fb

Η μαγική 8ήμερη Πολωνία του Versus | Καλοκαίρι 2022

Διάρκεια: 8,9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 819€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την εναντίωσή μας στα πρόχειρα ευρωπαϊκά προγράμματα! Με προσοχή στη λεπτομέρεια, δεν ξεπετάμε την Κρακοβία, μια από τις ομορφότερες αλλά και ακριβότερες πόλεις της Ευρώπης. Αντίθετα της αφιερώνουμε τον χρόνο που της αξίζει με τρεις (3) διανυκτερεύσεις! Επίσης, δεν περιοριζόμαστε μόνο στις δυο βασικές πόλεις (Βαρσοβία και Κρακοβία), αλλά πηγαίνουμε και διαμένουμε, για δύο μάλιστα βράδια, σε ένα πραγματικό διαμάντι, το Βρότσλαβ, που είναι κτισμένο πάνω σε νησάκια στον ποταμό Όντερ. Επιπλέον βλέπουμε το κάστρο Ξιάζ που προόριζε για κατοικία του ο Χίτλερ αλλά πάμε και στο Λημέρι του Λύκου ο παρανοϊκός ηγέτης πέρασε 800 ημέρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Πάνω απ’ όλα όμως στο Versus δίνουμε έμφαση στις εξειδικευμένες, υψηλού επιπέδου, ξεναγήσεις. Γι’ αυτό εξασφαλίζουμε έμπειρο Έλληνα αρχηγό που είναι συνεχώς μαζί σας, αλλά και διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς όπου κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την πρωτεύουσα Βαρσοβία για δύο πολυτελείς διανυκτερεύσεις, και επαρκή χρόνο για να τη γνωρίσουμε όπως πρέπει. Εν συνεχεία πηγαίνουμε στο παραμυθένιο Βρότσλαβ, στο οποίο πραγματοποιούμε δύο διανυκτερεύσεις για να το απολαύσουμε, και με βάση μας το Βρότσλαβ ερχόμαστε στη μεσαιωνική Σβίντνιτσα, στην ιστορική περιοχή της Σιλεσίας, επισκεπτόμαστε το μεγαλοπρεπές κάστρο Ξιάζ καθώς και την Οσόβκα, με το λεγόμενο μυστικό καταφύγιο του Χίτλερ. Επόμενος σταθμός μας η ακριβή Κρακοβία στην οποία αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις και δύο ξεναγήσεις! Επιπλέον, με ορμητήριο της Κρακοβία επισκεπτόμαστε το Άουσβιτς και το φαντασμαγορικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας.  

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ένα πλούσιο 8ήμερο πρόγραμμα στην Πολωνία, με πολλές επισκέψεις και εκδρομές (Κάστρο Ξιάζ, Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, Άουσβιτς, υπόγεια πόλη Οσόβκα-αρχηγείο του Χίτλερ κ.ά.).

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.
 • Πλούσια 8ήμερη διάρκεια για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε την Πολωνία και όχι να επιδοθούμε σε ένα αδιάκοπο τρεχαλητό κάνοντας το ίδιο πρόγραμμα σε 6 μέρες (!!!) χωρίς ουσιαστικά να δούμε τίποτα!
 • Έξυπνος σχεδιασμός ταξιδιού! Βλέπουμε σωστά τις 3 πόλεις (Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Κρακοβία) με 8 ημέρες & 7 νύχτες.  
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
 • Διαμονή στο Westin 5* ή στο Sheraton 5* στη Βαρσοβία, σε πολύ καλό κεντρικό 4* Sup. στην Κρακοβία, και στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο Double Tree by Hilton 4* Sup. (και σε σπάνιες περιπτώσεις όμοιό του) στο Βρότσλαβ.
 • Το μόνο πρόγραμμα με 3 διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία για να την απολαύσουμε στο έπακρο!
 • Αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να τη γνωρίσουμε και να μην κάνουμε ένα απλό πέρασμα.  
 • Επισκεπτόμαστε και διαμένουμε για δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο μοναδικό Βρότσλαβ (στο Double Tree by Hilton 4* sup). Η «Βενετία της Πολωνίας» όπως το αποκαλούν, είναι κτισμένη σε 12 νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, εκεί όπου συναντιέται η πολωνική, η τσέχικη και η γερμανική αρχιτεκτονική. Πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο, με την υπέροχη πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης. Μία πόλη που χαρακτηρίζεται από υπέροχα κτίρια με έντονα στοιχεία πρωσικής επιρροής, την οποία πρώτο το Versus πριν από χρόνια ενέταξε στο βασικό πρόγραμμα της Πολωνίας.
 • Eπίσκεψη στο μοναδικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, όπου θα δούμε ανάγλυφο σε αλάτι τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι!
 • Επίσκεψη στο Άουσβιτς, το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και στο μυστικό αρχηγείο του Χίτλερ στην Οσόβκα, όπου πέρασε 800 ημέρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 • Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο Ξιάζ, που ο Χίτλερ ετοίμαζε για κατοικία του.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά έκδοσης Versus.
 • Το Versus Travel προσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
 • Προσοχή: Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι συνεχώς μαζί σας Έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι τοπικοί ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βαρσοβία (πτήση, 1η ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βαρ­σοβία. Με την άφιξή μας στην πολωνική πρωτεύ­ουσα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη.

Στην ξενάγησή μας στη Βαρσοβία θα ξεκινή­σουμε από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Το τελευταίο της κομμάτι της Βασιλικής Οδού είναι πεζοδρομημένο και απολαυστικότατο: Περνά από σπουδαία κτήρια της πόλης, ναούς, hightech παγκάκια που… παίζουν Σοπέν, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, καφέ με θέα στις όχθες του Βιστούλα και καταλήγει στην πλατεία του Κάστρου, όπου αρχί­ζει η Παλιά Πόλη.

Θα θαυμάσουμε τα υπέ­ροχα κτήρια των πανεπιστημίων της πόλης, το προ­εδρικό μέγαρο, τους επιβλητικούς ναούς-αμαλγά­ματα αρχιτεκτονικών ρυθμών όπως η Αγία Άννα και ο Τίμιος Σταυρός στον οποίο φυλάσσεται η…καρδιά του Σοπέν. Φτάνοντας στη διάσημη πλατεία Ζάμκοβι με την κολώνα του Σιγισμούνδου θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης, του παλατιού, του ποταμού Βι­στούλα, του εντυπωσιακού σταδίου της Βαρσοβίας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Βαρσοβία (2η ξενάγηση)

Διασχίζοντας τον καθεδρικό ναό θα φτάσουμε στην Πλατεία Αγοράς και θα μάθουμε τον μύθο της πόλης και τον λόγο για τον οποίο η γοργόνα έγινε το έμ­βλημα της Βαρσοβίας. Βγαίνοντας από την παλιά πόλη θα δούμε τα ημικυκλικά τείχη Μπάρμπακαν και θα μπούμε στη νέα πόλη. Εκεί βρούμε το σπίτι της νο­μπελίστριας φυσικο-χημικού Μαρί Κιουρί, το δικα­στικό μέγαρο με το εντυπωσιακό μνημείο της αιματο­βαμμένης εξέγερσης της Βαρσοβίας, το παλάτι Κρα­σίσνκι με τους πολύχρωμους Πήγασους αλλά και τα απομεινάρια του τείχους του γκέτο.

Μετά την Παλιά Πόλη θα συνεχίσουμε με προορισμό το Πάρκο Λαζιένσκι όπου βρίσκεται το ομώνυμο μπα­ρόκ παλάτι. Το ανάκτορο Λαζιένσκι χτίστηκε κατά πα­ραγγελία του πρίγκιπα Λουμπορμίνσκι, πάνω σε νη­σάκι, ανάμεσα σε λίμνες, στα πρότυπα της λουτρό­πολης Μπαθ στη Βρετανία. Τον 18ο αιώνα όμως με­τατράπηκε σε θερινή βασιλική κατοικία. Κατά τη διάρ­κεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα γερμανικά στρα­τεύματα άνοιξαν τρύπες στους τοίχους και στις κο­λώνες στήριξης με σκοπό την πλήρη κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να ολοκλη­ρώσουν το καταστροφικό σχέδιό τους και μεταπολε­μικά το ανάκτορο αναστηλώθηκε και επισκευάστηκε. Το παλάτι αυτό, επειδή είναι χτισμένο πάνω στη λίμνη ονομάζεται και Παλάτι στο Νερό. Το κτίσμα περιβάλ­λεται από ειδυλλιακούς κήπους με παγώνια, μνημεία δίπλα σε λίμνες με κύκνους, ένα μπαρόκ μουσείο-κό­σμημα του 19ου αιώνα, βασιλικά περίπτερα κ.α.

Μερικά ακόμη αξιοθέατα που θα δούμε στη σημερινή ξενάγησή μας είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρα­τιώτη, ο Σαξονικός Κήπος του 17ου αιώνα που δια­μορφώθηκε κατά το πρότυπο των Βερσαλλιών και εί­ναι από τους πρώτους δημόσιους κήπους στον κό­σμο, το Εθνικό Θέατρο του 18ου αιώνα, το Μνημείο Εξέγερσης του Γκέτο, που δεσπόζει μπροστά από το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το σταλινικό μεγαλειώδες Παλάτι Τεχνών και Επιστημών, που παραπέμπει στις 7 αδελφές της Μόσχας. Συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Στά­λιν, ο οποίος αποφάσισε προσωπικά την ανέγερσή του, το κατέγραψε ως της 8η αδελφή. Το εν λόγω πα­λάτι συνδυάζει τη σοβιετική με την μπαρόκ αρχιτεκτο­νική της Πολωνίας και στεγάζει πανεπιστήμιο, 4 θέα­τρα και πολλά μουσεία. 

Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Πολίν, το Μουσείο της Εξέγερσης, το Μουσείο του Κοπέρνικου. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

3η ημέρα: Βαρσοβία – Βρότσλαβ

Αναχωρούμε σήμερα από την πρωτεύουσα Βαρσοβία με προορισμό μας το Βρότσλαβ.

Το Βρότσλαβ είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Σιλε­σίας και πέρασε στην κατοχή της Πολωνίας το 1945 στον καταμερισμό εδαφών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μία πανέμορφη αρχιτεκτονικά πόλη, χτισμένη σε μικρά και μεγαλύτερα νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της UNESCO και στεγάζει ένα σπουδαίο πα­νεπιστήμιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 9 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Βρότσλαβ από διάφορους το­μείς είναι κάτοχοι του Βραβείου Νομπέλ!

Με την άφιξή μας στο Βρότσλαβ ξεκινάμε λοιπόν τη  βόλτα μας στην πόλη και θα πάμε στην κεντρική πλατεία Ρίνεκμε τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο και το πανεπιστήμιο. Θα πάμε στο νησί Πιάσεκστον ποταμό Όντερ αλλά και στο υπέροχο νησί του καθεδρικού ναού Όστροβ Τούμσκι. Σε αυτόν τον ναό θα δούμε και ένα… βλήμα όλμου, σε ένδειξη μνήμης, από τον Β’ Παγκοσμίο Πο­λέμο.

Αν ο χρόνος το επιτρέπει, προτείνουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Όντερ, επίσκεψη στον ξεχωριστό ζωο­λογικό κήπο της πόλης ή στο παρακείμενο Μέγαρο της Εκατονταετηρίδας. Το τελευταίο ανεγέρθηκε το 1913 και είναι ένα από τα πρώτα κτίσματα της εξπρε­σιονιστικής αρχιτεκτονικής από μπετόν στην Πολωνία το οποίο σήμερα αποτελεί μνημείο της UNESCO. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το διάσημο Σιντριβάνι Multimediaπου εκτοξεύει νερό μετά μουσικής Σοπέν τους θερινούς μήνες.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βρότσλαβ – Σβίντνιτσα – Κάστρο Ξιάζ – Oσόβκα (Υπόγειο Αρχηγείο Χίτλερ) –– Βρότσλαβ

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική μεσαιωνική πόλη Σβίντνιτσα, στην περιοχή της πρώην Σιλεσίας. Η πόλη αυτή φημίζεται για την πανέμορφη αρχιτε­κτονική της αλλά κυρίως για τους δύο ξύλινους να­ούς της που κατασκευάστηκαν τον μεσαίωνα και α­ποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρο­νομιάς της UNESCO. Μετά τη Σβίντνιτσα θα συνεχί­σουμε την οδική διαδρομή μας με προορισμό την πανέμορφη Κρακοβία.

Επόμενη στάση μας θα είναι το μεγαλοπρεπές κά­στρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Πολωνία. Είναι κτισμένο πάνω σε έναν ψηλό και απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Πελτσνίκα, περιβάλλεται από πυκνό δάσος και χαρακτηρίζεται ως το «μαρ­γαριτάρι της Σιλεσίας». Χτίστηκε τον 13ο αιώνα σε ρυθμό μπαρόκ, γοτθικό και ροκοκό ως βασιλική κα­τοικία. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κάστρο κατε­λήφθη από τα γερμανικά στρατεύματα τα οποία α­νέλαβαν την ανακαίνισή του με σκοπό να το μετα­τρέψουν σε κατοικία του Χίτλερ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι εργασίες διεξάγονταν σε απάνθρωπες συνθήκες από αιχμαλώτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά το τέλος του πο­λέμου το κάστρο Ξιάζ κατελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό.

Επί Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας μετατράπηκε σε πολιτιστικό κέντρο και αυτή τη χρήση διατηρεί μέ­χρι σήμερα. Στις υπόγειες στοές του όμως στεγάζε­ται η Πολωνική Ακαδημία των Επιστημών και πραγ­ματοποιεί μετρήσεις για τη βαρύτητα της Γης.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Οσόβκα, μια υπό­γεια ναζιστική κατασκευή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέ­μου που προοριζόταν για αρχηγείο και μυστικό κα­ταφύγιο του Χίτλερ και είχε την κωδική ονομασία Το Λημέρι του Λύκου.

Τα υπολείμματα του καταφυγίου βρίσκονται στο χωριό Γκέρλιτς, στην πρώην γερμανική επαρχία της ανατολικής Πρωσίας, η οποία, μετά το 1945, α­ποτελεί τμήμα της Πολωνίας. Το καταφύγιο αποτε­λείτο από ένα σύμπλεγμα οχυρών, αποθηκών και ε­νισχυμένων κτιρίων σε πυκνή δασώδη περιοχή, και ήταν προστατευμένο με σειρές αγκαθωτού σύρμα­τος, αμυντικές θέσεις και ναρκοπέδια, ενώ ένα κο­ντινό αεροδρόμιο εξυπηρετούσε τον Χίτλερ στις με­τακινήσεις του. Επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση, τη λε­γόμενη «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» στις 22 Ιουνίου του 1941 και εγκαταλείφθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1945, όταν τα στρατεύματα της Σοβιετικής Πρώτης Γραμμής έφτασαν σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέ­τρων. Ο Χίτλερ μπήκε για πρώτη φορά στο καταφύ­γιο τη νύχτα της 21ης Ιουνίου του 1941, και αναχώ­ρησε για τελευταία φορά στις 20 Νοεμβρίου του 1944. Διέμεινε εκεί συνολικά πάνω από 800 ημέρες κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέ­μου. Στο οχυρό αυτό, ο Συνταγματάρχης Κλάους φον Στά­ουφενμπεργκ είχε κάνει απόπειρα να σκοτώσει τον Χίτλερ με βόμβα στις 20 Ιουλίου 1944, αλλά απέτυχε. Στο τέλος το καταφύγιο ανατινάχτηκε από τον γερμα­νικό στρατό όταν αυτός υποχωρούσε υπό την πίεση των Σοβιετικών και έπαθε σοβαρές ζημιές. Από το 1945 ως το 1956 τα ναρκοπέδια εκκαθαρίστηκαν από τον πολωνικό στρατό, και έτσι σήμερα στο συγκρό­τημα αυτό στεγάζεται μουσείο, που δέχεται επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Βρότσλαβ. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βρότσλαβ – Άουσβιτς – Κρακοβία

Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατό­πεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Οι Πολωνοί αποκα­λούν το Άουσβιτς «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροτα­φείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα μπούμε και στις δύο πτέρυγες του στρατοπέδου, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ(ή Μπίρκεναου), όπου θα δούμε πολλούς διασωθέ­ντες χώρους, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και θα παρακολουθήσουμε ρε­αλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Η ε­πίσκεψη αυτή είναι μία εμπειρία ζωής και γι’ αυτό εί­ναι ήδη προγραμματισμένη προτού ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας για να γίνει σωστά και με την κατάλ­ληλη ξενάγηση.

Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Πο­λωνίας, που ταυτίζεται με την ιστορία της χώρας. Το πρώτο οχυρό στην περιοχή ανεγέρθηκε στον λόφο Βάβελ την εποχή του πρώιμου μεσαίωνα, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βι­στούλα. Από το 1038 έως το 1569 υπήρξε πρωτεύ­ουσα της Πολωνίας. Σήμερα η Παλιά Πόλη της Κρα­κοβίας έχει πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλεί­στον αναγεννησιακή, με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγρα­φικής, γλυπτών και επιπλώσεων.

Με την άφιξη μας ξεκινά η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενο­δοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κρακοβία (βόλτα στην πόλη)

Δίπλα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται και το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα της Βάβελ, ιστορικό αξιο­θέατο που θεωρείται εθνικό ορόσημο για τους Πο­λωνούς. Τα σημαντικότερα τμήματα του αρχιτεκτονι­κού αυτού συμπλέγματος είναι το βασιλικό κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας (η βασιλική των αγίων Στανισλάβος και Βάκλαβ). Μερικά από τα παλαιότερα πέτρινα κτίρια της Βάβελ, όπως η ροτό­ντα της Παρθένου Μαρίας, χρονολογούνται από το 960. Υπάρχουν επίσης και ξύλινες κατασκευές οι ο­ποίες χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα.

Φυσικά ολόκληρη η Κρακοβία αποτελεί μνημείο πα­γκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη αυτή εί­ναι πόλος έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της. Η συ­ντήρηση πραγματοποιείται σε κάθε κτίριο με επιστη­μονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, που αναλαμ­βάνει το πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO.

Στη συνέχεια στο στόχαστρο μας ο λόφος Βάβελ και η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Θα συνεχίσουμε περπατώντας  προς την κεντρική πλατεία Ρίνεκ Γκλόβνι, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, όπου θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγορά Σουτσέ­νιτσε και τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο Νικόλαος Κοπέρνικος. Σε όλη τη δια­δρομή θα περάσουμε από πολλά ενδιαφέροντα κτί­ρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια.

Ακολουθούν τα τείχη Μπάρμπικαν και η παλιά ε­βραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκη­νικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ται­νίας «Η λίστα του Σίντλερ».

Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

7η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχείο Βιελίτσκα – Κρακοβία (Περιπατητική ξενάγηση)

Ξυπνάμε μέσα σε μια ιστορική υπέροχη πόλη και μετά το πρωινό μας και τις κουβεντούλες μας για το τι έχουμε να δούμε σήμερα  αναχωρούμε για το φα­ντασμαγορικό αλατωρυχείο της Βιελίτσκα που ι­δρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο σε αρχαιότητα αλατωρυχείο της Ευρώπης! Η εξόρυξη του αλατιού άρχισε το 1290 και συνεχιζόταν απρό­σκοπτα μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα. Το Αλατωρυχείο της Βιελίτσκα εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες, στοές 300 χλμ., που είναι λαξεμένες πάνω σε συ­μπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λί­μνες.  Το 1950, το αλατωρυχείο μετατράπηκε σε μου­σείο.

Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συ­νοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυ­χείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο ό­ροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Επί σειρά ετών, οι αλατωρύχοι έφτιαχναν από αλάτι εντυπωσιακά έργα τέχνης, που κοσμούν σήμερα τις αίθουσες. Ι­διαίτερα εντυπωσιακό και πλούσια διακοσμημένο εί­ναι το Παρεκκλήσιο της Ευλογημένης Κίνγκα, ένας καθεδρικός ναός διαστάσεων 54 μ. επί 17 μ. και με ύψος 12 μέτρα.

Η κατασκευή αυτού του υπόγειου ναού διήρκεσε πε­ρισσότερο από 30 χρόνια (1896 - 1927) και για την ολοκλήρωσή της χρησιμοποιήθηκαν 20.000 τόνοι συμπαγούς αλατιού. Όλα τα αντικείμενα μέσα στον ναό, από τους πολυελαίους μέχρι τα είδη θρησκευ­τικής λατρείας, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλάτι.  Επίσης ξεχωρίζει και το έξοχο μπαρόκ Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, που καθαγιά­στηκε το 1698.Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφες πα­ραστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλά αγάλματα φτιαγ­μένα από αλάτι, από τα οποία ξεχωρίζει η Παναγία με το Βρέφος Άγιο Αντώνιο, προστάτη των μεταλ­λωρύχων. Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστι­κός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλ­ματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, προστά­τιδας των ανθρακωρύχων, του Νικολάου Κοπέρνι­κου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και πολλών διαση­μοτήτων.

Επιστροφή στην Κρακοβία και περιπατητική ξενά­γηση με τον αρχηγό μας για να εξερευνήσουμε γω­νιές της που δεν είδαμε την προηγούμενη ημέρα ή σας δείξουμε ομορφιές της που έχουμε ανακαλύψει στα πολύχρονα ταξίδια μας στην Πολωνία.  Διανυ­κτέρευση στην Κρακοβία.

8η ημέρα: Κρακοβία – πτήση επιστροφής

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

 1. Οι αναχωρήσεις 02/09, 09/09 και 23/09 αφορούν 9ήμερο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.
 2. Στης αναχωρήσεις 29/06, 20/07, 10/08, 13/08, 17/08,  24/10 το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, με άφιξη στην Κρακοβία και επιστροφή από τη Βαρσοβία.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 868

29/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

08:20

09:40

A3 871

06/07/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

10:35

14:05

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 870

06/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:15

09:45

A3 869

13/07/2022

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

10:25

13:45

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 868

20/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

08:20

09:40

A3 871

27/07/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

10:35

14:05

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 870

03/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:15

09:45

A3 869

10/08/2022

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

10:25

13:45

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 870

10/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:15

09:45

A3 869

17/08/2022

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

10:25

13:45

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 868

10/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

08:20

09:40

A3 871

17/08/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

10:35

14:05

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 868

13/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

16:15

17:35

A3 871

20/08/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

18:15

21:45

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 868

17/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

08:20

09:40

A3 871

24/08/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

10:35

14:05

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 870

24/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:15

09:45

A3 869

31/08/2022

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

10:30

13:50

9 ΗΜΕΡΕΣ Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 870

02/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:15

09:45

A3 869

10/09/2022

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:40

9 ΗΜΕΡΕΣ Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 870

09/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:15

09:45

A3 869

17/09/2022

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:40

9 ΗΜΕΡΕΣ Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 870

23/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

08:15

09:45

A3 869

01/10/2022

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:20

21:40

8 ΗΜΕΡΕΣ Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από Þ Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

OS 808

24/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

11:05

12:20

OS 597

24/10/2022

ΒΙΕΝΝΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

12:50

13:50

LH 1615

31/10/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΟΝΑΧΟ

16:50

18:30

LH 1756

31/10/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

21:25

00:50 +1

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup., στη Βαρσοβία 5*.
 • Είσοδοι στο Αλατωρυχείο και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) όπου κρίνουμε σκόπιμο ότι χρειάζεται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

  Αναχωρήσεις από Κύπρο              
  Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

Δεν περιλαμβάνονται      
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 305 €
 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα κ.λπ., εκτός από το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησήσας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ένα πλούσιο 8ήμερο πρόγραμμα στην Πολωνία, με πολλές επισκέψεις και εκδρομές (Κάστρο Ξιάζ, Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, Άουσβιτς, υπόγεια πόλη Οσόβκα-αρχηγείο του Χίτλερ κ.ά.).

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Βαρσοβία και επιστροφή από Κρακοβία.
 • Πλούσια 8ήμερη διάρκεια για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε την Πολωνία και όχι να επιδοθούμε σε ένα αδιάκοπο τρεχαλητό κάνοντας το ίδιο πρόγραμμα σε 6 μέρες (!!!) χωρίς ουσιαστικά να δούμε τίποτα!
 • Έξυπνος σχεδιασμός ταξιδιού! Βλέπουμε σωστά τις 3 πόλεις (Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Κρακοβία) με 8 ημέρες & 7 νύχτες.  
 • Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα και στο Άουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς.
 • Διαμονή στο Westin 5* ή στο Sheraton 5* στη Βαρσοβία, σε πολύ καλό κεντρικό 4* Sup. στην Κρακοβία, και στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο Double Tree by Hilton 4* Sup. (και σε σπάνιες περιπτώσεις όμοιό του) στο Βρότσλαβ.
 • Το μόνο πρόγραμμα με 3 διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία για να την απολαύσουμε στο έπακρο!
 • Αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να τη γνωρίσουμε και να μην κάνουμε ένα απλό πέρασμα.  
 • Επισκεπτόμαστε και διαμένουμε για δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο μοναδικό Βρότσλαβ (στο Double Tree by Hilton 4* sup). Η «Βενετία της Πολωνίας» όπως το αποκαλούν, είναι κτισμένη σε 12 νησιά πάνω στον ποταμό Όντερ, εκεί όπου συναντιέται η πολωνική, η τσέχικη και η γερμανική αρχιτεκτονική. Πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο, με την υπέροχη πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης. Μία πόλη που χαρακτηρίζεται από υπέροχα κτίρια με έντονα στοιχεία πρωσικής επιρροής, την οποία πρώτο το Versus πριν από χρόνια ενέταξε στο βασικό πρόγραμμα της Πολωνίας.
 • Eπίσκεψη στο μοναδικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, όπου θα δούμε ανάγλυφο σε αλάτι τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι!
 • Επίσκεψη στο Άουσβιτς, το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και στο μυστικό αρχηγείο του Χίτλερ στην Οσόβκα, όπου πέρασε 800 ημέρες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 • Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο Ξιάζ, που ο Χίτλερ ετοίμαζε για κατοικία του.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά έκδοσης Versus.
 • Το Versus Travel προσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
 • Προσοχή: Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι συνεχώς μαζί σας Έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι τοπικοί ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο!

 

Highlights

 • Περιηγηθείτε στο υπέροχο Βρότσλαβ, τη «Βενετία της Πολωνίας», με τις γέφυρες και τα εντυπωσιακά της κτίρια να καθρεφτίζονται στα νερά του ποταμού Όντερ
 • Επίσκεψη και στους δύο επισκέψιμους χώρους του Άουσβιτς: Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ (Μπίρκεναου)
 • Θαυμάστε την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία, με τα πολυάριθμα αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού κτίριά της
 • Εξερευνήστε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
 • Περπατήστε στα αναρίθμητα υπερπολυτελή δωμάτια του κάστρου Ξιάζ
 • Ανακαλύψτε τις ομορφιές και τα σπάνια αξιοθέατα της πρωτεύουσας Βαρσοβίας

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μόνο στο Versus: 3 διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία.
 • Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγική 8ήμερη Πολωνία του Versus | Καλοκαίρι 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info