Πληροφορίες για: Ναμίμπια

Ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες
που προσφέρουν δυο από τις λιγότερο επισκεπτόμενες περιοχές του πλανήτη μας. Μετά από προηγούμενες εμπειρίες μας, προσθέσαμε στοιχεία που προσδίδουν στο πρόγραμμα αυτό έναν ακόμα μεγαλύτερο εξερευνητικό χαρακτήρα.

 

Η φυλή των Χίμπα, τα δελφίνια και οι φώκιες
Μέσα σε αυτά που θα πρέπει να συνυπολογίσετε είναι η επίσκεψη σε χωριό της παράξενης και άκρως γοητευτικής φυλής των Χίμπα, όπου θα δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής τους, η γνωριμία μας με τη φυλή των Βουσμάνων, η πλεύση μας στον κόλπο Γουάλβις στο Σβάκοπμουντ για μια από τις εντυπωσιακότερες εμπειρίες της ζωής σας, ανάμεσα από δελφίνια και αποικίες με φώκιες, δοκιμάζοντας νοστιμότατα θαλασσινά, οι δύο διανυκτερεύσεις στο περίφημο πάρκο Ετόσα και τέλος, η διαμονή μας στο Δέλτα του Οκαβάνγκο.


Ένα ταξίδι στη Ναμίμπια, έτσι όπως το περιμένατε από εμάς: με πληθωρικότητα!
Οι περιοχές του Οκαβάνγκο και της ερήμου Ναμίμπ έχουν χαρακτηριστεί ως τα τελευταία "φυσικά μνημεία" της Αφρικής.
 

Ναμίμπια

H Ναμίμπια αποτελεί μια χώρα όπου θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία του διαφορετικού, με ερήμους, πρωτόγονες φυλές, άγρια ζώα, σε μια αραιοκατοικημένη χώρα με πολλές αντιθέσεις, με την πρωτεύουσά της, το Βίντχουκ να αποτελεί το κοινωνικό, το οικονομικό, το πολιτικό και το πολιτιστικό κέντρο της.

Εθνικό Πάρκο Ετόσα

Στο κέντρο του εθνικού πάρκου Ετόσα στη βόρεια Ναμίμπια, κοντά στα σύνορα με την Αγκόλα (έκταση 22.000 τ.χλμ., όσο περίπου όλη η Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου μαζί), βρίσκεται η μεγαλύτερη εποχική αλμυρή λίμνη της Αφρικής (6.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 130 χλμ. πλάτος Χ 70 χλμ. μήκος). Για λίγες μέρες το χρόνο η έρημος αυτή πλημμυρίζει και τότε μεταναστεύουν στην Ετόσα τεράστια κοπάδια άγριων μηρυκαστικών.

Σβάκοπμουντ


Η επίσκεψη στην ήσυχη λουτρόπολη του Σβάκοπμουντ είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο χρονοχώρο, καθώς δίνει την αίσθηση ευρωπαϊκής λουτρόπολης του μεσοπολέμου. Το Σβάκοπμουντ ομιλεί άπταιστα τη γερμανική, κατάλοιπο από την ίδρυση της πόλης. Εφημερίδες στα γερμανικά, γερμανικές επιγραφές στα κτίρια, γερμανική αρχιτεκτονική, πολεοδομία, γερμανικό σχολείο, γερμανικοί φούρνοι, γερμανοί κάτοικοι απόγονοι των πρώτων γερμανών αποίκων και βέβαια γερμανοί τουρίστες.
Για εκατοντάδες χρόνια ο περίπλους της Ναμίμπια, λόγω των ρευμάτων, των ανέμων και των πυκνών ομιχλών του Ατλαντικού, αλλά και λόγω της έλλειψης νερού και τροφής, ήταν από τις πιό επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές στον κόσμο.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ναμίμπια

Ανεξάρτητο κράτος της νοτιοδυτικής Αφρικής. Μέχρι το 1968 ήταν γνωστή με την ονομασία Νοτιοδυτική Αφρική και βρισκόταν υπό τη διοίκηση της Νότιας Αφρικής. Ύστερα από πολύχρονο και αιματηρό αγώνα εναντίον του ρατσιστικού καθεστώτος της Νότιας Αφρικής, απέκτησε το 1990 την ανεξαρτησία της και μετονομάστηκε σε Ναμίμπια. Συνορεύει βόρεια με την Αγκόλα και τη Ζάμπια, ανατολικά με την Μποτσουάνα, νοτιοανατολικά και νότια με τη Νότια Αφρική, ενώ δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό.
Η Ναμίμπια έχει συνολική έκταση 825.418 τ. χλμ. και κατέχει την 33η παγκόσμια θέση και τη 15η μεταξύ των κρατών της Αφρικής. Συγκριτικά με άλλες χώρες, η έκταση της Ναμίμπια είναι ίση περίπου με αυτήν της Μοζαμβίκης, διπλάσια από αυτήν της Παραγουάης και κατά 6,2 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Ελλάδας.
Σύμφωνα με στοιχεία του 2002 ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 1.820.916 κατοίκους και η Ναμίμπια από την άποψη αυτή κατατάσσεται στην 143 παγκόσμια θέση. Αναλογικά με τη μεγάλη έκταση της χώρας ο πληθυσμός είναι ελάχιστος, με αποτέλεσμα η Ναμίμπια να αποτελεί την πιο αραιοκατοικημένη χώρα του κόσμου μαζί με την Αυστραλία, τη Μογγολία και τη Μαυριτανία. Συγκεκριμένα η πυκνότητα πληθυσμού φτάνει μόλις τους 2,2 κατοίκους ανά τ. χλμ.

Γεωγραφία

Η χώρα έχει σχήμα τετραπλεύρου, με εξαίρεση μια στενή λωρίδα γης η οποία εκτείνεται προς τα ανατολικά κατά μήκος των βόρειων συνόρων της με τη Ζάμπια και είναι γνωστή με την ονομασία Καπρίβι. Από μορφολογική άποψη το ανάγλυφο της χώρας μπορεί να διακριθεί σε τρεις μεγάλες φυσιογραφικές περιοχές: την έρημο Καλαχάρι, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της χώρας, το κεντρικό οροπέδιο και την έρημο Ναμίμπ, κατά μήκος των δυτικών ακτών της χώρας στον Ατλαντικό. Η έρημος Καλαχάρι είναι μια τεράστια αμμώδης περιοχή που απλώνεται σε μια αρκετά υψηλή λεκάνη, η οποία αποτελεί τμήμα του μεγάλου αφρικανικού οροπεδίου. Προχωρώντας προς τα δυτικά, η λεκάνη βαθμιαία ανυψώνεται σχηματίζοντας το Κεντρικό Οροπέδιο, το οποίο εκτείνεται κατά μήκος της χώρας, με κατεύθυνση από βορρά προς νότο και το υψόμετρό του κυμαίνεται από 975 έως 2.000 μ. Σε ορισμένα σημεία το υψόμετρο ξεπερνά τα 2.000 μ., όπως η κορυφή του όρους Μπράντμπεργκ στα δυτικά, που φτάνει τα 2.579 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας. Νοτιότερα δύο κορυφές των υψιπέδων Χόμας φτάνουν τα 2.483 μ. και 2.351 μ. αντίστοιχα, ενώ στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας υψώνεται το όρος Κάρασμπουργκ (2.202 μ.). Στα δυτικά το Κεντρικό Οροπέδιο κατέρχεται απότομα σχηματίζοντας τον Μεγάλο Κρημνό, ο οποίος εκτείνεται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Αφρικής. Τα υψώματα βαθμιαία παίρνουν τη μορφή βραχωδών επιπέδων που δυτικότερα παραχωρούν τη θέση τους στην έρημο Ναμίμπ, η οποία εκτείνεται επί 1.600 χλμ. κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού και το πλάτος της προς το εσωτερικό της χώρας κυμαίνεται από 100 έως 160 χλμ. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι πανύψηλοι αμμόλοφοι, οι οποίοι είναι οι ψηλότεροι στον κόσμο και φτάνουν τα 300 μ.

περισσότερα

Με μια ματιά

Ένα προορισμός-σταθμός στη γνωριμία μας με τη φύση και το αυθεντικό Αφρικανικό στοιχείο.

Στην Ναμίμπια, πάμε με το Versus Travel!

Χάρτης Ταξιδιού Ναμίμπια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια