Πληροφορίες για: Βανουάτου

Τα νησιά του ονείρου
Είναι ένα σύμπλεγμα 83 νησιών σε σχήμα Y με πρωτεύουσα την Πορτ Βίλα στο νησάκι Εφάτε. Άλλα νησιά είναι ηφαιστειακοί κώνοι, άλλα καλύπτονται από πυκνή ζούγκλα και άλλα αναδύονται από τον ωκεανό σαν κοραλλιογενείς ύφαλοι, με απέραντες κάτασπρες παραλίες γεμάτες κοκκοφοίνικες και γραφικότατους ορμίσκους.

Ένας μοναδικό πολιτιστικό σύμπλεγμα
Την εικόνα αυτή του παραδείσου συμπληρώνουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά έθιμα του λαού της. Αυτή η πολυπολιτισμικότητα των νησιών, με τις 115 εντυπωσιακά διαφορετικές μεταξύ τους κουλτούρες και γλώσσες, καθιστούν το Βανουάτου ένα από τα πιο ποικίλα ανθρωπολογικά και πολιτιστικά μωσαϊκά του πλανήτη.

Ο παράδεισος της παραλίας
Στα νησιά Βανουάτου νομίζεις ότι οι παραλίες του ενός νησιού είναι οι καλύτερες στον πλανήτη, ώσπου να επισκεφθείς το επόμενο. Διάφανα, μπλε νερά, πολύχρωμος βυθός, πολυτελή καταλύματα.

Ηφαίστειο Yasur


Το πιο προσεγγίσιμο ενεργό ηφαίστειο στον πλανήτη. Το νησάκι Ταnna, η πιο παρθένα και ανέγγιχτη γωνιά του πλανήτη στα νότια του Εφάτε, αποκαλείται “νησί της φωτιάς”, αφού φιλοξενεί το όρος Yasur, το πιο προσεγγίσιμο ενεργό ηφαίστειο
στον πλανήτη. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε στην περίμετρο του ηφαιστείου, να το δείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να δείτε εκρήξεις με λιωμένο μάγμα καθώς βραδιάζει. Μια εμπειρία ζωής.
Απολαύστε “τη φύση εν ώρα δουλειάς” και δείτε το ηφαίστειο να εκτοξεύει στάχτη και βράχια, τα οποία στη συνέχεια ξαναπέφτουν στον κρατήρα, και την ίδια ώρα νιώστε τη γη να βρυχάται και να τρεμοπαίζει κάτω από τα πόδια σας. Μια εντυπωσιακή εκδρομή στο ηφαίστειο είναι η βραδινή, όπου ξεκινάτε από την Πορτ Βίλλα το μεσημέρι, κάνετε την εκδρομή στο ηφαίστειο και στη συνέχεια διανυκτερεύετε σε ξενοδοχείο στο νησάκι Tanna.

Coongoola Cruise

Κρουαζιέρα στο Tranquillity Island, το νησί με τις χελώνες. Κάντε μπάρμπεκιου στην παραλία και σνόρκελινγκ. Στην επιστροφή, θαυμάστε τα δελφίνια να παίζουν με τα κύματα.

Καταρράκτες Mele

Για τους τολμηρούς, εδώ η αδρεναλίνη συναντά τα τροπικά δάση του Βανουάτου. Αφού δούμε την πανοραμική θέα του Κόλπου Μέλε, θα ακολουθήσει μια επίδειξη για το πώς θα κατεβούμε αρχικά τα 8 μέτρα. Στη συνέχεια είμαστε έτοιμοι για να κατεβούμε τα 50 μέτρα των καταρρακτών!

Βανουάτου

Πτήσεις με Ελικόπτερο

Οι πτήσεις με ελικόπτερο είναι must στα Βανουάτου. Θα δείτε από ψηλά την ομορφιά του Πορτ Βίλα, των αμμουδερών ακτών, των δασών της βροχής που σκεπάζουν τα βουνά, αλλά το εντυπωσιακότερο, θα δείτε το ενεργό ηφαίστειο!

 

Πτήσεις με υδροπλάνο

Μεταφερθείτε στις παραλίες του νησιού Iririki και ζήστε εμπειρίες μοναδικές, συνδυάζοντας τον απόλυτο τροπικό παράδεισο από αέρος και θαλάσσης. Αυτές οι "πετούμενες βάρκες", μοναδικές στον Ειρηνικό, μπορούν να πετούν χαμηλά σε απομακρυσμένα νησάκια. Ζήστε σαν ένας άλλος Ιντιάνα Τζόουνς στο Tales of Gold monkeys. Απολαύστε απομονωμένες παραλίες και κάντε σνόρκελινγκ στις απέραντες λιμνοθάλασσες.

Άλλες δραστηριότητες

Δείτε στο πολιτιστικό χωριουδάκι Ekasup μια αναπαράσταση της παραδοσιακής ζωής της Μελανησίας, θαυμάστε την Πορτ Βίλα από το νερό με μια βραδινή κρουαζιέρα, κάντε σνόρκελινγκ και ταΐστε τα ψάρια κολυμπώντας στο HIDEAWAY ISLAND MARINE SANCTUARY, κάντε βαρκάδα με βάρκες με γυάλινο πάτο, οδηγήστε σε απάτητες εκτός δρόμου διαδρομές μέσα στη ζούγκλα με τα FUN BUGGIES, κάντε θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, επισκεφθείτε νησάκι Leleppa με τις κάτασπρες αμμουδιές και την πυκνή βλάστηση, κάντε σπα και μασάζ στο απίθανο LOTUS

Πληροφορίες για τις Χώρες

Αυστραλία

Η Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας είναι η έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο (γεωγραφικά), η μόνη που καταλαμβάνει μία ολόκληρη ήπειρο, και η μεγαλύτερη στην Αυστραλασία. Στα νοτιοανατολικά της βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, στα βόρειά της η Ινδονησία, η Παπούα-Νέα Γουινέα και το Ανατολικό Τιμόρ. Το όνομα Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική φράση terra australis incognita ("άγνωστη νότια γη"). Η έκτασή της είναι 7.686.850 km² και ο πληθυσμός της είναι 21.262.641 (εκτίμηση 2009) (19.872.600 στην απογραφή του 2003]). Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα, με 280.000 κατοίκους. Οι κάτοικοι της Αυστραλίας ομιλούν την αγγλική γλώσσα ενώ συνυπάρχουν και οι γλώσσες των ιθαγενών που μοιάζουν μεταξύ τους και διαιρούνται σε δυο μεγάλες ομάδες, την ομάδα του νότου και την ομάδα του βορρά. Νόμισμα της χώρας είναι το δολάριο Αυστραλίας. Ονομάστηκε αρχικά από τη Λατινική γλώσσα σαν terra incognita australis - "άγνωστη νότια γη" λόγω του ότι πίστευαν ότι δεν έχει χαρτογραφηθεί όλη . Ο εξερευνητής Flinders Ματθαίος (1774-1814), ο οποίος πρώτος έπλευσε γύρω από όλη την Αυστραλία και χαρτογράφησε τις ακτές της Αυστραλίας, χρησιμοποίησε τον όρο "Αυστραλία"

Γεωγραφία

Η Αυστραλία ήταν στα αρχαία γεωλογικά χρόνια κομμάτι μιας μεγάλης ξηράς που κάλυπτε όλο το νότιο ημισφαίριο. Δεν διαθέτει σπουδαία βουνά. Οι Αυστραλιανές Άλπεις έχουν σήμερα διαβρωθεί τόσο, ώστε ούτε οι σιδηροδρομικές γραμμές δυσκολεύονται να περάσουν από τα παράλια στο εσωτερικό. Τα ψηλότερα βουνά είναι η Τάουνσενδ και η Κόσιουσκο, που βρίσκονται στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλλίας και η Βόγογκ, στην πολιτεία Βικτόρια. Σε μεγάλη έκταση το έδαφος κλίνει προς τα μέσα κι έτσι εμποδίζεται η διαφυγή των νερών προς τη θάλασσα. Το πιο χαμηλό σημείο αυτής της κοίλης Αυστραλίας περιλαμβάνει τη λίμνη Έυρ, που βρίσκεται 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Γενικά οι λίμνες της Αυστραλίας είναι πολλές, αλλά δεν έχουν όλες πάντα νερό. Το νερό των λιμνών είναι αλμυρό και έτσι δεν είναι χρήσιμα τα εδάφη τους, για να αποξηρανθούν. Οι σπουδαιότερες, εκτός από την Έυρ, είναι η λίμνη Αμαντέους, η Γκάιντνερ και η λίμνη Τόρρενς, όλες τους ενδοροϊκές αλμυρές λίμνες. Ο σπουδαιότερος ποταμός της Αυστραλίας είναι ο Μάρεϊ που εκβάλλει στον Ινδικό ωκεανό. Είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος ποταμός, γιατί έχει πάντοτε νερό και γιατί μαζί με τους παραποτάμους καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου. Άλλος, μικρότερης σημασίας, ποταμός είναι ο Κούπερ που εκβάλλει στη λίμνη Έυρ.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Άγρια ηφαιστειακή ομορφιά, ανεξερεύνητη ζούγκλα και πανέμορφες παραλίες. Η τέλεια συνταγή για τον κάθε τολμηρού ταξιδιώτη.

Χάρτης Ταξιδιού Βανουάτου