Πληροφορίες για: Γερμανία

Όμορφα και άγρια τοπία
Όμορφες εκτάσεις και βουνά, υπέροχες πόλεις, κάστρα και λίμνες, αλλά και μια στιβαρή και σοβαρή πρωτεύουσα όπως το Βερολίνο.

Ο  καγχασμός της Γερμανία
Η Γερμανία καυχιέται για την έντονη νυχτερινή της ζωή, τα πολλά ιστορικά μνημεία, από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις δεκαετίες του 60 και 70. Καυχιέται για το Μόναχο, το Βερολίνο, το Αμβούργο, τη Χαιδελβέργη, για τις Βαυαρικές εκτάσεις της, τις Άλπεις, την Κολωνία, το Άαχεν.

Οι πόλεις της Γερμανίας
...επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις σε όσους αρέσκονται στο καλό φαγητό, το κρασί, την μπύρα και τις έντονες παραδόσεις. Η Γερμανία έχει κάτι το πολύ γοητευτικό και ιδιαίτερο που την κάνει έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Φρανκφούρτη

Η πόλη του Γκαίτε, σήμερα η εμπορική και οικονομική καρδιά της Γερμανίας. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το παρελθόν και το παρόν μπορούν και συνυπάρχουν αρμονικά δίνοντας έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα στην πόλη. Είναι η γενέτειρα του Γκαίτε, που εξελίχθηκε σε μια πλούσια μεγαλούπολη, όπου παρελθόν και παρόν συμβαδίζουν αρμονικά. Είναι η εμπορική και οικονομική καρδιά της Γερμανίας με τις 200 διεθνείς τράπεζες, αλλά και με την παραδοσιακή γοτθική παλιά πόλη. Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και βρίσκεται στον ποταμό Μάιν. Είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της οπως επισης για τα παγκοσμιως γνωστα ( λουκανικα Φρανκφουρτης ) ενω είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και την Μαδρίτη είναι, επίσης, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτει σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών. Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ, η Ντρέσντνερ Μπανκ, η Κομέρτσμπανκ. Τα μουσεία της είναι τα καλύτερα της Γερμανίας –μετά του Βερολίνου– ενώ η όπερα και τα μπαλέτα της είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης είναι οι πιο κοσμοπολίτες της χώρας, εκπροσωπώντας δεκάδες εθνικότητες, μεταξύ τους και μεγάλη τουρκική μειονότητα. Στο μεταξύ, οι απαστράπτοντες ουρανοξύστες στις όχθες του Μάιν συνεχίζουν να χαρίζουν στην πόλη το αστείο παρατσούκλι «Μανχάταν», που αποτελεί και υπενθύμιση για την ισχυρή θέση που συνεχίζουν να κατέχουν οι οικονομικοί θεσμοί στην πόλη.
 

Βερολίνο


Η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, είναι σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων.
Όπως κάθε ευρωπαϊκή μητρόπολη, έτσι και το Βερολίνο προσφέρει αναρίθμητες επιλογές για shopping. H αγορά του Βερολίνο χαρακτηρίζεται από γεωγραφική αποκέντρωση. Κάθε περιοχή της πόλης προσφέρει μια διαφορετική αγοραστική εμπειρία που αντανακλά το πνεύμα και το ιδιαίτερο χρώμα της. Ο πιο δημοφιλής εμπορικός δρόμος του Charlottenburg είναι η λεωφόρος Kurfürstendamm με όλα τα μεγάλα brands του πλανήτη το ένα δίπλα στο άλλο.

Κολωνία

Η Κολωνία είναι μια τυπική γερμανική πόλη στα δυτικά της χώρας, με έντονη ζωή και ομορφιές που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Η Κολωνία είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και καταστράφηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τους ισοπεδωτικούς μαζικούς βομβαρδισμούς που υπέστη. Κι όμως, όπως αρκετές ακόμη γερμανικές πόλεις, κατάφερε να ορθοποδήσει και αποτελεί σήμερα ένα όμορφο τυπικό γερμανικό αστικό κέντρο με ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Με πληθυσμό όσο και η Θεσσαλονίκη περίπου, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας (μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο) και η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι χτισμένη και στις δυο όχθες του ποταμού Ρήνου, στα δυτικά της Γερμανίας, αποτελώντας κομβικό σημείο για αποδράσεις σε άλλες πόλεις της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης. Σύμβολο της Κολωνίας και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι ο Kölner Dom, ο καθεδρικός ναός της πόλης, ορατός από πολλά σημεία της λόγω του μεγέθους του (έχει ύψος 157 μέτρα), που επιβίωσε από δεκάδες βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βρίσκεται απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και χτίστηκε σταδιακά μέχρι περίπου το 1880. Ο ναός είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO

Στουτγάρδη


Ανάμεσα σε λαϊκές γιορτές και σε εστιατόρια με θέα τα αστέρια, ανάμεσα σε μουσεία αυτοκινήτων και το ζωολογικό κήπο Wilhelma, ανάμεσα στην έντονη νυχτερινή ζωή και τις φανταστικές εκθέσεις: Η Στουτγάρδη κρύβει πολλές συναρπαστικές αντιθέσεις. Απλωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες περιοχές αμπελοκαλλιέργειας της Γερμανίας, η πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης εντυπωσιάζει με την υπέροχη θέση της, τις όμορφες πλατείες, τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα και τα κτίρια των ποικίλων αρχιτεκτονικών στιλ.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Γερμανία

Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή-Δημοκρατία της Γερμανίας (γερμ.Bundesrepublik Deutschland) είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης, η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητήρια δύναμή της, και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Συνορεύει προς τα βόρεια με τη Δανία, στα ανατολικά με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, στα νότια με την Αυστρία και την Ελβετία και στα δυτικά με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Στα βόρεια βρέχεται από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική. Η Γερμανία (η τότε Δυτική Γερμανία) είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης. Γερμανία , λέξη άγνωστης προέλευσης. Το Oxford Dictionary αναφέρει τη λέξη GAIR η οποία σημαίνει "γείτονας" και τη λέξη GAIRM η οποία σημαίνει "μάχη- κραυγή".

Γεωγραφία

Ξεκινώντας από τον βορρά και προχωρώντας προς το νότο διακρίνονται τέσσερις φυσικές περιοχές που διαφέρουν μεταξύ τους: το Γερμανικό Βαθύπεδο (Norddeutsche Tiefebene), τα Μεσαία Όρη (Mittelgebirge), το Σουηβοβαυαρικό Υψίπεδο (Nördliches Alpenvorland) και οι Γερμανικές Άλπεις (Ostalpen). Το Γερμανικό Βαθύπεδο κλείνεται στα νότια από τους ορεινούς όγκους της κεντρικής Ευρώπης ενώ στα βόρεια κατεβαίνει προς τις πεδινές λεκάνες που βρέχονται από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα και γενικώς έχει όψη μάλλον ομοιόμορφη. Τα Μεσαία Όρη δεν έχουν πραγματική μορφολογική ενότητα. Το ίδιο το βόρειο όριο με το βαθύπεδο είναι συχνά ασαφές και μερικές φορές πολύ έντονο με μεγάλες προεξοχές. Στα νότια, στην περιοχή του άνω Δούναβη περίπου, τα Μεσαία Όρη αποτελούν προϊόν πολύπλοκων ορογενετικών και ηπειρογενετικών φαινομένων που ανάγονται στην πρωτογενή εποχή. Ερκύνιες ορογενετικές κινήσεις παραμόρφωσαν έντονα την περιοχή ώστε να καταλήξει σε σειρά πολλών λόφων που σκεπάστηκε πολλές φορές από τα νερά της θάλασσας. Έπειτα από την αλπική ορογένεση, η περιοχή καλύφτηκε από ακανόνιστες οροσειρές που προκάλεσαν τεκτονικές μετατοπίσεις. Νότια του Δούναβη υψώνεται βαθμιαία το Σουηβοβαυαρικό Υψίπεδο, το οποίο αποτελεί κεντρικό τμήμα της εκτεταμένης περιοχής των υποαλπικών υψωμάτων, που απλώνονται στους πρόποδες των εξωτερικών πλαγιών των Άλπεων, ανάμεσα στη Σαβοΐα και στη λεκάνη τηςΒιέννης, πλούσια σε βοσκότοπους και δάση κωνοφόρων. Το γερμανικό τμήμα των Άλπεων αποτελεί στενή λωρίδα μονάχα που αντιστοιχεί στο Βαυαρικό οροπέδιο και τις Βαυαρικές Προάλπεις. Ψηλότερη κορυφή των Γερμανικών Άλπεων και συγχρόνως ολόκληρης της Γερμανίας είναι η Τσούγκσπιτσε στη Βαυαρία, που φτάνει τα 2.962 μ.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Η Γερμναία κλέβει την παράσταση συνδυάζοντας αρμονικά τον underground χαρακτήρα της με την πολυτέλεια, τα κορυφαία σύγχρονα μουσεία και τους ναούς της γαστρονομίας με τις καντίνες των wurst και των έθνικ φαγητών. Όποια κι αν είναι τα γούστα σας ( είτε high class είτε punk αισθητική ), στην χώρα αυτή θα τα ικανοποιήσετε απόλυτα.

Χάρτης Ταξιδιού Γερμανία

Προτεινόμενα Ατομικά Ταξίδια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια