Πληροφορίες για: Πουέρτο Ρίκο

Η γεννετηρα της Σάλσα
Το Πουέρτο Ρίκο, το “πλούσιο λιμάνι”, είναι το ανατολικότερο νησί των Μεγάλων Αντιλλών και η πρώτη υπερπόντια περιοχή της Αμερικανικής Κοινοπολιτείας. Η κουλτούρα, η μουσική και ο χορός του Πουέρτο Ρίκο έχουν λατινοαμερικάνικη ψυχή, όμως η εμπορική ζωή είναι οργανωμένη κατά τα αμερικάνικα πρότυπα και η τουριστική υποδομή του νησιού είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη.

Όλες οι πτυχές ενός προορισμού σε ένα
Αν ταξιδέψετε στο Πουέρτο Ρίκο, θα ανακαλύψετε υπέροχες, λευκές αμμουδιές, θα δοκιμάσετε θεσπέσια κουζίνα, θα έρθετε σε επαφή με τη συναρπαστική του ιστορία και θα ανακαλύψετε φυσικά θαύματα, όπως τα τροπικά του δάση και έναν κόλπο στον οποίο μπορείτε να κολυμπήσετε τη νύχτα, περικυκλωμένοι από εκατομμύρια μικροσκοπικά, φωτεινά πλασματάκια!

Σαν Χουάν

Η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, το Σαν Χουάν, βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού. Εκτός από μεγάλο λιμάνι, αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα των Δυτικών Ινδιών. Ιδρύθηκε το 1510 και είναι η δεύτερη πιο παλιά πόλη στην Αμερική, μετά το Σάντο Ντομίνγκο. Οι λάτρεις της ιστορίας θα μαγευτούν από την παλιά συνοικία του Σαν Χουάν, που είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες αποικιακές πόλεις στην αμερικάνικη ήπειρο. Οι δρόμοι της είναι πλακόστρωτοι, ενώ τα σπίτια είναι βαμμένα με παστέλ χρώματα και κοσμούνται από μπαλκόνια με περίτεχνα, σιδερένια κάγκελα. Ολόκληρη η παλιά πόλη περιβάλλεται από τείχη μήκους άνω των 10 χλμ, διάσπαρτα με μικρά πέτρινα φυλάκια, γνωστά ως garitas.

Ponce

Στη νότια ακτή, το Ponce, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πουέρτο Ρίκο, με τα μουσεία του και τα ισπανικά, αποικιακά του κτίρια, συνδυάζει χαλαρή ατμόσφαιρα και νυχτερινή ζωή που δονείται από τους ρυθμούς της ρέγκε και της σάλσα.

Οι εξωτικές παραλίες του Πουέρτο Ρίκο

Εκτός από την Isla Verde, την παραλία του Σαν Χουάν, μπορείτε να απολαύσετε τα νερά και τον ήλιο του Πουέρτο Ρίκο στις παραλίες Luquillo και Seven Seas, στη βόρεια ακτή του νησιού, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε και σε θαλάσσια σπορ, στη Boqueron ή στη Rincon, που βρίσκονται στα δυτικά, στην Caña Gorda της νότιας ακτής, ή, αν θέλετε πιο μακρινές εκδρομές, στις υπέροχες αμμουδιές των νησιών Vieques και Culebra.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο (αγγλικά: "Commonwealth of Puerto Rico", ισπανικά: "Estado Libre Asociado de Puerto Rico") ή αλλιώς Πόρτο Ρίκο, είναι νησί της Κεντρικής Αμερικής στον Ατλαντικό ωκεανό. Πρόκειται για το μικρότερο και ανατολικότερο από τα νησιά των Μεγάλων Αντιλλών. Έχει έκταση 13.790 τ. χλμ. και πληθυσμό 3.474.182 κατοίκους[1] το 2015 και αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ. Από το 1952 είναι μαζί με τα γύρω του νησιά αυτοκυβέρνητη πολιτεία (Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο), εξαρτημένη στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις ΗΠΑ. Η ονομασία Πουέρτο Ρίκο μεταφράζεται στα ελληνικά ως Πλούσιο Λιμάνι.

Γεωγραφία

Το νησί του Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 18 στην τροπική ζώνη, ανατολικά του νησιού της Ισπανιόλας, και εκτείνεται από δυτικά προς στα ανατολικά ως ένα παραλληλόγραμμο με μήκος 180 χλμ. και πλάτος 64 χλμ. Η Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο βρέχεται βόρεια από τον Ατλαντικό ωκεανό, νότια από την Καραϊβική θάλασσα, ανατολικά βρίσκεται ο θαλάσσιος δίαυλος των Παρθένων Νήσων και δυτικά με τον δίαυλο της νήσου Μόνα χωρίζεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

περισσότερα

Με μια ματιά

Πολιτισμός, ιστορία, υπέροχο φαγήτο, εξωτικές παραλίες και όμορφη λάτιν μουσική... το Πουέρτο Ρίκο είναι ο απόλυτος προοριμός για της διακοπές σας!

Χάρτης Ταξιδιού Πουέρτο Ρίκο