Πληροφορίες για: Ομάν

Η παραδοσιακή Αραβία
Το Ομάν αποτελεί την παραδοσιακή Αραβία, αφού μέχρι και τη δεκαετία του ‘70 ήταν μια από τις απομονωμένες χώρες. Αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτόν τον αραβικό προορισμό, είναι οι ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας, οι καταπράσινες οάσεις που εμφανίζονται σαν πράσινες βούλες στο καφέ της άμμου, αλλά και οι αραβικές πόλεις που διατηρούν μέχρι σήμερα το παραδοσιακό τους χρώμα.

Κάστρα στο χρώμα της άμμου
Θα σας εντυπωσιάσουν τα παλαιά κάστρα στο χρώμα της άμμου, οι υπαίθριες αγορές με τα έντονα χρώματα και τις ιδιαίτερες οσμές μπαχαρικών, αλλά και η ενδυμασία των ντόπιων. Ένα ταξίδι που θα σας μεταφέρει σε παλιές βεδουίνικες νύχτες.

H μαγεία της Αραβικής Χερσονήσου
Η χερσόνησος της φυσικής ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ναοί, αρχαίες πόλεις, ανεπιτήδευτη φυσική ομορφιά σε αχανείς εκτάσεις ερήμου, άγρια ζωή, χρυσές παραλίες, αλλά και εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και σύγχρονες ανέσεις του δυτικού κόσμου παρουσιάζονται στο σημερινό Ομάν που αποτελεί το πιο ιδανικό προορισμό για αυτόν που θέλει να γνωρίσει τη Μέση Ανατολή.

Μάσκατ

Η πρωτεύουσα του Ομάν, το Μουσκάτ (ή Μάσκατ) είναι μια πόλη-λιμάνι και ένα από τα περισσότερα αναπτυγμένα αστικά κέντρα του αραβικού κόσμου. Περιτριγυρισμένη από βουνά που σαν φυσικό φρούριο την καθιστούσαν σχεδόν απόρθητη από την ξηρά, υπήρξε έδρα μιας πραγματικής ναυτικής αυτοκρατορίας και τα καράβια της, σπρωγμένα από τους μουσώνες, έφταναν στα πιο απόμακρα μέρη.

Σαλάλα

Η Σαλάλα ή Σαλαλά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ομάν, μετά την Μασκάτ. Είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ουάλι, στην επαρχία Ντοφάρ. Βρίσκεται στα νότια παράλια του Ομάν. Χαρακτηρίζεται ως η «Πόλη των Κήπων» του νότου, έναν πραγματικά κατάφυτο, τροπικό παράδεισο. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τους Βοτανικούς Κήπους με τις φυτείες καρύδας, μπανάνας, παπάγιας και λαχανικών.

Σουρ

Η Σουρ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Ομάν. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ας Σαρκίγια. Είναι η ανατολικότερη πόλη στο Ομάν. Έχει εξαιρετικές παραλίες και μια μακρά ιστορία της ιδιαίτερης οικοδόμησης. Εκτός από τα αξιοθέατα της, Sur είναι μια βολική βάση για ημερήσιες εκδρομές στο Wadi Tiwi Wadi και Shab . Οι εικόνες που σε γεμίζουν σε ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής από Μουσκάτ μέσω των στρατοπέδων της ερήμου των Sharqiya Sands είναι εκπληκτικές.

Νίζουα

Επισκεφθείτε την ορεινή πόλη Νίζουα, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της ενδοχώρας στην ομώνυμη όαση, που υπήρξε πρωτεύουσα του σουλτανάτου κατά τον 6ο και 7ο αιώνα και άνθισε χάρη στις εκτεταμένες καλλιέργειες χουρμάδων και τη στρατηγική της θέση. Είναι μια πόλη καθαρά αραβική, με συνοικίες που περιβάλλονται από τείχη και με σκιερούς, γεμάτους φοίνικες, κήπους. Το επιβλητικό της κάστρο, χτισμένο γύρω στα 1650, είναι το μεγαλύτερο της Αραβικής χερσονήσου.

Ιμπρά

Ibra, η πύλη προς την περιοχή Sharqiya, γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου. Η παράδοση της καλλιέργειας συνεχίζεται και σήμερα, με πλούσια οικόπεδα που παράγουν λαχανικά, μπανάνες, μάνγκο. Η Ibra είναι μια ευχάριστη στάση στο δρόμο για εκείνους που κατευθύνονται προς Sharqiya Sands.

Μπάλα

Επισκεφθείτε επίσης τη μυθική πόλη Μπάχλα, με τα ψηλά βουνά να προστατεύουν το κάστρο της και τους αραβικούς μύθους να ζωντανεύουν στα σοκάκια και τα παζάρια της. Στην εκδρομή αυτή απολαύστε και μια βόλτα στην όαση με την πυκνή βλάστηση.

Ματρά

Η Ματρά είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ομάν, μετά τη Μασκάτ και τη Σαλάλα. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία Μασκάτ. Πολλοί άνθρωποι έρχονται στο Mutrah Corniche απλά για να επισκεφθούν τα σουκ. Διατηρεί το χαοτικό ενδιαφέρον των παραδοσιακών αραβικών αγορών αν και στεγάζεται κάτω από τις σύγχρονες στέγες ξυλείας. Υπάρχουν πολλά καταστήματα με καλές αντίκες που πωλούν ένα μείγμα από Ινδία και Ομάν. Η διαπραγμάτευση και τα παζάρια για τις αγορές σας επιβάλλονται για να πετύχετε την καλύτερη τιμή. Η είσοδος στο Souq είναι μέσω του παραλιακού δρόμου.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ομάν

Κράτος της Ασίας, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αραβικής χερσονήσου. Έχει έκταση 212.460 τ. χλμ. και πληθυσμό 2.713.462 κατ. (εκτίμηση 2002). Βόρεια βρέχεται από τον κόλπο του Ομάν και τα στενά του Ορμούζ, ανατολικά και νότια βρέχεται από την Αραβική θάλασσα. Νοτιοδυτικά συνορεύει με την Υεμένη, δυτικά με τη Σαουδική Αραβία και βορειοδυτικά με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρωτεύουσα του κράτους είναι η Μασκάτ, με 50.000 κατ. Από το 1967 στο Ομάν ανήκουν και τα νησιά Χούριγια - Μούριγια, τα οποία διεκδικεί και η Υεμένη.

Γεωγραφία

Το Ομάν είναι ένα υψίπεδο με μεγάλες εκτάσεις ερήμου. Στενές πεδιάδες υπάρχουν στις παράκτιες περιοχές, με σημαντικότερη την πεδιάδα αλ- Μπάτινα στον κόλπο του Ομάν. Κατά μήκος του κόλπου του Ομάν εκτείνεται η οροσειρά Τζαμπάλ αλ-Χάτζαρ, με μεγαλύτερη κορυφή το όρος Σαμ (3.025 μέτρα), η οποία χωρίζει την πεδιάδα αλ-Μπάτινα από την έρημο Ρουμπ αλ-Χάλι. Στα σύνορα με την Υεμένη υψώνεται η οροσειρά Ζουφάρ.

περισσότερα

Με μια ματιά

Εκεί που η έρημος συναντά την Αραβική θάλασσα, εκτείνεται η σαγηνευτική χώρα του Σουλτανάτου του Ομάν.

Χάρτης Ταξιδιού Ομάν

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια