Πληροφορίες για: Ζανζιβάρη

Σταυροδρόμι πολιτισμών
Το όνομά της προέρχεται από την περσική λέξη zangh που σημαίνει νέγρος και το bar που σημαίνει ακτή, δηλαδή “Ακτή των Νέγρων”. Σταυροδρόμι πολιτισμών, λάφυρο κάθε λογής κατακτητών, από τους σουλτάνους της Αραβίας ως τους Άγγλους αποικιοκράτες, το σμαραγδένιο αυτό νησί του Ινδικού, διατηρεί το δικό του χρώμα και ακολουθεί τη δική του πορεία. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνέει έναν αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας.

Παραμυθένια Ζανζιβάρη
Τα καταπράσινα νερά, η πυκνή άγρια βλάστηση κ ένα πολιτισμικό μωσαϊκό λαών, συνθέτουν την παραμυθένια Ζανζιβάρη. Αφρικάνικος αέρας που που αναδίνει μυρωδιές μπαχαρικών από τις γύρω καλλιέργειες...

Ατμόσφαιρα με αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας
Απολαύστε τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καυτό ήλιο του Ινδικού, πιείτε ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τη σκιά ενός κοκκοφοίνικα. Η εκπληκτική θάλασσα, η χλωρίδα, η πανίδα και οι πανέμορφοι κοραλλιογενείς σχηματισμοί γύρω από τις εξαίσιες παραλίες με τη ψιλή λευκόχρυση άμμο, θα σας εντυπωσιάσουν.

ISLAND HOPPING

Επισκεφθείτε νησάκια του αρχιπελάγους, το κοντινό Prison Island, αλλά και τα άλλα πανέμορφα νησάκια του Αρχιπελάγους - τα μικροσκοπικά Bawi, Chapwani και Mnemba, τον τροπικό παράδεισο όπου οι δύτες θα κολυμπήσουν με παρέα με μπαρακούντα.
Μοναδικό οικοσύστημα είναι εκείνο του νησιού Chumbe που φιλοξενεί 200 είδη κοραλλιών και 370 είδη ψαριών. Οι τυχεροί εδώ θα κολυμπήσουν με δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες.

SPICE TOURS

Μια καλή ματιά στην ενδοχώρα του νησιού δίνουν τα λεγόμενα Spice Tours όπου θα ξεναγηθείτε στις φυτείες μπαχαρικών και σε άλλα αξιοθέατα.

TO ΠΑΛΑΤΙ

Το παλάτι του Σουλτάνου, ακριβώς στο μέσο της προκυμαίας, χτίστηκε το 19ο αιώνα και επονομάστηκε “Σπίτι των Θαυμάτων”, επειδή είχε ηλεκτρικό ρεύμα και τον πρώτο ανελκυστήρα στην ανατολική Αφρική. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης, σήμερα έχει ανακαινιστεί και στεγάζει ένα ενδιαφέρον μουσείο.

STONE TOWN

Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα του νησιού, στη βόρεια ακτή, ένα ανοικτό μουσείο αρχιτεκτονικής, ένα λαβύρινθο από στενά, όλο στροφές δρομάκια, που μοιάζουν να οδηγούν παντού και πουθενά, με τα υγρά κελιά της να στοιχειώνουν από τα φαντάσματα χιλιάδων σκλάβων. Την ιδιαιτερότητα αυτή έχει ήδη αναγνωρίσει η UNESCO, η οποία έχει συμπεριλάβει την παλιά πόλη της Ζανζιβάρης στον κατάλογο με τις τοποθεσίες και τα μνημεία που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Το παλάτι του Σουλτάνου, ακριβώς στο μέσο της προκυμαίας, χτίστηκε το 19ο  αιώνα και επονομάστηκε "Σπίτι των Θαυμάτων", επειδή είχε ηλεκτρικό ρεύμα και τον πρώτο ανελκυστήρα στην ανατολική Αφρική. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης, σήμερα έχει ανακαινιστεί και στεγάζει ένα ενδιαφέρον μουσείο.

Κάντε μια βόλτα στο παλιό λιμάνι και δείτε τους ψαράδες να παζαρεύουν την ψαριά τους με τους ντόπιους καθώς και θαυμάσια ιστιοφόρα, που χρησιμοποιούνταν κατά μήκος της ακτής Σουαχίλι από τότε που οι Άραβες πρωτοήρθαν από το Ομάν

 

Ζανζιβάρη

Απολαύστε τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καυτό ήλιο του Ινδικού, πιείτε ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τη σκιά ενός κοκκοφοίνικα. Η εκπληκτική θάλασσα, η χλωρίδα, η πανίδα και οι πανέμορφοι κοραλλιογενείς σχηματισμοί γύρω από τις εξαίσιες παραλίες με τη ψιλή λευκόχρυση άμμο, θα σας εντυπωσιάσουν.

Αξίζει να γνωρίσετε μερικές από τις εξωτικές παραλίες του νησιού, ειδικά εκείνες της ανατολικής και βόρειας ακτής με τη λευκή άμμο και τους κοραλλιογενείς υφάλους.

Δημοφιλής είναι η κοντινή στην πρωτεύουσα Bububu καθώς και η Νungwi - το γραφικό ψαροχώρι με τους κοραλλιογενείς σκοπέλους και τις λιμνούλες με τα κρυστάλλινα νερά, όπου θα βρείτε τους ψαράδες να ξεψαρίζουν τα δίχτυα τους.  

Επισκεφθείτε την ήσυχη Kendwa και την ειδυλλιακή παραλία των δυτών Matemwe.

Ένα άλλο πανέμορφο εξωτικό μέρος στο νησί είναι το Πάτζε στα νοτιοδυτικά - μια ατέλειωτη παραλία με φοίνικες, η οποία συγκεντρώνει τους πιο περιθωριακούς και ανεξάρτητους επισκέπτες.

Το Κιζιμκάζι είναι γνωστό για τα δελφίνια που συχνάζουν στα ανοιχτά της παραλίας.

Η φιλοσοφία του νησιού συνοψίζεται στο "Hakuna Matata", δηλαδή "μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά".

Όπου και αν πάτε, θα σας υποδεχθούν φωνάζοντας τζάμπο = καλημέρα και καρίμπου = καλώς ήρθατε.

 

Stone Town

Μια καλή ματιά στην ενδοχώρα του νησιού δίνουν τα λεγόμενα Spice Tours όπου θα ξεναγηθείτε στις φυτείες μπαχαρικών και σε άλλα αξιοθέατα.

Επισκεφθείτε νησάκια του αρχιπελάγους, το κοντινό Prison Island, αλλά και τα άλλα πανέμορφα νησάκια του Αρχιπελάγους - τα μικροσκοπικά Bawi, Chapwani και Mnemba, τον τροπικό παράδεισο όπου οι δύτες θα κολυμπήσουν με παρέα με μπαρακούντα.

Μοναδικό οικοσύστημα είναι εκείνο του νησιού Chumbe που φιλοξενεί 200 είδη κοραλλιών και 370 είδη ψαριών. Οι τυχεροί εδώ θα κολυμπήσουν με δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες.

Δεν θα μπορούσατε να φύγετε από τη Ζανζιβάρη χωρίς να παρακολουθήσετε μια βραδιά με τη μουσική του Αρχιπελάγους, την taarab. Πρόκειται για ένα μείγμα αραβικής, ινδικής και αφρικανικής μουσικής που παιζόταν στα παλάτια του σουλτάνου στις αρχές του 19ου αιώνα.

 

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ζανζιβάρη

Νησί στην ανατολική ακτή της Αφρικής στον Ινδικό ωκεανό. Η Ζανζιβάρη σήμερα αποτελεί τμήμα της Ενωμένης Δημοκρατίας της Τανζανίας.

Γεωγραφία

Η Ζανζιβάρη είναι ένα από τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Βρίσκεται στην Ακτή σουαχίλι, δίπλα στην Τανγκανίκα (ηπειρωτική Τανζανία).
Το βόρειο άκρο της νήσου Ουνγκούτζα βρίσκεται 5,72 μοίρες νότια, 39,30 μοίρες ανατολικά, με το νοτιότερο σημείο 6,48 μοίρες νότια και 39,51 μοίρες ανατολικά. Το νησί χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα της Τανζανίας από ένα πορθμό, ο οποίος στο στενότερο σημείο του είναι 36,5 χιλιόμετρα (22,7 μίλια). Το νησί έχει μήκος περίπου 85 χιλιόμετρα (53 μίλια) και πλάτος 39 χιλιόμετρα (24 μίλια), με έκταση τα 1,464 χλμ² (565 τετραγωνικά μίλια). Η Ουνγκούτζα είναι κυρίως χαμηλού υψομέτρου, με το υψηλότερο σημείο του να είναι στα 120 μέτρα (390 πόδια). Η Ουνγκούτζα χαρακτηρίζεται από πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με κοραλλιογενείς υφάλους. Οι ύφαλοι είναι πλούσιοι σε θαλάσσια βιοποικιλότητα.
Το βόρειο άκρο της νήσου Πέμπα βρίσκεται 4,87 μοίρες νότια, 39,68 μοίρες ανατολικά και το νοτιότερο σημείο του βρίσκεται 5,47 μοίρες νότια και 39,72 μοίρες ανατολικά.  Το νησί χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα της Τανζανίας μέσω ενός πορθμού πλάτους περίπου 56 χιλιόμετρα (35 μίλια). Το νησί έχει μήκος περίπου 67 χιλιόμετρα (42 μίλια) και πλάτος 23 χιλιόμετρα (14 μίλια), με έκταση 985 χλμ² (380 τετραγωνικά μίλια). Η Πέμπα επίσης κείτεται κυρίως χαμηλά, με το υψηλότερο σημείο της να είναι τα 95 μέτρα (312 πόδια).

περισσότερα

Με μια ματιά

Η φιλοσοφία του νησιού συνοψίζεται από την έκφραση ''Hakuna Matata'' ... Οπότε μην ανησυχείτε ταξιδεύοντας με το Versus  '' όλα θα πάνε καλά''.

Χάρτης Ταξιδιού Ζανζιβάρη

Προτεινόμενα Ατομικά Ταξίδια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια