fb

Βόρεια Γερμανία & Χανσεατική Πολωνία | 26.05.2022_27.06.2022

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 969€

Περιγραφή

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη Βόρεια Θάλασσα και στις πόλεις-σταθμούς που δημιούργησαν αυτήν την Ένωση (Χάνσα) και αποτέλεσε την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια της ενωμένης Ευρώπης.

Βρισκόμαστε στον 13ο αιώνα μ.Χ., όταν οι εμπνευσμένοι έμποροι γερμανικών πόλεων της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας συλλαμβάνουν τη «μεγάλη ιδέα» ενός εμπορικού συνασπισμού, με σκοπό να ανοίξουν νέες μεγάλες αγορές και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Πρώτη τους κίνηση η διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και του εμπορίου, η κατάργηση των δασμών και η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών ανάμεσα στις πόλεις αυτές.
Βλέποντας τα μέλη του συνασπισμού να ευημερούν, την «Ένωση» ακολουθούν και οι κυριότερες εμπορικές πόλεις της εποχής, όπως το Λονδίνο, η Μπριζ στο Βέλγιο, το Μπέργκεν της Νορβηγίας και η ρωσική πόλη Νόβγκοροντ.
Στα μέσα του 13ου αιώνα η «Χάνσα», δηλαδή η «Ένωση», αριθμούσε 77 πόλεις. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα τον 15ο αιώνα, που ήταν και η χρυσή της εποχή, η Χάνσα να έχει καταφέρει να επιβάλει μονοπώλιο στο εμπόριο της Βαλτικής. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποια ομοσπονδιακή οργάνωση, ούτε καν στρατός για να ελέγξει την κατάσταση.
Έτσι η Χανσεατική Ένωση αποτέλεσε την πρώτη απόπειρα εμπορικής ένωσης της Ευρώπης, την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας μιας οικονομικής ευρωπαϊκής κοινότητας.

Για πάνω από τρεις αιώνες οι χανσεατικές πόλεις κέρδιζαν πλούτο, δύναμη και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, καθώς οι ανταλλαγές δεν ήταν μόνο εμπορικού αλλά και πολιτισμικού περιεχομένου.
Με τη δημιουργία των εθνικών κρατών και την προσπάθεια κάποιων να χειραγωγήσουν την Ένωση προς ίδιον όφελος η προσπάθεια ατόνησε μέχρι που εγκαταλείφθηκε εντελώς.
Να, λοιπόν, ένας εντελώς καινούργιος προορισμός, άγνωστος μέχρι τώρα για την ελληνική αγορά. Μετά τις ’λπεις, το Βερολίνο, τον Ρήνο και τον Μέλανα Δρυμό, που επί δεκαετίες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, την ταξιδιωτική σκυτάλη φαίνεται να παίρνει ο άγνωστος, μα και τόσο αξιόλογος βορράς της Γερμανίας, με το ιστορικό και πολιτισμικό ειδικό βάρος και την πανέμορφη φύση. Ένας τόπος καταπράσινος, όπου ατέλειωτα λιβάδια, αγροτικές εκτάσεις, μεγάλοι ποταμοί και λίμνες συναντούν μεσαιωνικά χωριά και πόλεις απίστευτης ομορφιάς. Το μοναδικό σκηνικό πλαισιώνουν οι αμμώδεις παραλίες, η θάλασσα και τα νησιά. Πρόκειται για το σημαντικότερο μέρος της τεράστιας βορειοευρωπαϊκής πεδιάδας που εξαπλώνεται από τις εκβολές του Ρήνου στην Ολλανδία μέχρι τα Ουράλια της Ρωσίας.
Στο ταξίδι αυτό με πούλμαν, φέρι και μικρά ποταμόπλοια θα γνωρίσουμε τις τρεις χανσεατικές πρωτεύουσες (Αμβούργο, Λίμπεκ και Βρέμη), «μαργαριτάρια» μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, τη Βόρεια Θάλασσα με τις ατελείωτες αμμουδιές και τους αμμόλοφους, το έντονο φαινόμενο της παλίρροιας και τα καταπράσινα νησιά της, γραφικά χωριά, τα τοπία γύρω από τον ποταμό Έλβα και τους υδάτινους δρόμους της Ολλανδίας, καθώς και πολυάριθμα γραφικά χωριά και μικρές ιστορικές πόλεις.
Ένα οδοιπορικό που δεν στέκεται μόνο στην πανέμορφη διαδρομή, αλλά, όπως μόνο το Versus συνηθίζει, προσφέρει μια πολυεπίπεδη ταξιδιωτική εμπειρία, απαράμιλλου ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Αμβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αμβούργο. Άφιξη στο μεγάλο γερμανικό λιμάνι και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, μία από τις πιο «ζωντανές» και δυναμικές πόλεις της Γερμανίας. Αφού απολαύσουμε μια όμορφη κρουαζιέρα στον ποταμό Άλστερ, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αμβούργο – Σβερίν (Σύντομη ξενάγηση) - Βίσμαρ (Ξενάγηση) - Ροστόκ

Αναχώρηση από το Αμβούργο με πρώτο μας σταθμό το Σβερίν. Σύντομη ξενάγηση στην πόλη και στο φαντασμαγορικό ανάκτορο (εξωτερικά) και ελεύθερος χρόνος για βόλτα ή για να επισκεφθείτε το πολύ αξιόλογο Μουσείο Καλών Τεχνών. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Βίσμαρ, μια πανέμορφη μεσαιωνική χανσεατική πόλη, όπου και θα ξεναγηθούμε. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αναχώρηση για το Ροστόκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρόστοκ (Ξενάγηση) – Νησί Ρίγκεν (Περιήγηση, πύργος Άντλερχορστ, μονοπάτι Μπάουμβινκελπφαντ) - Στράλσουντ (Ξενάγηση)

Ξενάγηση στο Ροστόκ, το σημαντικότερο λιμάνι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και ελεύθερος χρόνος για καφέ, ψώνια κ.λπ. Θα συνεχίσουμε για το νησί Ρίγκεν, που συνδέεται με μια εντυπωσιακή γέφυρα με την ξηρά. Θα περιηγηθούμε στο μεγάλο αυτό νησί της Βαλτικής, όπου μεταξύ άλλων θα περπατήσουμε στο υπερυψωμένο μονοπάτι Μπάουμβινκελπφαντ ανάμεσα στις κορυφές των δένδρων του νησιωτικού δάσους (1,5 χλμ). Θα ανεβούμε στο πύργο-παρατηρητήριο Άντλερχορστ με την υπέροχη θέα και θα κάνουμε και μια στάση στις εγκαταστάσεις PRORA, πρωτότυπο κέντρο μαζικού τουρισμού/αναψυχής των ναζί. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Στράλσουντ. Άφιξη, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της μεσαιωνικής, χανσεατικής πόλης.

4η ημέρα: Στράλσουντ – Γκράιφσβαλντ (Ξενάγηση) - Πεενεμίντε – Εθνικό Πάρκο Βολίν – Στσέσιν (Στετίνο)

Αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό το Γκράιφσβαλντ, όπου και θα ξεναγηθούμε. Περνώντας μέσω γέφυρας στο νησί Ούζεντομ, που μοιράζονται Γερμανία και Πολωνία, θα επισκεφθούμε το Πεενεμίντε, το μέρος όπου οι ναζί κατασκεύασαν τους πρώτους πυραύλους. Εκεί θα επισκεφθούμε και το σχετικό Ιστορικό Τεχνολογικό Μουσείο. Αφού περάσουμε τα σύνορα με την Πολωνία, θα κάνουμεστάση στο Εθνικό Πάρκο Wolin, όπου μια πεζοπορία 1,5 χλμ. θα μας φέρει «αντιμέτωπους» με λίγους από τους επιζώντες βίσονες της Ευρώπης. Τελευταίος σταθμός της ημέρας το Στετίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Στσέσιν (Στετίνο, ξενάγηση) - Κόγουβζεγκ – Γκντανσκ

Ξενάγηση στο Στετίνο με το φημισμένο ανάκτορο (εξωτερική επίσκεψη) και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Θα συνεχίσουμε για το Γκντανσκ, κάνοντας στάση στο Κόγουβζεγκ για βόλτα και καφέ. Άφιξη στο Γκντανσκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Γκντανσκ (Ξενάγηση)

Ημέρα αφιερωμένη στο Γκντανσκ, το σημαντικότερο λιμάνι της Πολωνίας, πρώην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης και μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ψώνια ή μουσεία με τον αρχηγό μας.

7η ημέρα: Γκντανσκ – Κάστρο Μάλμποργκ – Πτήση επιστροφής

Το πρωί θα αναχωρήσουμε από το Γκντανσκ για το Μάλμποργκ, το πρώην Μαρίενμπουργκ, κύριο κάστρο και αρχηγείο του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου! Επίσκεψη του κάστρου, ελεύθερος χρόνος για καφέ και το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Εμπεριστατωμένες επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανικής Χάνσα (Ένωσης): Βίσμαρ, Ροστόκ, Στράλσουντ, Γκράιφσβαλντ.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό ’λστερ, στο Αμβούργο.
  • Είσοδος στον πύργο ’ντλερχορστ και στο υπερυψωμένο μονοπάτι Μπάουμβινκελπφαντ, στο νησί Ρίγκεν της Βαλτικής.
  • Είσοδος στο κάστρο Μάλμποργκ, λίγο έξω από το Γκντανσκ.
  • Επίσκεψη στο Ιστορικό Τεχνολογικό Μουσείο στο Πεενεμύντε.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στη χανσεατική πόλη Στσέσιν (ή Στετίνο).
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός
  • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 280
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«Stop Over Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Εμπεριστατωμένες επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανικής Χάνσα (Ένωσης): Βίσμαρ, Ροστόκ, Στράλσουντ, Γκράιφσβαλντ.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό ’λστερ, στο Αμβούργο.
  • Είσοδος στον πύργο ’ντλερχορστ και στο υπερυψωμένο μονοπάτι Μπάουμβινκελπφαντ, στο νησί Ρίγκεν της Βαλτικής.

 

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια Γερμανία  & Χανσεατική Πολωνία | 26.05.2022_27.06.2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info