Πληροφορίες για: Καμπότζη

Η κοιτίδα του πολιτισμού των Χμερ
Η διάχυτη ηρεμία και απλότητα, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου και τα μοναδικά τοπία της Ινδοκίνας θα κάνουν το ταξίδι σας αληθινό ταξίδι ψυχής!

Αρχέγονες θρησκευτικές πολιτείες
Ανακαλύψτε τον Θρύλο του Ανγκόρ, ένα σύνολο διαφορετικών στυλ, περιόδων και μνημείων. Ένας από τους βασικούς λόγους για να ταξιδέψει κανείς στην Καμπότζη.

Ερημικές παραλίες & νησάκια στο Νότο
Πλούσια παραποτάμια ζωή κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ, απάτητες ζούγκλες με χαμένους, μυστηριώδεις ναούς στο βορρά, περιμένουν να “ανακαλυφθούν” και πάλι.

Πνομ Πενχ

Η πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ, είναι γεμάτη ιστορικά μνημεία. Μπορείτε να επισκεφθείτε την κεντρική αγορά της πόλης, το Βασιλικό Παλάτι, το Εθνικό Μουσείο της Καμπότζης και πολλά άλλα αξιοθέατα σημαντικού ενδιαφέροντος.

Άνγκορ Βατ

Ο αρχαιολογικός χώρος του Άνγκορ Βατ είναι κάτι μοναδικό σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Η καλύτερη ώρα για να δείτε το ναό είναι με το χρυσό φως της αυγής, όταν οι ακτίνες του ήλιου τονίζουν τις σκαλισμένες στους τοίχους απσάρας (ουράνιες νύμφες) και μοιάζουν να τους εμφυσούν ζωή.

Σιέμ Ριπ

Η πόλη Σιέμ Ριπ απλώνεται κατά μήκος του ομώνυμου ποταμού. Η πόλη είναι αρκετά αναπτυγμένη λόγω των ιστορικών μνημείων που διαθέτει αλλά και λόγω της έντονης νυχτερινής ζωής της. Περιπλανηθείτε στα παζάρια της πόλης και αν τολμάτε γευτείτε σουβλάκι σκορπιού! 

Σιν Φαν Ντον

Μια άλλη ιδέα είναι να περάσετε οδικά στο Λάος και να δείτε το άγνωστο στην Ελληνική αγορά Νότιο Λάος και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του, το Σιν Φαν Ντον, τα 4000 νησιά στο εσωτερικό ήρεμο Δέλτα του Μεκόνγκ, με μοναδικές εικόνες, όπως τα δελφίνια του γλυκού νερού, τους ντόπιους να σκαρφαλώνουν σε καταρράκτες για να ρίξουν τα δίκτυα τους ή τους βουδιστές μοναχούς από τα γύρω μοναστήρια τυλιγμένους στους βαθυκίτρινους μανδύες τους. Χαρακτηριστικές και αλησμόνητες εικόνες της Ινδοκίνας.

Σίχανουκβιλ

Οι παραλίες Σίχανουκβιλ (Sihanoukville) στα νότια της Καμπότζης είναι ένας ανερχόμενος προορισμός της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη περιτριγυρίζεται από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για πολύ όμορφες αμμώδεις παραλίες με δυνατότητα εκδρομών στα διπλανά νησάκια για κολύμπι και σνόρκελινγκ. Γίνονται επίσης εκδρομές σε ψαροχώρια και εθνικά πάρκα, όπως το πάρκο Ream, αλλά και σε γοητευτικούς καταρράκτες, όπως ο Kbal Chay. Στην πόλη υπάρχουν πολλά μπαράκια και εστιατόρια, που όταν πέσει η νύχτα δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για διασκέδαση.

Απολαύστε τις "Νεράιδες της Απσάρα"

Όταν περιηγηθείτε στο Ναό του Άνγκορ Βάτ θα δείτε σίγουρα τα γλυπτά με τις χορεύτριες “Απσάρα”. Πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους παραδοσιακούς χορούς της Καμπότζης που εκτελείται από όμορφες νεαρές κοπέλες. Αν βρεθείτε στην Καμπότζη και ειδικότερα στην περιοχή της Σιεμ Ριπ είναι ένα θέαμα που δεν θα πρέπει να χάσετε!

Φωσφορίζων πλαγκτόν στο νησάκι Κο-Ρονγκ

Επισκεφθείτε το νησάκι Κο-Ρόνγκ για να δείτε το φωσφορίζον πλαγκτόν, αλλά και για να κολυμπήσετε στις εξωτικές παραλίες. Απολαύστε δροσιστικά κοκτέιλ στα παραθαλάσσια μπαρ του νησιού και όταν νυχτώσει κατευθυνθείτε στην ακτή, βουτήξτε στο ένα μέτρο και θα δείτε τη θάλασσα να φωσφορίζει όπως στην ταινία “The Beach”. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν και νυχτερινή κατάδυση.

Οι πλωτές κατοικίες στη λίμνη Tonle Sap

Τα πλωτά χωριά στη λίμνη Tonle Sap είναι κάτι που δεν θα πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψη σας στην περιοχή. Βαρκούλες που θα σας οδηγήσουν στις πλωτές κατοικίες θα νοικιάσετε από την Σιεμ Ριπ. Η συναρπαστική ζωή των κατοίκων που επιβιώνουν ψαρεύοντας, εκτρέφοντας κροκόδειλους και πουλώντας σουβενίρ στις πλωτές αγορές είναι σίγουρο ότι θα σας γοητεύσει! 

Πληροφορίες για τις Χώρες

Καμπότζη

Το Βασίλειο της Καμπότζης, πιο απλά γνωστό σαν Καμπότζη είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους και πρωτεύουσα την Πνομ Πενχ. Η Καμπότζη είναι διάδοχο κράτος της κάποτε πανίσχυρης Αυτοκρατορίας των Χμερ, που κυβερνούσε το μεγαλύτερο μέρος της Ινδοκίνας μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα. Το όνομα «Καμπότζη» προέρχεται από αυτό του αρχαίου Khmer βασίλειου Kambuja που σημαίνει <<έδαφος>>. Το αρχαίο σανσκριτικό όνομα Kambuja ή Kamboja αναφέρθηκε σε μια πρώτη ινδο-ιρανική φυλή, τους Kambojas, που ονομάστηκαν μετά από τον ιδρυτή εκείνης της φυλής, Kambu Svayambhuva.

Γεωγραφία

Η χώρα συνορεύει με την Ταϊλάνδη στα δυτικά και βορειοδυτικά, με το Λάος στα βορειοανατολικά και με το Βιετνάμ στα νότια-νοτιοανατολικά. Νότια βρέχεται από τον κόλπο της Ταϊλάνδης. Η γεωγραφία της χώρας κυριαρχείται από τον ποταμό Μεκόνγκ (που στα Χμερ σημαίνει μεγάλος ποταμός και την Τονλέ Σαπ (λίμνη γλυκού νερού), που είναι και σημαντικός ιχθυοπαραγωγικός πόρος. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας, κι έτσι κατά την υγρή εποχή η ροή του νερού αντιστρέφεται, και μεταφέρεται από τον Μεκόνγκ πίσω στην Τονλέ Σαπ και τη γύρω πεδιάδα.

περισσότερα

Με μια ματιά

Μαγευτείτε από της ιστορικής σημασίας ναούς που κυριαρχούν στη χώρα αυτή. Ταξιδέψτε και αφεθείτε σε έναν κόσμο διαφορετικό με έντονες εικόνες και αντιθέσεις που κάνουν το μυαλό να χάνεται.

Απολαύστε ένα ονειρικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Καμπότζη

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια