Πληροφορίες για: Ουγκάντα

Η παρθένα φύση για "παλιούς" εξερευνητές

Μια από τις πιο γοητευτικές χώρες της άγνωστης Αφρικανικής Ηπείρου, η Ουγκάντα ξεδιπλώνεται στα πόδια σας σαν ένα καταπράσινο χαλί. Η χώρα αυτή φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα του άγνωστου και της παρθένας φύσης. Σε αυτόν τον τόπο αισθάνεται κανείς εξερευνητής σαν τους παλιούς, για τους οποίους διαβάζαμε στα βιβλία μας.

 

Χρωματικές αντιθέσεις

Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος εδώ είναι διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο τόπο στη γη! Έντονο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο έρχονται σε αντίθεση με την πλούσια, καταπράσινη βλάστηση αυτού του τόπου και δημιουργούν μία τέτοια γαλήνη, σχεδόν ονειρική…

 

 Ουγκάντα, το "μαργαριτάρι της Αφρικής"

Ο ταξιδιώτης αποκτά μια άλλη ματιά, μια άλλη σκέψη, μια διαφορετική και ουδόλως τουριστική προσέγγιση … Αναζητώντας στην ομίχλη έναν από τους κοντινότερους συγγενείς μας, τον ορεσίβιο γορίλα, θα φθάσουμε στην Ουγκάντα, το "μαργαριτάρι της Αφρικής", όπως την αποκάλεσε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πέρα από την Αφρική, επιστρέφοντας στην απόλυτη φύση, θα επανεύρουμε σε αυτό το ταξίδι το νόημα της λησμονιάς και της συγχώρεσης, όπως διατείνονται οι κάτοικοί της. Ένας τόπος μαγευτικός, μοναδικός και κυρίως αγνός, που σας περιμένει για να σας εντυπωσιάσει…

Καμπάλα

Η Καμπάλα, βρίσκεται κοντά στη λίμνη Βικτώρια και είναι κτισμένη πάνω σε επτά λόφους. Κατά την περιήγησή σας στην πόλη μπορείτε να δείτε μεταξύ άλλων τους βασιλικούς τάφους Kasubi, το μουσείο, την αγορά Nakasero, το Κολέγιο Μακεφέρε, το κυριότερο πνευματικό κέντρο της κεντρικής Αφρικής κ.ά. 

Τζίντζα

Η Τζίντζα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από την Καμπάλα, στις όχθες της λίμνης Βικτώρια, κοντά στις πηγές του Νείλου, του σημείου δηλαδή από το οποίο η υδάτινη μάζα της λίμνης ξεκινά το ταξίδι της για τη Μεσόγειο. 

Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε

Το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής για σαφάρι χιμπατζήδων. Με το σαφάρι μας στο πάρκο αυτό θα δούμε πολλές λίμνες και άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ιπποπόταμους, κροκόδειλους, θα αναζητήσουμε λευκούς και μαύρους πίθηκους και κυρίως χιμπατζήδες, οι οποίοι θα μας εντυπωσιάσουν με το έξυπνο βλέμμα τους και τις ανθρώπινες κινήσεις τους. 

Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ

Ένα σαφάρι που στόχο θα έχει να συναντήσετε τα περίφημα "αναρριχώμενα λιοντάρια", τα λιοντάρια δηλαδή που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions).

Λίμνη Κίβου

Η λίμνη Κίβου, με έκταση 2.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκεται στα σύνορα της Ρουάντα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στους πρόποδες ηφαιστείων και πάνω από το ρήγμα της Ανατολικής Αφρικής, σε μια περιοχή με έντονη γεωλογική δραστηριότητα.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ουγκάντα

Κράτος της Ανατολικής Αφρικής, πάνω στον Ισημερινό. Έχει έκταση 236.040 τ. χλμ. και πληθυσμό 24.699.073 κατ. (εκτίμηση 2002). Πρόκειται για μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες της Αφρικανικής ηπείρου (104,6 άτομα ανά τ. χλμ.). Βόρεια συνορεύει με το Σουδάν, δυτικά με τη Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ), νότια με τη Ρουάντα και την Τανζανία και ανατολικά με την Κένυα και βρέχεται από τη λίμνη Βικτόρια. Πρωτεύουσα του κράτους είναι η πόλη Καμπάλα, με 773.000 κατ.

Γεωγραφία

Η γεωμορφολογία της χώρας παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία: ψηλά οροπέδια, εκτεταμένα δάση, ελώδεις εκτάσεις, ξερές πεδιάδες και οροσειρές με μεγάλο υψόμετρο. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αποτελεί τμήμα του μεγάλου οροπεδίου της Κεντρικής Αφρικής. Στα νοτιοδυτικά βρίσκεται η οροσειρά Ρουβενζόρι, με ψηλότερο το όρος Μαργκερίτα, και τα ηφαιστειακά όρη Βιρούνγκα, που έχουν μέγιστο υψόμετρο 4. 130 μ. (κορυφή Μουχαβούρα). Ψηλές ηφαιστειακές οροσειρές δεσπόζουν και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, με ψηλότερα τα όρη Έλγκον (4.320 μ.). Στα νοτιοανατολικά απαντούν ξερές εκτάσεις.

περισσότερα

Με μια ματιά

Η επίσκεψη στην πολυδιάστατη γη της Μαύρης Αφρικής ισοδυναμεί με μια πολύ δυνατή εμπειρία. Ένα ταξίδι σπάνιο στην Ελληνική αγορά.

Χάρτης Ταξιδιού Ουγκάντα

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια