Πληροφορίες για: Κιργιστάν

Το Κιργιστάν (Кыргызстан),
...είναι μία χώρα με απαράμιλλη ομορφιά και επιβλητικές βουνοκορφές. Εκεί η λέξη τουρισμός είναι σχεδόν άγνωστη. Απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1991, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Έχει έκταση 198.500 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 5.431.747 κατοίκους, με βάση εκτιμήσεις του 2009. Πρωτεύουσα είναι το Μπισκέκ.

Επίσημες γλώσσες της χώρας
...είναι η κιργιζική (μια τουρκική γλώσσα) και η ρωσική. Είναι ένα πολυεθνικό κράτος, με πληθυσμό, το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 5,2 εκατ. Αποτελείται από Κιργίσιους, Ουζμπέκους, Τατζίκους, Ρώσους, Ουκρανούς και Γερμανούς και από ένα μικρό αριθμό Ουϊγούρων, Ντούνκαν (Κινέζοι μουσουλμάνοι) και Κορεατών.

Η άλλη άποψη
Η τοπική κυβέρνηση έχει τη δική της άποψη για την εικόνα της χώρας: «Μέσα σε λίγες δεκαετίες, η χώρα αναδείχθηκε σε «ατμομηχανή» των ασιατικών σοβιετικών δημοκρατιών σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας και των κοινωνικών υποδομών και σε ανεπτυγμένη βιομηχανική χώρα. Το 1975, η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε κατά 29 φορές αυτή του 1940 και κατά... 286 φορές του 1913. Το 1897 εγγράμματο ήταν μόλις το 3,1% του πληθυσμού. Το 1939 αυτό το ποσοστό έφτασε στο 79,8% και το 1970 στο 99,7%.

Μπισκέκ

Το Μπισκέκ που είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Κιργιστάν  και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 800 μ. στους πρόποδες του βουνού Tian Shan. Από το 1926 έως το 1991 είχε όνομα FRUNZE, για να τιμήσει τον πλοίαρχο του Ερυθρού Στρατού Machala Frunzeho.  Έχει πληθυσμό πάνω από 1 εκατ. κατοίκους και σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης. 

Svatá hora Sulayman

Το Svatá hora Sulayman θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Στο παρελθόν, ήταν ένας από τους κύριους τόπους προσκυνήματος των μουσουλμάνων. Είναι η μόνη περιοχή στη χώρα που ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

Λίμνη Issyk-kul

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας, βρίσκεται σε υψόμετρο 1608 μ. η λίμνη Issyk-kul, το μεγαλύτερο φυσικό αξιοθέατα στην Κιργιζία και μια από τις μεγαλύτερες ορεινές λίμνες του κόσμου. Το μέσο βάθος της είναι 278μ. και το μέγιστο βάθος της 668μ. Σε μετάφραση το όνομά της σημαίνει ζεστή λίμνη. Είναι ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας, των θαλάσσιων σπορ, ειδικά για surfing ή καταδύσεις στη λίμνη.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Κιργιστάν

H Δημοκρατία της Κιργιζίας (ή Κιργιστάν) είναι κράτος της κεντρικής Ασίας. Περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Πρωτεύουσά της είναι το Μπισκέκ. Προηγουμένως ήταν δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης και είναι ανεξάρτητη από το 1991. Έχει έκταση 198.500 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 5.587.443 κατοίκους, με βάση εκτιμήσεις του 2011. Επίσημες γλώσσες της χώρας είναι η κιργιζική (μια τουρκική γλώσσα) και η ρωσική.

περισσότερα

Με μια ματιά

Το Κιργιστάν δεν είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες για τον ταξιδιώτη. Όσο για τον τουρισμό, είναι ακόμα σε εμβρυικό στάδιο, ενώ οι τιμές στα ξενοδοχεία και στην αγορά  θεωρούνται πολύ φθηνές για όλους τους Ευρωπαίους. 

Χάρτης Ταξιδιού Κιργιστάν

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια