fb

Στα βάθη της συναρπαστικής Κεντρικής Ασίας (Κιργιστάν, Καζακστάν με Αστάνα) | 15.08.2021

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus Travel σας παρουσιάζει ένα από τα διάσημα εξερευνητικά ταξίδια του, στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας, στο Κιργιστάν και στο Καζακστάν. Πρόκειται για ένα ταξίδι που συνδυάζει άρτια την πολυτέλεια με την παράδοση. Το υψηλό design των μητροπόλεων με τη σοβιετική πολεοδομία και αρχιτεκτονική (που διδάσκονται στα πανεπιστήμια) αλλά και τη συναρπαστική ζωή των νομάδων στα βουνά, στις λίμνες και στα φαράγγια της άγριας φύσης. Τα απίθανα μουσεία και τους εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους με το νομαδικό φεστιβάλ ιππασίας και το παραδοσιακό κυνήγι με αετό. Τα 5άστερα ξενοδοχεία με τις διανυκτερεύσεις στις γιούρτες των νομάδων και των καραβανιών στον Δρόμο του Μεταξιού.

Ένα ταξίδι που συνδυάζει την πλούσια γεωπολιτική ιστορία με την αυθεντική ζωή των νομάδων που παραμένει ίδια εδώ και αιώνες. Ένα ταξίδι που επιφυλάσσει μοναδικές εκπλήξεις και δραστηριότητες όπως η ιππασία και η βαρκάδα στις λίμνες Σον Κουλ και Ισίκ Κουλ. Αλλά και παραδοσιακά γεύματα και δείπνα με οικογένειες νομάδων που μαγειρεύουν για μας τις μοναδικές τοπικές σπεσιαλιτέ τους. Ένα ταξίδι που φέρνει κοντά το χθες και το σήμερα σε μια γωνιά της Γης τόσο συναρπαστική, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την Μπισκέκ, την εντυπωσιακή πρωτεύουσα του Κιργιστάν. Από εκεί επισκεπτόμαστε την πόλη Κοχκόρ και πηγαίνουμε στη λίμνη Σον Κουλ όπου και διανυκτερεύουμε σε γιούρτες. Ακολουθεί η λίμνη Ισίκ Κουλ με τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα στον βυθό της. Διανυκτέρευση στην πόλη Καρακόλ και επίσκεψη μαζί με διανυκτέρευση σε γιούρτες στους μοναδικούς Βράχους Τζέτι Ογκούζ.

Ακολουθεί η Αλμάτι, η νότια πρωτεύουσα του Καζακστάν. Εκδρομή στο Γκραν Κάνιον της Κεντρικής Ασίας, το φαράγγι Τσαρίν με τους βράχους που μοιάζουν με κάστρα. Μετά σειρά έχει η παραδεισένια λίμνη Μπορόβοε, στην οποία και διανυκτερεύουμε. Και η περιπέτειά μας ολοκληρώνεται με δύο ενδελεχείς ξεναγήσεις στην πόλη-μουσείο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής διεθνούς βεληνεκούς, τη διοικητική πρωτεύουσα Αστάνα του Καζακστάν.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα μοναδικό εξερευνητικό ταξίδι-εμπειρία, με απίθανες παροχές και ιδιαίτερες προσφορές, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα ταξίδι περιπέτειας, από το οποίο όμως δεν λείπει και η πολυτέλεια. Με άψογες ξεναγήσεις και την απόλυτη ασφάλεια και οργάνωση, στοιχεία για τα οποία διακρίνεται το Versus Travel. Ειδικότερα:

  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* στις πρωτεύουσες Μπισκέκ, Αλμάτι, Αστάνα και στα καλύτερα διαθέσιμα ανά πόλη και περιοχή
  • 2 Διανυκτερεύσεις-εμπειρία σε παραδοσιακές γιούρτες μαζί με τους νομάδες στη Λίμνη Σον Κουλ και στους Βράχους Τζέτι Ογκούζ στο Κιργιστάν
  • Ημιδιατροφή όλες τις ημέρες ( πρωινό και βραδινό )
  • Επιπλέον 2 παραδοσιακά μεσημεριανά γεύματα σε τοπικές οικογένειες στην Καρακόλ και στην Τοκμάκ στο Κιργιστάν
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις σπάνιες τοποθεσίες Λίμνη Μπορόβοε και Βράχοι Τζέτι Ογκούζ, που δεν περιλαμβάνονται συνήθως στα προγράμματα
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στη μεγαλύτερη λίμνη της Κεντρικής Ασίας, Ισίκ Κουλ με τις απίθανες αρχαιότητες
  • Εθνικό Φεστιβάλ Ιππασίας στη λίμνη Σον Κουλ, μία αρχαία τοπική παράδοση του Κιργιστάν
  • Μια μοναδική εμπειρία, αγώνες με άλογα. Δύο ομάδες αναβατών διαγωνίζονται για το ποια θα αρπάξει από το έδαφος ένα κουφάρι κατσίκας βάρους 30 κιλών. Οι αναβάτες προσπαθούν να πιάσουν το κουφάρι από το χώμα σε πλήρη καλπασμό.
  • Συμμετοχή στην πανάρχαια νομαδική παράδοση του κυνηγιού με αετό στο φαράγγι Κεγκέτι στο Κιργιστάν
  • Βαρκάδα στις λίμνες Σον Κουλ και Ισίκ Κουλ
  • Επίσκεψη στο μουσείο των παραδοσιακών περίφημων κιργέζικων χαλιών που θεωρούνται κορυφαία στον κόσμο
  • Επίσκεψη στο σοβιετικό εργοστάσιο σοκολάτας στην Αλμάτι που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μετώπου, των νοσοκομείων και των ορφανοτροφείων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
  • Εκτεταμένη ξενάγηση στις εντυπωσιακές πρωτεύουσες Μπισκέκ, Αλμάτι και Αστάνα (η Μπραζίλια του Καζακστάν)
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές και είσοδοι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται στην τιμή κι έτσι αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο ταξίδι.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μπισκέκ (Κιργιστάν)

Γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Κιργιστάν το Μπισκέκ.

 

2η ημέρα: Μπισκέκ (ξενάγηση)

Άφιξη στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, την Μπισκέκ. Μεταφορά, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε για μία 6άωρη ξενάγηση.

Η Μπισκέκ είναι η μεγαλύτερη πόλη του Κιργιστάν. Στην αρχαιότητα λειτούργησε ως σταθμός για τα καραβάνια στον Δρόμο του Μεταξιού. Το 1825 ο οικισμός οχυρώθηκε από τους Ουζμπέκους. Ένας τοπικός θρύλος αναφέρει πως εδώ θάφτηκε ο ήρωας Μπισκέκ, που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα, εξ ου και η ονομασία της πόλης. Το 1862 πάντως, η Μπισκέκ περιήλθε στα χέρια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Το 1926, ιδρύθηκε το Κιργίζιο Αυτόνομο Σοβιετικό Κράτος, οπότε έγινε η πρωτεύουσά του και μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του Μιχαήλ Φρούνζε, κοντινού συνεργάτη του Λένιν, ο οποίος γεννήθηκε στην Μπισκέκ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη Ρωσική Επανάσταση. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, επανήλθε η αρχική ονομασία.

Σήμερα η Μπισκέκ είναι μία σύγχρονη, ενδιαφέρουσα σοβιετικού τύπου πρωτεύουσα, με εντυπωσιακές φαρδιές λεωφόρους, πολλά μαρμάρινα μέγαρα και μνημεία και φυσικά πολλές σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες που είναι χτισμένες περιμετρικά γύρω από μεγάλες πλατείες-κήπους. Ένα στοιχείο της πόλης είναι τα μικρά κανάλια νερού δεξιά και αριστερά στα πεζοδρόμια, τα οποία δημιουργήθηκαν από τους σοβιετικούς πολεοδόμους για να ποτίζονται τα δέντρα των πεζοδρομίων. Τα δέντρα δεν φυτεύτηκαν μόνο για καλλωπιστικούς λόγους. Το καλοκαίρι στην Μπισκέκ η ζέστη είναι αφόρητη οπότε η παχιά σκιά των δέντρων προστατεύει τους πολίτες από τον καύσωνα στα πεζοδρόμια. Όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά στοιχεία των σοβιετικών πόλεων κι εμείς σήμερα θα δούμε ένα καλό δείγμα.

Στην ξενάγησή μας λοιπόν θα πάμε στην Πλατεία της Νίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στη Βιβλιοθήκη Τσερνισέβσκι, στο Εθνικό Θέατρο, στο Άλσος των Βελανιδιών, στο Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών, στο Μέγαρο της Φιλαρμονικής. Θα περάσουμε επίσης από τη λεωφόρο Ερκιντίκ με τον μεγάλο κήπο, όπου θα δούμε το άγαλμα του Φρούνζε. Στη λεωφόρο βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Μπισκέκ, τον οποίο έχτισαν το 1946 οι γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου. Η κατασκευή του είναι τόσο καλή ώστε μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε ποτέ καμία εργασία συντήρησης. Οι νεκροί πλέον αιχμάλωτοι έχουν ταφεί κοντά στο δημιούργημά τους. Και, τέλος θα πάμε στο τοπικό παζάρι, την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης. Εκεί θα πάρουμε μια πολύ καλή γεύση του πώς είναι να ζεις στο Κιργιστάν. Παρεμπιπτόντως η Μπισκέκ είναι σύμφωνα με πρόσφατες διεθνείς έρευνες η πιο οικονομική πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα κάνουμε διαλλείματα για φαγητό και ξεκούραση. Μετά το δείπνο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Μπισκέκ.

3η ημέρα: Μπισκέκ - Κοχκόρ - Λίμνη Σον Κουλ (Κιργιστάν)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το αστικό τοπίο της Μπισκέκ και θα μεταφερθούμε στην ύπαιθρο, στην πανέμορφη αλπική λίμνη Σον Κουλ. Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 3.000 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη, γλυκού νερού, σε όλη τη χώρα.

Καθ’ οδόν όμως, θα κάνουμε πρώτα μία στάση στο πολύ γραφικό ορεινό χωριό Κοχκόρ όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Χειροτεχνίας. Εκεί θα δούμε πώς φτιάχνονται τα περίφημα χαλιά του Κιργιστάν που θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως. Αν θέλουμε μπορούμε να δοκιμάσουμε να υφάνουμε κι εμείς! Μετά το Κοχκόρ θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με προορισμό τη λίμνη. Εκεί μας περιμένει μία ακόμη έκπληξη. Με το που θα φτάσουμε θα τακτοποιηθούμε στις παραδοσιακές γιούρτες όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Οι γιούρτες είναι μεγάλες κυκλικές σκηνές από δέρμα και ύφασμα, έτσι κατασκευασμένες ώστε να προστατεύουν από το κρύο και τη ζέστη. Σε αυτές ζουν εδώ και αιώνες οι νομάδες της Κεντρικής Ασίας, οπότε κι εμείς σε αυτό το ταξίδι εμπειριών θα διανυκτερεύσουμε μαζί τους. Σημειωτέον πως κατά την αρχαιότητα η λίμνη Σον Κουλ ήταν σταθμός ων καραβανιών στον Δρόμο του Μεταξιού. Ο θεσμός της γιούρτας ισχύει από τότε! Δείπνο στην κατασκήνωση. Διανυκτέρευση στη λίμνη Σον Κουλ σε γιούρτα.

 

4η ημέρα: Σον Κουλ - Ισίκ Κουλ (Κιργιστάν)

Σήμερα το πρωινό μας είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε την πανέμορφη λίμνη Σον Κουλ. Μπορούμε να κάνουμε βαρκάδα, να πεζοπορήσουμε στην γύρω περιοχή ή να κάνουμε και ιππασία. Μια μοναδική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη! Επίσης στη Σον Κουλ θα παρακολουθήσουμε τους νομαδικούς αγώνες ιππασίας, ένα υπερθέαμα ρώμης και δεξιοτεχνίας που αποτελεί παράδοση αιώνων στην Κεντρική Ασία και έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Σημειωτέον πως τα καλύτερα άλογα στον κόσμο βρίσκονται στο Κιργιστάν και στο Καζακστάν και όχι στην Αραβία, όπως λανθασμένα πιστεύεται.

Θα γευματίσουμε στην κατασκήνωση και εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για την άλλη ορεινή λίμνη, τη διάσημη Ισίκ Κουλ που είναι η μεγαλύτερη της χώρας και η δεύτερη μεγαλύτερη αλμυρή στον κόσμο μετά την Κασπία Θάλασσα. Λόγω της περιεκτικότητάς της σε άλατα δεν παγώνει ποτέ παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή όπου επικρατεί ψυχρό κλίμα. Ισίκ Κουλ σημαίνει Ζεστή Λίμνη λόγω αυτού του φαινομένου. Η λίμνη από το 2002, θεωρείται διεθνής προστατευόμενος υγροβιότοπος της UNESCO. Η Ισίκ Κουλ επί ΕΣΣΔ αναπτύχθηκε ως ένα σημαντικό κέντρο περίθαλψης και διακοπών, με πολλά σανατόρια αλλά και εξοχικές κατοικίες (ντάτσες). Σήμερα τα σανατόρια έδωσαν τη θέση τους σε πλείστα ξενοδοχεία, οπότε η περιοχή έχει εξελιχθεί σε Νο 1 θέρετρο για τους Κιργίζιους.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στη λίμνη. Για το δείπνο μας θα μεταφερθούμε στη γειτονική πόλη Τσολπόν Άτα, που είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της λίμνης, σε ένα παραδοσιακό καφέ όπου θα δοκιμάσουμε την πεντανόστιμη τοπική κουζίνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη λίμνη Ισίκ Κουλ.

 

5η ημέρα: Ισίκ Κουλ - Τσολπόν Άτα - Καρακόλ (Κιργιστάν)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με τελικό προορισμό την ιστορική πόλη Καρακόλ. Θα ακολουθήσουμε βόρεια κατεύθυνση στις όχθες της Ισίκ Κουλ όπου θα κάνουμε μία πρώτη στάση για να επισκεφτούμε το Ιστορικό Μουσείο της περιοχής και το Ανοιχτό Πετρογλυφικό Μουσείο της Ισίκ Κουλ. Οι πετρογραφίες στη βόρεια όχθη της λίμνης, τις οποίες και θα δούμε, είναι ηλικίας 2.500 ετών! Επιπλέον στον βυθό της λίμνης έχει εντοπιστεί μία μεγάλη αρχαία πόλη, εκείνης της εποχής, της οποίας τα ευρήματα μαρτυρούν έναν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτισμό. Επρόκειτο για μία μητρόπολη, με τείχη μήκους 500 μέτρων, στην οποία ανακαλύφθηκαν πολλά εργαλεία και σκεύη καθώς και τα αρχαιότερα νομίσματα στον κόσμο με χρυσές διακοσμήσεις.

Επόμενη στάση μας θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Ρουχ Όρντο, στις όχθες της λίμνης, το οποίο είναι ένα σύμπλεγμα 10 μουσείων που αναπαριστούν όλη την παράδοση, από την αρχαιότητα ως σήμερα, του Κιργιστάν. Εν συνεχεία θα απολαύσουμε μία βαρκάδα στην Ισίκ Κουλ και θα μεταφερθούμε στην Τσολπόν Άτα για το γεύμα μας σε παραδοσιακό καφέ.

Μετά το γεύμα, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με προορισμό την Καρακόλ. Λίγο προτού μπούμε στην πόλη, θα κάνουμε μία τελευταία στάση στο μουσείο Νικολάι Πρεβάλσκι το οποίο ιδρύθηκε το 1957. Ο Πρεβάλσκι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξερευνητές του 19ου αιώνα, Ρώσος, επιστήμονας και γεωγράφος, ο οποίος ταξίδευσε σε όλη την Κεντρική Ασία και έκανε έρευνες για λογαριασμό της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Τελικά πέθανε από τύφο στην Καρακόλ και ο τάφος του βρίσκεται δίπλα στο μουσείο.

Άφιξη στην Καρακόλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Παραδοσιακό δείπνο στο σπίτι μίας οικογένειας Κιργίζιων, για να δοκιμάσουμε αυθεντικές τοπικές λιχουδιές. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Καρακόλ.

6η ημέρα: Καρακόλ - Βράχοι Τζέτι Ογκούζ (Κιργιστάν)

Το πρόγραμμα σήμερα θα αρχίσει με ξενάγηση στην Καρακόλ. Η πόλη ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα ως στρατηγείο της τσαρικής Ρωσίας λόγω της τοποθεσίας της κοντά στα σύνορα του Κιργιστάν με την Κίνα. Ένα βασικό στοιχείο της είναι ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της. Οι κάτοικοί της είναι Ρώσοι, Κιργίζιοι, μωαμεθανοί Κινέζοι, τουκογενείς Ουιγούροι, μογγόλοι Καλμούκοι και Ουζμπέκοι.

Επίσης η Καρακόλ βρίσκεται πολύ κοντά στο ψηλότερο και καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο του Κιργιστάν, το οποίο διαθέτει πλαγιές μήκους 20 χλμ. Η δε γύρω περιοχή καλύπτεται από πυκνά δάση στα οποία μπορεί να πεζοπορήσει κανείς ακολουθώντας πολύ καλά διαμορφωμένα μονοπάτια. Εμείς θα ξεναγηθούμε μέσα στην πόλη και θα επισκεφτούμε τον ορθόδοξο ναό του 19ου αιώνα που ανεγέρθηκε επί Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Στα χρόνια της ΕΣΣΔ, ο ναός μετατράπηκε σε εκπαιδευτικό κέντρο για τις γυναίκες του Καρακόλ στο πλαίσιο της σοβιετικής εκστρατείας για την απαλοιφή του αναλφαβητισμού σε όλη τη την επικράτεια της Ένωσης. Επίσης θα επισκεφτούμε το περίτεχνο κινέζικο τζαμί, το οποίο ανεγέρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Και μετά θα αναχωρήσουμε για τους Βράχους Τζέτι Ογκούζ. Οι βράχοι αυτοί είναι το σήμα κατατεθέν του Κιργιστάν. Είναι χρώματος κόκκινου και συνδέονται με πολλούς τοπικούς μύθους και δοξασίες. Πολύ κοντά στους βράχους, βρίσκονται και οι ομώνυμες θερμές πηγές, στις οποίες λειτουργεί ένα SPA από τα χρόνια της τσαρικής Ρωσίας. Εμείς όμως εδώ, για να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο και τους βράχους, θα εγκατασταθούμε σε κατασκήνωση με παραδοσιακές γιούρτες. Μόλις τακτοποιηθούμε θα ξεκινήσουμε για μία υπέροχη πεζοπορία στους βράχους για να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα και το εξαιρετικό κλίμα της περιοχής. Θα δειπνίσουμε στην κατασκήνωση.

Διανυκτέρευση στους Βράχους Τζέτι Ογκούζ σε γιούρτες.

7η ημέρα: Τζέτι Ογκούζ - Μπισκέκ - Αλμάτι (Καζακστάν)

Αναχώρηση μετά το πρωινό με προορισμό το αεροδρόμιο της Μπισκέκ, απ’ όπου θα πετάξουμε για τη νότια πρωτεύουσα του Καζακστάν την Αλμάτι. Διοικητική πρωτεύουσα της χώρας είναι η Αστάνα (ή Νουρ Σουλτάν). Θα προηγηθεί όμως μία γεμάτη μέρα, με μια πολύ εντυπωσιακή τελευταία εκδρομή στο Κιργιστάν.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι το απίθανο φαράγγι Κεγκέτι. Πρόκειται για μια πανέμορφη τοποθεσία, κατάφυτη, γεμάτη με φραουλιές, μυρτιλιές και άλλα κόκκινα φρούτα και βότανα του δάσους, στην οποία ξεχωρίζει το φαράγγι με τον καταρράκτη (20 μ.) και την ομώνυμη κοιλάδα. Στο φαράγγι θα πάρουμε μέρος στο περίφημο κυνήγι με αετό. Πρόκειται για μία πανάρχαια παράδοση στην Κεντρική Ασία, η οποία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα από τους νομάδες κατοίκους των ορεινών περιοχών. Σύμφωνα με αυτό το έθιμο ο εκπαιδευμένος αετός εντοπίζει το θήραμα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες στο χιόνι, και ο κυνηγός το θηρεύει καλπάζοντας με το άλογό του. Οι θηρευτές, από μικρά παιδιά αποκτούν ένα νεογνό αετό που μεγαλώνει και εκπαιδεύεται μαζί τους και είναι για πάντα αχώριστοι.

Αφού λοιπόν παρακολουθήσουμε αυτό το σπάνιο κυνηγετικό θέαμα, θα πάμε στο σπίτι μίας οικογένειας Κιργίζιων για να απολαύσουμε μία ακόμη φορά ένα γεύμα από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Το σπίτι της οικογένειας είναι κοντά στην πόλη Τοκμάκ (σταθμός στον Δρόμο του Μεταξιού), όπου βρίσκεται και ο πύργος Μπουράνα του 11ου αιώνα, ένας εντυπωσιακός μιναρές που είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας.

Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τοπικούς αγώνες ιππασίας, το εθνικό άθλημα του Κιργιστάν. Πρόκειται για μία νομαδική παράδοση αιώνων στην Κεντρική Ασία, η οποία καθιερώθηκε μεταξύ των νομαδικών φυλών για την ανάδειξη των πιο δυνατών αναβατών. Οι αγώνες αυτοί συχνά περιλαμβάνουν πάλη μεταξύ των αναβατών ενώ τα άλογα είναι σε πλήρη καλπασμό αλλά και κυνήγι κατσικιών. Σήμερα, στους αγώνες που διοργανώνονται τοπικά, τα ζωντανά κατσίκια έχουν αντικατασταθεί από ένα κουφάρι, που κυνηγούν οι αναβάτες καλπάζοντας και αυτός που θα το πιάσει πρώτος είναι ο νικητής.

Αφού παρακολουθήσουμε αυτό το άκρως εντυπωσιακό θέαμα-εμπειρία, θα οδεύσουμε προς το αεροδρόμιο της Μπισκέκ. Αναχώρηση για Καζακστάν, άφιξη στην Αλμάτι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αλμάτι.

 

8η ημέρα: Αλμάτι (Καζακστάν)

Η Αλμάτι (πρώην Άλμα Άτα), είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν και πρωτεύουσά του από το 1929 έως το 1997. Εν συνεχεία η διοικητική πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Αστάνα (ή Νουρ Σουλτάν). Η Αλμάτι πάντως εξακολουθεί να είναι το οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Βρίσκεται στο νότιο ορεινό τμήμα του Καζακστάν κοντά στο Κιργιστάν και γι αυτό αποκαλείται και νότια πρωτεύουσα. Ιδρύθηκε επί ρωσικής αυτοκρατορίας το 1854 ως οχυρό Βιέρνι. Η κατασκευή άρχισε τον Φεβρουάριο του 1854 και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του ίδιου έτους… Το 1867 το οχυρό είχε αναπτυχθεί σε πόλη. Από το 1929 έως το 1991 ήταν η πρωτεύουσα του Καζακστάν, με την ονομασία Άλμα Άτα και αργότερα Άλμάτι. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σημαντικός αριθμός βιομηχανιών, νοσοκομείων, πανεπιστημίων και πολιτιστικών ιδρυμάτων μετακινήθηκαν εκεί από τα απειλούμενα ευρωπαϊκά κέντρα της ΕΣΣΔ (Μόσχα, Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ) τα οποία αποτέλεσαν σκηνικό πολέμου. Αυτή η γιγάντια εκστρατεία μετακόμισης εκτόξευσε την ανάπτυξή της. Από το 1966 έως το 1971 η Αλμάτι γνώρισε μία μεγάλη δεύτερη άνθηση στους τομείς των υποδομών και κατασκευών, καθώς χτίστηκαν πολλές νέες κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία και διάσημα κτίρια της πόλης όπως, το Παλάτι του Λένιν, το Ξενοδοχείο Καζακστάν και το χειμερινό αθλητικό κέντρο Μεντέο. Πλέον η Αλμάτι είναι ένα από τα κυριότερα εμπορικά, βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα της Κεντρικής Ασίας, και παράγει το 20% του συνολικού ΑΕΠ του Καζακστάν.

Ορόσημο της Αλμάτι είναι το Πάρκο των 28 Στρατιωτών του Στρατηγού Ιβάν Πανφίλοφ. Το πάρκο με την ονομασία του τιμά τους 28 Καζάκους και Κιργίζιους στρατιώτες της 316ης μεραρχίας του Κόκκινου Στρατού που το 1941 καθυστέρησαν ηρωικά τα ναζιστικά στρατεύματα που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα καταστρέφοντας 18 γερμανικά τανκς. Σκοτώθηκαν και οι 28 και τιμήθηκαν ως Ήρωες της Σοβιετικής Ένωσης. Στο πάρκο λοιπόν, υπάρχει το μνημείο της Αιώνιας Φλόγας, προς τιμήν των 28 στρατιωτών, ο ξύλινος Καθεδρικός της Αναλήψεως που διασώθηκε από καταστροφικό σεισμό τον 20ο αιώνα αλλά και το Μουσείο των Μουσικών Οργάνων, με εκθέματα από τον 17ο αιώνα. Εδώ πρέπει να πούμε πως η Αλμάτι ανήκει στο Δημιουργικό Δίκτυο Πόλεων της UNESCO στον τομέα της μουσικής.

Εμείς σήμερα, μετά την ξενάγησή μας στην πόλη, θα επισκεφτούμε το πρώην σοβιετικό εργοστάσιο σοκολάτας RAKKAT, το οποίο ιδρύθηκε το 1942 με σκοπό να παράγει σοκολάτες για τους στρατιώτες στο μέτωπο, για τα νοσοκομεία και τα ορφανοτροφεία. Μεταπολεμικά το κτίριο επεκτάθηκε προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή και να καλύψει τις ανάγκες όλων των πολιτών. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ η κρατική επιχείρηση ιδιωτικοποιήθηκε εν μέρει και το RAKKAT παραμένει ένα τοπόσημο της πόλης.

Μετά την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο σοκολάτας, θα πάμε με τελεφερίκ στο φαράγγι Μεντέο σε υψόμετρο 1.700 μέτρα για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πόλης. Από εκεί θα δούμε και το μεγάλο σοβιετικό φράγμα, που προστατεύει την πόλη από τους χείμαρρους των βουνών. Θα δούμε επίσης από ψηλά το τεράστιο αθλητικό κέντρο Μεντέο που διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα skate στον κόσμο!

Ακολουθεί ένα ακόμη ορόσημο της πόλης, το Πάρκο Κοκ Τόμπε το οποίο βρίσκεται πάνω στον Πράσινο Λόφο, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα. Εκεί θα πάμε στον Πύργο Τηλεόρασης που είναι ο ψηλότερος του Καζακστάν. Από το τελευταίο επίπεδο του πύργου θα απολαύσουμε την Αλμάτι από ψηλά και θα δούμε επίσης το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους… Beatles. Στο τέλος θα κατέβουμε στην πόλη με τελεφερίκ. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αλμάτι.

9η ημέρα: Αλμάτι - Φαράγγι Τσαρίν - Αλμάτι (Καζακστάν)

Σήμερα θα κάνουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και σπάνια εκδρομή στο Γκράν Κάνιον του Καζακστάν, το διάσημο Φαράγγι Τσαρίν. Απέχει περίπου 4 ώρες από την Αλμάτι αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Βρίσκεται στο ανατολικό Καζακστάν, πολύ κοντά στα σύνορα της χώρας με την Κίνα. Το φαράγγι έχει μήκος 90 χλμ. και περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πάρκο Τσαρίν. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που έχει ηλικία 12 εκατ. χρόνια. Οι ψαμμιτικοί βράχοι που θα δούμε σμιλεύονται διαρκώς από τον αέρα και το νερό και έχουν αποκτήσει παράξενα σχήματα και χρώματα (από βαθύ κόκκινο ως ανοιχτό καφέ). Τα δε σχήματα ποικίλουν και δίνουν έμπνευση για διάφορες ονομασίες: Κοιλάδα των Κάστρων, Κόκκινο Φαράγγι, Κίτρινο Φαράγγι, Φαράγγι Τεμιρλίκ και Φαράγγι Μπεσταμάκ. Εμείς θα επισκεφτούμε την Κοιλάδα των Κάστρων που είναι ίσως και το πιο εντυπωσιακό. Το ύψος των βράχων φτάνει τα 154 μέτρα και καθώς τους κοιτάς μοιάζουν όντως με κάστρα.

Όταν φτάσουμε στο Εθνικό Πάρκο θα απολαύσουμε ένα αξέχαστο πικ νικ στο φαράγγι και εν συνεχεία, αφού ξεκουραστούμε λίγο, θα κάνουμε τη βόλτα μας στους γκρεμούς. Μετά θα γευματίσουμε και θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην Αλμάτι. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αλμάτι.

 

10η ημέρα: Αλμάτι - Αστάνα - Λίμνη Μπορόβοε (Καζακστάν)

Αναχώρηση αεροπορικώς για την Αστάνα στο βορειοκεντρικά του Καζακστάν. Άφιξη και μεταφορά στο Εθνικό Πάρκο Μπορόβοε για να απολαύσουμε την ομώνυμη λίμνη. Μπορ σημαίνει πεύκο και η ονομασία της λίμνης δε είναι τυχαία καθώς σε όλο το πάρκο και μέχρι τις όχθες της λίμνης η περιοχή καλύπτεται από πυκνό πευκοδάσος. Με δυο λόγια το τοπίο είναι μαγικό και το νερό της λίμνης θεραπευτικό. Επιπλέον είναι πεντακάθαρο και εξαιρετικά διαυγές. Έτσι η περιοχή συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Ωστόσο επειδή το εθνικό πάρκο και η λίμνη είναι προστατευόμενοι βιότοποι απαγορεύεται κάθε είδους τουριστική εκμετάλλευση που θα μπορούσε να βλάψει το τοπίο.

Στο εθνικό πάρκο, πέρα από τη λίμνη, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι βραχώδεις σχηματισμοί. Μοιάζουν με φιλοτεχνημένα γρανιτένια γλυπτά και φυσικά συνδέονται με πλείστους μύθους και δοξασίες. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα είναι το νησάκι Σφίγγα που ξεπροβάλλει μέσα από τα τιρκουάζ νερά της λίμνης. Υποτίθεται πως αν δεις τη βραχονησίδα από μία πλευρά, μοιάζει με το προφίλ ενός κοριτσιού. Αν όμως τη δεις από άλλη γωνία μοιάζει με το προφίλ ηλικιωμένης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Λίμνη Μπορόβοε.

 

11η ημέρα: Λίμνη Μπορόβοε - Αστάνα (Καζακστάν)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στη Λίμνη Μπορόβοε και αναχώρηση οδικώς με προορισμό την Αστάνα. Άφιξη και μία πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του Καζακστάν από το 1997.

Η πόλη βρίσκεται στο βόρειο-κεντρικό τμήμα της χώρας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό μετά την Αλμάτι. Ιδρύθηκε το 1830 και αρχικά λειτούργησε ως αμυντική οχύρωση των Κοζάκων της Σιβηρίας. Γενικώς στα χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυσή της ως σήμερα, άλλαξε πολλές ονομασίες. Το 1997, όταν έγινε πρωτεύουσα του Καζακστάν ονομάστηκε Αστάνα (που στα καζακικά σημαίνει Πρωτεύουσα) αλλά το 2019 μετονομάστηκε σε Νουρ-Σουλτάν προς τιμήν του πρώτου προέδρου της χώρας. Η Αστάνα ή Νουρ-Σουλτάν, λοιπόν, είναι μια σχεδιασμένη πόλη, όπως η Μπραζίλια στη Βραζιλία, η Καμπέρα στην Αυστραλία και η Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Το πολεοδομικό σχέδιό της φέρει την υπογραφή του διάσημου ιάπωνα αρχιτέκτονα Κίσο Κουροκάβα. Αυτός κάλεσε και άλλους διεθνούς εμβέλειας αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν διάφορα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια οπότε γενικώς η πόλη μοιάζει με μουσείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής υψηλών προδιαγραφών.

Βασικά αξιοθέατα είναι το Τζαμί Χαζρέτ Σουτλάν που είναι το μεγαλύτερο στην Κεντρική Ασία, έχει χωρητικότητα 10.000 ατόμων και είναι σχεδιασμένο σαν ανατολίτικο παλάτι. Ακολουθεί το εμβληματικό Μνημείο Μπαϊτερέκ του προλυβραβευμένου βρετανού αρχιτέκτονα Σερ Νόρμαν Φόστερ. Πρόκειται για έναν πύργο-παρατηρητήριο ύψους 97 μέτρων απ΄όπου φαίνεται ένα υπέροχο πανόραμα της πόλης. Η ονομασία του σημαίνει στα καζακικά Ψηλό Δέντρο λόγω του ιδιαίτερου σχήματός του. Άλλο ένα ορόσημο είναι το εμπορικό κέντρο Χαν Σατίρ, το οποίο επίσης είναι σχεδιασμένο από τον Νόρμαν Φόστερ. Αυτό είναι το μοναδικό mall στην πόλη και η αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητά του είναι ότι μοιάζει με τεράστια γιούρτα.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αστάνα.

12η ημέρα: Αστάνα (Καζακστάν)

Σήμερα θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στη θαυμαστή αρχιτεκτονική της Αστάνα. Θα πάμε στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας, η οποία περιβάλλεται από εντυπωσιακά κρατικά κτίρια πολύ υψηλών προδιαγραφών. Ένα από αυτά είναι το Παλάτι της Ανεξαρτησίας συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ. Το παλάτι φιλοξενεί μεγάλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις και στις αίθουσές του εκτίθεται ένα πλήρες γενικό σχέδιο της πρωτεύουσας με όλα τα αρχαία και τα νεότερα αξιοθέατά της σε σμίκρυνση. Ακολουθεί το Παλάτι της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης. Και αυτό είναι σχεδιασμένο από τον Νόρμαν Φόστερ και έχει σχήμα πυραμίδας με ακριβές πλάτος και ύψος 62 μέτρα. Ακολουθεί το Εθνικό Μουσείο που άνοιξε το 2014 και είναι το μεγαλύτερο στο Καζακστάν. Χωρίζεται σε 10 θεματικές ενότητες (αρχαιότητα, μεσαίωνας, εθνογραφία, λαογραφία κ.α.). Ανάλογου ενδιαφέροντος είναι και το Μουσείο των Επιστημών Νουρ Άλεμ το οποίο είναι το μεγαλύτερο σφαιρικό κτίριο στον κόσμο με διάμετρο 80 μέτρα και ύψος 100 μέτρα. Εκεί φιλοξενήθηκε η διεθνής έκθεση EXPO 2017. Για να γυρίσει κανείς όλο το μουσείο που εκτείνεται σε 8 ορόφους χρειάζεται περίπου 3 ώρες. Βασικό θέμα του μουσείου είναι οι πηγές ενέργειας: διάστημα, ήλιος, βιομάζα, άνεμος, νερό και κινητική. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αστάνα.

 

13η ημέρα: Αστάνα - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αστάνα απ΄όπου θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ1844

15.08.2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

2135

2305

ΤΚ344

16.08.2021

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΙΣΚΕΚ

0100

0855

TK355

27.08.2021

ΑΣΤΑΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

0405

0635

TK1849

27.08.2021

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

1355

1515

 

Περιλαμβάνονται

Αναχωρήσεις από Κύπρο   

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* στις πρωτεύουσες Μπισκέκ, Αλμάτι, Αστάνα και στα καλύτερα διαθέσιμα ανά πόλη και περιοχή
  • 2 Διανυκτέρευσεις-εμπειρία σε παραδοσιακές γιούρτες μαζί με τους νομάδες στη Λίμνη Σον Κουλ και στους Βράχους Τζέτι Ογκούζ στο Κιργιστάν
  • Ημιδιατροφή όλες τις ημέρες ( πρωινό και βραδινό )
  • Επιπλέον 2 παραδοσιακά μεσημεριανά γεύματα σε τοπικές οικογένειες στην Καρακόλ και στην Τοκμάκ στο Κιργιστάν
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις σπάνιες τοποθεσίες Λίμνη Μπορόβοε και Βράχοι Τζέτι Ογκούζ, που δεν περιλαμβάνονται συνήθως στα προγράμματα
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στη μεγαλύτερη λίμνη της Κεντρικής Ασίας, Ισίκ Κουλ με τις απίθανες αρχαιότητες
  • Εθνικό Φεστιβάλ Ιππασίας στη λίμνη Σον Κουλ, μία αρχαία τοπική παράδοση του Κιργιστάν
  • Συμμετοχή στην πανάρχαια νομαδική παράδοση του κυνηγιού με αετό στο φαράγγι Κεγκέτι στο Κιργιστάν
  • Βαρκάδα στις λίμνες Σον Κουλ και Ισίκ Κουλ
  • Επίσκεψη στο μουσείο των παραδοσιακών περίφημων κιργέζικων χαλιών που θεωρούνται κορυφαία στον κόσμο
  • Επίσκεψη στο σοβιετικό εργοστάσιο σοκολάτας στην Αλμάτι που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μετώπου, των νοσοκομείων και των ορφανοτροφείων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
  • Εκτεταμένη ξενάγηση στις εντυπωσιακές πρωτεύουσες Μπισκέκ, Αλμάτι και Αστάνα (η Μπραζίλια του Καζακστάν)
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές και είσοδοι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται στην τιμή κι έτσι αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο ταξίδι
  • Έλληνας αρχηγός εξειδικευμένος στην Κεντρική Ασία

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 540 €

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα μοναδικό εξερευνητικό ταξίδι-εμπειρία, με απίθανες παροχές και ιδιαίτερες προσφορές, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα ταξίδι περιπέτειας, από το οποίο όμως δεν λείπει και η πολυτέλεια. Με άψογες ξεναγήσεις και την απόλυτη ασφάλεια και οργάνωση, στοιχεία για τα οποία διακρίνεται το Versus Travel. Ειδικότερα:

  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* στις πρωτεύουσες Μπισκέκ, Αλμάτι, Αστάνα και στα καλύτερα διαθέσιμα ανά πόλη και περιοχή
  • 2 Διανυκτερεύσεις-εμπειρία σε παραδοσιακές γιούρτες μαζί με τους νομάδες στη Λίμνη Σον Κουλ και στους Βράχους Τζέτι Ογκούζ στο Κιργιστάν
  • Ημιδιατροφή όλες τις ημέρες ( πρωινό και βραδινό )
  • Επιπλέον 2 παραδοσιακά μεσημεριανά γεύματα σε τοπικές οικογένειες στην Καρακόλ και στην Τοκμάκ στο Κιργιστάν
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις σπάνιες τοποθεσίες Λίμνη Μπορόβοε και Βράχοι Τζέτι Ογκούζ, που δεν περιλαμβάνονται συνήθως στα προγράμματα
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στη μεγαλύτερη λίμνη της Κεντρικής Ασίας, Ισίκ Κουλ με τις απίθανες αρχαιότητες
  • Εθνικό Φεστιβάλ Ιππασίας στη λίμνη Σον Κουλ, μία αρχαία τοπική παράδοση του Κιργιστάν
  • Μια μοναδική εμπειρία, αγώνες με άλογα. Δύο ομάδες αναβατών διαγωνίζονται για το ποια θα αρπάξει από το έδαφος ένα κουφάρι κατσίκας βάρους 30 κιλών. Οι αναβάτες προσπαθούν να πιάσουν το κουφάρι από το χώμα σε πλήρη καλπασμό.
  • Συμμετοχή στην πανάρχαια νομαδική παράδοση του κυνηγιού με αετό στο φαράγγι Κεγκέτι στο Κιργιστάν
  • Βαρκάδα στις λίμνες Σον Κουλ και Ισίκ Κουλ
  • Επίσκεψη στο μουσείο των παραδοσιακών περίφημων κιργέζικων χαλιών που θεωρούνται κορυφαία στον κόσμο
  • Επίσκεψη στο σοβιετικό εργοστάσιο σοκολάτας στην Αλμάτι που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μετώπου, των νοσοκομείων και των ορφανοτροφείων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
  • Εκτεταμένη ξενάγηση στις εντυπωσιακές πρωτεύουσες Μπισκέκ, Αλμάτι και Αστάνα (η Μπραζίλια του Καζακστάν)
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές και είσοδοι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται στην τιμή κι έτσι αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο ταξίδι.

 

Highlights

  • Διανυκτέρευση-εμπειρία σε παραδοσιακές γιούρτες μαζί με τους νομάδες στη Λίμνη Σον Κουλ και στους Βράχους Τζέτι Ογκούζ στο Κιργιστάν
  • Παραδοσιακό γεύμα σε τοπικές οικογένειες στην Καρακόλ και στην Τοκμάκ στο Κιργιστάν
  • Γεύματα και δείπνα σε παραδοσιακά εστιατόρια στις γιούρτες και στα ξενοδοχεία μας αλλά και πικ νικ στις εκδρομές μέσα στην εντυπωσιακή φύση
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις σπάνιες τοποθεσίες Λίμνη Μπορόβοε και Βράχοι Τζέτι Ογκούζ, που δεν περιλαμβάνονται συνήθως στα προγράμματα
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στη μεγαλύτερη λίμνη της Κεντρικής Ασίας, Ισίκ Κουλ με τις απίθανες αρχαιότητες
  • Εθνικό Φεστιβάλ Ιππασίας στη λίμνη Σον Κουλ, μία αρχαία τοπική παράδοση του Κιργιστάν
  • Συμμετοχή στην πανάρχαια νομαδική παράδοση του κυνηγιού με αετό στο φαράγγι Κεγκέτι στο Κιργιστάν
  • Βαρκάδα στις λίμνες Σον Κουλ και Ισίκ Κουλ
  • Επίσκεψη στο μουσείο των παραδοσιακών περίφημων κιργέζικων χαλιών που θεωρούνται κορυφαία στον κόσμο
  • Επίσκεψη στο σοβιετικό εργοστάσιο σοκολάτας στην Αλμάτι που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μετώπου, των νοσοκομείων και των ορφανοτροφείων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* στις πρωτεύουσες Μπισκέκ, Αλμάτι, Αστάνα και στα καλύτερα διαθέσιμα ανά πόλη και περιοχή
  • 2 Διανυκτέρευσεις-εμπειρία σε παραδοσιακές γιούρτες
  • Ημιδιατροφή όλες τις ημέρες ( πρωινό και βραδινό )

Χάρτης Ταξιδιού Στα βάθη της συναρπαστικής Κεντρικής Ασίας (Κιργιστάν, Καζακστάν με Αστάνα) | 15.08.2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info