ζούγκλας του Αμαζονίου του Εκουαδόρ και οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εδώ είναι πολλές και έντονες. Βαρκάδα στα νερά του ποταμού Νάπο hiking στη ζούγκλα, γνωριμία με την κοινότητα των Κίτσουα που ζουν εδώ, «κυνήγι» της πλούσιας πανίδας της ζούγκλας όπως οι χρωματιστοί παπαγάλοι, και άλλα ακόμα που θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση, πάντα μέσα σε ένα περιβάλλον που μας υπενθυμίζει πόσο μπορεί να θριαμβεύσει η φύση αν της το επιτρέψουμε. Διανυκτέρευση στο lodge μας.

 

 

 

11η ημέρα: ΝΑΠΟ (ΑΜΑΖΟΝΙΑ) – ΤΕΝΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΖΑΝΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ – ΜΠΑΝΙΟΣ

Οι εμπειρίες διαδέχονται η μια την άλλη και εμείς σήμερα αφήνουμε το lodge στη ζούγκλα του Αμαζονίου και συνεχίζουμε για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Εκουαδόρ και οι πιο θεαματικοί καταρράκτες της χώρας,  που είναι οι καταρράκτες «Cauldron of the Devil» (Καζάνι του Διαβόλου), που πέφτουν από ύψος 80 μέτρων. Μέσω μια στριφογυριστής σκάλας τα σκαλοπάτια της οποίας είναι σκαλισμένα στο βράχο όσοι θέλουν μπορούν να προσεγγίσουν τον καταρράκτη από πολύ κοντά. 

Στην συνέχεια στο επίκεντρό μας η κωμόπολη Μπάνιος που θα μας φιλοξενήσει απόψε. Χτισμένο στους πρόποδες του ηφαιστείου Τουνγκουράουα, το Μπάνιος του Αγίου Ύδατος (όπως είναι το πλήρες όνομά του) είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Εκουαδόρ, χάρη στην εντυπωσιακή φύση που θα απολαύσουμε κι εμείς στη διαμονή μας στο Μπάνιος. Χαλαρωτική βολτίτσα – ξενάγηση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

12η ημέρα: ΜΠΑΝΙΟΣ – ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Στη συνέχεια  μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής οδηγούμαστε στη Ριομπάμπα, την πόλη των 120.000 κατοίκων που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.750 μ., απέναντι από την επιβλητική σκιά του ηφαιστείου Τσιμποράσο.

Η Ριομπάμπα υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Ισημερινού, και σήμερα αποτελεί σπουδαίο εμπορικό κέντρο, με ιδιαίτερη κουζίνα που επίσης αποτελεί καύχημα της χώρας. Θα επισκεφθούμε επίσης και μια τοπική φάρμα κινόα όπου ντόπιες γυναίκες θα μας μάθουν πολλά για την αγροτική διαδικασία παραγωγής της κινόα, ένα δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες που έθρεψε για πολλές χιλιετίες τους πληθυσμούς των Άνδεων!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

13η ημέρα: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΚΟΥΕΝΚΑ

Πρωινή αναχώρηση από τη Ριομπάμπα με τελικό μας προορισμό για σήμερα την πόλη της Κουένκα. Καθοδόν κάνουμε στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή χρονολογούνται στο 500 μ.Χ. όταν η αυτοκρατορία των Ίνκας εκτεινόταν μέχρι το σημερινό Εκουαδόρ, θεμελιώνοντας τη λεγόμενη Βασιλική Οδό των Ίνκας, κάτι αντίστοιχο με τον Δρόμο του Μεταξιού στην Ασία. Στα αξιοθέατα της περιοχής σημειώνεται ο ελλειπτικού σχήματος Ναός του Ήλιου.

Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κουένκα. Η πόλη της Κουένκα ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Κουένκα.

 

14η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ (ξενάγηση) – ΚΑΧΑΣ – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Πάμε σήμερα να περιηγηθούμε στην πόλη της Κουένκα, που αποτελεί μάλιστα και μνημείο της UNESCO. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας.

Φεύγοντας από την Κουένκα κατευθυνόμαστε προς το Εθνικό Πάρκο Ελ Κάχας για να δούμε τα εντυπωσιακά τοπία με τις βραχώδεις κορυφές και τις άφθονες λίμνες (η παρουσία μας στο Εθνικό Πάρκο υπόκειται στους κανόνες του Πάρκου, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τη φυσική μας κατάσταση).
Αναχώρηση οδικώς για το Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη του Εκουαδόρ. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ξενάγηση) – πτήση για ΜΑΔΡΙΤΗ

Το Γκουαγιακίλ βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Μαδρίτη.

16η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ

Άφιξη στη Μαδρίτη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για χαλαρή βόλτα στην ισπανική πρωτεύουσα. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

   

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΙΒ 3151

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:50

18:45

ΙΒ 6453

24/12/2022

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΙΤΟ

11:50

17:00

ΙΒ 6460

06/01/2023

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΜΑΔΡΙΤΗ

21:00

13:50 +1

ΙΒ 3150

08/01/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

15:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4*. Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Ξενοδοχείο 3* sup. με πρωινό στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ και δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (σε πακέτο). Πρωινό στη Μαδρίτη.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.
 • Κόστος InGala/Κάρτα Εισόδου στα Γκαλάπαγκος: 25USD

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Ηκράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000 κατ’ άτομο.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας .Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το ταξίδι προς εξερεύνηση μέσα στα μυστηριώδη δάση του Αμαζονίου στον Ισημερινό και φυσικά στα Νησιά Γκαλάπαγκος, είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του στη Λατινική Αμερική μπορεί να εγγυηθεί. Χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις. Με άνετες και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Με καλοδιαλεγμένους σταθμούς που κρύβουν εκπλήξεις.

 

Νησιά Γκαλάπαγκος

Η διαμονή σας και οι δραστηριότητές σας στα νησιά

 

 • Τρεις διανυκτερεύσεις και Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλάπαγκος και άλλες ακόμα εκδρομές για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος! Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
 • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πώς οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Εκουαδόρ και στον Αμαζόνιο, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Νότια Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Νότια Αμερική μόνο με το Versus»;

 

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

 

Επιπλέον εμπειρίες Versus στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ

Φτάνουμε βαθιά στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ μέχρι τον ποταμό Νάπο και μαγευόμαστε από την άγρια φύση.  Φτάνουμε μέχρι τους καταρράκτες στο «Καζάνι του Διαβόλου» που πέφτουν από 80 μέτρα ύψος.  

 

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα.

 

 Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus και ένας έξυπνος συνδυασμός Αμαζονίου, νησιών Γκαλάπαγκος, αποικιακών στολιδιών στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, εξωτικών αγορών και αρχαίων πολιτισμών.  Έχουμε φτιάξει για σας ένα πρόγραμμα με πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, με εξαιρετικές όσο και σπάνιες εμπειρίες που τις απολαμβάνουμε στο έπακρο!

 

Επιπλέον εμπειρίες στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ: 

 • Στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, έχουμε την εμπειρία διαμονής και δραστηριοτήτων σε δάσος βροχής στην Αμαζονία (2 διανυκτερεύσεις). Επίσης έχουμε την εμπειρία παραμονής στο ολοζώντανο Μπάνιος (1 διανυκτέρευση)  μια πόλη στην είσοδο της Αμαζονίας του Εκουαδόρ σχεδόν στους πρόποδες του ηφαιστείου Τουνγκουράουα (5.023 μ.), σε μια περιοχή γεμάτη με καταρράκτες και ποτάμια.
 • Θα διανυκτερεύουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία κάθε πόλης και σε οικολογικά καταλύματα μέσα στα εθνικά πάρκα της ζούγκλας.
 • Θα μετακινούμαστε με τα ιδανικά μέσα (κλιματιζόμενα πούλμαν, κανό, πλοιάρια, τρένο) για να απολαμβάνουμε το περιβάλλον και να ξεναγούμαστε άρτια στην ιστορία και στη φύση της χώρας
 • Θα μείνουμε κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου του Εκουαδόρ, σε εξαιρετικό lodge, για να είμαστε στην καρδιά της αμόλυντης φύσης. Πρόκειται για μία ασύλληπτη εμπειρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε τη μαγεία του τροπικού δάσους!
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Θα προσεγγίσουμε το ηφαίστειο Κοτοπάξι, από τα ψηλότερα σε ολόκληρο τον κόσμο!
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Απολαμβάνουμε μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.
 • Θα πεζοπορούμε με ασφάλεια και συνοδεία έμπειρων οδηγών μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και πάνω στα ηφαίστεια των Άνδεων.
 • Θα δούμε τις απόκρυφες γωνιές της χώρας  και θα μαθαίνουμε τα μυστικά της (από τον Αμαζόνιο μέχρι τον οικολογικό παράδεισο των Γκαλάπαγκος).  

 

Highlights

 • Εξερεύνηση των νησιών Γκαλάπαγκος, για να δούμε πως οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.
 • Ξενάγηση στο Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο (από τα πιο καλοδιατηρημένα σε όλη την Αμερική)
 • Επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, στο Εκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
 • Διαμονή και εξερεύνηση στη ζούγκλα του Αμαζονίου του Εκουαδόρ στον ποταμό Νάπο, και γνωριμία με τοπικές φυλές
 • Πεζοπορία σε αρχαίο εμπορικό μονοπάτι της προ Ίνκα εποχής
 • Εξερεύνηση της οροσειράς ηφαιστείων Κοτοπάξι.
 • Μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τρεις διανυκτερεύσεις και Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλάπαγκος
 • Θα μείνουμε κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου
 • Απολαμβάνουμε μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα

Χάρτης Ταξιδιού Νησιά Γκαλάπαγκος και οι απάτητες ζούγκλες του Αμαζονίου – Εκουαδόρ | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info