fb

Πληροφορίες για: Τανζανία

Μια σύντομη περιγραφή
Η Τανζανία είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 945.087 τ.χλμ. (συμπεριλαμβάνει τα νησιά Μάφια, Πέμπα και Ζανζιβάρη) και πληθυσμό 47.421.786 κατοίκους σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2014[1]. Συνορεύει βόρεια με την Ουγκάντα και την Κένυα, δυτικά με τη Ρουάντα, το Μπουρουντί και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και νότια με τη Ζάμπια, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη. Στα ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Η Τανζανία μοιράζεται με τις γειτονικές της χώρες δύο από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής, στο βορρά τη Λίμνη Βικτόρια και στη δύση τη Λίμνη Τανγκανίκα. Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων. Στο έδαφος της βρίσκεται το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμαντζάρο.


Ιστορικά στοιχεία
Η Τανζανία προήλθε από την ένωση της Τανγκανίκας και της Ζανζιβάρης. Το 1884 η Τανγκανίκα έγινε γερμανική αποικία μέχρι το 1918 οπότε και καταλήφθηκε από τους Βρετανούς. Η Τανγκανίκα έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1961. Το σουλτανάτο της Ζανζιβάρης έγινε βρετανικό προτεκτοράτο το 1890 και ανεξάρτητο κράτος το 1963. Το 1964 οι δύο χώρες υπέγραψαν την συμφωνία για την ένωση τους και σχηματίστηκε η Τανζανία. Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου του 1965, την Τανζανία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Κίνας Τσου Εν Λάι, γεγονός που αποτέλεσε σημαντικό βήμα οικονομικής και πολιτικής διείσδυσης της Κίνας στην Αφρική. Δείγμα της ιδιαίτερα θερμής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αποτέλεσαν οι ανώτατες τιμές που αποδόθηκαν στον Κινέζο πρωθυπουργό τόσο κατά την υποδοχή που του έγινε στο αεροδρόμιο του Νταρ ες Σαλαάμ όσο και κατά τη διάρκεια εντυπωσιακής παρέλασης εργατών και στρατιωτών στο εθνικό στάδιο της πόλης. Ο Τανζανός πρόεδρος Νιερέρε και ο Τσου Εν Λάι υπέγραψαν δεκαετές σύμφωνο φιλίας, το οποίο συνόδευαν κινεζικές επενδύσεις στους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας και της αγροτικής οικονομίας, δημιουργία δικτύου ασύρματης επικοινωνίας, συμβολή του Πεκίνου στη δημιουργία σιδηροδρομικής σύνδεσης, Ζάμπιας-Τανζανίας, αλλά και στρατιωτική βοήθεια με όπλα και πυρομαχικά. Οι Τανζανοί δήλωσαν υποστήριξη προς τις κινεζικές θέσεις, σε μία σειρά διεθνών ζητημάτων, τονίζοντας πάντως, με κάθε ευκαιρία, την αδέσμευτη πολιτική της χώρας.


Η αφρικανική Εδέμ
Αν και διαθέτει εκπληκτικά αξιοθέατα, η Τανζανία έχει διατηρήσει ένα χαμηλό, ήπιο προφίλ και δεν μαστίζεται από τις πολιτικές διαμάχες που ταλαιπωρούν γειτονικά κράτη. Στα δυνατά χαρτιά της συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι προορισμοί για σαφάρι ( Serengeti, Ngorongoro ), το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, η απομακρυσμένη λίμνη Ταγκανίκα, ξεχασμένες πόλεις στο δρόμο των καραβανιών του 19ου αιώνα, λιμάνια στην ακτή Swahili απ’ όπου διεξαγόταν εμπόριο σε όλο τον Ινδικό. Κοραλλιογενείς ύφαλοι, παρθένα δάση βροχής με μεγάλους πληθυσμούς πιθήκων, αχανείς σαβάνες, αρχαίες πόλεις-κράτη, μια απρόσμενη αλληλουχία εικόνων την οποία ζωντανεύουν περισσότερες από 100 διαφορετικές εθνότητες. Πετράδι στο στέμμα της Τανζανίας, το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης βρίσκεται 50 χλμ. από την ακτή, 6 μοίρες κάτω από τον Ισημερινό – μικρά νησάκια, από τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς τη Ζανζιβάρη και την Pemba. Το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία, αλλά υπάρχουν πολλοί ινδουιστές και χριστιανοί που δίνουν το πολιτισμικό στίγμα σ’ αυτό το νησί-κράτος με ημιαυτόνομη διακυβέρνηση. Η Ζανζιβάρη φημίζεται για τις παραλίες της με ολόλευκη άμμο, κοκοφοίνικες και δροσερά νερά αλλά και για τη μαγευτική Stone Town, μια ακόμα ζωντανή αρχαία πόλη. Η χώρα είναι τεράστια, οπότε πρέπει να αποφασίσετε σε ποιο σιρκουί θα ποντάρετε στο ζήτημα σαφάρι: τη διάσημη, αλλά πιο τουριστική Βόρεια Διαδρομή ( Serengeti, Ngorongoro, Manyara και Tarangire ) ή τη Νότια Διαδρομή ( Selous, Mikumi, Ruaha ), με λιγότερους τουρίστες, αλλά μεγαλύτερη βιοποικιλότητα.

Ζανζιβάρη

Η Ζανζιβάρη είναι ένας από τους κορυφαίους αφρικανικούς προορισμούς, λόγω της συναρπαστικής ιστορίας της και των πανέμορφων, τιρκουάζ παραλιών της. Είναι ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Τανζανίας, το οποίο αποτελεί ένα φυσικό εμπορικό κέντρο σε όλη την ιστορία της. Φημισμένη για τα μπαχαρικά της, η Ζανζιβάρη ήταν επίσης κάποτε σημαντικός εμπορικός σταθμός σκλάβων, από τους Άραβες ηγεμόνες της. Οι αραβικές επιρροές είναι εμφανείς σε όλη Ζανζιβάρη αλλά ειδικά στην «Πέτρινη πόλη», όπως ονομάζονται οι παλιές συνοικίες της ,ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού που περιλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO και διαθέτει όμορφα παραδοσιακά σπίτια, στενά δρομάκια, το παλάτι ενός σουλτάνου και πολλά τζαμιά. H Ζανζιβάρη έχει εκπληκτικές παραλίες, περισσότερες από 25, πολλές από τις οποίες είναι ερημικές και ανέγγιχτες από τον πολιτισμό. Στο βόρειο τμήμα του νησιού βρίσκονται κάποιες από τις ομορφότερες και πιο παρθένες, με κοντινούς κοραλλιογενείς υφάλους που προσφέρονται για snorkeling και καταδύσεις. Το λιμανάκι-νεώρειο Nungwi, όπου φτάνεις ακολουθώντας έναν φαντασμαγορικό δρόμο ανάμεσα σε μπανανιές, κοκοφοίνικες και μακρόβια δέντρα, είναι το σημείο όπου «χτίζονται» ( όπως συνηθίζουν να λένε οι δικοί μας τεχνίτες ) τα σκαριά των dhow. Μπορείτε να χαζέψετε τους μάστορες επί τω έργω.

Στόουν Τάουν

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στη φημισμένη Πέτρινη Πόλη της Ζανζιβάρης. Το Σπίτι των Θαυμάτων, το Παλάτι, η κατοικία του Δρ. Λίβινγκστον, το Αραβικό Φρούριο, το χαρέμι του σουλτάνου Μπαργάς στο Μαραχούμπι, δύο καθεδρικοί και άπειρα τζαμιά είναι κάποια από τα βασικά αξιοθέατα. Στενά δρομάκια, θαυμάσιες σκαλιστές πόρτες, μια ολοζώντανη αγορά και πολλά μαγαζάκια με σουβενίρ συμπληρώνουν το σκηνικό.

Βουνό Κιλιμάντζαρο

Το όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία, ανέρχεται στα 5.896 μέτρα, πολύ κοντά στον Ισημερινό και μπορεί να το «κατακτήσει» οποιοσδήποτε είναι αποφασισμένος και έχει θέληση. Είναι το μοναδικό βουνό στην Αφρική του οποίου οι κορφές καλύπτονται με παγετώνες και η ανάβασή του γίνεται από μια διαδρομή, που περνά από πανέμορφα τοπία με πλούσια βλάστηση.

Λίμνη Ταγκανίκα

Η Τανγκανίκα είναι μία μεγάλη λίμνη στην κεντρική. Εκτιμάται ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο σε όγκο νερού και η δεύτερη σε βάθος, με μέγιστο στα 1470 μέτρα (και στα δύο την ξεπερνά η Βαϊκάλη). Η έκταση της λίμνης ανέρχεται σε 32.900 km². Τέσσερις χώρες βρέχονται από την Τανγκανίκα: το Μπουρούντι, η Δημοκρατία του Κονγκό (DRC), η Τανζανία και η Ζάμπια. Όμως η Δημοκρατία του Κονγκό και η Τανζανία κατέχουν όλη σχεδόν τη λίμνη (45% και 41% αντίστοιχα). Τα νερά της τροφοδοτούν τον ποταμό Κονγκό.

Φυτείες μπαχαρικών

Ένας κόσμος ολόκληρος, λίγο έξω από την πόλη της Ζανζιβάρης. Ο κήπος των αρωματικών ηδονών περιλαμβάνει φυτείες κανέλας, γαρύφαλου, μοσχοκάρυδου, πιπεριού, βανίλιας… Οργανώστε οπωσδήποτε ένα τουρ στην περιοχή, για να εμβαθύνετε όχι μόνο στην ποικιλία αλλά και στις χρήσεις στη μαγειρική και την κοσμετική – και βέβαια θα αγοράσετε σε ασύγκριτες τιμές.

Kilwa Kisiwani, Songo Mnara

Χαρακτηρισμένα από την UNESCO ως Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τα απομεινάρια αυτών των δύο πόλεων που άκμασαν το 13ο και το 14ο αι. ως λιμάνια όπου διακινούνταν χρυσός, ασήμι, μαργαριτάρια, αρώματα, αραβικά κεραμικά, περσικά πήλινα και κινέζικες πορσελάνες. Χτισμένες σε δύο νησάκια πολύ κοντά στην ακτή, οι δίδυμες αρχαίες πόλεις μιλάνε για τον πολιτισμό που άκμασε στην ακτή Σουαχίλι, την κουλτούρα και το εμπόριο στον Ινδικό Ωκεανό από τον 9ο ως τον 19ο αι.

Tarangire National Park

Οφείλει το όνομά του στον ποταμό Tarangire. Ένα πάρκο 2.600 τ.χλμ. με μεγάλους πληθυσμούς ζώων αλλά και περίπου 570 είδη πουλιών, παράδεισος για birdwatchers.

Selous Game Reserve

Ένα από τα σημεία όπου έχετε μεγάλες πιθανότητες να εντοπίσετε ρινόκερους αλλά και βουβάλια, και ιπποπόταμους, καθότι το καταφύγιο έχει πολλούς υδάτινους πόρους ( λίμνες, ποτάμια ) και είναι αχανές. Αν δεν είστε του μαζικού τουρισμού, εδώ θα βρείτε την «άλλη Τανζανία» και θα απολαύσετε θαυμάσια camps.

Ngorongoro Conservation Area

Επίσης πολύ πλούσιο σε άγρια ζωή πάρκο, ιδίως στην περιοχή του κρατήρα του Ngorongoro. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα που γέννησε το Κιλιμάντζαρο και την κοιλάδα Great Rift Valley στην Κένια δημιούργησε τα υψίπεδα γύρω από τον κρατήρα ( όπου ζουν πολλοί ελέφαντες ), ενώ μέσα στον ίδιο τον κρατήρα βρίσκεις αντίστοιχη πανίδα με το Serengeti, αλλά πιο πολυπληθή.

Εθνικό Πάρκο Serengeti

Το πιο διάσημο αξιοθέατο της Τανζανίας, μια αχανής έκταση 14,763 τ.χλμ. που φιλοξενεί απίστευτη ποικιλία ζώων: λιοντάρια, ελέφαντες, τσίτες, ζέβρες, γαζέλες, λεοπαρδάλεις, ιπποπόταμους, βουβάλια και ό,τι άλλο ποθήσατε να δείτε παρακολουθώντας Discovery Channel και τα όμοιά του. Η Μεγάλη Μετανάστευση αποτελεί σημαντική ατραξιόν, που απαιτεί ιδιαίτερη οργάνωση και έξτρα χρεώσεις για να την παρακολουθήσετε.

 

Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων

«Είναι ευχάριστο να κυνηγάς τώρα κάτι που επιθυμείς πολύ καιρό,
να νικιέσαι και να αποτυγχάνεις στο τέλος της ημέρας, αλλά όταν έχεις
το κυνήγι και ξέρεις κάθε φορά ότι είσαι εκεί έξω, αργά ή γρήγορα η τύχη
σου θα αλλάξει και θα έχεις την ευκαιρία που ζητάς»

Έρνεστ Μίλερ Χέμινγουεϊ
«Οι πράσινοι λόφοι της Αφρικής»


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα που μας προσφέρει η φύση. Στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας, γινόμαστε κάθε χρόνο μάρτυρες της κολοσσιαίας μαζικής μετανάστευσης ζώων: πάνω από ένα εκατομμύριο οπληφόρα ζώα καλπάζουν με μανία κάνοντας το έδαφος κυριολεκτικά να τρέμει με το τρανταχτό ποδοβολητό τους. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν και η μαζικότητα της μετακίνησης σηκώνουν έναν κουρνιαχτό που αργεί πολύ να κατακαθίσει, καθώς οι αγέλες διασχίζουν μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλες εκτάσεις με κοιλάδες, βοσκότοπους και ποτάμια. Η μετανάστευση πραγματοποιείται λόγω έναρξης της ξηρής περιόδου καθώς και για να συναντήσουν τα γκνου τα νεογνά τους.

...

περισσότερα

Εθνικό Πάρκο Μασάι-Μάρα

Το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Κένυα και αποτελεί την εντός της Κένυας βόρεια προέκταση του Πάρκου Σερεγκέτι της Τανζανίας. Από εδώ περνάει ο ποταμός Μάρα, που διασχίζει την Κένυα και την Τανζανία, ενώ παραδοσιακά στην ευρύτερη περιοχή ζούσε και ζει η φημισμένη φυλή των πολεμιστών Mασάι. Το Μασάι Μάρα είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής της Αφρικής - για πολλούς μάλιστα, του κόσμου. Ένας εξαιρετικός βιότοπος όπου ζουν μερικά από τα πιο γνωστά αφρικανικά είδη άγριας ζωής, μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος πληθυσμός λιονταριών στον πλανήτη, ιπποπόταμοι, καμηλοπαρδάλεις, ύαινες, γαζέλες, ζέβρες, γκνου και περισσότερα από 450 είδη πουλιών. Το δυνατό σημείο του είναι το Big Five: λιοντάρια, βουβάλια, ελέφαντες, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις. Το σαφάρι στο Μασάι Μάρα είναι μια μοναδική εμπειρία!

...

περισσότερα

Η εντυπωσιακή λίμνη Μαλάουι

Η λίμνη Μαλάουι, η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής (και η ένατη μεγαλύτερη στον κόσμο), είναι τόσο μεγάλη σε μέγεθος που συνορεύει με τρεις χώρες: το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη και τη Τανζανία. Γνωστή και ως «Lake Nyasa» στην Τανζανία και «Lago Niassa» στη Μοζαμβίκη, αποτελεί σημαντική πηγή ζωής για τους ντόπιους πληθυσμούς και καλύπτει μια συνολική επιφάνεια 11.400 τετραγωνικών μιλίων. Ακριβώς στο νότιο άκρο της λίμνης βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μαλάουι, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα φυσικό κόσμημα που φιλοξενεί την ακμάζουσα άγρια ζωή του Μαλάουι, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων ειδών ψαριών, πολλά από τα οποία είναι ενδημικά της περιοχής και δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι φυσικά αυτονόητο ότι το οικοσύστημα της λίμνης Μαλάουι είναι πραγματικά μοναδικό.

Αυτή η απίστευτη λίμνη είναι μόνο ένα από τα πολλά θαύματα της Νοτιοανατολικής Αφρικής και τα τελευταία χρόνια, η λίμνη Μαλάουι έχει λάβει σημαντική αναγνώριση. Ψηφίστηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη από το Lonely Planet και έχει ονομαστεί ως «ο επόμενος προορισμός της Αφρικής» από το CNN Travel. Εκτείνοντας σε σχεδόν 580 χλμ. σε μήκος, φτάνοντας τα 75 χλμ πλάτος στο παχύτερο σημείο της και με βάθος 2.300 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η λίμνη Μαλάουι είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό υδάτινο σώμα. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος βαθέων υδάτων και ένας πλανήτης μέσα στον πλανήτη μας που περιμένει να τον ξετυλίξουν οι εξερευνητές.

Μια επίσκεψη στη λίμνη, όπου κι αν τη συναντήσετε κατά μήκος της περιμέτρου της, θα σας προσφέρει άφθονη χαλάρωση και υπέροχο τοπίο για να συνδυάσετε με τις περιπέτειές σας. Θα σας εντυπωσιάσει με τις παραλίες με χρυσαφένια άμμο, θα απολαύσετε το κολύμπι και θαλάσσια σπορ, ενώ δίνει ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και καγιάκ, σαφάρι με παιχνίδια, αλλά και παρατήρησης πουλιών.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τη λίμνη Μαλάουι, έναν από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς παγκοσμίως και μια αναζωογονητική εμπειρία ακόμα και για τους πιο έμπειρους ειδικούς του σαφάρι. Από τους ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους του μέχρι την εντυπωσιακή άγρια ζωή, το Μαλάουι είναι ο ιδανικός προορισμός για αφρικανικό σαφάρι.

...

περισσότερα

Πληροφορίες για τις Χώρες

Τανζανία

Ανεξάρτητο κράτος της Ανατολικής Αφρικής, που προέκυψε το 1964 από την ένωση σε ομοσπονδία δύο ανεξάρτητων κρατών, της νησιωτικής Ζανζιβάρης και της ηπειρωτικής Τανγκανίκας (πρώην γερμανικής και αγγλικής αποικίας). Η ονομασία της χώρας προέρχεται από τις πρώτες συλλαβές των ονομασιών των δύο αυτών χωρών και από την κατάληξη "Αζανία", την αρχαία ονομασία της ανατολικής Αφρικής.
Η Τανζανία έχει έκταση 945.087 τ. χλμ. (942.262 της Τανγκανίκας και 2.461 της Ζανζιβάρης). Νησιωτικά εδάφη αποτελούν η Ζανζιβάρη (1.664 τ. χλμ.), η Πέμπα (988 τ. χλμ.) και η Μάφια (520 τ. χλμ.). Η Τανγκανίκα είναι μια από τις μεγάλες αφρικανικές χώρες και καταλαμβάνει το 3,2% του αφρικανικού εδάφους. Είναι 1,2 φορές μεγαλύτερη από ολόκληρη τη χερσόνησο των Βαλκανίων και 7,2 φορές από την έκταση της Ελλάδας. Το 2002 ο πληθυσμός της ήταν 37.187.939.
Η Τανζανία εκτείνεται στην Ανατολική Αφρική και ορίζεται από τις συντεταγμένες: 1° έως 11° 45 ΄ βόρειο γεωγραφικό πλάτος και 29° 20΄ έως 40° 38΄ ανατολικό γεωγραφικά μήκος. Συνορεύει βόρεια με την Κένυα και την Ουγκάντα (τα σύνορα διέρχονται και τη λίμνη Βικτόρια), δυτικά με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (φυσικό σύνορο των δύο χωρών είναι η λίμνη Τανγκανίκα), βορειοδυτικά με το Μπουρούντι και τη Ρουάντα, νότια με τη Μοζαμβίκη, νοτιοδυτικά με τη Ζάμπια και το Μαλάουι (τα σύνορα διαπερνούν τη λίμνης Νιάσσα), ενώ ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό.

Γεωγραφία

Η Τανζανία αποτελεί τμήμα του ανατολικού αφρικανικού οροπεδίου, το οποίο εκτείνεται στα ανατολικά της λεκάνης του Κόνγκο, από την οποία χωρίζεται από τις μεγάλες λίμνες Τανγκανίκα, Κίτου, Εδουάρδου και Αλβέρτου (πρόσφατα μετονομάστηκαν σε Μομπούτου Σέσε Σέκο). Στο μέσο του οροπεδίου βρίσκεται η λίμνη Βικτόρια. Η μορφολογία του τανζανικού εδάφους χαρακτηρίζεται από πεδιάδες και υψηλά οροπέδια και διασχίζεται από τη Μεγάλη Αφρικανική Τάφρο, που ξεκινάει από τα βόρεια της λίμνης Μαλάουι και κατευθύνεται δυτικά μέσω του όρους Κιλιμάντζαρο στην Κέκα.
Οι παράκτιες περιοχές είναι χαμηλές με περιορισμένο πλάτος. Όλη σχεδόν η χώρα είναι ένα οροπέδιο με μέσο ύψος 1200 - 1500 μ. Οι πιο σημαντικές οροσειρές της βρίσκονται στα βορειοανατολικά, στα σύνορα με την Κένυα. Εκεί ορθώνεται το εντυπωσιακό Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, ένα ανενεργό ηφαίστειο, με κορυφές την Κίμπο (5.895 μ.) και τη Μαβένσι (5.345 μ.). Νοτιοδυτικά του Κιλιμάντζαρο βρίσκεται το Μερού (4,560 μ.) και δυτικά το Λουλμαλασίν (3.648 μ.), μεταξύ των όρων Τζελάι (2,942 μ.) και Νγκορονγκόρο (3.188 μ.). Νοτιοανατολικά εκτείνεται το όρος Χάνανγκ (3.418 μ.). Ακόμη απαντά η οροσειρά Κιπενγκέρε (2.961 μ.) και Λίβινγκστον (2.521 μ.) και προς τα βορειοανατολικά τα όρη Ουτζούνγκβα (2.137 μ.), Ρουμπέχο (2.356 μ.) και Νικούρου. Τα όρη Μαχάλι (2.373 μ.) και το υψίπεδο Φίπα (κορυφή 2.418 μ.) ολοκληρώνουν τη σειρά των οροσειρών της χώρας.
Το κεντρικό τανζανικό υψίπεδο σταδιακά κατέρχεται μέσα από μια σειρά χαμηλών κλιμακωτών οροπεδίων προς τις ακτές, που συχνά είναι ελώδεις και εμφανίζονται εμφανώς διαμελισμένες προς τις εκβολές των ποταμών.
Γενικά τα εδάφη της χώρας προήλθαν από αποσάθρωση πετρωμάτων και από μεταφερόμενα πετρώματα και υλικά. Στις περιοχές των υψιπέδων και σε εκείνες που υπάρχουν νερά εμφανίζονται εδάφη ηφαιστειακά και σιδηρούχα.
Τα νησιά Ζανζιβάρη και Πέμπα βρίσκονται στις βορειοανατολικές ακτές της ηπειρωτικής Τανζανίας. Ειδικότερα η Ζανζιβάρη είναι ένα επίμηκες νησί με πεδιάδες και λόφους που δεν ξεπερνούν τα 135 μέτρα. Έχει μήκος 80 χλμ. και μέγιστο πλάτος 43 χλμ.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Αν και διαθέτει εκπληκτικά αξιοθέατα, η Τανζανία έχει διατηρήσει ένα χαμηλό, ήπιο προφίλ και δεν μαστίζεται από τις πολιτικές διαμάχες που ταλαιπωρούν γειτονικά κράτη. Στα δυνατά χαρτιά της συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι προορισμοί για σαφάρι ( Serengeti, Ngorongoro ), το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο, η απομακρυσμένη λίμνη Ταγκανίκα, ξεχασμένες πόλεις στο δρόμο των καραβανιών του 19ου αιώνα, λιμάνια στην ακτή Swahili απ’ όπου διεξαγόταν εμπόριο σε όλο τον Ινδικό.

Χάρτης Ταξιδιού Τανζανία

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια