fb

CINQUE TERRE

Τα κρεμαστά χωριά της Λιγυρίας
Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην Ιταλική Ριβιέρα είναι τα “Πέντε Χωριά”. To Monterosso Al Mare, το Vernazza, το Corniglia, το Manarola, το Riomaggine  μαζί με τις παραλίες για τους γύρω λόφους αποτελούν το Εθνικό Πάρκο Cinque Terre, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco (1977)
Τα πέντε αυτά χωριά είναι πέντε ψαροχώρια το ένα σε πολύ μικρή απόσταση από το άλλο χτισμένα στην άκρη των απότομων, άγριων και καταπράσινων λόφων της Ιταλικής Ριβιέρας. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα πράσινα παράθυρά τους δίνουν μοναδικό χρώμα στα χωριά και είναι πανέμορφα καθώς δύει ο ήλιος. Τα στενά σοκάκια είναι ότι πρέπει για περπάτημα. Άλλωστε δεν επιτρέπονται τα αμάξια στα πέντε χωριά. Τα χωριά μεταξύ τους συνδέονται με τρένο που περνάει από κάθε χωριουδάκι αλλά και με μονοπάτια, ένα από τα πιο γνωστά και πολύ φωνογραφημένα είναι το Vie dell’ amore. Στα χωριά οι παλιές εκκλησίες και τα κάστρα είναι τα αξιοθέατα και φυσικά η πανέμορφη θέα που σε κάνει να νιώθεις μικρός μπροστά στην ομορφιά της φύσης και την επιμονή του ανθρώπου που στην άκρη των γκρεμών έφτιαξαν τα πανέμορφα αυτά χωριά. Το πρωινά μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις υπέροχες παραλίες ενώ το βράδυ είναι μια απόλαυση. Τα στενά σοκάκια γεμίζουν με κόσμο και μικρά γραφικά μπαράκια και εστιατόρια που προσφέρουν απλόχερα πέρα από την Ιταλική φιλοξενία μοναδικές γεύσεις θαλασσινών και καλού κρασιού, πάντα σε πολύ καλές τιμές.
Φυσικά το κάθε ένα χωριό έχει το δικό του χρώμα και τον δικό του χαρακτήρα. Το Monterosso διαθέτει την πιο γνωστή και μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της περιοχής και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της παραλίας. Πολύ όμορφο με τις βουκαμβίλιες και τις κίτρινες ομπρέλες να αποτελούν κομμάτι των φωτογραφιών των επισκεπτών. Ενώ  το χωριό Vernazza, αποτελεί το διαμάντι των “Πέντε Χωριών” με το φυσικό του λιμάνι και την παλιά εκκλησία στο κέντρο του.