Λίβανος | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 765€

Ταυτότητα ταξιδιού

 

Μια χώρα ζυμωμένη με την ιστορία. Η χώρα των αρχαίων Φοινίκων με τους μύθους που σχετίζονται άμεσα με τη δική μας αρχαιοελληνική μυθολογία και παράδοση – κόρες του Φοίνικα ήταν η Ευρώπη και η Αστυπάλαια.
Χώρα που οι Ακκάδες, οι Αιγύπτιοι, οι Ασσύριοι, οι Χετταίοι, οι Φιλισταίοι, οι Πτολεμαίοι και οι Σελευκίδες των ελληνιστικών χρόνων, οι Ρωμαίοι… όλοι διεκδίκησαν για τις αυτοκρατορίες τους. Βρίσκεται στην καρδιά της εύφορης ημισελήνου του Λεβάντε με τοπίο όμως πιο ποικιλόμορφο από τις γείτονες χώρες εξ αιτίας των βουνών που έδωσαν στη χώρα το όνομα της. Μια χώρα πλούσια σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά αξιοθέατα και γοητευτικές πόλεις που αναδύουν το άρωμα της ιστορίας. Αλλά και μια χώρα με εξαιρετική μαγειρική και ζαχαροπλαστική παράδοση, συνώνυμη κάποιων από τα πιο αγαπημένα μας εδέσματα και γλυκίσματα.

Κυρίως, όμως, μια χώρα με ανθρώπους αξιαγάπητους, φιλικούς και αξιοπρεπείς που πάλεψαν και παλεύουν να ξεπεράσουν τα δεινά του πολυτάραχου πρόσφατου παρελθόντος και να οικοδομήσουν ξανά τη ζωή και τις πόλεις τους, Να βρουν τη λεπτή ισορροπία που χρειάζεται για μια ειρηνική συμβίωση σ’ έναν τόπο όπου τα θρησκευτικά και κοινωνικά πάθη ήταν πάντα έντονα (είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή με επίσημα αναγνωρισμένες 18 διαφορετικές θρησκευτικές σέκτες).

Ο Λίβανος, με δυο λόγια, έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα και σας καλεί να τα γνωρίσετε. Στο σχετικά ολιγοήμερο αλλά πλήρες και περιεκτικό πρόγραμμά μας θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε βάθος απ’ άκρη σ’ άκρη τη μικρή μα τόσο αξιόλογη αυτή χώρα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιήγησή μας στη χώρα των κέδρων από την πρωτεύουσα Βηρυτό, μια πόλη σαν βγαλμένη από τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Επισκεπτόμαστε την ιστορική Τύρο και τη γειτονική Σιδώνα, συνεχίζουμε προς την οινοπαραγωγή περιοχή της Κσαρά και ερχόμαστε στην αρχαία πόλη Αντζάρ, σπουδαίο μνημείο του χαλιφάτου των Ομεϋαδών. Επισκεπτόμαστε τα βουνά Σουφ για να δούμε το χωριό Ντέιρ Ελ Καμάρ με το παλάτι Μπεϊτεντίν, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία της χώρας, και εκδράμουμε στα Σπήλαια Τζέιτα και τον λόφο της Χαρίσσα. Ερχόμαστε και διανυκτερεύουμε στην κοιλάδα του ποταμού Ναχρ αλ-Καλμπ, γνωστή και ως Ντογκ Ρίβερ, από όπου εξορμούμε για ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά πρόσωπα του Λιβάνου, τα περίφημα δάση των Κέδρων στην κοιλάδα Καντίσα, για να δούμε από κοντά αυτά τα υπέροχα δέντρα, σήμα-κατατεθέν του Λιβάνου… Επισκεπτόμαστε την πόλη Μπεσάρι και φτάνουμε στην ιστορική Βύβλο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με συνεχή κατοίκηση! Με αφετηρία τη Βύβλο καθώς και στην «πόλη των γλυκισμάτων», την Τρίπολη, στον λιβανέζικο βορρά, ολοκληρώνοντας έναν απολαυστικό 9ήμερο γύρο του Λιβάνου!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Ταξίδι στη χώρα των Κέδρων, με ένα 9ήμερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προτείνει έναν πλήρη, απολαυστικό γύρο της χώρας!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό, 2 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο και 1 στο φαράγγι Dog River.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στην Τύρο, πόλη-μνημείο της UNESCO, και στην ιστορική πόλη της Σιδώνας.
 • Είσοδοι στα μουσεία και αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού.
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες της Άκφα.
 • Επίσκεψη στο Δάσος των Κέδρων, περίπου σε 2.000 μέτρα υψόμετρο.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Ντογκ Ρίβερ, το φαράγγι του ποταμού Ναχρ αλ-Καλμπ, που διασχίζει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα του Λιβάνου.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός
 • Τοπικός ξεναγός.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βηρυτός

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βηρυτό.

 

2η ημέρα: Βηρυτός – Ντέιρ Ελ Καμάρ – Μπεϊτεντίν – Βηρυτός (ξενάγηση)

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα ξεκουραστούμε για κάποιες ώρες. Το πρωί ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τον Λίβανο με μια εκδρομή οδικώς στα Βουνά Σουφ (Chouf). Εκεί θα επισκεφθούμε το «Μοναστήρι της Σελήνης», όπως μεταφράζεται το όνομα του Ντέιρ ελ Καμάρ, ένα όμορφο, γραφικό χωριό που τον 17ο αι. υπήρξε πρωτεύουσα του Λιβάνου.

 Συνεχίζουμε για το παλάτι Μπεϊτεντίν (Beit ed-Dine), το ανάκτορο που έχτισε τον 19ο αι. (μέσα σε μια περίοδο τριάντα ετών) ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί γύρω από ένα παλιό ερημητήριο. Σήμερα το παλάτι θεωρείται δικαίως ένα από τα κορυφαία σωζόμενα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του Λιβάνου.
Επιστροφή στη Βηρυτό και γνωριμία με την πόλη. Μια πόλη των αντιθέσεων, που μας καταπλήσσει με την όμορφη αρχιτεκτονική της και τις μικρές κατοικίες που επιμένουν να σηκώνουν το ανάστημά τους πλάι στα σύγχρονα κτίρια. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο Βηρυτού ένα απ’ τα σημαντικότερα σε όλη τη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πολυπρόσωπης πόλης, με τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, τις ελληνορθόδοξες και μαρωνίτικες εκκλησίες, τα μουσουλμανικά τεμένη, την κοσμοπολίτικη πλατεία του ρολογιού και τα άλλα κομψά κτήρια από την εποχή της Γαλλικής Εντολής. Θα καταλήξουμε στα υπερσύγχρονα, αναπλασμένα σουκς, απόδειξη του πως η πόλη επούλωσε τις πληγές του καταστροφικού εμφυλίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βηρυτός – Μπααλμπέκ – Κσάρα – Αντζάρ – Βηρυτός

Αναχωρούμε οδικώς για τα ανατολικά της χώρας, την περίφημη κοιλάδα Μπεκάα, με πρώτο προορισμό μας έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής (και όχι μόνο), το Μπααλμπέκ (Baalbek). Είναι το ιερό αφιερωμένο στον Βάαλ, τον τοπικό θεό που οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ταύτιζαν με τον θεό Ήλιο, γι’ αυτό και ονόμαζαν το Μπααλμπέκ «Ηλιούπολις». Μαζί με τους παρακείμενους ναούς της Αφροδίτης και του Βάκχου, συνθέτει το καλύτερα διατηρημένο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα ιερών στη Μέση Ανατολή, έχοντας αντέξει σεισμούς, πολέμους και επιδρομές. Όχι τυχαία λοιπόν κατέχει περίοπτη θέση στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιστρέφοντας προς τη βάση μας στη Βηρυτό θα κάνουμε μια στάση chateau Ksara παλαιότερο και διασημότερο οινοποιείο του Λιβάνου. Εκεί θα επισκεφθούμε τις σπηλιές - κελάρια μέσα στον ασβεστολιθικό βράχο, που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο και τις οποίες επέκτειναν οι Ιησουίτες στις αρχές του περασμένου αιώνα. Και φυσικά θα απολαύσουμε μία γευστική δοκιμή των εκλεκτών λιβανέζικων κρασιών της κοιλάδας.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με κατεύθυνση την αρχαία πόλη Αντζάρ (Anjar), όπου στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε τα ερείπια της πόλης των Ομεϋαδών με τα παλάτια, τα χαμάμ, τους δημόσιους χώρους. Παντού είναι εμφανείς οι επιρροές της ρωμαϊκής και βυζαντινής πολεοδομίας. Η Αντζάρ είναι το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου χαλιφάτου των Ομεϋαδών στον Λίβανο, ένα από τα τέσσερα μεγάλα χαλιφάτα που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο μ.Χ. αι. από τον χαλίφη Ουαλίντ: τα ευρήματα στην Αντζάρ, παλάτια, λουτρά και τεμένη μάς οδηγούν να πιστέψουμε πως πρόκειται για χώρο που προοριζόταν για τον ίδιο τον χαλίφη, ενώ τα 600 περίπου καταστήματα, που λειτουργούσαν εκεί, αποδεικνύουν πως αποτελούσε σπουδαίο εμπορικό κόμβο της εποχής. Μετά το πέρας της επίσκεψης, επιστρέφουμε στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βηρυτός – Τύρος – Σιδώνα – Βηρυτός

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς τον νότιο Λίβανο και την πόλη της Τύρου. Από τα πιο σπουδαία λιμάνια των αρχαίων Φοινίκων, η Τύρος υπήρξε κέντρο εμπορίου που επικοινωνούσε με ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ξενάγηση στον διπλό αρχαιολογικό χώρο, εν πολλοίς διαμορφωμένο από τον Μέγα Αλέξανδρο, στην προσπάθεια του να κατακτήσει την πόλη που του αντιστάθηκε σθεναρά. Με ρωμαϊκά, ελληνιστικά και βυζαντινά ευρήματα, ο αρχαιολογικός χώρος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Σιδώνα, από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του σύγχρονου Λιβάνου, επίσης με μεγάλη ιστορία. Ο πλούτος της αρχαίας Σιδώνας δεν προερχόταν τόσο από τη θάλασσα, όπως της γειτονικής Τύρου, αλλά από την επεξεργασία της πορφύρας, υλικό περιζήτητο την εποχή εκείνη. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στα γραφικότατα σουκς, για να καταλήξουμε στο ρομαντικό Κάστρο της Θάλασσας, «κληρονομιά» των Σταυροφόρων. Αναχώρηση για τη Βηρυτό με μια στάση στον ναό του Εσμούν (Echmoun), τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο αμιγώς φοινικικό. Άφιξη στη Βηρυτό. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βηρυτός – Σπήλαια Τζέιτα – Χαρίσσα – Βύβλος

Πρωινή αναχώρηση από τη Βηρυτό, με τελικό προορισμό μας την πόλη της Βύβλου. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τα Σπήλαια Τζέιτα, τα πιο γνωστά σπήλαια στη Μέση Ανατολή, για να θαυμάσουμε από κοντά τις πελώριες αίθουσες και μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το ιδιαίτερο με το σπήλαιο αυτό είναι ότι αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα: στο άνω επίπεδο θα περιπλανηθούμε πεζή ενώ στο κάτω θα απολαύσουμε μία μικρή βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη.

Θα συνεχίσουμε για τη Χαρίσσα, μία πόλη χτισμένη πάνω σε λόφο όπου θα ανέβουμε με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα στον κόλπο Τζουνιέχ αλλά και την εκκλησία της Παναγίας.
Κι από τη Χαρίσσα θα φύγουμε για τη Βύβλο που είναι και το τελικός προορισμός της ημέρας. Πολλοί ιστορικοί επισημαίνουν πως η Βύβλος είναι η αρχαιότερη πόλη με συνεχή κατοίκηση, σε ολόκληρο τον κόσμο! Σήμερα, μετά από χιλιετίες ιστορίας, παραμένει ένα γοητευτικό φοινικικό λιμάνι, με εξαιρετικά πλούσια ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά, που την καθιστά ίσως τον πιο συναρπαστικό προορισμό στον Λίβανο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Ξενάγηση στον σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο που απλώνεται κάτω από το μπαλκόνι ενός ιδιαίτερα διατηρημένου σταυροφορικού κάστρου − σήμερα είναι μεταμορφωμένο σε μουσείο. Θα δούμε επίσης την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που χρονολογείται στη σταυροφορική περίοδο και από εκεί θα κατηφορίσουμε για το αρχαίο, γραφικό λιμανάκι. Μετά το δείπνο προτείνεται βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βύβλος – Τρίπολη – Δάσος Κέδρων – Κοιλάδα Καντίσα – Βύβλος

Ολοήμερη εκδρομή προς το βόρειο τμήμα της χώρας. Πρώτη μας επίσκεψη η Τρίπολις όπου ξεκινώντας από το κάστρο με τα σημάδια των Σταυροφόρων, των Μαμελούκων και των Οθωμανών θα κατηφορίσουμε στην παλιά πόλη και θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της που είναι γεμάτα με τεμένη, μεντρεσέδες και μικρές αγορές.

Θα συνεχίσουμε στους περίφημους Κέδρους του Λιβάνου. Ανεβαίνοντας σε υψόμετρο περίπου 2.000 μ. Θα σταματήσουμε σε ένα από τα λίγα σωζόμενα αλσύλλια του συμβολικού αυτού δέντρου που κάποτε κάλυπτε σχεδόν το σύνολο της χώρας ενώ σήμερα είναι προστατευόμενο εθνικό μνημείο φυσικής ομορφιάς. Συνώνυμος με τον Λίβανο ο κέδρος ως πολύτιμο υλικό εξάγονταν σε όλο τον πολιτισμένο αρχαίο κόσμο από τη εποχή της Φαραωνικής Αιγύπτου.

Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα η ιερή κοιλάδα Καντίσα που είναι διάστικτη με δεκάδες μοναστήρια και εκκλησιές κυρίως της μαρωνίτικης πίστης. Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση στη Βύβλο.

7η ημέρα: Βύβλος – Βηρυτός – πτήση επιστροφής

Αναχώρηση πολύ νωρίς (λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας), οδικώς για τη Βηρυτό και το διεθνές αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 765 € 310 €
Twin Room 765 € 310 €
Triple Room 765 € 310 €
Single Room 1055 € 310 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 765 € 310 €
Twin Room 765 € 310 €
Triple Room 765 € 310 €
Single Room 1055 € 310 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 765 € 310 €
Twin Room 765 € 310 €
Triple Room 765 € 310 €
Single Room 1055 € 310 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 855 € 310 €
Twin Room 855 € 310 €
Triple Room 855 € 310 €
Single Room 1145 € 310 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 855 € 310 €
Twin Room 855 € 310 €
Triple Room 855 € 310 €
Single Room 1145 € 310 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 855 € 310 €
Twin Room 855 € 310 €
Triple Room 855 € 310 €
Single Room 1145 € 310 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1235 € 0 €
Twin Room 1235 € 0 €
Triple Room 1235 € 0 €
Single Room 1525 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1235 € 0 €
Twin Room 1235 € 0 €
Triple Room 1235 € 0 €
Single Room 1525 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1235 € 0 €
Twin Room 1235 € 0 €
Triple Room 1235 € 0 €
Single Room 1525 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 946

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:05

Α3 947

30/12/2021

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 946

29/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΗΡΥΤΟΣ

23:55

01:05

Α3 947

06/01/2022

ΒΗΡΥΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

04:15

06:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 290

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Για να σας επιτραπεί η είσοδος στον Λίβανο, θα πρέπει στο διαβατήριό σας να μην υπάρχει σφραγίδα από το κράτος του Ισραήλ.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.
 • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
 • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Απολαύστε το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς!

Ταξίδι στη χώρα των Κέδρων, με ένα 9ήμερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προτείνει έναν πλήρη, απολαυστικό γύρο της χώρας!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό, 2 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο και 1 στο φαράγγι Dog River.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στην Τύρο, πόλη-μνημείο της UNESCO, και στην ιστορική πόλη της Σιδώνας.
 • Είσοδοι στα μουσεία και αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού.
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες της Άκφα.
 • Επίσκεψη στο Δάσος των Κέδρων, περίπου σε 2.000 μέτρα υψόμετρο.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Ντογκ Ρίβερ, το φαράγγι του ποταμού Ναχρ αλ-Καλμπ, που διασχίζει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα του Λιβάνου.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός
 • Τοπικός ξεναγός.

Highlights

 

 • Το ανάκτορο Μπεϊτεντίν, το παλάτι που έχτισε τον 19o αι. ο εμίρης Μπεχίρ ΙΙ Σεχαμπί.
 • Η παλιά πόλη της Βηρυτού.
 • Το Εθνικό Μουσείο, όχι μόνο για την πληθώρα των εκθεμάτων που χρονολογούνται από την εποχή του Σιδήρου, την Αιγυπτιακή, τη Φοινικική, την Ελληνιστική, τη Ρωμαϊκή έως τη Βυζαντινή και το Ισλάμ, αλλά και για την ίδια την ιστορία του ως κτήριο κατά τη διάρκεια του σπαρακτικού εμφυλίου. 
 • Η ιστορική πόλη της Τύρου και η γειτονική Σιδώνα.
 • Ο αρχαιολογικός χώρος του Μπααλμπέκ, από τους πιο σημαντικούς της Μέσης Ανατολής.
 • Η αρχαία πόλη Αντζάρ, το πιο σπουδαίο μνημείο του αρχαίου χαλιφάτου των Ομεϋαδών.
 • Τα δάση των κέδρων, στον βόρειο Λίβανο.
 • Η απίστευτη θέα από τον λόφο της Χαρίσσα προς τον κόλπο Τζουνιέχ.
 • Τα… διώροφα σπήλαια Τζέιτα, με τις πελώριες αίθουσες γεμάτες σταλαγμίτες και σταλακτίτες.
 • Οι καταρράκτες της Άκφα.
 • Η κοιλάδα του ποταμού Ναχρ αλ-Καρμπ, ή Ντογκ Ρίβερ.
 • Η ιστορική Ανάγια, σπουδαίο προσκύνημα και θρησκευτικό καταφύγιο της χώρας.
 • Η παλιά πόλη της Τρίπολης ή Τραμπλούς.

 

Μόνο στο Versus Travel

 • 4 διανυκτερεύσεις στη Βηρυτό, 2 διανυκτερεύσεις στη Βύβλο και 2 στο φαράγγι Dog River
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στις ιστορικές πόλεις Τύρο και Σιδώνα
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες της Άκφα.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2021 - Πρωτοχρονιά 2022

Αναχωρήσεις

22/12, 29/12, 5/1Bonus Online Κράτησης