fb

Πλήρης Βόρεια Ισπανία με τη Χώρα των Βάσκων | Ιούνιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1049€

Ταυτότητα ταξιδιού

Παρόλο που οι ταξιδιώτες αγάπησαν αυτό το δοκιμασμένο ταξίδι του Versus για την πρωτοτυπία του και για το γεγονός ότι βλέπουν μια "διαφορετική Ευρώπη" με ξεχασμένα εξαιρετικά μνημεία και μεσαιωνικά χωριά, εμείς πιστεύουμε πως ένα ακόμη αδιαφιλονίκητο ατού του είναι οι πτήσεις του. Από το Πόρτο ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Μπιλμπάο για την επιστροφή μας. Ένα γεμάτο, χωρίς προαιρετικά, ταξίδι στην Ευρώπη, όπως θα πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην ήπειρο με το μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που αποπνέουν και όχι σε "οικονομικές" μεγαλουπόλεις - κέντρα, με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές "πήγαινε - έλα". Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό, που θα μας μεταφέρει σε μια Ισπανία που δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ισπανίας σε τέσσερεις  επαρχίες της: των Βάσκων, της Κανταβρίας, της Αστούριας και της Γαλικίας. Το οδοιπορικό μας ξεκινά από το Πόρτο και την περιοχή Ρίας Μπάχας, με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Αλβαρίνιο. Συνεχίζει προς το μαγευτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα - την ιερή πόλη του Ισπανικού Χριστιανικού Μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης - και στη Γαλικία με το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη σε εξαιρετική κατάσταση. Προχωράμε προς το Οβιέδο, την Κάγκα ντε Ονίς και την επαρχία Αστούριας. Στη συνέχεια η διαδρομή μας περνά από το ψαροχώρι Κομίλας με το περίφημο "El Capricho" του Γκαουντί, μέχρι το παραθαλάσσιο θέρετρο του Σανταντέρ και επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Συνεχίζουμε στην επαρχία της Κανταβρίας, με τη γραφική πόλη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς, μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν, την κορωνίδα στις παραλίες του Βισκαϊκού Κόλπου. Με εξορμήσεις στη Γαλλία και το κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, το Μπιαρίτς, καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, το αναγεννημένο Μπιλμπάο, το διάσημο μουσείο του Γκουγκενχάιμ, και Βιτόρια. Ένας μεγάλος ιστορικός και πανοραμικός γύρος έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Οι παλαιοί μας ταξιδιώτες κάτι ξέρουν!!!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το δημοφιλές, δοκιμασμένο και "καθιερωμένο" πλέον πρόγραμμα του Versus Travel στη Βόρεια Ισπανία και τη Χώρα των Βάσκων. Ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε

Περιλαμβάνει:

 

 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus travel 2 διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα και όχι στην Λα Κορούνια ή σε άλλη πόλη. Επίσης 3 διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις. Μια διανυκτέρευση στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από τo Πόρτο ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Μπιλμπάο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, τρεις στο ιστορικό Οβιέδο, δύο στο Μπιλμπάο, με είσοδο στο μουσείο του Γκουγκενχάιμ και από μία στο υπέροχο Σαν Σεμπαστιάν και στη Βιτόρια. Όλες μας οι διανυκτερεύσεις γίνονται στη βόρεια Ισπανία, εκεί που πρέπει, χωρίς "σπατάλη" διανυκτερεύσεων σε γειτονικές χώρες.
 •  Είσοδος στο μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια). ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκουγκενχάιμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Επίσκεψη στη Γκερνίκα, το χωριό-σύμβολο του ισπανικού εμφυλίου.
 • Επίσκεψη στο Γκέτσο με τη γέφυρα-Μνημείο της UNESCO.
 • Επίσκεψη στο Μπιαρρίτς, στη γαλλική πλευρά της Χώρας των Βάσκων.
 • Επίσκεψη στην περιοχή της Λα Ριόχα, και σε διάσημο οινοποιείο, με εκλεκτά κρασιά!
 •  Εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαντόγκα,  στο ακρωτήριο Φινιστέρ κ.ά.   
 •  Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον ιστορικό Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, ως επί το πλείστον στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν). Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πόρτο – Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (Πτήση, Οδική εκδρομή)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πόρτο, στη βόρεια Πορτογαλία. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Η διαδρομή μας περνά από την περιοχή Ρίας Μπάχας (Rias Baixas) με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Albarino, με επιλεγμένες στάσεις στην Ποντεβέντρα, όπου ο θρύλος τη θέλει να έχει ιδρυθεί από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς, καθώς και στο Κομπάρρο. Άφιξη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, την ιερή πόλη του ισπανικού χριστιανικού Μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης, τη «Χριστιανική» πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Ισπανίας και νυν πρωτεύουσα της Γαλικίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απολαύσετε αυτή τη μαγευτική πόλη. Εδώ, κάθε στιγμή είναι και μια μοναδική εμπειρία, τα δε βράδια της θα σας μείνουν αξέχαστα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (Ξενάγηση και εκδρομή στο Φινιστέρ)

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε φυσικά τον εκπληκτικό ναό του Αγίου Ιακώβου, καθώς και την Plaza del Obradoiro, το Δημαρχείο, το ανάκτορο του Αρχιεπισκόπου και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες ή για προαιρετικές επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα. Το απόγευμα θα εκδράμουμε στο Ακρωτήριο Φινιστέρ (Cabo Fisterra), που πολλοί το θεωρούν ως το δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, παρόλο που δεν είναι αληθές, καθότι το Cabo da Roca στην Πορτογαλία είναι 16.5 χιλιόμετρα δυτικότερα και ως εκ τούτου αποτελεί το δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το όνομά του, Cabo Fisterra, προέρχεται από το λατινικό «finis terrae», δηλαδή το τέλος της γης. Ο «δρόμος του θανάτου» (Costa de Morte), όπως αποκαλείται η διαδρομή κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού, περνά από βραχώδεις και εντυπωσιακά απόκρημνες πλαγιές και χαράδρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα – Μόντε ντο Γκόζο – Λούγο – Οβιέδο (Οδική διαδρομή, πεζοπορία στο μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, ξεναγήσεις)

Κατευθυνόμαστε προς το Λούγκο και το Οβιέδο. Αρχικά θα σταματήσουμε στο Μόντε ντο Γκόζο (Monte Do Gozo), από όπου μπορεί κανείς να δει μακριά στον ορίζοντα τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου (όπως ακριβώς και πριν από 1000 χρόνια). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα για να συναντήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, το Camino de Santiago, από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα. Μια διαδρομή που διασχίζουν εδώ και αιώνες εκατομμύρια προσκυνητές και που στις μέρες μας αναβιώνει με πεζοπόρους απ΄ όλη τη γη. Για να την περπατήσει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος, θα χρειαστεί με γοργό ρυθμό τουλάχιστον ένα μήνα. Εμείς έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε για περίπου 90 λεπτά (όσοι το επιθυμούν). Μετά θα συνεχίσουμε για το Λούγο (Lugo) που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Γαλικίας. Είναι η μοναδική πόλη του κόσμου που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη ύψους 10-15 μέτρων και μήκους 2.117 μέτρων με 71 πύργους. Ενδιάμεση στάση στη διάσημη παραλιακή ακτή Catedrales del Mar και άφιξη αργά το απόγευμα στο θρυλικό Οβιέδο, το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Οβιέδο (Ξενάγηση, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Αρκούδας).

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα και στα περίχωρα της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό στην Παλιά Πόλη, λίγο έξω από την πόλη τις εκκλησίες Santa Maria del Naranco και San Miguel del Lillo. Το απόγευμα, θα πάμε με το πούλμαν σε μια μαγευτική τοποθεσία στα βουνά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε (όσοι το επιθυμούν) για λίγη ώρα στο περίφημο «Μονοπάτι της Αρκούδας» (La Senda del Oso), μέσα σε καταπράσινα, υπέροχα τοπία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Οβιέδο – Κοβαντόνγκα – Κάγκα ντε Ονίς – Οβιέδο

Η σημερινή μας εκδρομή – κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε επαρχιακό, γραφικό δρόμο– μας οδηγεί σε μία από τις εισόδους του Εθνικού Πάρκου της Κοβαντόγκα. Η ορεινή διαδρομή με την πανοραμική θέα της Κοβαντόνγκα (Covadonga) είναι εντυπωσιακή. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Κάνγκα ντε Ονίς (Canga de Onis) στην αυτόνομη περιοχή της Αστούριας. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τις πέντε αψίδες (Roman Bridge). Επιστροφή στο Οβιέδο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Οβιέδο – Κομίγιας – Σαντιγιάνα ντελ Μαρ – Σπηλιές Αλταμίρα – Σανταντέρ – Μπιλμπάο (Οδική διαδρομή, επισκέψεις)

Πρωινή αναχώρηση από το Οβιέδο, από όπου κινούμενοι σε επαρχιακούς, γραφικούς δρόμους, φθάνουμε στο ψαροχώρι Κομίγιας, γνωστό για τα χαρακτηριστικά του παλιά πέτρινα σπίτια και την κατοικία «Ελ Καπρίτσο ντε Γκαουντί» (El Capricho de Gaudí), κατασκευασμένη το 1883 από τον μεγάλο Ισπανό μοντερνιστή αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί και διακοσμημένη με σμαλτωμένα πλακίδια, παραβολικά τόξα και σφυρήλατες σιδεριές. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ισπανίας τη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ. Πολύ κοντά βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο της Αλταμίρα, η λεγόμενη και «Καπέλα Σιξτίνα της Λίθινης Εποχής». Εδώ ανακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογραφίες που άφησαν με ανοιχτό το στόμα τους επιστήμονες, καθώς υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν 35.000 χρόνια! Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, με σκοπό να προστατευθεί αυτό το ανεκτίμητης αξίας μνημείο. Θα συνεχίσουμε για το Σανταντέρ, τη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη και το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Το τέλος της σημερινής μας διαδρομής μάς φέρνει στο Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπιλμπάο (ξενάγηση, Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, Γκερνίκα, Γκέτσο)

Το Μπιλμπάο (Μπίλμπο, στα βάσκικα) είναι μια πόλη αναγεννημένη μέσα από τα χαλάσματα και τη φτώχια του παρελθόντος. Συγκεντρώνει  το μεγαλύτερο μέρος του Βασκικού πληθυσμού και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση, καθώς άλλωστε είναι και από τις πλουσιότερες πόλεις της Ισπανίας και μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Στην ξενάγησή μας στην πόλη θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της σημαντικής αυτής πόλης των Βάσκων, μεταξύ των οποίων την παλιά συνοικία (Casco Viejo) και τη νέα πόλη (Ensanche). Στο ιστορικό της κέντρο ξεχωρίζουν το Πανεπιστήμιο Deusto, η Πλάθα Circular, η παλιά αγορά,  το θέατρο, το Δημαρχείο κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Γκουγκενχάιμ (Guggenheim), το φουτουριστικό κτίριο του Frank O. Gehry και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο - ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη.Κατόπιν αναχωρούμε για την απογευματινή μας εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε για λίγο στη Guernica και θα συνεχίσουμε για το Γκέτσο (Getxo), το επίνειο του Μπιλμπάο, όπου θα δούμε την κρεμαστή γέφυρα της Βισκάιας, αρχαιότερη του είδους της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μπιλμπάο – Μπιαρίτζ – Σαν Σεμπαστιάν (Οδική ολοήμερη διαδρομή, επισκέψεις)

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη διάσημη λουτρόπολη που βρίσκεται στην αντίπερα πλευρά των Γαλλο-ισπανικών συνόρων, το Μπιαρίτς, ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, αντίστοιχο με εκείνα της Κυανής Ακτής. Η διαδρομή μας διαρκεί περίπου δύο ώρες. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια θα ξαναμπούμε στην Ισπανία και θα κατευθυνθούμε στο Σαν Σεμπαστιάν, που είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα σε δύο μαγευτικές παραλίες. Το ταπεινό ψαροχώρι μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας ήδη από το 19ο αιώνα, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' το επέλεξε για τις θερινές της διακοπές. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας. Στα σαλόνια του καζίνου (σήμερα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το δημαρχείο) συνωστιζόταν ο πλούτος και η αριστοκρατία της Ευρώπης, όπως και στη "βασιλική" παραλία, την αχανή, πανέμορφη, αμμουδερή Concha, μια από τις ωραιότερες παραλίες που μπορεί να βρει κανείς μέσα σε πόλη. Η απαγόρευση της χαρτοπαιξίας, αλλά κυρίως οι πόλεμοι οδήγησαν το Σαν Σεμπαστιάν σε προσωρινή ευτυχώς παρακμή. Τα τελευταία χρόνια οι τουρίστες επέστρεψαν, ιδίως Γάλλοι και Ιταλοί. Το Σαν Σεμπαστιάν διατηρεί την παλιά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προστεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η Παλιά Πόλη, η Parte Vieja, διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σαν Σεμπαστιάν. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Σαν Σεμπαστιάν – Λα Ριόχα – Βιτόρια (Οδική διαδρομή, επισκέψεις- ολοήμερη εκδρομή).

Πρωινή αναχώρηση για το Λογκρόνιο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λα Ριόχα, παγκόσμια γνωστή για την εξαιρετική οινοπαραγωγή της. Η Ισπανία έχει επενδύσει πολύ στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή εκλεκτών κρασιών, και η Ριόχα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί η «πρωτεύουσα του κρασιού» της Ιβηρικής. Εδώ θα επισκεφθούμε το διάσημο οινοποιείο Marqués de Riscal με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική δια χειρός Φρανκ Γκέρυ (είσοδος δεν περιλαμβάνεται: €16 ενήλικες, €8 παιδιά). Όσοι δεν επιθυμούν να επισκεφθούν το οινοποιείο θα έχουν χρόνο ελεύθερο στο χωριό LAGUARDIA, πολύ  κοντά στο οινοποιείο, και το οποίο συγκαταλέγεται στα top 10 σημεία της χώρας των Βάσκων.  Αφού πάρουμε μια γεύση από την τοπική παραγωγή, συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, τη Βιτόρια (Γκαστέις στα βασκικά). Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Θαδόρρα, ενός παραποτάμου του Έβρου, σε υψόμετρο 525 μέτρων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Βιτόρια – Μπιλμπάο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1843

22/06/2021

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

06:25

08:15

LH 2066

22/06/2021

ΖΥΡΙΧΗ – ΠΟΡΤΟ

11:40

13:15

LH 1827

01/07/2021

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΟΝΑΧΟ

14:45

16:50

LH 1756

01/07/2021

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:05

22:30

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

11/08/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:00

LH 1178

11/08/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΠΟΡΤΟ

12:55

14:40

LH 1145

20/08/2021

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

17:55

20:00

LH 1284

20/08/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΑΘΗΝΑ

21:00

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

21/09/2021

ΑΘΗΝΑ –   ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1782

21/09/2021

ΜΟΝΑΧΟ   – ΠΟΡΤΟ

08:25

10:20

LΧ 2059

30/09/2021

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΖΥΡΙΧΗ

14:40

16:35

LΧ 1842

30/09/2021

ΖΥΡΙΧΗ   – ΑΘΗΝΑ

17:25

21:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

26/10/2021

ΑΘΗΝΑ –   ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1782

26/10/2021

ΜΟΝΑΧΟ   – ΠΟΡΤΟ

08:20

10:15

LH 1143

04/11/2021

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

13:05

15:15

LH 1284

04/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΑΘΗΝΑ

16:50

20:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • 9 συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Η είσοδος στο μουσείο Guggenheim
 • Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν)
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Bilbao, Oviedo, Santiago de Compostela)
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.  
   

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ            
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 305 €
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το δημοφιλές, δοκιμασμένο και "καθιερωμένο" πλέον πρόγραμμα του Versus Travel στη Βόρεια Ισπανία και τη Χώρα των Βάσκων. Ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε

Περιλαμβάνει:

 

 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus travel 2 διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα και όχι στην Λα Κορούνια ή σε άλλη πόλη. Επίσης 3 διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις. Μια διανυκτέρευση στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από τo Πόρτο ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Μπιλμπάο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, τρεις στο ιστορικό Οβιέδο, δύο στο Μπιλμπάο, με είσοδο στο μουσείο του Γκουγκενχάιμ και από μία στο υπέροχο Σαν Σεμπαστιάν και στη Βιτόρια. Όλες μας οι διανυκτερεύσεις γίνονται στη βόρεια Ισπανία, εκεί που πρέπει, χωρίς "σπατάλη" διανυκτερεύσεων σε γειτονικές χώρες.
 •  Είσοδος στο μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια). ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκουγκενχάιμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Επίσκεψη στη Γκερνίκα, το χωριό-σύμβολο του ισπανικού εμφυλίου.
 • Επίσκεψη στο Γκέτσο με τη γέφυρα-Μνημείο της UNESCO.
 • Επίσκεψη στο Μπιαρρίτς, στη γαλλική πλευρά της Χώρας των Βάσκων.
 • Επίσκεψη στην περιοχή της Λα Ριόχα, και σε διάσημο οινοποιείο, με εκλεκτά κρασιά!
 •  Εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαντόγκα,  στο ακρωτήριο Φινιστέρ κ.ά.   
 •  Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον ιστορικό Δρόμο του Αγίου Ιακώβου.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, ως επί το πλείστον στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν). Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!

 

Highlights

 • Θαυμάστε το μουσείο Γκουγκενχάιμ, το σήμα κατατεθέν του Μπιλμπάο.
 • Περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.
 • Ανακαλύψτε το "Καπρίτσο ντε Γκαουντί" στο ψαροχώρι Κομίγιας και θαυμάστε την υπέροχη παραλία Πλάγια ντε λας Κατεντράλες.
 • Περπατήστε στον ιστορικό Δρόμο του Αγίου Ιακώβου και στο Μονοπάτι της Αρκούδας.
 • Εξερευνήστε το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη.
 • Γνωρίστε την ηρωική Γκερνίκα, το χωριό με τη δραματική ιστορία που ενέπνευσε τον Πικάσο.
 • Αντικρίστε τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού στο  Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα από το Μόντε ντο Γκόζο.
 • Φτάστε στο "τέλος της ευρωπαϊκής γης", στο Ακρωτήριο Φινιστέρ.
 • Γευματίστε κάποιο βράδυ στο ιστορικό Οβιέδο, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα και στο ιστορικό κέντρο του Σαν Σεμπαστιάν.
 • Δοκιμάστε κάποιο από τα ονομαστά κρασιά της Λα Ριόχα, σε διάσημο οινοποιείο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, τρεις στο ιστορικό Οβιέδο, δύο στο Μπιλμπάο, μία στο Σαν Σεμπαστιάν και μία στη Βιτόρια.

Χάρτης Ταξιδιού Πλήρης Βόρεια Ισπανία με τη Χώρα των Βάσκων | Ιούνιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info