fb

Σενεγάλη – Μαυριτανία – Γκάμπια | Οκτώβριος - Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 14, 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το εναλλακτικό ταξίδι για τους ταξιδιώτες που αναζητούν το διαφορετικό. Ήπια εξερευνητικό, με σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις, συνδυάζει φυλές, σαφάρι, παραλίες, πανέμορφη φύση και έντονο τοπικό στοιχείο, ξεσηκώνοντας τον ανήσυχο ταξιδιώτη με μια άκρως δελεαστική τιμή για Δυτική Αφρική. Μια γνήσια αφρικάνικη γεύση: η προσθήκη της Γκάμπιας για όσους ταξιδιώτες την επιλέξουν, θα τους φέρει σε μια από τις πιο αυθεντικές χώρες της Αφρικής. Από την πλευρά της, η Μαυριτανία είναι από μόνη της ένας ξεχωριστός, διαφορετικός κόσμος, μια χώρα όπου το ταξίδι αποτελεί μια «ελεγχόμενη περιπέτεια», όπως συνηθίζουν να λένε όσοι επισκέπτονται αυτή την πλευρά της Δυτικής Αφρικής. Εκείνο που εντυπωσιάζει σε αυτό το ταξίδι είναι η πολυμορφία του πληθυσμού και της φύσης που οφείλεται στη θέση της Σενεγάλης στην υποσαχάρια Αφρική και στο δρόμο ανταλλαγής αγαθών, εθίμων και συνηθειών μεταξύ της ερήμου στο Βορρά και της τροπικής Αφρικής στο Νότο.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια περιήγηση στην πανέμορφη χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Σενεγάλη, που θα μας παρασύρει από την πρωτεύουσα Ντακάρ στο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας, το Σάλι. Και ύστερα θα απολαύσουμε τη μοναδικής φυσικής ομορφιάς Τουμπακούτα και θα επισκεφτούμε την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, το Σεν Λούι, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας, καθώς και το «Langue de Barbarie», ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο. Και από εκεί κατευθυνόμαστε στην περίφημη Λακ Ρέτμπα, τη Ροζ Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση και καταλήγουμε στο Ντακάρ με το Νησί Γκορέ, έναν Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το ταξίδι μας ξεκινά από τη Μαυριτανία και την πρωτεύουσα Νουακσότ από όπου θα εξορμήσουμε στις εκτάσεις της Σαχάρα και την Ατάρ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, επισκεπτόμενοι επίσης το Τσινγκουετί και την όαση της Μεχίριθ. Ερχόμαστε επίσης στη μικροσκοπική Γκάμπια και μένουμε στην πρωτεύουσα Μπανγιούλ, σε μια χώρα που απλώνεται γύρω από τον ομώνυμο ποταμό, μια λωρίδα γης 300 χιλιομέτρων που βρίσκεται χωμένη μέσα στη Σενεγάλη.

Μόνο Στο Versus

                                                     ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το ταξίδι αυτό αποτελεί ένα πλούσιο πρόγραμμα στη Σενεγάλη. 

Περιλαμβάνει:

 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup. & 4* στη Σενεγάλη (από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από την πρωτεύουσα Ντακάρ και το τουριστικό θέρετρο Σάλι, στην υπόλοιπη χώρα η τουριστική υποδομή δεν είναι ανεπτυγμένη).
 • Στο Πράσινο Ακρωτήριο διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
 • Στη Μαυριτανία τα καταλύματα δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά στάνταρ, και ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη χώρα θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Οι ανέσεις είναι πολύ βασικές εκτός του ξενοδοχείου της πρωτεύουσας που είναι 4*. Στο Ατάρ το κατάλυμα είναι 2*. 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι, βαρκάδες, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΟΥΑΚΣΟΤ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, τη Νουακσότ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο μας, θα δούμε στην παραλία της Νουακσότ τους ντόπιους ψαράδες που επιστρέφουν με τις πιρόγες τους, φέρνοντας την ψαριά της ημέρας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΝΟΥΑΚΣΟΤ (Ξενάγηση) – ΑΤΑΡ

Η Νουακσότ είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Σαχάρας. Το όνομά της στα Βερβερικά σημαίνει «τόπος των ανέμων» και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως ο επισκέπτης. Ένα μικρό ψαροχώρι των 200 κατοίκων μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, σήμερα είναι μία σύγχρονη αφρικανική πόλη με ένα κράμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών! Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε μερικές από τις πολύβουες παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της Νουακσότ, πριν αναχωρήσουμε με προορισμό μας την πόλη Ατάρ, που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μαυριτανικής επικράτειας. Μία πανέμορφη περιοχή με βουνά, φαράγγια και οάσεις μέσα στην έρημο! Μέσα από μια διαφορετική διαδρομή θα φτάσουμε στο απόγευμα με ενδιαφέρουσες στάσεις σε χωριά. Με την άφιξή μας θα γνωρίσουμε την πόλη με μια ξενάγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΤΑΡ – ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Τσινγκουετί (Chinguetti). Άφιξη στην Τσινγκουετί, ένα στολίδι μέσα στην έρημο, που από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για μια πόλη που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα (1261 μ.Χ.) και γνώρισε μεγάλη ακμή ως σταθμός καραβανιών. Κάποια περίοδο μάλιστα έφτασε να δέχεται μέχρι και 30.000 καμήλες σε μια ημέρα! Γρήγορα αναπτύχθηκε και ως πόλη των γραμμάτων, με θεολογικές σχολές, πανεπιστήμια και πολλά μεγάλα τζαμιά. Θεωρείται η 7η ιερή πόλη του Ισλάμ και σημείο συνάντησης των προσκυνητών της Δυτικής Αφρικής πριν την αναχώρησή τους για το προσκύνημα στη Μέκκα.  Μετά την αφιξή μας θα ανακαλύψουμε την παλιά πόλη περπατώντας στα στενά σοκάκια της, χαμένοι σε έναν λαβύρινθο που περικλείει μυστικά και εικόνες του παρελθόντος. Τα σπίτια με τις εσωτερικές τους αυλές στηρίζουν το ένα το άλλο, τα τζαμιά με τους μιναρέδες τους στέκουν σαν ορόσημα διάσπαρτα στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μία από τις δεκάδες βιβλιοθήκες με μοναδικούς θησαυρούς: σπανιότατα χειρόγραφα χιλιάδων ετών, γραμμένα σε δέρμα γαζέλας. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ – ΟΑΣΗ ΜΕΡΙΘ – ΟΑΣΗ ΤΕΡΓΚΙΤ – ΝΟΥΑΚΣΟΤ

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα Νουακσότ. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην όαση της Μεχίριθ (Mehirith), όπου θα δούμε τις τοπικές κατοικίες φτιαγμένες από φοινικόκλαδα αλλά και τη λίμνη της όασης. Κατόπιν συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι τη Νουακσότ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΟΥΑΚΣΟΤ – ΡΟΣΣΟ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ (ΣΕΝΕΓΑΛΗ)

Αναχωρούμε σήμερα από τη Μαυριτανία και μέσω της παραμεθόριας πόλης Ρόσσο διασχίζουμε με πλοίο τον ποταμό Σενεγάλη και μπαίνουμε στη χώρα που φέρει το όνομά του. Τελικός προορισμός μας είναι το Σεν Λουί, της Σενεγάλης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΕΝ ΛΟΥΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΤΖΟΥΝΤΙ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας, μεταβαίνουμε στο Djoudi Park, έναν απέραντο υδροβιότοπο στο δέλτα του ποταμού Σενεγάλη, μια μεγάλη λίμνη που περιβάλλεται από ρέματα, μικρότερες λίμνες και ορμητικά νερά. Αποτελεί ένα εκτενέστατο όσο και ευαίσθητο οικοσύστημα για περίπου ενάμισι εκατομμύριο πτηνά, όπως ο μωβ ερωδιός, η αφρικανική πλαταλείνα και πολλά ακόμη. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, επιστρέφουμε στο Σεν Λουί, για μια ξενάγηση στην πόλη: θα δούμε την παλιά αγορά, τη γέφυρα Faidherbe, το κυβερνητικό μέγαρο και άλλα ακόμα σημεία της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΕΝ ΛΟΥΙ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ (Βαρκάδα στο νησί Σαλούμ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τουμπακούτα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Γκάμπια. Με την άφιξή μας στην πόλη, θα μεταβούμε με πιρόγες στο νησί Σαλούμ, πλησιάζοντας στο σημείο όπου σχηματίζονται πολλά μικρά νησάκια από κοχύλια. Εκατοντάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο εδώ, μπορούμε ωστόσο ακόμα να δούμε πιθήκους, γαζέλες, κροκοδείλους, ερωδιούς, πελαργούς και άλλα ακόμα. Ολόκληρη η περιοχή αυτή αποτελεί Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς και Προστατευόμενης Βιόσφαιρας της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ (ΓΚΑΜΠΙΑ)

Μετά το πρωινό μας, περνάμε για ακόμη μία φορά τα σύνορα και παίρνοντας το φέρι-μποτ από το λιμάνι της Μπάρρα ερχόμαστε στη Γκάμπια, και την πρωτεύουσα Μπανγιούλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε την ξενάγησή μας σε μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες της αφρικανικής ηπείρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Αψίδα 22, σύμβολο του καθεστώτος, την τοπική αγορά κ.ά. και θα φτάσουμε μέχρι την περιοχή της Σερεκούντα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΠΑΝΓΙΟΥΛ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΤΖΟΑΛ – ΦΑΝΤΙΟΥΤ – ΣΑΛΥ

Πρωινή αναχώρηση από την Μπανγιούλ, και επιστροφή στη Σενεγάλη με το φέρι-μποτ. Με την άφιξή μας στην Τουμπακούτα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με πρώτο μας σταθμό το Τζοάλ-Φαντιούτ. Το Τζοάλ είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη από την οποία μία ξύλινη γέφυρα μήκους 800μ. οδηγεί στο μικρό νησί του Φαντιούτ , ένα νησί εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από… όστρακα! Θα δούμε το τοπικό κοιμητήριο, κοινό για χριστιανούς και μουσουλμάνους, που και αυτό είναι ολόκληρο φτιαγμένο από κοχύλια. Στο Τζοάλ θα δούμε το σπίτι του πρώτου Σενεγαλέζου προέδρου, του Λεοπόλντ Σεντάρ Σενγκόρ, πριν συνεχίσουμε μέχρι την πόλη Σαλύ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΛΥ – ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΤΙΑ – ΣΑΛΥ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Πάρκο Μπάντια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι και να δούμε διάφορα είδη ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως αντιλόπες, γαζέλες, μαϊμούδες, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, κροκόδειλους, ζέβρες, νεροβούβαλους, στρουθοκαμήλους κ.ά., καθώς και πολλά είδη πουλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΑΛΥ – ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή Ροζ Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφημη για το ροζ χρώμα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού ο τερματισμός του Ράλι Παρίσι - Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (4x4) γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυτήν. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και την πιο διάσημη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΝΤΑΚΑΡ – ΝΗΣΙ ΓΚΟΡΕ – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, την διαβόητη αφετηρία του εμπορίου των σκλάβων κατά την εποχή που ακολούθησε την ανακάλυψη της Νέας Ηπείρου, της Αμερικής. Μνημείο σήμερα της Ανθρωπότητας, μα κυρίως μνημείο μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.

από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αμερική και τους πωλούσαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου έως το τέλος του 19ου αι. πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεμπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφτούμε το «Σπίτι των Σκλάβων», όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για το Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το Νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ντακάρ για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς «το Παρίσι της Δυτικής Αφρικής», ήταν μέχρι το 1957 μια ασήμαντη κωμόπολη, η οποία αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακήρυξή του σε πρωτεύουσα. Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης με το Προεδρικό Μέγαρο και τις τοπικές αγορές, όπου θα ανακαλύψουμε την καθημερινότητα της αφρικάνικης ζωής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΝΤΑΚΑΡ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή και ευκαιρία για τα τελευταία ψώνια στο Ντακάρ. Μετά το αποχαιρετιστήριο γεύμα, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΪΑ

Με την επέκταση τριών διανυκτερεύσεων στο Πράσινο Ακρωτήριο, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

13η ημέρα: ΝΤΑΚΑΡ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΪΑ

Πτήση από το Ντακάρ για την Πράια, την πρωτεύουσα των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου. Η Πράια βρίσκε-ται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού Σαντιάγκο και είναι η μεγαλύτερη πόλη του. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

Το Σαντιάγκο είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου σε έκταση και πληθυ-σμό. Το νησί ήταν ακατοίκητο όταν ανακαλύφθη-κε από τους Πορτογάλους στις αρχές της δεκαετί-ας του 1460, οι οποίοι το 1495 το κατέστησαν τμή-μα της Αυτοκρατορίας τους. Οι Πορτογάλοι ίδρυ-σαν εκεί την Ριμπέιρα Γκράντε, τη σημερινή Σιντάντ Βέλια, την πρώτη αποικιακή ευρωπαϊκή πόλη στους τροπικούς. Στο λιμάνι της κάποτε έδεναν τα πειρατικά ιστιοφόρα του Φράνσις Ντρέικ. Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα που καταργήθηκε η δουλεία υπήρξε διαμετακομιστικός σταθμός για το αφρι-κανικό δουλεμπόριο. Σήμερα λοιπόν θα περιηγη-θούμε στο νησί περνώντας από την Pedra Badejo, μια πόλη 9.500 κατοίκων στην ανατολική ακτή, το χωριό Σάο Χόρχε δος Οργκάος (São Jorge dos Orgãos) και την Ασσομάδα, μια εμπορι-κή πόλη με 12.000 κατοίκους, καταλήγοντας στο Ταρραφάλ την παραθαλάσσια πόλη στο βόρειο άκρο του νησιού.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράια. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΠΡΑΪΑ (ξενάγηση)

Ξενάγηση στην πόλη της Πράια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων τη Δημοτική Αγορά και την παλιά πόλη, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

16η ημέρα: ΠΡΑΪΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup. & 4* στη Σενεγάλη (από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από την πρωτεύουσα Ντακάρ και το τουριστικό θέρετρο Σάλι, στην υπόλοιπη χώρα η τουριστική υποδομή δεν είναι ανεπτυγμένη). Στο Πράσινο Ακρωτήριο 4*.
 • Στη Μαυριτανία τα καταλύματα δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά στάνταρ, και ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη χώρα θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Οι ανέσεις είναι πολύ βασικές εκτός του ξενοδοχείου της πρωτεύουσας που είναι 4*. Στο Ατάρ το κατάλυμα είναι 2*. 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι, βαρκάδες, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  την είσοδο στην Γκάμπια όπου  απαιτείται βίζα, η οποία εκδίδεται και πληρώνετε τοπικά με κόστος περίπου 45 €.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, βίζα Μαυριτανίας, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 19/12(17 ημ)  890 € - 27/02(14 ημ) 760 €  
 • Για την είσοδο στην Γκάμπια απαιτείται βίζα, η οποία εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά με κόστος περίπου 45€.
 • Για την είσοδο στο Πράσινο Ακρωτήριο εκδίδεται και πληρώνεται βίζα κατά την άφιξή σας στη χώρα με κόστος 25€.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Απαγορεύεται να φέρετε στη Μαυριτανία αλκοολούχα ποτά και χοιρινό κρέας (ή προϊόντα χοιρινού κρέατος).  

 

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Για το ταξίδι αυτό απαιτείται από τον ταξιδιώτη να έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να έχει μαζί του το αντίστοιχο πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΕΕΛΠΝΟ (eody.gov.gr, τηλ.: 210 5212000)
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Απαγορεύεται να φέρετε στη Μαυριτανία αλκοολούχα ποτά και χοιρινό κρέας (ή προϊόντα χοιρινού κρέατος).  

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

                                                     ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το ταξίδι αυτό αποτελεί ένα πλούσιο πρόγραμμα στη Σενεγάλη. 

Περιλαμβάνει:

 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup. & 4* στη Σενεγάλη (από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από την πρωτεύουσα Ντακάρ και το τουριστικό θέρετρο Σάλι, στην υπόλοιπη χώρα η τουριστική υποδομή δεν είναι ανεπτυγμένη).
 • Στο Πράσινο Ακρωτήριο διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
 • Στη Μαυριτανία τα καταλύματα δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά στάνταρ, και ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη χώρα θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Οι ανέσεις είναι πολύ βασικές εκτός του ξενοδοχείου της πρωτεύουσας που είναι 4*. Στο Ατάρ το κατάλυμα είναι 2*. 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι, βαρκάδες, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Highlights

 • Εξερευνήστε το Ντακάρ με το Νησί Γκορέ και τις τυπικές αφρικανικές αγορές του.
 • Αναζητήστε βίσονες, γαζέλες, αντιλόπες, καμηλοπαρδάλεις, πιθηκάκια, ρινόκερους, κροκόδειλους στο Πάρκο Μπάντια.
 • Κάντε βαρκάδα στο Πάρκο «Langue de Barbarie» με τα πλούσια δάση και τους χρυσούς αμμόλοφους.
 • Κάντε βόλτα με τα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά στην παράξενη Ροζ Λίμνη Ρέτμπα.
 • Πλεύστε με πιρόγα στον ποταμό Σαλούμ.
 • Ανακαλύψτε το Σεν Λούι, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας .
 • Αποδράστε στην πρωτεύουσα της Γκάμπιας, την Μπανγιούλ.
 • Η ατμόσφαιρα της Μαυριτανίας, από την πρωτεύουσα Νουακσότ μέχρι τις εκτάσεις στη Σαχάρα.
 • Το νησί Σαντιάγκο, στο Πράσινο Ακρωτήριο.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Βαρκάδα στο πάρκο “Langue de Barbarie”
 • Βόλτα με τα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά στην παράξενη Ροζ Λίμνη Ρέτμπα

Χάρτης Ταξιδιού Σενεγάλη – Μαυριτανία – Γκάμπια | Οκτώβριος - Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info