fb

Ακτή Ελεφαντοστού | Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία από τις λιγότερο επισκεπτόμενες χώρες: ένα ταξίδι σ’ αυτή τη γωνιά της Δυτικής Αφρικής είναι μία πρόκληση, από αυτές που συναρπάζουν τους ανήσυχους ταξιδιώτες και αποτελούν όνειρα ζωής. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ακτή Ελεφαντοστού και να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι κάποιες από τις πολυάριθμες φυλές που έχουν σχηματίσει τον πολυφυλετικό χαρακτήρα της ιδιαίτερης αυτής χώρας. Φροντίζουμε μάλιστα να έρθουμε την κατάλληλη περίοδο ώστε να βρεθούμε στο επίκεντρο των εορτασμών για το «Πακινού» τη γιορτή των Μπαουλέ στην περίοδο του Πάσχα, όπου θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τα πολλαπλά δρώμενα. Θα εντρυφήσουμε επίσης στην καθημερινότητα πολλών φυλών της Δυτικής Αφρικής, θα συνομιλήσουμε με μέλη των κοινοτήτων, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και θα αποκτήσουμε μία ευρύτερη εικόνα του τι σημαίνει «πολυφυλετική Αφρική».

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια συγκλονιστική περιήγηση στην σπάνια επισκεπτόμενη Ακτή Ελεφαντοστού, που θα μας αποκαλύψει όψεις της πολυφυλετικής Αφρικής που δύσκολα βιώνει κανείς από πρώτο χέρι.

Ξεκινάμε από την Αμπιτζάν, συνεχίζουμε για τη νέα πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο, απολαμβάνουμε τη γιορτή Πακινού της φυλής Μπουαλέ στην Μπουακέ, ερχόμαστε στο Κορονγκό και στα χωριά της περιοχής των Σενουφό. Βλέπουμε αρκετές φυλές της ευρύτερης περιοχής, τους Φουλανί, τους Μαλινκέ στην Οντιέν, και τους Νταν στην Ντανανέ, πριν επιστρέψουμε στη Γιαμουσσούκρο και την Γκραν Μπασάμ, λίγο πριν το τέλος του ταξιδιού μας.

 

Μόνο Στο Versus

                                                            ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος


 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ταξίδι όπως μας έχετε συνηθίσει, χωρίς εκπτώσεις

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Πλήρη διατροφή.
  • Ξενάγηση στην Αμπιτζάν, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο.
  • Ξενάγηση στην πόλη Μπουακέ, στην περιοχή της φυλής των Μπαουλέ.
  • Ξενάγηση στην πόλη Κονγκ.
  • Επισκέψεις σε πολλά χωριά των περιοχών που επισκεπτόμαστε, προκειμένου να συναντήσουμε τοπικές φυλές, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πολλά για τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε τις φυλές Σενουφό, Φουλανί, Μπαουλέ, Μαλινκέ και Νταν.
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΠΙΤΖΑΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Ακτή Ελεφαντοστού, τη μαγική αυτή χώρα της Δυτικής Αφρικής.  και την πόλη της Αμπιτζάν.

2η ημέρα: ΓΙΑΜΟΥΣΣΟΥΚΡΟ – ΜΠΟΥΑΚΕ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμεμε κατεύθυνση βόρεια, διασχίζοντας την περιοχή της φυλής Μπαουλέ(Baoulé), για την Μπουακέ(Bouake), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Η φυλή Μπαουλέ είναι μία υποομάδα της φυλής Ακάν (Akan) από τις πλέον πολυπληθείς και πιο σημαντικές φυλές της χώρας, σε όρους αριθμητικούς αλλά και πολιτιστικού πλούτου. Οι Μπαουλέ συγγενεύουν με τους Ασάντι (Ashanti), της γειτονικής Γκάνα, και είναι ταλαντούχοι στην αφρικανική τέχνη, οι πολύχρωμες μάσκες και τα προσωπεία που κατασκευάζουν είναι γνωστά για τη φινέτσα και τη διαφορετικότητα της μορφής με τα λεπτά χαρακτηριστικά. Με την άφιξή μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΟΥΑΚΕ – ΚΟΝΓΚ (ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Κονγκ (Kong), στον βορρά της χώρας, στην υποσαχάρια Σαχέλ, μια ξηρή σαβάνα με δέντρα μπαομπάμπς (baobabs), προς τα σύνορα με τη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο. Με την άφιξή μας στην Κονγκ θα ξεναγηθούμε στην πόλη, για να δούμε, μεταξύ άλλων, τα δύο τζαμιά χτισμένα σε σουδανική-σαχαριανή (Sudano-Sahelian) τεχνοτροπία και  αρχιτεκτονικό στυλ, κατασκευασμένα από ωχρό πηλό, το μικρό τέμενος Barrola και το μεγάλο τζαμί του Κονγκ ή Μισιρίμπα (Missiriba).  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΟΝΓΚ – ΚΟΡΟΓΚΟ

Από το Κόνγκ ξεκινάει η περιήγηση και εξερεύνηση μας των φυλών στο βόρειο-δυτικό τόξο της χώρας, που συνορεύει προς βορρά με την Μπουρκίνα Φάσο και το Μάλι και δυτικά με την Γουινέα και την Λιβερία. Σ’ αυτή τη γωνιά της Αφρικής ο όρος «πολυφυλετικός» εκπληρώνεται στο ακέραιο της σημασίας του. Η γη αυτή κατοικείται εδώ και αιώνες από αναρίθμητες φυλές, που κατοικούν σε όλες τις όμορες χώρες, η κάθε μία από τις οποίες κουβαλά στις ψυχές των μελών της ήθη, έθιμα και παραδόσεις με ρίζες που χάνονται στα βάθη του χρόνου.

Ο επόμενος σταθμός μας είναι το Κορογκό(Korhogo), η μεγαλύτερη πόλη στον βορρά της Ακτής Ελεφαντοστού, και 4η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας. Θα είναι η βάση μας για τις δύο επόμενες μέρες για την εξερεύνηση μας στα χωριά των φυλών Σενούφο και Φουλάνι. Στο Κορογκό και στα τοπικά χωριά των Σενούφο, θα συναντήσουμε τους τεχνίτες (υφαντοποιούς, ζωγράφους, μεταλλοτεχνίτες και ξυλογλύπτες) του παλιού κόσμου που βοήθησαν στην οικοδόμηση της φήμης του Κορογκό σαν ένα από τους πολιτιστικούς κόμβους της Ακτής του Ελεφαντοστού. Σε ένα από τα χωριά του Κορογκό θα δούμε ένα παλιό σιδηρουργείο, για να παρακολουθήσουμε από κοντά πώς συνεχίζεται η τοπική παραδοσιακή τέχνη της επεξεργασίας σιδήρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: ΚΟΡΟΓΚΟ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΝΟΥΦΟ

Μετά το πρωινό μας θα εξερευνήσουμε την περιοχή της φυλής των Σενούφο(Senoufo), μία ιδιαίτερη, πολύ ενδιαφέρουσα φυλή που κατοικεί σ’ αυτές τις εκτάσεις. Οι θρησκευτικές παραδόσεις των Σενούφο περιστρέφονται γύρω από διαφορετικές θεότητες και ανιμιστικές λατρείες, που δημιουργούν ένα πολυσχιδές παλίμψηστο πάνω στο οποίο θεότητες και πεποιθήσεις αλληλεπικαλύπτονται προκειμένου να εκφράσουν όλες τις πτυχές της ζωής. Ιδιαίτερη και η  τέχνη των Σενούφο, ενέπνευσε ευρωπαίους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, όπως ο PabloPicasso και ο FernandLéger. Ο κυβισμός και οι μάσκες της τέχνης των Σενούφο είχαν σημαντική επίδραση στην αφρικανική περίοδο του PabloPicasso.

Θα επισκεφθούμε την πολύχρωμη τοπική αγορά με τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα χειροτεχνήματα, μάσκες και ειδώλια,πολλά από τα οποία παρουσιάζουν πολιτιστικά τους θέματα και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις καθώς και πολλά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. 

Αν είμαστε τυχεροί θα απολαύσουμε την μουσική τους από μια τοπική μπάντα, αφού οι Σενούφο είναι διάσημοι μουσικοί! Και φυσικά θα παρακολουθήσουμε τον περίφημο τοπικό χορό ”μπολογιέ” (Boloye) ή “Χορό του Πάνθηρα” (Pantherdance), που ονομάζεται έτσι επειδή τα ρούχα που φοριούνται από τον χορευτή μιμούνται τη γούνα των αιλουροειδών. Ένα χορό που ενώ ξεκίνησε ως παρηγορητικός (σε νεκρικές τελετές κλπ.) εξελίχθηκε σαν ένας χορός χαράς, διατηρώντας τον ιερό του χαρακτήρα. Επιστροφή στο Κορογκό και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΟΡΟΓΚΟ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΥΛΑΝΙ

Άλλη μια εξαιρετική ημέρα εξερεύνησης ξεκινά. Αναχωρούμε από την Κορογκό για την περιοχή των Φουλανί(Foulani), μία ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φυλή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι Φουλανί είναι μία ημι-νομαδική φυλή, ο τρόπος ζωής της οποίας περιστρέφεται γύρω από την κτηνοτροφία.

Οι Φουλάνι ακολουθούν τον “Πουλαακού” (Pulaaku) έναν κώδικα συμπεριφοράς, με πυλώνα τις ιδιότητες της υπομονής, του αυτοέλεγχου, της πειθαρχίας, της σύνεσης, της σεμνότητας, του σεβασμού προς τους άλλους (συμπεριλαμβανομένων των εχθρών), της σοφίας, της προνοητικής, της προσωπικής ευθύνης, της φιλοξενίας, της εργασίας. Θα παρακολουθήσουμε τις γυναίκες της φυλής να κατασκευάζουν χειροτεχνήματα, όπως  χαραγμένες κολοκύθες, υφαντά, πλεκτά, υπέροχα καλύμματα mbeedu και καλάθια. Φοβερά φιλάρεσκες, αρέσκονται να φορούν περίτεχνα κοσμήματα, να περιποιούνται τα μαλλιά τους με εξίσου περίτεχνα χτενίσματα και να στολίζουν το σώμα τους με διάφορα τατουάζ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΥΛΑΝΙ – ΟΝΤΙΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση για τη γη των Μαλινκέ (Malinké), μία φυλή σπουδαίων πολεμιστών (στα παλαιότερα χρόνια βεβαίως) με αρχοντικές μάλιστα καταβολές, καθώς προέρχονται από την αυτοκρατορία του Μάλι. Φτάνουμε στο Οντιέν(Odienne) όπου, αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα περιηγηθούμε για να γνωρίσουμε την καθημερινότητα των ντόπιων. Θα συναντηθούμε με τον αρχηγό της φυλής στην περιοχή, και θα μάθουμε για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και τελετές.  Και θα περιηγηθούμε στην Σαβάνα με κυνηγούς της φυλής που θα μας δείξουν πώς χρησιμοποιούν τα τοπικά φυτά στις τελετουργίες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΟΝΤΙΕΝ – ΝΤΑΝΑΝΕ – ΜΑΝ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμη μία ενδιαφέρουσα φυλή, τους Νταν (Dan), γνωστούς για τους χορούς που εκτελούν φορώντας μάσκες και στηριζόμενοι σε ξυλοπόδαρα. Θα τους δούμε στην Ντανανέ(Danane), στα δυτικά της χώρας, στα σύνορα με την Λιβερία, και στην ευρύτερη περιοχή και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά για τα έθιμά τους. Η Ντανανέ είναι λίγο περισσότερο από ένα χωριό, είναι μια ζωντανή τοπική αγορά, οι άνθρωποι έρχονται εδώ από τα κοντινά χωριά, με μίνι λεωφορεία που πηγαίνουν στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, τη Μονρόβια, φορτωμένα με ανθρώπους και αγαθά. Συνεχίζουμε για την Μαν (Man), όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΑΝ

Ανάμεσα στις καταπράσινες κορυφές των ορεινών όγκων Toura και περιτριγυρισμένο από αγροκτήματα και φυτείες κακάου, αυτή η χαλαρή ορεινή πόλη προσελκύει τους επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν τον περίπατο στον καθαρό αέρα του βουνού, να επισκέπτονται τον καταρράκτη του καταρράκτη LaCascade και κυρίως να εξερευνήσουν  το τροπικό δάσος που είναι το σπίτι των ιερών πιθήκων και να θαυμάσουν τις μυστηριώδεις γέφυρες Lianas.

Θα ξεκινήσουμε την τελευταία ημέρα μας στην ενδοχώρα και τις φυλές εξερευνώντας την περιοχή του Μαν, θα επισκεφτούμε μικρά χωριουδάκια και θα μπούμε στο πυκνό δάσος να ανακαλύψουμε τα μυστικά του και κυρίως να θαυμάσουμε την κρεμαστή γέφυρα που οι ντόπιοι έφτιαξαν από κληματσίδες, είδος αναρριχητικού φυτού  (lianas)!

Έχετε περπατήσει ποτέ σε μια «ζωντανή» γέφυρα; Αν το λέει η καρδιά σας, θα έχετε σήμερα αυτή την ευκαιρία! Αυτές οι γέφυρες θεωρούνται ιερές από τους Νταν (ή Γιάκουμπα), ο μύθος λέει ότι οι μυημένοι πηγαίνουν στο δάσος και για μια εβδομάδα συλλέγουν τις lianas που είναι απαραίτητες για να χτίσουν τη γέφυρα, και σε μια μόνο νύχτα, το πνεύμα κατασκευάζει τη γέφυρα! Η γέφυρα θεωρείται ιερή, μόνο και μόνο επειδή χτίστηκε από το πνεύμα, οπότε πρέπει να την περπατήσουμε ξυπόλητοι, άλλως θα πληρώσουμε πρόστιμο  στον αρχηγό της γέφυρας, που είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή της και την ιερότητα της!Κι αφού θαυμάσουμε τους καταρράκτες  ‘’Cascades’ με τα ορμητικά νερά και θα αφεθούμε παρατηρώντας το ορεινό τοπίο που ίσως κάποιος δεν θα περίμενε να συναντήσει στην Ακτή Ελεφαντοστού, συνεχίζουμε μετά το γεύμα την περιήγησή μας στο ιερό «δάσος» του Gbepl, τόπο πνευματικής σημασίας για την τοπική κοινότητα.  Και σε ένα κοντινό χωριό θα απολαύσουμε  τους χορούς μάσκας των ανθρώπων της φυλής Γκερέ (Guere ή Krahn), μια ακόμα φυλή της περιοχής της Ακτής του Ελεφαντοστού και Λιβερίας. Στο τέλος της ημέρας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΑΝ – ΓΙΑΜΟΥΣΣΟΥΚΡΟ

Εδώ τελειώνει η περιήγησή μας στις φυλές και με γεμάτη την ψυχή μας από μοναδικές εμπειρίες, μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο (Yamoussoukro). Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΓΙΑΜΟΥΣΣΟΥΚΡΟ – ΓΚΡΑΝ ΜΠΑΣΑΜ

Η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου δεν βρίσκεται στην Ευρώπη ή σε κάποιο «αμιγώς» χριστιανικό κράτος, αλλά εδώ, στην Ακτή Ελεφαντοστού. Πρόκειται για τη Βασιλική της Κυρίας της Ειρήνης (BasilicaofOurLadyofPeace), που χτίστηκε βασισμένη στο πρότυπο του Αγίου Πέτρου της Ρώμης - η ομοιότητα μάλιστα στην κατασκευή είναι εμφανής, και θα επισκεφτούμε αμέσως μετά το πρωινό μας.  Ο ναός εγκαινιάστηκε το 1990, ξεπερνώντας έκτοτε τον Άγιο Πέτρο ως η μεγαλύτερη (σε συνολική έκταση) εκκλησία του κόσμου, και αποκτώντας με το επίτευγμα αυτό τη δική της θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Μπορεί να φιλοξενήσει 18.000 άτομα (ο Άγιος Πέτρος περίπου 60.000), αν και συνήθως το ποίμνιο που παρακολουθεί τις λειτουργίες δεν ξεπερνά τις μερικές εκατοντάδες. Θα δούμε επίσης το κτίριο του Ιδρύματος ΦελίξΟυφουέτΜπουανί (FondationFelixHouphouetBoigny), που αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική πόλη Γκραν Μπασσάμ (GrandBassam), πόλη γνωστή για τις παραλίες της, που αποτελεί επίσης Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΓΚΡΑΝ ΜΠΑΣΑΜ - ΑΜΠΙΤΖΑΝ

Πέρα από τις αμμουδιές της, η Γκραν Μπασσάμ(GrandBassam),  χαρακτηρίζεται από το αποικιακό της παρελθόν, παρελθόν και ιστορία της χώρας, αφού ήταν πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού από το 1893 έως το 1896. Αυτό αποτυπώνεται και θα εξερευνήσουμε στα παλιά κτίρια, στο Μουσείο, στους δρόμους αλλά και στην αγορά με είδη χειροτεχνίας. Θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα του παρελθόντος, αλλά και το παραλιακό μέτωπό της πόλης της πόλης φάντασμα,  αφού μεγάλα τμήματα της έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες. Και στην συνέχεια μεταβαίνουμε στο Αμπιτζάν το οποίο θα γνωρίσουμε με μια ξενάγηση. Διανυκτέρευση στο Αμπιτζάν

13η ημέρα: ΑΜΠΙΤΖΑΝ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Άλλο ένα υπέροχο ταξίδι ζωής τελειώνει! Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση μας για την Αθήνα.Ξημερώματα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο 5* στην Αμπιτζάν. Γενικά η χώρα διαθέτει χαμηλή υποδομή και οι επιλογές διαμονής είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων. Τα καταλύματα είναι βασικών ανέσεων, από τα οποία έχουμε προσπαθήσει να επιλέξουμε τα καλύτερα σε κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε.
  • Πλήρης διατροφή.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσειςόπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Νερό κατά τη διάρκεια των οδικών διαδρομών.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί-συνοδοί.
  • Όλες οι είσοδοι για τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
  • Αχθοφορικά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 790
  • Βίζα Ακτής Ελεφαντοστού: 90 €.

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  •  Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στη χώρα είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να διαθέτει το αποδεικτικό αυτού. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστεί επί τόπου.
  • Συνιστώνται απλά και άνετα βαμβακερά ρούχα με παπούτσια κλειστά, για άνετο περπάτημα

 

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  • Ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στη χώρα είναι υποχρεωμένος να έχει κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού και να διαθέτει το αποδεικτικό αυτού. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστεί επί τόπου.
  • Συνιστώνται απλά και άνετα βαμβακερά ρούχα με παπούτσια κλειστά, για άνετο περπάτημα

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

                                                            ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος


 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ταξίδι όπως μας έχετε συνηθίσει, χωρίς εκπτώσεις

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Πλήρη διατροφή.
  • Ξενάγηση στην Αμπιτζάν, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο.
  • Ξενάγηση στην πόλη Μπουακέ, στην περιοχή της φυλής των Μπαουλέ.
  • Ξενάγηση στην πόλη Κονγκ.
  • Επισκέψεις σε πολλά χωριά των περιοχών που επισκεπτόμαστε, προκειμένου να συναντήσουμε τοπικές φυλές, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πολλά για τον τρόπο ζωής τους. Θα δούμε τις φυλές Σενουφό, Φουλανί, Μπαουλέ, Μαλινκέ και Νταν.
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

Highlights

  • Το λιμάνι του Αμπιτζάν και η νεόκτιστη πρωτεύουσα Γιαμουσσούκρο.
  • Συναντήστε τις φυλές Σενουφό, Μπουαλέ, Μαλινκέ, Φουλανί και Νταν και εντρυφήστε στην καθημερινότητά τους.
  • Ατενίστε την Βασιλική της Κυρίας της Ειρήνης, τη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
  • Η «ζωντανή» γέφυρα στο Μαν, μία κρεμαστή γέφυρα φτιαγμένη από κλιματσίδες.
  • Το εντυπωσιακό τζαμί φτιαγμένο από λάσπη, στην πόλη Κονγκ.

Παρόμοιοι Προορισμοί