fb

Πληροφορίες για: Νησιά Ανατολικής Μαλαισίας

Νησιά ειδυλλιακά
Η φυσική ομορφιά των νησιών είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο τους. Πλούσια τροπική ζούγκλα αμέτρητα ορεινά ρυάκια και καταρράκτες διατηρούν τα πολλά προστατευόμενα είδη θηλαστικών και πτηνών.

Ιδανικοί προορισμοί για χαλάρωση και ηρεμία
Τα τροπικά νησιά της Μαλαισίας ιδανικοί προορισμοί για χαλάρωση και ηρεμία. Ίσως να μην είναι από τα πιο δημοφιλή -τουριστικά νησιά λόγω δυσκολίας πρόσβασης τους, αλλά όταν όμως θα φτάσετε η αύρα τους και η αίσθηση της γαλήνης θα σας ανταμείψει.

Καταδύσεις στα κρυστάλλινα νερά
Τολμήστε και κάντε καταδύσεις στα κρυστάλλινα νησιά. Τα νερά γύρω από τα νησιά είναι συνήθως γεμάτα με κοράλλια από όλα τα σχήματα και τα χρώματα και φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία των πλασμάτων της θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων δύο είδη της θαλάσσιας χελώνας.

Τιομάν

Το Τιομάν είναι το μεγαλύτερο από τα 64 ηφαιστειογενή νησιά, που βρίσκονται στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας. Οι λευκές, αμμώδεις παραλίες με τους φοίνικες, τα διαυγή νερά, η μεγάλη ποικιλία από λουλούδια και οι καταρράκτες στο καταπράσινο ορεινό τοπίο του, καθιστούν το νησί ειδυλλιακό - έναν πραγματικά παραδεισένιο προορισμό.

Χάρη στους κοραλλιογενείς ύφαλους και την πλούσια υποθαλάσσια πανίδα του, είναι ένας τόπος ιδανικός για καταδύσεις και snorkeling, ενώ τα δασώδη βουνά του κατοικούνται από μαϊμούδες και νυχτερίδες.

Στο νησί υπάρχουν μόνο μερικά ψαροχώρια και παραθεριστικά καταφύγια.

Στο κέντρο περίπου του δυτικού τμήματος του νησιού βρίσκεται το Tekek, που διαθέτει και την μεγαλύτερη παραλία. Η παραλία Kampuna Juara στα ανατολικά του νησιού είναι η πιο απομονωμένη, ιδανική για τους ταξιδιώτες που αναζητούν την πλήρη ηρεμία. Μια πανέμορφη διαδρομή που μπορείτε να κάνετε από μονοπάτια μέσα από τη ζούγκλα είναι τα 7 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Tekek από τη Juara. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι λίγο πιο αναπτυγμένο από το τελείως ερημικό νότιο τμήμα του.

Τα μοναδικά νησάκια που περιβάλλουν το Tioman προσφέρονται για εκδρομές, κολύμπι στα γαλαζοπράσινα νερά και παρατήρηση με μάσκα του εξαίσιου, πολύχρωμου βυθού τους

Ρεντάνγκ

Το νησάκι Ρεντάνγκ είναι μια μικρή γωνιά παραδείσου, ανέγγιχτη ακόμα από τα μεγάλα κύματα τουρισμού. Τα ύδατα που περιτριγυρίζουν το Ρεντάνγκ είναι αναγνωρισμένα ως θαλάσσιο πάρκο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα και πολύχρωμο βυθό. Οι ανέπαφες, ανέγγιχτες και παραδεισένιες αμμουδιές του περιστοιχίζονται από πυκνή βλάστηση και δάση από κοκκοφοίνικες. Εντυπωσιακές είναι οι εκδρομές με βάρκα στα πανέμορφα νησάκια που το περιτριγυρίζουν, αλλά και οι διαδρομές σε μονοπάτια στη ζούγκλα της ενδοχώρας - ιδιαίτερα το μήκους 2 χιλιομέτρων μονοπάτι από τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, την Pasir Panjang, με την κάτασπρη αμμουδιά και τα εξαιρετικά διαυγή νερά, στην παραλία Teluk Dalam, από τις πιο όμορφες που έχουμε δει.

Το ψαροχώρι Kampung Air με τα ξύλινα σπιτάκια σε πασσάλους πάνω στο νερό, θα μας μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω.

Όλα αυτά καθιστούν το Redang ειδυλλιακό προορισμό όχι μόνο για εκείνους που αγαπούν τις καταδύσεις, αλλά και για εκείνους που αναζητούν ηρεμία δίπλα στη θάλασσα.

Κάντε εκδρομή στο νησάκι Pinang στα νότια του Redang, για να διαπιστώσετε και εσείς τι σημαίνει απίθανο, εξωτικό τοπίο.

Παραλίες Cherating

Οι παραλίες Cherating στα ανατολικά της Μαλαισιανής Χερσονήσου,απέκτησαν ιδιαίτερη αίγλη από τότε που το CLUB MED έφτιαξε εδώ ξενοδοχείο. Πρόκειται για εξαιρετικές παραλίες με ήρεμα, γαλαζοπράσινα νερά και οι δυνατότητες για ποικίλα θαλάσσια σπορ (ιστιοπλοΐα, καγιάκ, σέρφινγκ κλπ.) θα κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη. Επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Cherating με την ήρεμη ατμόσφαιρα, την παραλία Chendor με τις χελώνες, τις πανέμορφες παραλίες Teluk Chem Chempedak και Balok, το γραφικό χωριουδάκι Kampong με την πολύχρωμη αγορά και τη φάρμα με τις ορχιδέες. Κάντε εκδρομή στη λίμνη Chini, βαρκάδα για να θαυμάσετε την άγρια βλάστηση και να δείτε τους ιθαγενείς της περιοχής να σας κάνουν επίδειξη για το πώς κυνηγούν με τον φυσητήρα-καλάμι. Επισκεφθείτε ένα κέντρο υποστήριξης ελεφάντων και δείτε διάφορα ζώα, όπως ελάφια, μαμουδάκια και κυρίως τους ελέφαντες να κάνουν μπάνιο στους νερόλακκους. Και βέβαια μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πολύχρωμη νυκτερινή αγορά.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μαλαισία

Η Μαλαισία είναι ομοσπονδιακό κράτος στην Νοτιοανατολική Ασία. Εκτείνεται σε δύο ανεξάρτητες γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαισιανή χερσόνησο (όπου συνορεύει με την Ταϊλάνδη) και το νησί Βόρνεο (όπου συνορεύει με την Ινδονησία και το Μπρουνέι). Έχει πληθυσμό 25.715.819 (εκτ. 2009) και έκταση 329.750 km². Αρχηγός του Κράτους από το 2006 είναι ο Μιζάν Ζαϊνάλ Αμπεντίν και πρωθυπουργός ο Νατζίμπ Ραζάκ. Η λέξη Μαλαισία είναι ένας συνδυασμός δύο Ταμίλ / σανσκριτικών λέξεων, του ονόματος της Μαλαισίας το malay ή malai που σημαίνει (λόφος) και του ur που σημαίνει (πόλη) . Το όνομα μπήκε σε χρήση όταν μπήκαν διάφορα ινδικά βασίλεια στην παρούσα Μαλαισία που χρονολογούνται από το 3ο αιώνα. Ως εκ τούτου, το λατινικό /ελληνικό επίθημα - sia/-σία, κάνει το όνομα Μαλαισία, σημαίνοντας κυριολεκτικά το έδαφος των ανθρώπων της Μαλαισίας.

Γεωγραφία

Η επικράτεια της Μαλαισίας είναι κατανεμημένη σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τη Μαλαϊκή χερσόνησο και το νησί Βόρνεο. Η Δυτική Μαλαισία, η οποία βρίσκεται στη Μαλαϊκή χερσόνησο, διασχίζεται από αρκετές οροσειρές που έχουν κατεύθυνση από βορρά προς νότο, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η οροσειρά Μπάφαλο (ή Κεντρική). Το ανάγλυφο είναι περισσότερο έντονο στο βορρά, όπου βρίσκονται και οι υψηλότερες κορυφές Γκούνονγκ Τάχαν (2.187 μ.), Κορπού (2.184 μ.) και Τσάμαχ (2.170 μ.). Το υπόλοιπο τμήμα της χερσονήσου παρουσιάζει ομαλό ανάγλυφο με κάποιες ορεινές εξάρσεις στις δυτικές ακτές (όρος Μάξγουελ, 1.036 μ.) και τα Υψίπεδα Κάμερον. Εκατέρωθεν της Κεντρικής Οροσειράς εκτείνονται τα παράκτια βαθύπεδα. Τα βουνά κατεβαίνουν ομαλά και στις δύο πλευρές της χερσονήσου, δημιουργώντας αξιόλογες πεδινές εκτάσεις. Νοτιότερα ακόμη, οι εδαφικές εξάρσεις εκφυλίζονται σε μια λοφώδη περιοχή, για να καταλήξουν στη συνέχεια ομαλά στη θάλασσα.


Το ανάγλυφο της Ανατολικής Μαλαισίας αποτελείται στα δυτικά από μια σειρά παράκτιες πεδιάδες πλάτους 32 έως 64 χλμ., οι οποίες ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας αρχικά μια λοφώδη περιοχή (με υψόμετρο μέχρι 300 μ.) και στη συνέχεια μια ορεινή περιοχή (οροσειρά Πεγκουνονγκάν) που αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων με το ινδονησιακό τμήμα του νησιού. Στο ανατολικό άκρο του κρατιδίου του Σαράβακ, κοντά στα σύνορα με την Ινδονησία, η κορυφή Μουρούντ φτάνει σε ύψος τα 2.423 μ. και βορειότερα η κορυφή Πάγκον τα 1.850 μ. Οι παράκτιες πεδιάδες του κρατιδίου Σάμπα, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Βόρνεο, έχουν πλάτος 16 έως 32 χλμ. και ανέρχονται βαθμιαία σχηματίζοντας ένα συμπαγή κεντρικό ορεινό όγκο (όρος Κιναμπαλού), ο οποίος διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κορυφή του όρους Κιναμπαλού φτάνει τα 4.101 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας.

περισσότερα

Σιγκαπούρη

Η Δημοκρατία της Σιγκαπούρης είναι νησιωτικό ανεξάρτητο κρατίδιο της νοτιοανατολικής Ασίας και αποτελείται από το ομώνυμο νησί, με μήκος 37 περίπου χλμ. από την ανατολική μέχρι τη δυτική του άκρη και πλάτος 22 χλμ., και άλλες 58 νησίδες, που βρίσκονται κάτω από τη νότια Μαλαϊκή χερσόνησο. Τα πιο σημαντικά από αυτά τα 58 νησιά είναι τα Παλάου Τεκόνγκ και Παλάου Ουμπίν, στα βορειοδυτικά, και το νησί Μπλακάνγκ Μάτι στα νότια. Η συνολική έκταση του κρατιδίου ανέρχεται σε 692,7 τ. χλμ. (ειδικότερα η νήσος Σιγκαπούρη έχει έκταση 544 τ. χλμ.) και ο πληθυσμός του το 2002 εκτιμήθηκε στα 4.452.732 κατοίκους.

Το νησί της Σιγκαπούρης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Μαλάκας. Το κρατίδιο χωρίζεται από τη Μαλαισία, που περιβάλλει τις βόρειες ακτές του κράτους της Σιγκαπούρης, με το στενό πορθμό Τζοχόρ. Μια οδική αρτηρία και μια σιδηροδρομική γραμμή, που είναι χτισμένες πάνω σε μια τεχνητή λωρίδα στεριάς στον πορθμό Τζοχόρ, ενώνει τις ακτές της βόρειας Σιγκαπούρης με τη δυτική Μαλαισία. Στα νοτιοδυτικά το νησί χωρίζεται από την ινδονησιακή Σουμάτρα με τον πορθμό της Μαλάκας.

Γεωγραφία

Μορφολογία εδάφους

Η μορφολογία της Σιγκαπούρης δεν παρουσιάζει μεγάλες οροσειρές ούτε ποικιλομορφία. Τα 2/3 σχεδόν της συνολικής έκτασης είναι πεδιάδες και μόνο στο κέντρο περίπου του νησιού συναντάται ο λόφος Μπουκίτ Τίμαχ με υψόμετρο 177 μέτρα. Ένα χαμηλότερο οροπέδιο που σχηματίζεται από την εναλλαγή λόφων και διαβρωμένων κοιλάδων εκτείνεται στο ανατολικό τμήμα του. Μικροί γκρεμοί κάνουν την εμφάνισή τους κατά μήκος των νότιων και δυτικών ακτών.

 

Υδρογραφία

Τα μικρά υδάτινα ρεύματα του νησιού πηγάζουν από τα κεντρικά υψώματα. Ο πιο μεγάλος ποταμός είναι ο Σελέταρ και το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 16 χλμ.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Μια ανέμελη, θαλασσινή περιπλάνηση στα εκπληκτικά νησιά της Ανατολικής Μαλαισίας θα σας ταξιδέψει σε μέρη μαγικά, εκεί όπου η θάλασσα είναι διάφανη, οι παραλίες μαγευτικές και η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της.

Χάρτης Ταξιδιού Νησιά Ανατολικής Μαλαισίας