Πληροφορίες για: Κουρασάο

Ένας αυθεντικός και μοναδικός προορισμός
Το Κράτος του Κουρασάο είναι μία νησιωτική χώρα που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής Θάλασσας. Το Κουρασάο είναι το μεγαλύτερο νησί της ομάδας που είναι γνωστή
ως “Νησιά ABC (Aruba, Bonaire, Curaçao) και ανήκε μέχρι πρόσφατα στις Ολλανδικές Αντίλλες.
Αυτό που καθιστά το Κουρασάο ιδιαίτερο μεταξύ των νησιών της Καραϊβικής, είναι η αυθεντικότητά του. Σ’ αυτό το μικρό νησί έχει σφυρηλατηθεί με το πέρασμα των αιώνων ένας ζωντανός και πλούσιος πολιτισμός, που έχει τις ρίζες του στην ιστορία και τη φιλοξενία.

Πολυεθνική πολιτιστική κληρονομία
Η κληρονομιά αυτού του τόπου είναι ένα κράμα Ευρωπαϊκού και Αφρικανικού πολιτισμού, που αντιπροσωπεύει περισσότερες από 50 εθνότητες. Εδώ οι κάτοικοι μιλούν με ευχέρεια ολλανδικά, ισπανικά και αγγλικά, καθώς επίσης την τοπική γλώσσα Papiamentu (μια κρεολική διάλεκτο).

Απίθανες διακοπές σε ένα απίθανο μέρος
Απολαύστε τις κάτασπρες αμμουδιές, τα τιρκουάζ νερά και την απίθανη κρεολέζικη κουζίνα. Εδώ ο χρόνος σταματά μόνιμα στο Σαββατοκύριακο. Διασκέδαση με όμορφους ήχους, δροσερά κοκτέιλ και υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Καταδύσεις, ψάρεμα, snorkeling και πολλές ακόμα δραστηριότητες μπορεί κανείς να απολαύσει σε αυτή τη μακρινή, αλλά καθόλου απόμακρη γωνιά της γης.
Πραγματικό. Διαφορετικό. Θα “ερωτευτείτε” όχι μόνο τις παραλίες και το βυθό του Κουρασάο, αλλά και τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ντόπιων!

Mambo beach & Sea Aquarium beach


Το τμήμα εκείνο του νησιού που προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες είναι το νοτιοδυτικό και συγκεκριμένα οι γειτονικές παραλίες Mambo beach και Sea Aquarium beach ή αλλιώς “η ζώνη του πάρτι”! Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, nightclubs, beach bars, πολλές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ και έντονη νυχτερινή ζωή. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, θα κατευθυνθείτε βορειοδυτικά. Στο δρόμο σας θα βρείτε πολλούς απομονωμένους κολπίσκους, στους οποίους θα απολαύσετε το μπάνιο σας με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας

Willemstad


Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται και η πρωτεύουσα Willemstad, μια πόλη ξακουστή για την Ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική της, με τις τριγωνικές οροφές και τα παστέλ χρώματα. Σύμφωνα με το μύθο, ένας από τους πρώτους Ολλανδούς κυβερνήτες απαγόρεψε τη χρήση του λευκού χρώματος για το βάψιμο των σπιτιών, επειδή η αντηλιά του προκαλούσε πονοκεφάλους. Έκτοτε, η παράδοση συνεχίζεται. Το Willemstad, που έχει χαρακτηριστεί τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, είναι μια ολοζώντανη πόλη, πλούσια σε ιστορία.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Κουρασάο

Το Κράτος του Κουρασάο είναι νησιωτική συστατική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής Θάλασσας. Αποτελείται από το ομώνυμο νησί Κουρασάο (έκταση 444 χλμ2) και την ακατοίκητη νησίδα (έκταση 1,7 χλμ2) Κλάιν Κουρασάο (Μικρό Κουρασάο). Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 άνηκε στις Ολλανδικές Αντίλλες. Ο πληθυσμός του είναι περίπου 142.000 κάτοικοι. 

Το Κουρασάο έχει πρωτεύουσα την Βίλλεμσταντ.

περισσότερα

Με μια ματιά

Το πάρτι ποτέ δεν σταματά στο εξωτικό Κουρασάο. To Versus Travel είναι εδώ για να σας εγγυηθεί ότι η διασκέδαση θα είναι αξέχαστη.

Χάρτης Ταξιδιού Κουρασάο