fb

Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική - Ταξίδι στην άκρη της Γης με το υπερσύγχρονο παγοθραυστικό σκάφος m/v Hondius της κορυφαίας εταιρείας «Oceanwide Expeditions» | 10.11.2023

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 10900€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ανταρκτική, γνωστή και σαν Terra Incognita Australis, το τελευταίο σύνορο του πλανήτη και η πιο απομονωμένη ήπειρος στην υφήλιο. Μια εντυπωσιακή έκταση άγριας ομορφιάς από θάλασσα, πάγο και πέτρα, στοιχειωμένη από επικές ιστορίες θαλασσοπόρων και εξερευνητών,γεμάτες πόνο, αυτοθυσία, αυταπάρνηση, θάρρος, αποφασιστικότητα και σθένος, πέρα από τα όρια της ανθρώπινης πνευματικής και σωματικής αντοχής, κατά τη διάρκεια της ηρωικής εποχής της εξερεύνησης της Ανταρκτικής, στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τα γιγαντιαία παγόβουνα, οι τεράστιοι παγετώνες δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Η απεραντοσύνη του νότιου πολικού οροπεδίου, το αχανές παγοκάλυμμα και οι τεράστιες οροσειρές πραγματικά σαστίζουν το μυαλό. Εδώ, στην άκρη του κόσμου, με μόνον κυρίαρχο τον καιρό, ο χρόνος δεν μετριέται με ημερολόγια και ρολόγια, αλλά από τον πάγο και τη θάλασσα. Εδώ, μόνο η θερμοκρασία, το φως και το σκοτάδι ορίζουν τη ζωή. Μπροστά μας ανοίγεται  ένας άγνωστος, συγκλονιστικός κόσμος, ένας ορίζοντας χωρίς αρχή και τέλος, μια παγωμένη έρημος, ένα τοπίο επιβλητικό. Η άγρια ομορφιά της για πολλά χρόνια τραβάει τους ταξιδευτές σαν μαγνήτης και οι σκιές των μεγάλων εξερευνητών σε προκαλούν να ακολουθήσεις τα βήματά τους. Οι δραστηριότητες της καθημερινότητας μας φαίνονται ασήμαντες. Νερό και πάγος με μοναδικά χρώματα τις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου.

Στην Ανταρκτική δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι, δεν μπορούν να την κατακτήσουν, να την αποικίσουν, να την κάνουν δική τους. Η Ανταρκτική δεν ανήκει σε κανέναν. Κάθε παγόβουνο είναι και ένα γλυπτό που αλλάζει μορφή με το πέρασμα της ώρας, παίρνοντας αμέτρητα και μοναδικά σχήματα. Το μόνο που ταράζει την αίσθηση της απόλυτης μοναξιάς είναι το τρίξιμο του πάγου και οι φασαριόζικοι, ανθεκτικοί στα ερεβώδη πολικά ψύχη πιγκουίνοι. Τα φρακοφορεμένα αυτά πτηνά μαζί με τα άλμπατρος, τις φώκιες και τους θαλάσσιους ελέφαντες είναι οι μόνοι κάτοικοι της ηπείρου. Ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου, εκεί που ο άνθρωπος αγγίζει τα όριά του, είναι για πολλούς ένα όνειρο ζωής.

Όποιος έχει ταξιδέψει στην Ανταρκτική έχει επιστρέψει αλλαγμένος από την εμπειρία που έχει βιώσει. Η καταλυτική ομορφιά της τον αγγίζει τόσο βαθιά, που τον τραυματίζει. Μια πληγή που ποτέ δεν επουλώνεται. Το όνειρο αυτό θα στοιχειώνει τις ταξιδιωτικές του αναμνήσεις για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Στην Ανταρκτική δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι, δεν μπορούν να την κατακτήσουν, να την αποικίσουν, να την κάνουν δική τους. Η Ανταρκτική δεν ανήκει σε κανέναν. Κάθε παγόβουνο είναι και ένα γλυπτό που αλλάζει μορφή με το πέρασμα της ώρας, παίρνοντας αμέτρητα και μοναδικά σχήματα. Το μόνο που ταράζει την αίσθηση της απόλυτης μοναξιάς είναι το τρίξιμο του πάγου και οι φασαριόζικοι, ανθεκτικοί στα ερεβώδη πολικά ψύχη πιγκουίνοι. Τα φρακοφορεμένα αυτά πτηνά μαζί με τα άλμπατρος, τις φώκιες και τους θαλάσσιους ελέφαντες είναι οι μόνοι κάτοικοι της ηπείρου. Ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου, εκεί που ο άνθρωπος αγγίζει τα όριά του, είναι για πολλούς ένα όνειρο ζωής.

Όποιος έχει ταξιδέψει στην Ανταρκτική έχει επιστρέψει αλλαγμένος από την εμπειρία που έχει βιώσει. Η καταλυτική ομορφιά της τον αγγίζει τόσο βαθιά, που τον τραυματίζει. Μια πληγή που ποτέ δεν επουλώνεται. Το όνειρο αυτό θα στοιχειώνει τις ταξιδιωτικές του αναμνήσεις για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική

Ταξίδι στην άκρη της Γης

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa και Swiss
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Μπουένος Άιρες, το Regal Pacific 5*
  • Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Ουσουάγια,
  • Βραδιά με tango show στο Μπουένος Άιρες
  • 13ήμερη κρουαζιέρα στην Ανταρκτική με το εξερευνητικό παγοθραυστικό σκάφος
    m/v Hondius, το υπερσύγχρονο «νεότερο μέλος» της εταιρείας Oceanwide Expeditions
  • Στο κρουαζιερόπλοιο διαμονή σε δίκλινες ή τετράκλινες εξωτερικές καμπίνες με μεγάλο παράθυρο
  • Ημιδιατροφή 
  • Πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός που θα συνοδεύσει την αποστολή

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω εν­διάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ξενάγηση)

Άφιξη στο Μπουένος Άιρες, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αναχωρούμε για μια ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της πό­λης. Θα δούμε το Προ­εδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον καθεδρικό ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ι­σπανούς. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτε­ρος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελί­σκο και το φημισμένο θέατρο Colon.

Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Α­ριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, καθώς και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φα­νταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμ­μένη η Εβίτα Περόν.

Αφού απολαύσουμε ένα αυθεντικό γεύμα με «πρωταγωνιστή» το περίφημο κρέας της Αργεντινής, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΟΥΣΟΥΑΪΑ

Αναχώρηση από το Μπουένος Άιρες και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της γης, το "τέλος του κόσμου". Η πόλη είναι χτι­σμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που απο­τελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Η διώρυγα Beagle σχηματίστηκε από τη διάβρωση των παγετώνων και φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου, που το 1835 περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού. Από το λιμάνι της Ουσου­άια ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστο­λές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Άφιξη στην Ουσουάια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξε­νοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η – 15η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΣΟΥΑΪΑ – επιβίβαση στην ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Έφτασε πλέον η ώρα που το όνειρό μας θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς σήμερα θα επι­βιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο που θα μας φι­λοξενήσει τις επόμενες δώδεκα ημέρες και θα ξεκινή­σουμε το πιο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής μας, το ταξίδι μας στην Ανταρκτική!!! 

Από εδώ και πέρα το πρόγραμμα των επισκέψεών μας κανονίζει ο καιρός και όχι τα ρολόγια. Θα υ­πάρχει καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότη­τες και τις επισκέψεις μας, καθώς και διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και περιβαλλοντο­λόγους, που θα πλουτίσουν τις γνώσεις μας για αυτή την άγνωστη ήπειρο.

Κατά την αναχώρησή μας ανεβείτε στο κατά­στρωμα του πλοίου για να αποχαιρετήσετε την Ου­σουάια και να απολαύσετε τη διαδρομή κατά μήκος της διώρυγας του Beagle Channel μέχρι τον Ατλα­ντικό. Περνώντας από το Κέιπ Χορν, το νοτιότερο σημείο της Αμερικανικής Ηπείρου, θα πλεύσουμε Νότια προς το άγριο «Πέρασμα του Ντρέικ» (Drake Passage) – φέρει το όνομα του Βρετανού θαλασσο­πόρου Σερ Φράνσις Ντρέικ, που διέσχισε την τερά­στια υδάτινη έκταση μεταξύ της Γης του Πυρός και της χερσονήσου της Ανταρκτικής.

Μετά από δύο περίπου μέρες στη θάλασσα, θα φθά­σουμε στον υδάτινο χώρο της Ανταρκτικής (Antarctic Convergence), γνωστό και σαν «πολικό σύνορο». Ο ωκεανός εδώ διαφέρει πολύ από τα νερά του Ατλαντικού σε πυκνότητα, θερμοκρασία και περιεκτικότητα σε αλάτι. Αυτή η μίξη των υδάτι­νων ρευμάτων, πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, τον καθιστά πολύ παραγωγικό σε κριλ, άλγη και μι­κροοργανισμούς, που αποτελούν και τη βάση του διατροφικού ιστού της Ανταρκτικής.

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην χερσόνησο της Ανταρκτικής, θα αρχίσουν να φαίνονται τα South Shetland Islands. Είναι ένα σύμπλεγμα από 150 νησιά και βραχονησίδες, με τους παγετώνες να καλύπτουν το 90% της επιφανείας τους. Εδώ, χιλιά­δες θαλάσσιοι πετρέλοι και άλμπατρος κάνουν τις φωλιές τους και φροντίζουν τα νεογνά τους.

Στη συνέχεια θα πλεύσουμε στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Ανταρκτικής. Αφού περάσουμε τα νησιά Melchior και το κανάλι Schollaert, θα βρε­θούμε στο Cuverville Island, ένα σκουρόχρωμο βραχώδες νησί, που ανακαλύφθηκε από τη βελ­γική αποστολή στην Ανταρκτική (1897–1899). Το νησί αποτελεί πολύ σημαντική περιοχή βιοποικιλό­τητας, επειδή οι μικρές ακτές του υποστηρίζουν μια αποικία από 6.500 ζευγάρια πιγκουίνων gentoo μαζί με γιγάντιους πετρέλους και μαυρόασπρους κορμοράνους.

Συνεχίζουμε προς το Paradise Bay, όπου χρησιμο­ποιώντας φουσκωτά σκάφη (zodiacs) θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε την συγκλονιστική ο­μορφιά του τοπίου με τα επιβλητικά παγόβουνα. Στην περιοχή αυτή είναι πολύ πιθανόν να δούμε φάλαινες. Συνεχίζουμε την υδάτινη πορεία μας στα κανάλια Niemeyer και Lemaire, ανάμεσα στα επι­βλητικά παγόβουνα με τα αμέτρητα και μοναδικά σχήματα και τους εντυπωσιακούς παγετώνες. Η πλώρη του πλοίου μας που "σκίζει" τα νερά και οι κραυγές των άλμπατρος με το τεράστιο άνοιγμα φτερών που μας ακολουθούν και διαταράσσουν την αίσθηση της απόλυτης μοναξιάς, δημιουρ­γούν ένα οπτικοακουστικό σύνολο που οι λέξεις εί­ναι φτωχές για να περιγράψουν.

Θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε σχετική ά­δεια για να επισκεφθούμε τον Βρετανικό εξερευνη­τικό σταθμό Port Lockroy στο νησί Goudier. Κοντά εκεί, θα αποβιβαστούμε στο Jougla Point και θα έ­χουμε την ευκαιρία να πατήσουμε στην ηπειρωτική χώρα. Οι πιγκουίνοι και οι θαλάσσιοι ελέφαντες θα μας καλωσορίσουν.

Στον κόλπο Wilhelmina θα έχουμε καλές πιθανότη­τες να δούμε φάλαινες, ακόμα και να κάνουμε μια μικρή κρουαζιέρα με ζόντιακ προς το απόκοσμο ναυάγιο του Guvernoren, ένα φαλαινοθηρικό σκά­φος που έπιασε φωτιά εδώ το 1915.

Στο ταξίδι μας αυτό θα συναντήσουμε πλήθη από πιγκουίνους, μικρές φώκιες, φώκιες του Weddell και φώκια λεοπάρδαλη, αλλά και φάλαινες. Κι όταν η πλώρη του πλοίου ευθυγραμμιστεί με τη βελόνα της πυξίδας που δείχνει το βορρά, το ταξίδι της επι­στροφής μας θα έχει ξεκινήσει.

 

16η ΗΜΕΡΑ: Αποβίβαση από την ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ – ΟΥΣΟΥΑΪΑ

Επιστροφή στην Ουσουάια και το όνειρο που ζή­σαμε θα μας ακολουθεί για πάντα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπερπλήρεις από τις εικόνες των προηγούμενων ημερών, διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ TANGO SHOW

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής προσφέρεται για να την εξερευνήσει κανείς περπατώντας στις μεγάλες λεωφόρους αλλά και στα γραφικά στενάκια που συχνά οδηγούν σε μικρές, γραφικές πλατείες ή πολύχρωμες συνοικίες. Η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, και οι αφορμές για να περάσουν οι ώρες δίχως να το πάρουμε είδηση είναι ανεξάντλητες. Το απόγευμα θα δειπνήσουμε παρακολουθώντας το περίφημο Tango Show, όπου βιρτουόζοι του είδους θα μας μυήσουν στα μυστικά του πιο ερωτικού χορού. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Α­θήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από –  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LX 1839

10/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

17:40

19:25

LX 092

10/11/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

22:45

11:50 +1

LH 511

27/11/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:00

11:10 +1

LH 1282

28/11/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

12:30

16:15

1 διανυκτέρευση στην Ουασουάγια, 3 διανυκτερεύσεις στο Μπουένος Άϊρες και 13ήμερη κρουαζίερα στην Ανταρκτική

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμός
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Μπουένος Άιρες, το Regal Pacific 5*
  • Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Ουσουάγια
  • Κρουαζιέρα 13 ημερών, με το υπερσύγχρονο εξερευνητικό πλοίο m/v Hondius
  • Στο κρουαζιερόπλοιο: δίκλινη ή τετράκλινη εξωτερική καμπίνα με μεγάλο παράθυρο και δικό της μπάνιο.
  • Ημιδιατροφή, πλήρης διατροφή στο πλοίο
  • Φόροι και φιλοδωρήματα
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στην κρουαζιέρα δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μονόκλινης καμπίνας. Αν είστε ένα άτομο, φροντίζουμε να μοιραστείτε δίκλινη ή τετράκλινη καμπίνα όπως περιγράφονται παραπάνω, με άλλους επιβάτες του πλοίου ή με Έλληνες συνταξιδιώτες από το Versus Travel.
 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). 
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει. 
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. 
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του. 
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.
 
12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.
 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσειςαν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα καιθέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική

Ταξίδι στην άκρη της Γης

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa και Swiss
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Μπουένος Άιρες, το Regal Pacific 5*
  • Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Ουσουάγια,
  • Βραδιά με tango show στο Μπουένος Άιρες
  • 13ήμερη κρουαζιέρα στην Ανταρκτική με το εξερευνητικό παγοθραυστικό σκάφος
    m/v Hondius, το υπερσύγχρονο «νεότερο μέλος» της εταιρείας Oceanwide Expeditions
  • Στο κρουαζιερόπλοιο διαμονή σε δίκλινες ή τετράκλινες εξωτερικές καμπίνες με μεγάλο παράθυρο
  • Ημιδιατροφή 
  • Πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός που θα συνοδεύσει την αποστολή

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Μπουένος Άιρες, το Regal Pacific 5*
  • 13ήμερη κρουαζιέρα στην Ανταρκτική με πλήρης διατροφή
  • Ημιδιατροφή 
  • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa και Swiss

Χάρτης Ταξιδιού Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική - Ταξίδι στην άκρη της Γης με το υπερσύγχρονο παγοθραυστικό σκάφος m/v Hondius της κορυφαίας εταιρείας «Oceanwide Expeditions» | 10.11.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info