Πληροφορίες για: Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
είναι μεσόγεια χώρα στην Κεντρική Αφρική. Συνορεύει με το Τσαντ στο Βορρά, το Σουδάν στα ανατολικά, τη Δημοκρατία του Κονγκό και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στο Νότο, και το Καμερούν στα δυτικά. Ο πληθυσμός είναι 4.998.000[1] κάτοικοι, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016.


Οι ίνες βαμβακιού, ο καφές και τα διαμάντια
Το μισό σχεδόν του εξαγωγικού εμπορίου της δημοκρατίας αντιπροσωπεύουν οι ίνες βαμβακιού και ο καφές. Κύριες χώρες εισαγωγής των προϊόντων αυτών είναι η Γαλλία, αρκετές δυτικοευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στα εξαγώγιμα προϊόντα περιλαμβάνονται οι αραχίδες, η ξυλεία, το ελαστικό, το φοινικέλαιο, μικρές ποσότητες διαμαντιών και χρυσού.

Εξαγωγές
Εισάγονται κυρίως μηχανήματα, βαμβακερά υφάσματα και οχήματα.Υπάρχουν επίσης, βυρσοδεψεία και εργοστάσια παραγωγής φυτικών ελαίων, σαπωνοποιεία και ζυθοποιεία.Στις περιοχές των τροπικών δασών υπάρχουν αρκετά πριονιστήρια.

Μπανγκί

Το Μπανγκί είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της χώρας. Ο πληθυσμός της είναι 622.771 κατοίκοι σύμφωνα με απογραφή του 2006

Εθνικό Πάρκο Λομπέκε

Όλη η περιοχή στην οποία εκτείνεται το δάσος, αποτελεί μέρος μιας μεγάλης, παρθένας και απρόσιτης ζούγκλας που εκτείνεται στη λεκάνη του ποταμού Κονγκό. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να διεισδύσετε στα άδυτα της Αφρικανικής φύσης και να έρθετε σε επαφή με τη μαγεία της. Το Λομπέκε είναι γνωστό για τον μεγάλο πληθυσμό ελεφάντων του δάσους και είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη όπου μπορεί να τους δει κανείς στο φυσικό τους περιβάλλον. Συνάμα, αποτελεί καταφύγιο για 16 από τα 20 είδη ανθρωποειδών πιθήκων, εκατοντάδων ειδών πουλιών και χιλιάδων ειδών φυτών.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Κεντροαφρικάνικη δημοκρατία

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι μεσόγεια χώρα στην Κεντρική Αφρική. Συνορεύει με το Τσαντ στο Βορρά, το Σουδάν στα ανατολικά, τη Δημοκρατία του Κονγκό και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στο Νότο, και το Καμερούν στα δυτικά. Ο πληθυσμός είναι 4.998.000 κάτοικοι, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016.

περισσότερα

Με μια ματιά

Η φυλή των Πυγμαίων Baaka, ζει σε πλήρη αρμονία με τη φύση, ακολουθώντας παραδόσεις αιώνων. Η επίσκεψη αξίζει!

Χάρτης Ταξιδιού Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία