Πληροφορίες για: Αλγερία

Το ταξίδι στην Αλγερία γίνεται τρόπος ζωής
Στην Αλγερία, μπορείτε να την γνωρισετε μέσω της κωμόπολης Hazoua με επόμενο προορισμό την  πρωτεύουσα Αλγέρι (560 χλμ. βορειοδυτικά) και ενδιάμεσοι σταθμοί τις πόλεις El Qued και Biskra.


Στον «προθάλαμο» της Σαχάρας
Ομως, στην πορεία προς τις μεσογειακές ακτές της χώρας, ένας αδυσώπητος άνεμος ενδεχομένως να προσπαθήσει να σας σταματήσει για να μην προχωρήσετε. Ωστόσο το σκληρό και άνυδρο τοπίο γύρω σας, θα σας θύμιζει διαρκώς ότι βρίσκεστε στον «προθάλαμο» της Σαχάρας, η οποία κυριαρχεί στον αλγερινό Νότο.


Διαρκής και αυστηρός έλεγχος
Εκτός όμως από την κούραση των χιλιομέτρων, στην πορεία προς το Αλγέρι πιθανόν να αντιμετωπίσετε επίσης τα πολλά αστυνομικά και στρατιωτικά μπλόκα ελέγχου, τα οποία πυκνώνουν όσο προσεγγίζετε την αλγερινή πρωτεύουσα.

Οράν

To Οράν είναι λιμάνι στη Μεσόγειο στις ακτές της Αλγερίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την πρωτεύουσα Αλγέρι. Σύμφωνα με στοιχεία του 2011, το Οράν έχει 671.576 κατοίκους, ενώ η μητροπολιτική περιοχή έχει 1.619.940 κατοίκους.

Αλγέρι

Το Αλγέρι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 1998 ο πληθυσμός της πόλης ήταν 1.519.570, η αστική περιοχή ήταν 2.135.630, και η μητροπολιτική περιοχή 3.518.083. 

Πληροφορίες για τις Χώρες

Αλγερία

H Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας (Αραβικά: الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية/Al Jazairia al Dimukratiya al Saabiya) ή Αλγερία (Αραβικά: الجزائر/Al Jazair), είναι μία χώρα στη βόρεια Αφρική. Έχει έκταση 2.381.741 km² και πληθυσμό 34.178.188 κατοίκους (εκτίμηση Ιούλιος 2009). Το όνομα Αλγερία προέρχεται από το όνομα της πόλης του Αλγερίου (Γαλλικό Αλγέρι), το οποίο προέρχεται από την αραβική λέξη (al-gazair), το οποίο σημαίνει τα ΄΄ νησιά΄΄ και αναφέρεται στα τέσσερα νησιά που σταματούν στην ακτή της πόλης μέχρι να γίνουν μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Γεωγραφία

Καθώς είναι μια χώρα τεράστια σε έκταση, η Αλγερία χαρακτηρίζεται από την ποικιλία και την εναλλαγή τοπίων και αναγλύφου. Στα βόρεια βρέχεται από τη Μεσόγειο, ανατολικά συνορεύει με την Τυνησία και τη Λιβύη, νότια με το Νίγηρα, το Μάλι και τη Μαυριτανία και βορειοδυτικά με το Μαρόκο. Πρωτεύουσα είναι το Αλγέρι, αλλες μεγάλες πόλεις το Οράν, η Κωνσταντίνη, η Ανάμπα (πρώην Μπον), το Σετίφ, το Σίντι Μπελ-Αμπές.
Γεωγραφικά χωρίζεται σε 3 περιοχές:
Τη βόρεια Αλγερία ή Τελ, που εκτείνεται μεταξύ της Μεσογείου και της οροσειράς του Άτλαντα.
Τη μέση Αλγερία ή της οροσειράς του Άτλαντα.
Τη νότια ή αλγερινή Σαχάρα.
Η βόρεια Αλγερία έχει αρκετά βουνά, γνωστά με την ονομασία "Όρη της Ακτής". Ανάμεσά τους εκτείνονται εύφορες κοιλάδες και πεδιάδες, που διαρρέονται από πολλούς ποταμούς και χειμάρρους. Η Τελ είναι περιοχή παραγωγής δημητριακών, εσπεριδοειδών, ελιάς, καπνού, βαμβακιού και πολύ πυκνοκατοικημένη. Η μέση Αλγερία είναι σειρά από οροπέδια με απέραντες ερήμους και ασήμαντη βλάστηση. Έχει και πολλές αλμυρές λίμνες. Τα ψηλότερα όρη της περιοχής είναι το Κελία (2510 μ.) και το Καντίντζα (2490 μ.). Η νότια Αλγερία είναι η περιοχή της απέραντης αμμώδους αλλά και πετρώδους ερήμου και κυρίως του ορεινού όγκου του Αχαγκάρ ή Χογκάρ με ψηλότερη κορυφή το όρος Ταχάτ των 3.003 μ. και τα όρη Χογκάρ Ατζέρ, το ανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου, με τις περίφημες βραχογραφίες της Παλαιολιθικής και των μετέπειτα εποχών. Υπάρχουν επίσης αρκετές οάσεις στους πολλούς "ουιντιάν", όπως για παράδειγμα η Τουγγούρτ η Τζανέτ, κ.λπ.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Εάν τα ταξίδια είναι το πραγματικό όνειρο της ζωής σας, τότε είστε στο σωστό μέρο. Απλά, «πάτησε γκάζι» μπροστά στα πρέπει και βρεθείτε στην έρημο της Σαχάρας.

Χάρτης Ταξιδιού Αλγερία

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια