fb

Πέρα από την Αφρική – Μεγάλο Σαφάρι στην Κένυα - Μομπάσσα ( All Inclusive ) | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2170€

Ταυτότητα προορισμού

Κένυα:

Σαφάρι, Μομπάσα

Σαφάρι αισθήσεων στην πατρώα γη των Μασάι Ναϊρόμπι,λίμνες Νακούρου και Ναϊβάσα, Μασάι Μάρα, Αμποσέλι, Μομπάσα

H Κένυα είναι η πιο ελκυστική και οργανωμένη από τουριστική άποψη χώρα ολόκληρης της Ανατολικής Αφρικής και προσφέρει τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής.

Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική».

Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα και στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας, που αφήνει ανεπανάληπτες εμπειρίες με ζούγκλες, άγρια ζώα, συναρπαστικά σαφάρι, φυλές της Αφρικής και εξωτικές παραλίες.

Μια διαφορετική εμπειρία σας περιμένει!

Αεροπορική μετάβαση Ναϊρόμπι - Μομπάσα - Ναϊρόμπι

 

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Κένυα μπορεί να αποτελέσει μια καλή εισαγωγή στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς αποτελεί την πιο οργανωμένη από τις όμορες χώρες και το ταξίδι σε αυτήν είναι αρκετά πιο προσιτό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως τα πολύ καλά lodges στο σαφάρι, ο εμπλουτισμός των ξεναγήσεων, αλλά και η αεροπορική μετάβαση από και προς τη Μομπάσα συνθέτουν ένα ξεχωριστό ταξίδι και έναν άνετο και ευχάριστο συνδυασμό φωτογραφικού σαφάρι και εξωτικών παραλιών στις ανατολικές ακτές της Αφρικής, στη γη των Σουαχίλι στον Ινδικό Ωκεανό. Τα πληθωρικά σαφάρι με 5 διανυκτερεύσεις σε εθνικά πάρκα ( Μασάι Μάρα, Αμποσέλι και Νακούρου ), και η εξαιρετική τιμή του καθιστούν το ταξίδι αυτό περιπέτειας και χαλάρωσης μια εξαιρετική επιλογή.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Περιπλάνηση και εξερεύνηση

Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα, στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας -Μασάι Μάρα, Νακούρου, Ναϊβάσα και Ναιρόμπι- και στις δύο σημαντικότερες πόλεις της - την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, διάσημο παραθεριστικό θέρετρο που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού, τη Μομπάσα θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Τέλειες πτήσεις με Qatar Airways  με τις καλύτερες ώρες άφιξης και αναχώρησης από τον προορισμό, για να κερδίσετε περισσότερο χρόνο στην Κένυα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 3 διανυκτερεύσεις στην Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε επιπλέον άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας το σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus travel.

Μια ολοκληρωμένη σαφάρι εμπειρία

5 διαμονές σε Εθνικά Πάρκα σε λοντζ πολυτελείας τα γνωστά Sopa ή όμοια τους και όχι υποδεέστερα ή no name lodge. Πραγματοποιούμε πολλά σαφάρι στα πάρκα:

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Αμποσέλι
 • 1 διανυκτέρευση στη λίμνη Νακούρου
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα

Και 3 διανυκτερεύσεις σε πολυτελείας ξενοδοχείο All Inclussive  στην Μομπάσα

Περιλαμβάνεται Gala την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μομπάσσα

Στο Πολυτελές Resort στην Μομπάσσα περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς

 • Επιλέγουμε μόνο lodges πολυτελείας για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι,τα γνωστά Sopa ή  Serena και όχι υποδεέστερα no name λοντζ. Προσφέρουμε λόντζ που θα κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη και θα αυξήσουν την ένταση της εμπειρίας.
 • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στην Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά το πρόγραμμα χωρίς αυτή θα ήταν φτωχό. Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων. ΟΙ ταξιδιώτες του Versus δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την Μομπάσσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το  Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα και το εξαιρετικό πάρκο Αμποσέλι,  με απίθανη θέα του ΚιλιμάντζαρουΤο πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας -το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα- με επιπλέον επισκέψεις στο Φρούριο της Μπομπάσα.
 • Πλούσια 11ήμερη διάρκεια και ένα ολοκληρωμένο σαφάρι στην Κένυα.
 • Η μετάβαση από το Ναϊρόμπι στη Μομπάσα και η επιστροφή από τη Μομπάσα στο Ναϊρόμπι είναι αεροπορική, διαμορφώνοντας έτσι ένα άνετο πρόγραμμα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ναιρόμπι. Με περίπου 3.500.000 κατοίκους, το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής και μια από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη «Μαύρη» ήπειρο, αλλά και μια πόλη δυναμική και μοντέρνα που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Αφρική. Ιδρύθηκε το 1899 και έγινε πρωτεύουσα της Κένυας μετά από την Μομπάσα το 1905.

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ ( Σαφάρι )

Άφιξη στο Ναιρόμπι και αναχώρηση για το πάρκο Αμποσέλι που θα μας φιλοξενήσει για 2 ημέρες.

 

The Wild thing

Ώρα για Αφρικάνικο Σαφάρι

Ξεκινάμε το σαφάρι με το πάρκο Αμποσέλι κοντά στα σύνορα με την Τανζανία.  To πάρκο αυτό έχει εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό άγριων ζώων, γιαυτό και προσφέρει υψηλού επιπέδου σαφάρι.  Αλλά το πάρκο αυτό είναι  κυρίως γνωστό για την υπέροχη θέα του όρους Κιλιμάντζαρου, το οποίο είναι το υψηλότερο όρος στον πλανήτη που στέκεται μόνο του χωρίς να ανοίκει σε κάποια οροσειρά. Αυτό κάνει το Κιλιμάντζαρο, πολύ εντυπωσιακό μια και όλο το ύψος είναι ορατό από το έδαφος. Ετσι και το σαφάρι από εδώ είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, δίνοντας μια καρποσταλική θέα των χιονισμένων κορυφών του Κιλιμάντζαρου.

 Μετά από μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων φτάνουμε στο Αμποσέλι. Τα ρέματα από το Κιλιμάντζαρο δημιουργουν στο κέντρο του Αμποσέλι νερόλακους και έτσι τα περισσότερα μεγάλα θηλαστικά βρίσκονται εδώ. Θα τα αναζητήσουμε με ένα απογευματικό σαφάρυ που θα έχουμε μετά τον μεσημεριανό μας

Το Αμποσέλι προσφέρει εύκολο σαφάρι λόγω της χαμηλής βλάστησης του και τα ανοικτά, γεμάτα γρασίδι, πεδία του. Διανυκτέρευση στο Αμποσέλι

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ ( Σαφάρι )

Η καλύτερη ώρα να δούμε το Κίλι  όπως χαιδευτικά οι ντόπιο αποκαλούν το Κιλιμάντζαρο είναι κατά την ανατολή, όταν το φώς είναι καθαρό και λιγότερο έντονο.

Η ζωή στο σαφάρι και στο λόντζ

Η ημέρα ξεκινά. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι

Πολύ πρωινό ξύπνημα με ένα λαμπερό αφρικάνικο χαμόγελο και μια ζεστή κούπα καφέ, για να παρακολουθήσουμε τα μεγάλα θηλαστικά, όσο είναι ακόμα εν δράσει. Αργότερα, με τη ζέστη, θα κρυφτούν στη δροσιά για να απολαύσουν τη σιέστα τους και εμείς θα επιστρέψουμε στο λόντζ.

Στο Αμποσέλι θα αναζητήσουμε αρχικά ελέφαντες. Είναι από τα λίγα μέρη στον πλανήτηπου μπορούμε να βρουμε ελέφαντες ελεύθερους, τους οποίους μπορούμε να προσεγγίσουμε τόσο πολύ. Θα αναζητήσουμε επίσης λεοπαρδάλεις, υαινές, καμηλοπαρδάλεις, τσιτάχ, βουβάλια πολλά ειδη αντιλόπης αλλά τα παραδείσια πτηνά που βρίσκονται εδώ.

Μετά το πρωινό σαφάρι, επιστροφή στο lodge για μεσημεριανό και ολιγόωρη ξεκούραση

Το μεσημέρι η φύση ηρεμεί στην Αφρική. Θα ξεχυθούμε πάλι το απόγευμα, γύρω στις 16.30, σε αυτό το πανηγύρι θηρευτών και θηραμάτων. 

 

Επιστροφή στο λόντζ για βραδινό

Επιστροφή στο Λόντζ

Στο τέλος της ημέρας, ένα ζεστό μπάνιο, ένα ποτό πλάι στην αναμμένη φωτιά και δείπνο κάτω από τα αστέρια, και στη συνέχεια κουβεντούλα για τις εμπειρίες που ζήσαμε μέχρι τα βλέφαρά μας να κλείσουν κουρασμένα. Αύριο μια διαφορετική εμπειρία μάς περιμένει.

Θα ακούσουμε τα ζώα να βρυχώνται, θα έχουμε δει τον ήλιο να ανατέλλει σαν μια τεράστια κόκκινη φούσκα και στο τέλος θα μείνουμε με μια θλίψη, για όλα εκείνα τα ξημερώματα που ίσως έχουμε χάσει…

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΠΟΣΕΛΙ – ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑΪΒΑΣΑ

Αναχώρηση οδικώς για τη Λίμνη Νακούρου και το Εθνικό Πάρκο που δημιουργήθηκε το 1961 γύρω από τη λίμνη. Η λίμνη αποτελεί έναν εκπληκτικής ομορφιάς βιότοπο, που φιλοξενεί περισσότερα από 400 είδη ορνιθοπανίδας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν φυσικά τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο, τα οποία και θα δούμε να ξεκουράζονται στη λίμνη και συχνά μεγάλα κομμάτια της επιφάνειάς της σχεδόν δεν διακρίνονται από το πλήθος των φλαμίνγκος που βρίσκονται εδώ. Άλλοι κάτοικοι της Νακούρου είναι ο μαύρος και ο λευκός ρινόκερος, λιοντάρια, τσιτάχ και λεοπαρδάλεις.Το όνομά της σημαίνει «Σκονισμένος τόπος» στη γλώσσα των Μασάι, ενώ αξίζει να θυμόμαστε πως

βρίσκεται στα περίπου 1.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διανυκτέρευση σε λοτζ στη Νακούρου.

 

 

 

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΒΑΣΑ – ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΦΑΡΙ)

Αναχωρούμε με προορισμό το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Αφρική, το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα. Είναι ένα εθνικό πάρκο στην περιοχή Ναρόκ, στην Κένυα, και εκτείνεται μέχρι την περιοχή Μάρα στην Τανζανία (εκεί όμως φέρει άλλη ονομασία – πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι). Είναι διάσημο για τους μεγάλους πληθυσμούς σε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις και τσιτάχ και για την ετήσια μετανάστευση γκνου, γαζελών και ζεβρών από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο από και προς το Σερενγκέτι. Η διαδρομή μας προς το πάρκο μας φέρνει στην περιοχή όπου παραδοσιακά κατοικεί η φυλή των Μασάι, που μαζί με τον ποταμό Μάρα που διασχίζει αυτές τις εκτάσεις, δίνουν το όνομά τους στο Εθνικό Πάρκο. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται στα αλήθεια για μια σπάνια εμπειρία που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική χάρη στη διαμονή μας σε lodge της περιοχής, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής γης, σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Διανυκτέρευση σε lodge.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Νωχελικά με την αυγή το Μασάι Μάρα ξυπνά. Τσίχλες και μπουλμπούλ κάνουν αισθητή την παρουσία τους με ήχους. Τα αδύναμα καλέσματά τους καλύπτονται από τους βαθείς λαρυγγισμούς που βγάζουν οι χήνες πετώντας χαμηλά σε όλη την περιοχή. Μακριές ουρές από γκνου σαν τους επιβάτες ενός τρένου που περιμένουν να επιβιβαστούν εμφανίζονται μέσα από το υπόλευκο φως. Στο βάθος ένα κοπάδι ελεφάντων δίνει την εικόνα ενός μεγαλιθικού μνημείου. Ζέβρες κινούνται πλάι στον δρόμο σκορπίζοντας σκόνη με τις οπλές τους. Παρατηρούμε πώς γνέφουν καθώς περπατούν. Είναι μια μορφή επικοινωνίας. Καθησυχάζουν η μία την άλλη. Ένα λιοντάρι καταβροχθίζει το θήραμά του.  Μόλις τελειώνει, ένα σμήνος από γύπες βουτά από το γειτονικό δέντρο και αρχίζει τη μάχη για ένα κομμάτι σάρκας. Ο κυρίαρχος γύπας κερδίζει τη μάχη, αλλά απωθείται από έναν αετό. Η αέναη μάχη δυνατού και αδυνάτου στη φύση. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι. Τώρα που οι άγριοι «κάτοικοι» της σαβάνας είναι στην πιο ενεργητική τους ώρα. Επιβιβαζόμαστε στα τζιπ και παρακολουθούμε τη φύση με ευλαβική σιωπή. Βρισκόμαστε στο Μασάι Μάρα, που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο», δίνοντάς μας προβάδισμα στον εντοπισμό των «ενοίκων» του: λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκεροι, ζέβρες, αγριογούρουνα, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκάμηλοι και αγέλες γκνου. Οι δύο ποταμοί που το διατρέχουν, ο Μάρα και ο Τάλεκ, δίνουν νερό και άρα τροφή σε θηράματα και θηρευτές. Παράλληλα είναι γεμάτοι με κροκόδειλους και ιπποπόταμους. H αφθονία νερού και τροφής, αλλά και η μεγάλη διαθεσιμότητα θηραμάτων είναι οι λόγοι που το Μασάι Μάρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ζώων στην Αφρική. Ό,τι κι αν σας έχουν περιγράψει για την εμπειρία ενός σαφάρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική αίσθηση όταν βρίσκεστε σε έναν τέτοιο παράδεισο και σε απόσταση αναπνοής από την αληθινή άγρια ζωή της Αφρικής. Διανυκτέρευση σε lodge.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΙ ΜΑΡΑ – ΝΑΙΡΟΜΠΙ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ) – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΜΠΑΣΑ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Ναϊρόμπι. Άφιξη γνωριμία με την πόλη και κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

3 διανυκτερεύσεις στην Μομπάσσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας το σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus travel.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ

Στο λιμάνι της Μομπάσα αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1498, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1698 η Μομπάσα έπεσε στα χέρια των Αράβων, στη συνέχεια την κατακτούν οι σουλτάνοι της Μάσκατ (1793) και αργότερα οι σουλτάνοι της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής. Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε το θέρετρο του Ινδικού. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ

Θα περάσουμε ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της Μομπάσα, θα παζαρέψουμε με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ (Εκτεταμένη Ξενάγηση και είσοδο στο κάστρο)

Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων.

ΟΙ ταξιδιώτες του Versus δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την Μομπάσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση. Σήμερα θα έρθουμε σε επαφή με την απίστευτα πολυσχιδή ιστορία της περιοχής. Το πρόγραμμα μας είναι αφιερωμένο στην γνωριμία με το παραθεριστικό θέρετρο της Μομπάσα, στις αφρικανικές ακτές που βρέχονται από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου. Θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πόλη και το βασικότερο η ξενάγηση περιλαμβάνει και είσοδο στο περίφημο κάστρο της Μομπάσα. Θα γνωρίσουμε την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας για την Ελλάδα.

 

 

 

11η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη στην Ελλάδα / Κύπρο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

12:40

17:45

QR 1335

25/12/2021

ΝΤΟΧΑ – ΝΑϊΡΟΜΠΙ

01:45

07:10

QR 1342

03/01/2022

ΝΑϊΡΟΜΠΙ  – ΝΤΟΧΑ

01:25

06:45

     QR 203

03/01/2022

ΝΤΟΧΑ  – ΑΘΗΝΑ

07:35

11:30

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

05/01/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

12:40

17:45

QR 1335

06/01/2022

ΝΤΟΧΑ – ΝΑϊΡΟΜΠΙ

01:45

07:10

QR 1342

15/01/2022

ΝΑϊΡΟΜΠΙ  – ΝΤΟΧΑ

01:25

06:45

     QR 203

15/01/2022

ΝΤΟΧΑ  – ΑΘΗΝΑ

07:35

11:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τέλειες πτήσεις με την Qatar Airways.
 • Ξενοδοχεία, 4*sup στη Μομπάσα  All Inclussive, lodges πολυτελείας στα σαφάρι.
 • Εορταστικό δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο – resort στις παραλίες της Μομπάσα
 • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, Αll inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη στο Φρούριο της Μομπάσα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.020 €.
 • Βίζα Κένυας: 50 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα ημέρες. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: αίτηση, σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, σκαναρισμένο έγχρωμο διαβατήριο).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Τέλειες πτήσεις με Qatar Airways  με τις καλύτερες ώρες άφιξης και αναχώρησης από τον προορισμό, για να κερδίσετε περισσότερο χρόνο στην Κένυα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 3 διανυκτερεύσεις στην Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε επιπλέον άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας το σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus travel.

Μια ολοκληρωμένη σαφάρι εμπειρία

5 διαμονές σε Εθνικά Πάρκα σε λοντζ πολυτελείας τα γνωστά Sopa ή όμοια τους και όχι υποδεέστερα ή no name lodge. Πραγματοποιούμε πολλά σαφάρι στα πάρκα:

 • 2 διανυκτερεύσεις στο Αμποσέλι
 • 1 διανυκτέρευση στη λίμνη Νακούρου
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα

Και 3 διανυκτερεύσεις σε πολυτελείας ξενοδοχείο All Inclussive  στην Μομπάσα

Περιλαμβάνεται Gala την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μομπάσσα

Στο Πολυτελές Resort στην Μομπάσσα περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς

 • Επιλέγουμε μόνο lodges πολυτελείας για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι,τα γνωστά Sopa ή  Serena και όχι υποδεέστερα no name λοντζ. Προσφέρουμε λόντζ που θα κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη και θα αυξήσουν την ένταση της εμπειρίας.
 • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στην Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά το πρόγραμμα χωρίς αυτή θα ήταν φτωχό. Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων. ΟΙ ταξιδιώτες του Versus δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την Μομπάσσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το  Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα και το εξαιρετικό πάρκο Αμποσέλι,  με απίθανη θέα του ΚιλιμάντζαρουΤο πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας -το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα- με επιπλέον επισκέψεις στο Φρούριο της Μπομπάσα.
 • Πλούσια 11ήμερη διάρκεια και ένα ολοκληρωμένο σαφάρι στην Κένυα.
 • Η μετάβαση από το Ναϊρόμπι στη Μομπάσα και η επιστροφή από τη Μομπάσα στο Ναϊρόμπι είναι αεροπορική, διαμορφώνοντας έτσι ένα άνετο πρόγραμμα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Highlights

 • Θαυμάστε τα ροζ φλαμίνγκο στη Λίμνη Νακούρου.
 • Αναζητήστε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, τσίτες, αγέλες γκνου, αντιλόπες, ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα κατά το σαφάρι σας στο Μασάι Μάρα.
 • Τραβήξτε μια καρποσταλική φωτογραφία σαφάρι στο Αμποσέλι με απίθανο φόντο τις χιονισμένες κορυφές του Κιλιμάτζαρου
 • Επισκεφτείτε το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι.
 • Δειπνήστε στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
 • Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την αραβική συνοικία και το φρούριο των Πορτογάλων.
 • Χαλαρώστε στις εξωτικές παραλίες με τις κάτασπρες αμμουδιές κάτω από τον καυτό ήλιο ή στη σκιά ενός φοίνικα στη Μομπάσα.
 • Ζήστε το μύθο της Αφρικής στην Κένυα!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 5 διαμονές σε Εθνικά Πάρκα σε λοντζ πολυτελείας τα γνωστά Sopa ή όμοια τους και όχι υποδεέστερα ή no name lodge. 
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στην Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. 

Χάρτης Ταξιδιού Πέρα από την Αφρική – Μεγάλο Σαφάρι στην Κένυα - Μομπάσσα ( All Inclusive ) | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info