fb

Πληροφορίες για: Μπιντάν

Το εξωτικό Μπιντάν είναι το exclusive θέρετρο της Σιγκαπούρης
Ζήσε την ήρεμη ανάπαυλα μέσα σε ένα καθαρά τροπικό περιβάλλον. Ο χρόνος κυλά αργά, νωχελικά, χωρίς ιδιαίτερες έννοιες.

Ταξίδι μέσα στο χρώμα
Πολύχρωμη προκυμαία, πολύχρωμα πούλμαν, πολύχρωμες οι στολές των οδηγών και των συνοδών.

Φοινικόδεντρα που φτάνουν μέχρι τις ακτές
Τροπικά γαλάζια νερά, άμμος άσπρη και απαλή σαν αλεύρι. Τα πολυτελή θέρετρα υπόσχονται spa και μασάζ ή αρωματοθεραπείες.

Μπιτάν

Το Μπιτάν βρίσκεται νοτιοανατολικά της κοσμοπολίτικης Σιγκαπούρης μόλις 45 λεπτά με το ferry. Tο Mπιντάν βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Iνδοκίνας και υπήρξε το αντικείμενο του πόθου πολλών ηγεμόνων. Στο Μπιτάν μπορείς να κάνεις spa στα υπερπολυτελή θέρετρα, απολαμβάνοντας χαλαρωτικό μασάζ ή αρωματοθεραπείες και διασκεδάζοντας με σπορ στις πανέμορφες αμμουδιές.

Νοτιανατολική Ακτή

Η Νοτιαανατολική ακτή είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του νησιού το οποίο περιβάλλεται από ψαροχώρια και παραδοσιακά σπίτια.

Τανγιούνγκ Πινάνγκ

Για να πας στην πόλη Tanjung Pinang θα πρέπει να κάνεις την διαδρομή μέσα από χωματόδρομο. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν ακόμη τα ξύλινα παραδοσιακά σπίτια πάνω σε πάσσαλους και τα ψαράδικα στο πολύβουο λιμανάκι. H εξοχή είναι υπέροχη και βρίσκεται ανάμεσα σε φυτείες ανανά και τοπικές αγορές, όπου εκεί μπορεί κάποιος να αγοράσει από σνακ και κράκερ μέχρι αποξηραμένα ψάρια και φρεσκοκομμένο ανανά.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km². Αρχηγός του Κράτους από το 2006 είναι ο Μιζάν Ζαϊνάλ Αμπεντίν και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ. Η λέξη Μαλαισία είναι ένας συνδυασμός δύο Ταμίλ / σανσκριτικών λέξεων, του ονόματος της Μαλαισίας το malay ή malai που σημαίνει (λόφος) και του ur που σημαίνει (πόλη) . Το όνομα μπήκε σε χρήση όταν μπήκαν διάφορα ινδικά βασίλεια στην παρούσα Μαλαισία που χρονολογούνται από το 3ο αιώνα. Ως εκ τούτου, το λατινικό /ελληνικό επίθημα - sia/-σία, κάνει το όνομα Μαλαισία, σημαίνοντας κυριολεκτικά το έδαφος των ανθρώπων της Μαλαισίας.

Γεωγραφία

Η επικράτεια της Μαλαισίας είναι κατανεμημένη σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαϊκή χερσόνησο και το νησί Βόρνεο. Η Δυτική Μαλαισία, η οποία βρίσκεται στη Μαλαϊκή χερσόνησο, διασχίζεται από αρκετές οροσειρές που έχουν κατεύθυνση από βορρά προς νότο, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η οροσειρά Μπάφαλο (ή Κεντρική). Το ανάγλυφο είναι περισσότερο έντονο στο βορρά, όπου βρίσκονται και οι υψηλότερες κορυφές Γκούνονγκ Τάχαν (2.187 μ.), Κορπού (2.184 μ.) και Τσάμαχ (2.170 μ.). Το υπόλοιπο τμήμα της χερσονήσου παρουσιάζει ομαλό ανάγλυφο με κάποιες ορεινές εξάρσεις στις δυτικές ακτές (όρος Μάξγουελ, 1.036 μ.) και τα Υψίπεδα Κάμερον. Εκατέρωθεν της Κεντρικής Οροσειράς εκτείνονται τα παράκτια βαθύπεδα. Τα βουνά κατεβαίνουν ομαλά και στις δύο πλευρές της χερσονήσου, δημιουργώντας αξιόλογες πεδινές εκτάσεις. Νοτιότερα ακόμη, οι εδαφικές εξάρσεις εκφυλίζονται σε μια λοφώδη περιοχή, για να καταλήξουν στη συνέχεια ομαλά στη θάλασσα.


Το ανάγλυφο της Ανατολικής Μαλαισίας αποτελείται στα δυτικά από μια σειρά παράκτιες πεδιάδες πλάτους 32 έως 64 χλμ., οι οποίες ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας αρχικά μια λοφώδη περιοχή (με υψόμετρο μέχρι 300 μ.) και στη συνέχεια μια ορεινή περιοχή (οροσειρά Πεγκουνονγκάν) που αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων με το ινδονησιακό τμήμα του νησιού. Στο ανατολικό άκρο του κρατιδίου του Σαράβακ, κοντά στα σύνορα με την Ινδονησία, η κορυφή Μουρούντ φτάνει σε ύψος τα 2.423 μ. και βορειότερα η κορυφή Πάγκον τα 1.850 μ. Οι παράκτιες πεδιάδες του κρατιδίου Σάμπα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Βόρνεο, έχουν πλάτος 16 έως 32 χλμ. και ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας ένα συμπαγή κεντρικό ορεινό όγκο (όρος Κιναμπαλού), ο οποίος διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κορυφή του όρους Κιναμπαλού φτάνει τα 4.101 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας.

περισσότερα

Σιγκαπούρη

Η Δημοκρατία της Σιγκαπούρης είναι νησιωτικό ανεξάρτητο κρατίδιο της νοτιοανατολικής Ασίας και αποτελείται από το ομώνυμο νησί, με μήκος 37 περίπου χλμ. από την ανατολική μέχρι τη δυτική του άκρη και πλάτος 22 χλμ., και άλλες 58 νησίδες, που βρίσκονται κάτω από τη νότια Μαλαϊκή χερσόνησο. Τα πιο σημαντικά από αυτά τα 58 νησιά είναι τα Παλάου Τεκόνγκ και Παλάου Ουμπίν, στα βορειοδυτικά, και το νησί Μπλακάνγκ Μάτι στα νότια. Η συνολική έκταση του κρατιδίου ανέρχεται σε 692,7 τ. χλμ. (ειδικότερα η νήσος Σιγκαπούρη έχει έκταση 544 τ. χλμ.) και ο πληθυσμός του το 2002 εκτιμήθηκε στα 4.452.732 κατοίκους.

Το νησί της Σιγκαπούρης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Μαλάκας. Το κρατίδιο χωρίζεται από τη Μαλαισία, που περιβάλλει τις βόρειες ακτές του κράτους της Σιγκαπούρης, με το στενό πορθμό Τζοχόρ. Μια οδική αρτηρία και μια σιδηροδρομική γραμμή, που είναι χτισμένες πάνω σε μια τεχνητή λωρίδα στεριάς στον πορθμό Τζοχόρ, ενώνει τις ακτές της βόρειας Σιγκαπούρης με τη δυτική Μαλαισία. Στα νοτιοδυτικά το νησί χωρίζεται από την ινδονησιακή Σουμάτρα με τον πορθμό της Μαλάκας.

Γεωγραφία

Μορφολογία εδάφους

Η μορφολογία της Σιγκαπούρης δεν παρουσιάζει μεγάλες οροσειρές ούτε ποικιλομορφία. Τα 2/3 σχεδόν της συνολικής έκτασης είναι πεδιάδες και μόνο στο κέντρο περίπου του νησιού συναντάται ο λόφος Μπουκίτ Τίμαχ με υψόμετρο 177 μέτρα. Ένα χαμηλότερο οροπέδιο που σχηματίζεται από την εναλλαγή λόφων και διαβρωμένων κοιλάδων εκτείνεται στο ανατολικό τμήμα του. Μικροί γκρεμοί κάνουν την εμφάνισή τους κατά μήκος των νότιων και δυτικών ακτών.

 

Υδρογραφία

Τα μικρά υδάτινα ρεύματα του νησιού πηγάζουν από τα κεντρικά υψώματα. Ο πιο μεγάλος ποταμός είναι ο Σελέταρ και το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 16 χλμ.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Χαλαρώστε και αφήστε το χρόνο να κυλήσει νωχελικά χωρίς ιδιαίτερες σκέψεις... Όμορφες χρυσές αμμουδιές με καταγάλανα νερά.. Συνδυάστε την χαλαρότητα με ένα υπέροχο μασάζ από τους ειδικούς του είδους.

Απολαύστε ένα ονειρικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Μπιντάν