Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το πιο καλλιτεχνικό νησί των Καναρίων, το εκπληκτικό Λανθαρότε, του οσκαρικού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, του νομπελίστα λογοτέχνη Ζοζέ Σαραμάγκου και του σταρ αρχιτέκτονα και γλύπτη, Θέσαρ Μανρίκε.
Το Λανθαρότε είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Καναρίων και απέχει μόλις 125 χλμ. από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και 1000 χλμ. από την Ιβηρική Χερσόνησο. Μάλλον πρωτοκατοικήθηκε από τους Φοίνικες, ωστόσο η πρώτη γραπτή αναφορά σε αυτό έγινε από τον Ρωμαίο φυσιοδίφη, εξερευνητή, στρατιωτικό, φυσικό φιλόσοφο Πλήνιο τον Πρεσβύτερο, στο σύγγραμμά του με τίτλο Φυσική Ιστορία, τον 1ο αιώνα.
Το Λανθαρότε έχει 213 χιλιόμετρα ακτογραμμής και εμείς θα περάσουμε 3 ημέρες στο νησί για να το γνωρίσουμε καλά και να το απολαύσουμε όπως του αξίζει.
Σήμερα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε το Λανθαρότε όπως ακριβώς θέλουμε μαζί με τον αρχηγό μας. Πρέπει να πούμε, πως το νησί αυτό που επισκέφτηκε ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ το 1999, τον ενέπνευσε για την πολύ όμορφη ταινία του με τίτλο «Ραγισμένες Αγκαλιές», η οποία γυρίστηκε 10 χρόνια μετά, με την Πενέλοπε Κρουθ. Όλα άρχισαν από μία φωτογραφία που τράβηξε ο σκηνοθέτης στην ηφαιστειακή παραλία Ελ Γκόλφο. Το μαγικό τοπίο της παραλίας τον συνεπήρε τόσο πολύ που, μόνο όταν παρατηρούσε τη φωτογραφία μετά, πρόσεξε, πως στην ακτή κάθονταν δύο άνθρωποι αγκαλιασμένοι. Αυτό το ζευγάρι, του έδωσε την ιδέα για τις Ραγισμένες Αγκαλιές.
Η παραλία Ελ Γκόλφο, με τους μπορντό, καφέ κόκκινους και ωχρούς βράχους, τα άγρια κύματα και τη μαύρη άμμο είναι στην πραγματικότητα ένας ηφαιστειακός κρατήρας. Ανάμεσα στην άμμο και στους βράχους, υπάρχει μία καταπράσινη λιμνοθάλασσα, η οποία συνδέεται με τον Ατλαντικό, με τούνελ που σχηματίστηκαν από λάβα και περνάνε κάτω από τη μαύρη άμμο. Ένα ακόμη στοιχείο που ενέπνευσε τον Αλμοδόβαρ είναι η κοιλάδα Λα Χέρια, με τους αμπελώνες. Το εντυπωσιακό εκεί είναι ότι κάθε αμπέλι περιβάλλεται από πλίνθινα τοιχία σε σχήμα ημικύκλιου για να προστατεύεται από τον αέρα. Αυτά τα τοιχία αν τα δεις από μακριά μοιάζουν με δαντέλες.
Σήμερα θα γνωρίσουμε και τον βορρά του νησιού: θα δούμε τη ηφαιστειακή σπηλιά Κουέβα ντε λος Βέρντες, που συνδέεται υπογείως με τη σπηλιά Χαμέος ντελ Άγουα που επίσης θα επισκεφθούμε.
Συνεχίζουμε στο γραφικό ψαροχώρι Ορθόλα, θα περάσουμε από το υψηλότερο σημείο όλου του νησιού στο Μιραδόρ ντελ Ρίο καθώς και από την Κοιλάδα με τους Χίλιους Φοίνικες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Λανθαρότε.