
Απο 5489€
Ανακάλυψε: Ιαπωνία
Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την περίοδο που ανθίζουν οι κερασιές (Sakura Season) και γίνονται, όπως κάθε χρόνο, αφορμή για μια γιορτή σαν ζωγραφιά: το hanami. Σύμβολο της άνοιξης, τα υπέροχα δέντρα έχουν περίοδο ανθοφορίας που διαρκεί μόλις μία εβδομάδα και στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι της χώρας γιορτάζουν το μεγαλείο της φύσης και οργανώνουν περιπάτους σε μέρη που κατακλύζονται από χρώματα και αρώματα. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί: στο Versus πάντα αναζητούμε το κάτι παραπάνω, νέες εμπειρίες και εξερεύνηση περιοχών που έχουν πολλά ακόμα να μας προσφέρουν. Οπως η Οσάκα, το Κιότο, η Χιροσίμα, η Καναζάουα, η Τακαγιάμα, το Ματσουμότο, το Χακόνε, η Ιερή Πόλη Νίκκο. Και φυσικά το φουτουριστικό, αλλά και παραδοσιακό, Τόκιο, η φημισμένη πόλη των μεγάλων αντιθέσεων.
Διάρκεια
12,13 ημέρες
Μεταφορά
Αεροπλάνο | Πούλμαν | Τρένο-βολίδα
Χώρες
Ιαπωνία
Γεύματα
Ημιδιατροφή καθημερινά
12-18 Άτοκες Δόσεις
Aναχωρήσεις
14.03, 15.03, 19.03, 25.03, 27.03, 29.03, 03.04, 04.04, 05.04, 07.04, 08.04, 09.04
Απαραίτητα Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Ομάδα
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός | Τοπικός ξεναγός
Πρόγραμμα / Τιμές
Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την περίοδο που ανθίζουν οι κερασιές (Sakura Season). Επισκεπτόμαστε τις πόλεις της Ιαπωνίας όταν οι κερασιές είναι στο απόγειο της ανθοφορίας τους! Στην Ιαπωνία τα ανθισμένα δέντρα, και ιδιαίτερα οι κερασιές, γίνονται κάθε χρόνο αφορμή για μια γιορτή σαν ζωγραφιά: το hanami. Σύμβολο της άνοιξης, οι κερασιές έχουν μία περίοδο ανθοφορίας που διαρκεί μόλις μία εβδομάδα. Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι της χώρας γιορτάζουν το μεγαλείο της φύσης και οργανώνουν περιπάτους σε μέρη που κατακλύζονται από χρώματα και μυρωδιές. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί: στο Versus πάντα αναζητούμε το κάτι παραπάνω, νέες εμπειρίες και εξερεύνηση περιοχών που έχουν πολλά ακόμα να μας προσφέρουν.
Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.
Συγκεκριμένα:
Διευκρινίσεις Προγράμματος
ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΟΣΑΚΑ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για την Οσάκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Άφιξη στην ΟΣΑΚΑ
Άφιξη στο Κανσάι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής του κόλπου της Οσάκα. Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί 4,0X2,5 χλμ. με 2 αεροδιαδρόμους. Μεταφορά στην Οσάκα.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
ΟΣΑΚΑ (ξενάγηση) – ΚΙΟΤΟ (1η ξενάγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Στη συνέχεια αφήνουμε πίσω μας την Οσάκα και αναχωρούμε οδικώς για το Κιότο, την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.
Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Αργότερα θα έρθουμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία). Η ημέρα μας θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Το απόγευμα θα απολαύσουμε στο θέατρο Γκιόν μία παράσταση μάικο. Θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς ιαπωνικούς χορούς από μάικο και θα μάθουμε πολλά για την καθημερινή κουλτούρα του ιαπωνικού λαού. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΚΙΟΤΟ: 2η ξενάγηση – τελετή τσαγιού – ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Κιότο. Πάμε να δούμε τον ναό Rengeo-in Sanjusangendo και το Χρυσό Περίπτερο. Μετά θα περπατήσουμε στο Μονοπάτι του Φιλοσόφου με τις χιλιάδες ανθισμένες κερασιές. Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού. Η έκπληξη της ημέρας είναι η επίσκεψη σε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μέρη της Ιαπωνίας, το Δάσος από Μπαμπού, που πρώτο το Versus εισήγαγε στο πρόγραμμά του. Διανυκτέρευση στο Κιότο. *Σημείωση: Η τελετή του τσαγιού ενδέχεται να πραγματοποιηθεί διαφορετική ημέρα, ανάλογα με τον χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας.
ΚΙΟΤΟ – Διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΧΙΡΟΣΙΜΑ (Νησάκι ΜΙΓΙΑΤΖΙΜΑ) – Διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΚΙΟΤΟ
Πρωινό και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στον σταθμό για να πάρουμε το τρένο-βολίδα. Προορισμός μας είναι η Χιροσίμα.
Διασχίζοντας τους δρόμους της μοντέρνας πόλης που αριθμεί ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους, δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα στις 8.15΄ το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα. Εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης, το οποίο και επισκεπτόμαστε.
Στη συνέχεια θα περάσουμε με φεριμπόουτ στο νησάκι Μιγιατζίμα, το «Νησί του Νερού», όπου θα επισκεφτούμε ίσως το πιο γραφικό αξιοθέατο της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα με την πύλη Τόρι.
Mεταφερόμαστε και πάλι στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα πάρουμε το τρένο-βολίδα για την επιστροφή μας στο Κιότο.
Άφιξη στο Κιότο και διανυκτέρευση.
ΚΙΟΤΟ – ΚΑΝΑΖΑΟΥΑ (ξενάγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πριν αναχωρήσουμε από το Κιότο πάμε να δούμε το μεγαλειώδες συγκρότημα του Κάστρου Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα «πατώματα αηδονιού». Στη συνέχεια αφήνουμε το Κιότο και αναχωρούμε οδικώς για τον επόμενο σταθμό μας, την Καναζάουα.
Με την άφιξή μας ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη, το κάστρο, τους κήπους και τις συνοικίες της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΚΑΝΑΖΑΟΥΑ – ΣΙΡΑΚΑΒΑΓΚΟ – ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ – ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αφήνουμε την Καναζάουα με τελικό μας προορισμό το Ματσουμότο.
Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα Σοκάβα. Εδώ θα κάνουμε μια στάση στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάγκο για να θαυμάσουμε τα σπίτια του με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Κατόπιν συνεχίζουμε οδικώς για την Τακαγιάμα.
Φτάνοντας, ξεκινάμε με βόλτα στην Παλιά Πόλη με τον χαρακτηριστικό δρόμο Σαννομάτσι. Θα δούμε επίσης το μουσείο Ματσούρι νο Μόρι (Matsuri no Mori) και (χρόνου επιτρέποντος) το παλιό διοικητήριο Τζίνια.
Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Ματσουμότο, όπου θα διανυκτερεύσουμε.
ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ – ΧΑΚΟΝΕ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΥΤΖΙ) – ΟΣΙΝΟ ΧΑΚΑΪ – ΤΟΚΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να επισκεφθούμε το κάστρο του Ματσουμότο, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του Φούτζι, γνωστό χάρη στις θερμές πηγές του.
Θα κάνουμε πρώτα έναν σύντομο διάπλου στη λίμνη Άσι και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Θα θαυμάσουμε τη θέα, και με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε με προορισμό την περιοχή του Όσινο Χακάι.
Είναι μια πανέμορφη περιοχή με φυσικές πηγές και μικρές λίμνες, προερχόμενες από τους πάγους των βουνών που λιώνουν.
Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Τόκιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
ΤΟΚΙΟ (1η ξενάγηση)
Ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από την πιο ακριβή συνοικία της πόλης και ολόκληρης της χώρας: την περιοχή όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι, το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Στη δυτική πλευρά του βρίσκεται το πάρκο Chidoriga-fuchi το οποίο και θα επισκεφτούμε. Θα πάμε στη συνοικία της Ασάκουσα με τον ναό Σένσο-τζι και μετά θα περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι. Συνεχίζουμε με το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο που μας δίνει εξαιρετική θέα της πόλης. Θα ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Επιπλέον, θα επισκεφτούμε το TeamLab Planets, ένα πρωτοποριακό μουσείο τέχνης! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τόκιο και διανυκτέρευση.
ΤΟΚΙΟ: εκδρομή στο Νίκκο
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη του Νίκκο.
Φτάνοντας θα επισκεφτούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugawa Ieyasu. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν. Πριν αναχωρήσουμε θα δούμε τους καταρράκτες Κεγκόν και τη λίμνη Τσουζέντζι.
Επιστροφή στο Τόκιο και διανυκτέρευση.
ΤΟΚΙΟ (2η ξενάγηση) - Πτήση επιστροφής
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αφήνουμε τα δωμάτιά μας (check out στις 12:00) και πάμε να συνεχίσουμε την εξερεύνηση του Τόκιο. Θα επισκεφτούμε το σπουδαίο Εθνικό Μουσείο, την Ακιχαμπάρα -την «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο-, καθώς και την Ομοτεσαντό, μία από τις ομορφότερες και ακριβότερες γειτονιές. Τέλος, θα πάμε στην περιοχή Χαρατζούκου (Harajuku) και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Τόκιο για την πτήση επιστροφής μας.
Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
Άφιξη στην Αθήνα.
Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (με τουλάχιστον 2 κενές σελίδες).
Απαιτείται η ηλεκτρονική συμπλήρωση μεταναστευτικής και τελωνειακής φόρμας για την Ιαπωνία. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα λάβετε αναλυτικές πληροφορίες από το γραφείο μας με την κράτησή σας.
Για κατόχους μη ελληνικών εγγράφων πιθανόν να απαιτούνται επιπλέον έγγραφα ή διαφορετικές διαδικασίες απόκτησης των κατάλληλων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
Ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
Ημιδιατροφή καθημερινά.
Επίσκεψη στη Χιροσίμα.
«Τελετή του τσαγιού».
Αποκλειστικά στο Versus Travel επίσκεψη στο πρωτοποριακό TeamLab Planets!
Επίσκεψη στο Tokyo National Museum.
Ξεναγήσεις με ακουστικά.
Παράσταση μάικο στο θέατρο Γκιόν στο Κιότο.
Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο.
Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
Δωρεάν WiFi στο πούλμαν με πολλαπλά ρούτερ, για γρήγορο ίντερνετ με δυνατό σήμα.
Επίσκεψη στο Μουσείο Ματσούρι νο Μόρι.
Δύο (2) διαδρομές με το τρένο-βολίδα.
Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Τοπικός ξεναγός.
Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
Στην τελική τιμή περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων κ.ά.).
Έξοδα προσωπικής φύσεως και οποιοδήποτε άλλο κόστος που δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ως περιλαμβανόμενο στην τιμή.
Επισκεπτόμαστε το δάσος από μπαμπού
Στο Κιότο θα έχουμε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το Versus εισήγαγε στο πρόγραμμά του. Το δάσος των μπαμπού αποτελεί ένα ολοζώντανο θαύμα της φύσης και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο της UNESCO. Δημιουργήθηκε τον 14ο αιώνα από έναν μοναχό προς τιμήν της αυτοκρατορικής οικογένειας Χάτα και για αιώνες αποτέλεσε αγαπημένο περίπατο τόσο των αυτοκρατόρων όσο και των ευγενών. Εκτείνεται σε 16 τ.χλμ. και αποτελείται από μόσο, ένα είδος μπαμπού που εισήχθη από την Κίνα με χαρακτηριστικό του ότι φτάνει σε ύψος 20 μ. μόλις σε έναν χρόνο! Σήμερα στο δάσος υπάρχουν μόσο ύψους 40 μ. Στο φύσημα του αέρα, τα φυλλώματα και οι κορμοί πάχους εκπέμπουν έναν απαλό ήχο που θεωρείται σχεδόν θεραπευτικός!
Δύο ενδελεχείς ξεναγήσεις στο Κιότο
Θα θαυμάσουμε τον καταπληκτικό ναό Φουσίμι-Ινάρι και το Χρυσό Περίπτερο, έναν ναό Zen στο βόρειο Κιότο. Θα έρθουμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία): εκεί θα απολαύσουμε και μια παράσταση μάικο. Θα δούμε τον Rengeo-in Sanjusangendo, διάσημο για τα 1001 αγάλματα της θεάς του Ελέους Κανόν και τον ναό Κιγιομίτζου όπου κάτοικοι και προσκυνητές συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής του. Κι ακόμη, θα περπατήσουμε στο υπέροχο Μονοπάτι του Φιλοσόφου για να απολαύσουμε το θέαμα των ανθισμένων δέντρων με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα.
Ανακαλύπτουμε τη λεγόμενη «γειτονιά των σαμουράι»
Θα γνωρίσουμε στην Καναζάουα τη συνοικία Ναγκαμάτσι, τη λεγόμενη «γειτονιά των σαμουράι», όπου παραδοσιακά έμεναν οι σαμουράι με τις οικογένειές τους. Η συνοικία διατηρεί την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της, τα στενά δρομάκια και τα κανάλια. Πολύ κοντά βρίσκεται και το κάστρο της Καναζάουα, που επίσης θα δούμε. Θα πάμε στους εντυπωσιακούς κήπους Κενροκουέν, καθώς και στη συνοικία Χιγκάσι Τσάγια με τα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία) με τις γκέισες.
Ανεβαίνουμε με τελεφερίκ πάνω από την περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού
Δημιουργήθηκε πριν περίπου 3.000 χρόνια ύστερα από την τελευταία μεγάλη έκρηξη του όρους Χακόνε και είναι διάσημη για τα θερμά νερά, τις θειούχες αναθυμιάσεις και το επιβλητικό ηφαιστειακό τοπίο της. Είναι επίσης γνωστός προορισμός για τα λεγόμενα «μαύρα αυγά» (kuro-tamago) που βράζονται στα θερμά θειούχα νερά· λέγεται μάλιστα ότι όποιος φάει ένα, παρατείνει τη ζωή του κατά επτά χρόνια!
Ανακαλύπτουμε τον οικισμό Σιρακαβάγκο
Θα δούμε από κοντά τα περίφημα «γκάσο-ζουγκούρι» (γκάσο = χέρια που προσεύχονται), σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις χαρακτηριστικές αχυροσκεπές που προστάτευαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα στην ενδοχώρα του νησιού Χονσού, όπου βρισκόμαστε. Το πιο χαρακτηριστικό εξ αυτών είναι το Kanda House.
Γνωρίζουμε το Τόκιο
Θα γνωρίσουμε τόσο την παραδοσιακή όσο και τη σύγχρονη πλευρά της πρωτεύουσας της χώρας. Θα θαυμάσουμε εξωτερικά το Αυτοκρατορικό Παλάτι και θα επισκεφθούμε το πάρκο Chidoriga-fuchi και τη συνοικία της Ασάκουσα όπου θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι. Θα περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα και στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας με τα πολυτελή καταστήματα. Κι ακόμη, θα περάσουμε από τη διάσημη διασταύρωση Σιμπούγια και θα επισκεφθούμε την Ακιχαμπάρα, τη φαντασμαγορική «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο.
Kάνουμε δύο διαδρομές με το τρένο-βολίδα
Θα απολαύσουμε διαδρομές με το τρένο αυτό που αποτελεί το σύμβολο της σύγχρονης Ιαπωνίας και της τεχνολογικής της υπεροχής. Με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 280 χλμ/ώρα, το ταξίδι γίνεται σε σύντομο χρόνο αποτελώντας μια σπάνια και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.
Παίρνουμε μέρος σε τελετουργία τσαγιού
Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική, πολύτιμη στιγμή.
Απολαμβάνουμε επίσκεψη στο διαδραστικό TeamLab Planets
Το Versus μας προσφέρει την αξέχαστη εμπειρία της επίσκεψης στο μοναδικό αυτό μουσείο ψηφιακής τέχνης του Τόκιο, που προσφέρει πλήρως διαδραστικές εμπειρίες. Οι επισκέπτες κινούνται ξυπόλητοι μέσα από εντυπωσιακές εγκαταστάσεις (installations) με φως, ήχο και νερό, όπου τα έργα τέχνης αντιδρούν στις κινήσεις τους. Η έκθεση χωρίζεται σε θεματικούς χώρους, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο επισκέπτης «βυθίζεται» μέσα στα έργα. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτιστικούς προορισμούς της Ιαπωνίας, συνδυάζοντας τεχνολογία, φύση και φαντασία.
Ξεναγούμαστε στο Εθνικό Μουσείο
Βρίσκεται στην περιοχή Ueno του Τόκυο. Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ιαπωνίας, αφιερωμένο στην ιαπωνική και γενικότερα την ασιατική τέχνη και τον πολιτισμό. Ιδρύθηκε το 1872 και φιλοξενεί περισσότερα από 110.000 εκθέματα -από αρχαία αγγεία και ξύλινα γλυπτά έως παραδοσιακά ρούχα και χειρόγραφα.
Kάνουμε εκδρομή στο Νίκκο
Φτάνοντας στην Ιερή Πόλη θα επισκεφτούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugawa Ieyasu. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν. Πριν φύγουμε θα πάμε στους καταρράκτες Κεγκόν και τη λίμνη Τσουζέντζι.
Γνωρίζουμε την Οσάκα
Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, με μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και φημισμένη κουζίνα. Κατά την ξενάγησή μας θα κάνουμε στάση για να απαθανατίσουμε με τον φωτογραφικό μας φακό το περίφημο Κάστρο της Οσάκα που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού). Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή Σινσαϊμπάσι, την κατεξοχήν εμπορική και καταναλωτική αρτηρία της πόλης.
Επισκεπτόμαστε τη Χιροσίμα
Θα πάμε στο Πάρκο Ειρήνης στο κέντρο της πόλης, το οποίο δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα θύματα της πρώτης πυρηνικής επίθεσης στην ιστορία που έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου 1945. Το πάρκο εγκαινιάστηκε στις 1 Απριλίου 1954 και σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kenzo Tange. Αρχικά, η περιοχή ήταν το εμπορικό και κατοικημένο κέντρο της πόλης, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη, οπότε το πάρκο κατασκευάστηκε πάνω σε αυτό το κενό. Στόχος είναι να διατηρηθεί η μνήμη της τραγωδίας και να προωθηθεί το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης. Ο χώρος περιλαμβάνει πολλά μνημεία και αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων και το Genbaku Dome (Ατομικό Μνημείο), το μοναδικό κτίριο που παρέμεινε όρθιο κοντά στο επίκεντρο της έκρηξης. Αποτελεί σύμβολο της καταστροφής και της ελπίδας για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα.
Απάντησε σε μερικές απλές ερωτήσεις και εμείς θα σου προτείνουμε εκείνα τα ταξίδια που είναι φτιαγμένα για εσένα!
αρχισε να σχεδιαζειςΙδέες και προτάσεις για την επόμενή σου περιπέτεια!
Γιατι να επιλεξετε το
Παρέχουμε δωρεάν πλήρη ταξιδιωτική ασφάλεια, ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ, με δύο ασφαλιστικά συμβόλαια. Η προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των ταξιδιωτών μας, με συνεχή υποστήριξη από την κράτηση έως την επιστροφή σας.
Τα ταξίδια μας πραγματοποιούνται όπως τα σχεδιάζουμε, χωρίς ακυρώσεις ή δυσάρεστες εκπλήξεις στον προορισμό. Το δυνατόν περισσότερα κόστη περιλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνετε πριν την αναχώρησή σας , χωρίς να υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
Οι αρχηγοί μας διαθέτουν βαθιά γνώση και τοπική εμπειρία, προσφέροντας καθοδήγηση και προσωπική υποστήριξη σε κάθε στάδιο του ταξιδιού
Παρά τις προκλήσεις και τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος, το Versus travel διατηρεί την αυθεντικότητά του. Επιλέγουμε να παραμείνουμε πιστοί στις αξίες μας, προσφέροντας μοναδικές, αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, αντί να ακολουθήσουμε τη μαζική προσέγγιση που επικρατεί στην αγορά. Ως ένας μεγάλος και αξιόπιστος ταξιδιωτικός οργανισμός, πραγματοποιούμε αυτά που υποσχόμαστε, διασφαλίζοντας την καλύτερη εμπειρία για εσάς.