Πληροφορίες για: Αιθιοπία

Από τη νομαδική ζωή στον εκπολιτισμό
Η ανάμειξη, κατά την αρχαϊκή περίοδο, με τους Αιγύπτιους αλλά και η σημαντική επίδραση του ελληνικού πολιτισμού «μεταμόρφωσαν» τους Αιθίοπες από μια νομαδική φυλή σε ένα εκπολιτισμένο λαό με το πέρασμα των χρόνων.

Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς
Πάνω από δύο χιλιετίες γεμάτες από αρχαίους θησαυρούς, διάσπαρτους σε όλη την Αιθιοπία, από τους γιγάντιους οβελίσκους και τους κρυμμένους τάφους της θρυλικής βασίλισσας του Σάββα, μέχρι κάστρα που κάνουν το Κάμελοτ να ζηλέψει και τις εκκλησίες από πέτρα, θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Μια χώρα γεμάτη με φυσική ομορφιά
Και επειδή η φύση σ’ αυτή τη χώρα έχει μείνει ανέγγιχτη από τον άνθρωπο, θα την θαυμάσετε στα καλύτερά της: Ηφαίστεια που «βράζουν», λίμνες που έχουν το χρώμα του τσαγιού, βαθιά φαράγγια και απόκρημνες κορυφές, βρίσκονται σχεδόν παντού στην κοιλάδα της ανατολικής Αφρικής. Η Αιθιοπία απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια, την φύση, τον πολιτισμό και την διαφορετικότητα.

Αντίς Αμπέμπα

Aναφέρεται μερικές φορές ως η πρωτεύουσα της Αφρικής, αποτελεί ένα ζωντανό κέντρο οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δραστηριοτήτων, καθώς και έδρα σημαντικών φορέων, όπως του Οργανισμού για την Αφρικανική Ενότητα (OAU) και της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική (UNECA). Η διαφορετικότητα των κατοίκων της αντανακλάται στις πολλές εκκλησίες, τα τζαμιά και τα μουσεία, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας που στεγάζει τον απολιθωμένο σκελετό της Dinkinesh ή Lucy κατά άλλους, του αυστραλιανού πιθήκου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή τη δεκαετία του 1970.

Ντίρε Ντάουα

 Η Ντίρε Ντάουα  είναι πόλη στην ανατολική Αιθιοπία και έδρα του ομώνυμου διοικητικού διαμερίσματος της χώρας. Ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής το 2005 ήταν 398.000 κάτοικοι. Είναι βιομηχανικό και διαμετακομιστικό κέντρο, κόμβος του σιδηροδρόμου «Αντίς Αμπέμπα - Τζιμπουτί». Έχει διεθνές αεροδρόμιο, και βρίσκεται στο δρόμο προς την πόλη της Χαρέρ. Ιδρύθηκε το 1902 σαν σταθμός του σιδηροδρόμου.

Μπαχρ-Νταρ

Το Μπαχρ-Νταρ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μετά τις Αντίς Αμπέμπα και Ντίρε Ντάουρα και βρίσκεται στη βόρειο-ανατολική Αιθιοπία, στις ακτές της λίμνης Τάνα. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται στους 201,450 κατοίκους. Πρόκειται για μία καθαρή και καλοδιατηρημένη περιόχη, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει την λίμνη Τάνα, απολαμβάνοντας τις άρτιες παροχές της περιοχής αλλά και να περπατήσει στhν κεντρική αγορά του Giorgis Road.

Αντάμα (Ναζαρέτ)

Επίσης γνωστή ως Ναζαρέτ ή Ναζρέτ. Ήταν η πρωτεύουσα της περιοχής Ορόμια της Αιθιοπίας από το 2003 μέχρι το 2006, οπότε και  η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε πίσω στην Αντίς Αμπέμπα. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός του Σαββατοκύριακου για τους κατοίκους της Αντίς Αμπέμπα και φιλοξενεί πολλά κυβερνητικά και μη κυβερνητικά συνέδρια.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Αιθιοπία

Η Αιθιοπία, επίσημη ονομασία Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Αιθιοπίας είναι μια χώρα που βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής. Συνορεύει βόρεια με την Ερυθραία, βορειοανατολικά με το Τζιμπουτί, ανατολικά με τη Σομαλία, νότια με την Κένυα και δυτικά με το Σουδάν. Η Αιθιοπία είναι η παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα στην Αφρική κι έχει μια από τις εκτενέστερες ιστορίες ως ανεξάρτητο κράτος. Δεν αποτέλεσε ποτέ αποικία κανενός κράτους, εκτός από την πενταετία 1936-1941, οπότε και ήταν υπό ιταλική κατοχή ορισμένες μεγάλες πόλεις και οδικές αρτηρίες. Η Αιθιοπία στο παρελθόν ονομαζόταν Αβησσυνία, ενώ η τωρινή ονομασία της ίσως προέρχεται από τις ρίζες (αιθ-) και (ὄψ) ("καμένη όψη").

Γεωγραφία

Συνορεύει ανατολικά και ΝΑ με τη Σομαλία, στα βόρεια με το Τζιμπουτί (πρώην γαλλική Σομαλία), στα δυτικά και ΒΔ με το Σουδάν και στα ΝΔ με την Κένυα, ενώ το βορειοανατολικό τμήμα της, που είναι η Ερυθραία, βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.

περισσότερα

Με μια ματιά

Μνημεία ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου, αρχέγονοι τρόποι διαβίωσης, βαθιά θρησκευτικότητα, συγκλονιστικά τοπία, πανάρχαιοι μύθοι και δοξασίες, αθώες ψυχές, έντονα συναισθήματα... Η βιβλική Αιθιοπία, όπου πιθανότατα περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος στη Γη, δεν μοιάζει με καμία άλλη αφρικανική χώρα

Χάρτης Ταξιδιού Αιθιοπία

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια