Ακτή Ελεφαντοστού | 09.04.2020

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Travel Identity

Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία από τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες: ένα ταξίδι σ’ αυτή τη γωνιά της Δυτικής Αφρικής είναι μία πρόκληση, από αυτές που συναρπάζουν τους ανήσυχους ταξιδιώτες και αποτελούν όνειρα ζωής. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ακτή Ελεφαντοστού και να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι κάποιες από τις πολυάριθμες φυλές που έχουν σχηματίσει τον πολυφυλετικό χαρακτήρα της ιδιαίτερης αυτής χώρας. Φροντίζουμε μάλιστα να έρθουμε την κατάλληλη περίοδο ώστε να βρεθούμε στο επίκεντρο των εορτασμών για το «Πακινού» τη γιορτή των Μπαουλέ στην περίοδο του Πάσχα, όπου θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τα πολλαπλά δρώμενα. Θα εντρυφήσουμε επίσης στην καθημερινότητα πολλών φυλών της Δυτικής Αφρικής, θα συνομιλήσουμε με μέλη των κοινοτήτων, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και θα αποκτήσουμε μία ευρύτερη εικόνα του τι σημαίνει «πολυφυλετική Αφρική».

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια συγκλονιστική περιήγηση στην σπάνια επισκεπτόμενη Ακτή Ελεφαντοστού, που θα μας αποκαλύψει όψεις της πολυφυλετικής Αφρικής που δύσκολα βιώνει κανείς από πρώτο χέρι.

Ξεκινάμε από την Αμπιτζάν, συνεχίζουμε για τη νέα πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο, απολαμβάνουμε τη γιορτή Πακινού της φυλής Μπουαλέ στην Μπουακέ, ερχόμαστε στο Κορονγκό και στα χωριά της περιοχής των Σενουφό. Βλέπουμε αρκετές φυλές της ευρύτερης περιοχής, τους Φουλανί, τους Μαλινκέ στην Οντιέν, και τους Νταν στην Ντανανέ, πριν επιστρέψουμε στη Γιαμουσσούκρο και την Γκραν Μπασάμ, λίγο πριν το τέλος του ταξιδιού μας.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ταξίδι όπως μας έχετε συνηθίσει, χωρίς εκπτώσεις

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 • Πλήρη διατροφή.
 • Παρακολουθούμε τη γιορτή «Πακινού», που πραγματοποιείται την περίοδο του Πάσχα, μία γιορτή γεμάτη χρώμα, μουσική, χορό και μακραίωνες παραδόσεις των τοπικών φυλών.
 • Ξενάγηση στην Αμπιτζάν, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
 • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο.
 • Ξενάγηση στην πόλη Μπουακέ, στην περιοχή της φυλής των Μπαουλέ.
 • Ξενάγηση στην πόλη Κονγκ.
 • Επισκέψεις σε πολλά χωριά των περιοχών που επισκεπτόμαστε, προκειμένου να συναντήσουμε τοπικές φυλές, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πολλά για τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε τις φυλές Σενουφό, Φουλανί, Μπαουλέ, Μαλινκέ και Νταν.
 • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΠΙΤΖΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Ακτή Ελεφαντοστού και την πόλη της Αμπιτζάν.

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΜΠΙΤΖΑΝ (ξενάγηση) – ΓΙΑΜΟΥΣΣΟΥΚΡΟ

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε. Μετά το πρωινό μας, θα περιηγηθούμε στην πόλη για να γνωρίσουμε καλύτερα την Αμπιτζάν, μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο της χώρας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για την πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο. Όπως ακριβώς και η Μπραζίλια στη Βραζιλία ή η Αστάνα στο Καζακστάν, η Γιαμουσσούκρο είναι μία πόλη στην ενδοχώρα που χτίστηκε από το μηδέν, ακριβώς για να αποτελέσει τη νέα πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΓΙΑΜΟΥΣΣΟΥΚΡΟ – ΜΠΟΥΑΚΕ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από τη Γιαμασσούκρο για την Μπουακέ, λίγο βορειότερα από την Γιαμουσσούκρο, στην περιοχή της φυλής Μπαουλέ, μία από τις πιο σημαντικές φυλές της χώρας, σε όρους αριθμητικούς αλλά και πολιτιστικού πλούτου. Οι Μπαουλέ συγγενεύουν ως φυλή με τους Ασάντι, της γειτονικής Γκάνα, και είναι γνωστοί μεταξύ άλλων και για τα προσωπεία που κατασκευάζουν, πολύχρωμες μάσκες με λεπτά χαρακτηριστικά. Με την άφιξή μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΟΥΑΚΕ – ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΚΙΝΟΥ

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γιορτές Πακινού, μία σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική στιγμή της φυλής των Μπαουλέ, και μία ευκαιρία για την ανάδειξη των πλούσιων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της φυλής. Θα παρακολουθήσουμε τα δρώμενα σε κάποιο από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, και θα δούμε από κοντά χορούς, μουσικούς και τραγούδια της φυλής, θα ακούσουμε παλιές ιστορίες των Μπαουλέ, θα δούμε γυναίκες της φυλής να χορεύουν φορώντας τις παραδοσιακές τους μάσκες αλλά και θα γευτούμε τοπική, παραδοσιακή κουζίνα: είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε «φουτ» (foutou), μπανάνα (ή μανιόκα) σε μορφή σφαίρας σερβιρισμένο με σάλτσα από φυστίκι. Στο τέλος της ημέρας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Μπουακέ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΟΥΑΚΕ – ΚΟΝΓΚ (ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Κονγκ, στον βορρά της χώρας, προς τα σύνορα με τη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο. Με την άφιξή μας στην Κονγκ θα ξεναγηθούμε στην πόλη, για να δούμε, μεταξύ άλλων, το εντυπωσιακό τζαμί φτιαγμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από λάσπη, σύμφωνα με τη σουδανική-σαχαριανή τεχνοτροπία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΟΝΓΚ – ΚΟΡΟΓΚΟ

Ο επόμενος σταθμός μας είναι το Κορογκό, η μεγαλύτερη πόλη στον βορρά της Ακτής Ελεφαντοστού, και 4η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας. Σε ένα από τα χωριά του Κορογκό θα δούμε ένα παλιό σιδηρουργείο, για να παρακολουθήσουμε από κοντά πώς συνεχίζεται η τοπική παραδοσιακή τέχνη της επεξεργασίας σιδήρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΟΡΟΓΚΟ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ

Μετά το πρωινό μας θα εξερευνήσουμε την περιοχή της φυλής των Σενούφο, μία ιδιαίτερη, πολύ ενδιαφέρουσα φυλή που κατοικεί σ’ αυτές τις εκτάσεις. Οι θρησκευτικές παραδόσεις των Σενούφο περιστρέφονται γύρω από διαφορετικές θεότητες και ανιμιστικές λατρείες, που δημιουργούν ένα πολυσχιδές παλίμψηστο πάνω στο οποίο θεότητες και πεποιθήσεις αλληλοκαλύπτονται προκειμένου να εκφράσουν όλες τις πτυχές της ζωής. Θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά, με τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα χειροτεχνήματα και θα παρακολουθήσουμε τον τοπικό χορό «μπολογιέ» (ή Partner dance) ένας χορός που ενώ ξεκίνησε ως παρηγορητικός (σε κηδευτικές τελετές κλπ.) εξελίχθηκε ως ένας χορός χαράς, διατηρώντας τον ιερό του χαρακτήρα.

8η ημέρα: ΚΟΡΟΓΚΟ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΥΛΑΝΙ

Αναχωρούμε από την Κορογκό για την περιοχή των Φουλανί, μία ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φυλή με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Οι Φουλανί είναι μία ημι-νομαδική φυλή, ο τρόπος ζωής της οποίας περιστρέφεται γύρω από την κτηνοτροφία. Οι γυναίκες της φυλής αρέσκονται στο να φορούν περίτεχνα κοσμήματα, να περιποιούνται τα μαλλιά τους με εξίσου περίτεχνα χτενίσματα και να στολίζουν το σώμα τους με διάφορα τατουάζ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΥΛΑΝΙ – ΟΝΤΙΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη γη των Μαλινκέ, μία φυλή σπουδαίων πολεμιστών (στα παλαιότερα χρόνια βεβαίως) με αρχοντικές μάλιστα καταβολές, καθώς προέρχονται από την αυτοκρατορία του Μάλι. Φτάνουμε στο Οντιέν όπου, αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα περιηγηθούμε για να γνωρίσουμε την καθημερινότητα των ντόπιων. Θα συναντηθούμε με τον αρχηγό της φυλής των Μαλινκέ, θα συνομιλήσουμε με κυνηγούς της φυλής και θα μάθουμε για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και τελετές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΟΝΤΙΕΝ – ΝΤΑΝΑΝΕ – ΜΑΝ

Σ’ αυτή τη γωνιά της Αφρικής ο όρος «πολυφυλετικός» εκπληρώνεται στο ακέραιο της σημασίας του. Η γη αυτή κατοικείται εδώ και αιώνες από αναρίθμητες φυλές, η κάθε μία από τις οποίες κουβαλά στις ψυχές των μελών της παραδόσεις με ρίζες που χάνονται στα βάθη του χρόνου. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμη μία ενδιαφέρουσα φυλή, τους Νταν, γνωστούς για τους χορούς που εκτελούν φορώντας μάσκες και στηριζόμενοι σε ξυλοπόδαρα. Θα τους δούμε στην Ντανανέ, στα δυτικά της χώρας, και στην ευρύτερη περιοχή και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά για τα έθιμά τους. Συνεχίζουμε για την Μαν, όπου και ξεκουραστούμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΑΝ

Έχετε περπατήσει ποτέ σε μια «ζωντανή» γέφυρα; Αν το λέει η καρδιά σας, θα έχετε σήμερα αυτή την ευκαιρία! Θα εξερευνήσουμε λοιπόν την περιοχή στο Μαν, θα μπούμε στο δάσος για να δούμε την κρεμαστή γέφυρα που οι ντόπιοι έφτιαξαν από κλιματσίδες, θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες με τα ορμητικά νερά και θα αφεθούμε παρατηρώντας το ορεινό τοπίο που ίσως κάποιος δεν θα περίμενε να συναντήσει στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στο τέλος της ημέρας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΑΝ – ΓΙΑΜΟΥΣΣΟΥΚΡΟ

Η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου δεν βρίσκεται στην Ευρώπη ή σε κάποιο «αμιγώς» χριστιανικό κράτος, αλλά εδώ, στην Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόκειται για τη Βασιλική της Κυρίας της Ειρήνης (Basilica of Our Lady of Peace), που χτίστηκε βασισμένη στο πρότυπο του Αγίου Πέτρου της Ρώμης - η ομοιότητα μάλιστα στην κατασκευή είναι εμφανής. Ο ναός εγκαινιάστηκε το 1990, ξεπερνώντας έκτοτε τον Άγιο Πέτρο ως η μεγαλύτερη (σε συνολική έκταση) εκκλησία του κόσμου, και αποκτώντας με το επίτευγμα αυτό τη δική της θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Μπορεί να φιλοξενήσει 18.000 άτομα (ο Άγιος Πέτρος περίπου 60.000), αν και συνήθως το ποίμνιο που παρακολουθεί τις λειτουργίες δεν ξεπερνά τις μερικές εκατοντάδες. Θα δούμε επίσης το κτίριο του Ιδρύματος Φελίξ Ουφουέτ Μπουανί, που αποτελεί μνημείο της UNESCO, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική πόλη Γκραν Μπασάμ, πόλη γνωστή για τις παραλίες της, που επίσης αποτελεί μνημείο της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΓΙΑΜΟΥΣΣΟΥΚΡΟ – ΓΚΡΑΝ ΜΠΑΣΑΜ

Η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου δεν βρίσκεται στην Ευρώπη ή σε κάποιο «αμιγώς» χριστιανικό κράτος, αλλά εδώ, στην Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόκειται για τη Βασιλική της Κυρίας της Ειρήνης (Basilica of Our Lady of Peace), που χτίστηκε βασισμένη στο πρότυπο του Αγίου Πέτρου της Ρώμης - η ομοιότητα μάλιστα στην κατασκευή είναι εμφανής. Ο ναός εγκαινιάστηκε το 1990, ξεπερνώντας έκτοτε τον Άγιο Πέτρο ως η μεγαλύτερη (σε συνολική έκταση) εκκλησία του κόσμου, και αποκτώντας με το επίτευγμα αυτό τη δική της θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Μπορεί να φιλοξενήσει 18.000 άτομα (ο Άγιος Πέτρος περίπου 60.000), αν και συνήθως το ποίμνιο που παρακολουθεί τις λειτουργίες δεν ξεπερνά τις μερικές εκατοντάδες. Θα δούμε επίσης το κτίριο του Ιδρύματος Φελίξ Ουφουέτ Μπουανί, που αποτελεί μνημείο της UNESCO, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική πόλη Γκραν Μπασάμ, πόλη γνωστή για τις παραλίες της, που επίσης αποτελεί μνημείο της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΓΚΡΑΝ ΜΠΑΣΑΜ

Πέρα από τις αμμουδιές της, η Γκραν Μπασάμ χαρακτηρίζεται και από το αποικιακό της παρελθόν, όπως αυτό αποτυπώνεται στα παλιά κτίρια, στο μουσείο, στους δρόμους αλλά και στην αγορά με είδη χειροτεχνίας. Θα απολαύσουμε φυσικά και το παραλιακό μέτωπό της πόλης, με επαρκή ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για να χαλαρώσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΓΚΡΑΝ ΜΠΑΣΑΜ – ΑΜΠΙΤΖΑΝ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ξημερώματα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3390 € 790 €
Twin Room 3390 € 790 €
Triple Room 3390 € 790 €
Single Room 4040 € 790 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3570 € 790 €
Twin Room 3570 € 790 €
Triple Room 3570 € 790 €
Single Room 4220 € 790 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4430 € 0 €
Twin Room 4430 € 0 €
Triple Room 4430 € 0 €
Single Room 5080 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία  Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΤ 915

09.04.2020

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

19:15

21:40

ΑΤ 533

09.04.2020

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΑΜΠΙΤΖΑΝ

23:45

03:15 +1

ΑΤ 532

23.04.2020

ΑΜΠΙΤΖΑΝ – ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

05:35

10:50

ΑΤ 914

23.04.2020

ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΑΘΗΝΑ

12:00

18:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στην Αμπιτζάν. Γενικά η χώρα διαθέτει χαμηλή υποδομή και οι επιλογές διαμονής είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων. Τα καταλύματα είναι βασικών ανέσεων, από τα οποία έχουμε προσπαθήσει να επιλέξουμε τα καλύτερα σε κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε.
 • Πλήρης διατροφή.
 • Παρακολούθηση του φεστιβάλ «Paquinou».
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Νερό κατά τη διάρκεια των οδικών διαδρομών.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί.
 • Όλες οι είσοδοι για τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
 • Αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 790
 • Βίζα Ακτής Ελεφαντοστού: 90 €.

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις

 • Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στη χώρα είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να διαθέτει το αποδεικτικό αυτού. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστεί επί τόπου.
 • Συνιστώνται απλά και άνετα βαμβακερά ρούχα με παπούτσια κλειστά, για άνετο περπάτημα.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ταξίδι όπως μας έχετε συνηθίσει, χωρίς εκπτώσεις

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 • Πλήρη διατροφή.
 • Παρακολουθούμε τη γιορτή «Πακινού», που πραγματοποιείται την περίοδο του Πάσχα, μία γιορτή γεμάτη χρώμα, μουσική, χορό και μακραίωνες παραδόσεις των τοπικών φυλών.
 • Ξενάγηση στην Αμπιτζάν, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
 • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο.
 • Ξενάγηση στην πόλη Μπουακέ, στην περιοχή της φυλής των Μπαουλέ.
 • Ξενάγηση στην πόλη Κονγκ.
 • Επισκέψεις σε πολλά χωριά των περιοχών που επισκεπτόμαστε, προκειμένου να συναντήσουμε τοπικές φυλές, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πολλά για τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε τις φυλές Σενουφό, Φουλανί, Μπαουλέ, Μαλινκέ και Νταν.
 • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

Highlights

 • Οι γιορτές Πακινού, στην Μπουακέ, μία από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του πολιτισμού της φυλής Μπουαλέ. 
 • Το λιμάνι του Αμπιτζάν και η νεόκτιστη πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο.
 • Συναντήστε τις φυλές Σενουφό, Μπουαλέ, Μαλινκέ, Φουλανί και Νταν και εντρυφήστε στην καθημερινότητά τους.
 • Ατενίστε την Βασιλική της Κυρίας της Ειρήνης, τη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
 • Η «ζωντανή» γέφυρα στο Μαν, μία κρεμαστή γέφυρα φτιαγμένη από κλιματσίδες.
 • Το εντυπωσιακό τζαμί φτιαγμένο από λάσπη, στην πόλη Κονγκ.