Πληροφορίες για: Γαλλική Γουιάνα

Και όμως, ανήκει στην Γαλλία

την καρδιά της τροπικής ζώνης, με φόντο την οργιώδη βλάστηση, τους ζεστούς και φιλόξενους κατοίκου βρίσκεται η Γαλλική Γουιάνα. Είναι ένα υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας με πολλές γλωσσικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες.


Τίποτα εδώ δεν είναι φτιαχτό! Η φύση είναι σχεδόν ανέγγιχτη!

Το σημαντικό είναι ότι αυτός ο προορισμός μπορεί να συνδυαστεί με την Καραϊβική. Η ομορφιά της Γουιάνα καθώς συνδυάζει το παλιό με το νέο, την απλότητα με την κομψότητα σε αρμονία με τα κρυστάλλινα νερά, τις λευκές παραλίες και τους καταπράσινους λόφους. Ένα μικρός παράδεισος μας περιμένει να τον απολαύσουμε.


Τα 3 νησιά
Η ζούγκλα φτάνει μέχρι τα εγκαταλειμμένα κελιά στο νησί του Αγίου Ιωσήφ, στη Γαλλική Γουιάνα. Ανοικτά των ακτών της Γαλλικής Γουιάνας στη Νότια Αμερική, τα νησιά Îles du Salut αποτελούσαν μια διαβόητη γαλλική αποικία καταδίκων τα χρόνια 1852-1953.
Οι εκδρομές επιτρέπονται μόνο στο Île Royale, όπου έζησαν οι φύλακες και το προσωπικό και έχει κάποια κελιά και πλέον ένα ξενοδοχείο και εστιατόριο. Επίσης θα κάνετε μια βόλτα με φουσκωτό στο νησί Ile Saint-Joseph, για να δείτε τα απομονωμένα κελιά της απομόνωσης, που τώρα τα έχει «πνίξει» η ζούγκλα.

Καγιέν

Η Καγιέν (Γαλλικά:Cayenne) είναι η πρωτεύουσα του γαλλικού υπερπόντιου νόμου της γαλλικής Γουιάνας. Η πόλη είναι χτισμένη σε ένα νησί στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού στην ατλαντική ακτή. 

Το Νησί του Διαβόλου

Εδώ ήταν πολιτικός κρατούμενος ο καπετάνιος Alfred Dreyfus, ενώ το νησί ήταν επίσης το μέρος της ιστορίας απόδρασης του «Πεταλούδα».
Το θρυλικό νησί είναι περιτριγυρισμένο από καρχαρίες και έχει μολυσμένα νερά και ισχυρά ρεύματα, ενώ η πρόσβαση σ’ αυτό δεν επιτρέπεται πλέον, αν και βρίσκεται μόλις 200 μέτρα μακριά από το Île Royale.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Γαλλική Γουιάνα

Η Γαλλική Γουιάνα είναι υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας με έκταση 90.950 km², μήκος ακτών 380 km και πληθυσμό 195,506 κατοίκους. Η Γουιάνα είναι μία σχετικά πεδινή περιοχή με υψηλότερο σημείο το Μπελβιού ντε λ' Ινινί, (851 μ.). Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Καγιέννη (Καγιέν). Η Γαλλική Γουιάνα, ως τμήμα της Γαλλίας, είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μεγαλύτερο εκτός της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το νόμισμα της είναι το Ευρώ.

Γεωγραφία

Συνορεύει Δ με το Σουρινάμ, Νότια και Α με την Βραζιλία και Β και Α βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Έχει έκταση 91.000 χιλιόμετρα και πληθυσμό 114.808 κατοίκους. Η πρωτεύουσά της είναι η Καγιέν με 38.500 κατοίκους

περισσότερα

Με μια ματιά

Τo Versus Travel προτείνει άλλο ένα "πραγματικό" ταξίδι (όχι εικονική πραγματικότητα ή άσκηση επί χάρτου). Ένα ταξίδι χωρίς πισωγυρίσματα και ταλαιπωρία.

Χάρτης Ταξιδιού Γαλλική Γουιάνα

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια