fb

Πληροφορίες για: Μπαρμπάντος

Γνήσια ατμόσφαιρα & χρώμα Καραϊβικής
Απέραντες αμμώδεις, γεμάτες φοίνικες παραλίες, η θάλασσα της Καραϊβικής στα πόδια σας και ατελείωτες δραστηριότητες θα θέσουν το πλαίσιο για μια πραγματικά απολαυστική διαμονή. Ανάμεσα στα πολλά νησάκια της Καραϊβικής, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την ομορφιά του Μπαρμπέιντος δεν υπάρχει πουθενά. Για τον Έλληνα ταξιδιώτη, που θέλει οργανωμένους τουριστικά προορισμούς χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα τουριστικοποιημένοι, είναι το ιδανικό νησί της Καραϊβικής. Οι Άγγλοι έχουν κάνει καλή δουλειά στο νησί και έτσι μπορείτε να βρείτε τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα να απολαύσετε τη γνήσια ατμόσφαιρα και το χρώμα Καραϊβικής, με τις ατελείωτες κάτασπρες αμμουδιές και τη μουσική που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Διακριτική πολυτέλεια και ανέσεις
Το νησί αυτό αποτελεί την απόδειξη ότι η τουριστική ανάπτυξη δεν συμβαδίζει πάντα με τη φθορά. Διακριτική πολυτέλεια και ανέσεις χωρίς να καταστρέφεται η ταυτότητα του νησιού. Αυτό το μικρό νησί διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών της Καραϊβικής που έρχονται και ξανάρχονται επανειλημμένως.
Τα νησί είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι, συνδυασμός του παλιού με το νέο, της κομψότητας με την απλότητα, της ιστορίας με την παράδοση, που διασώζονται και επαναλαμβάνονται μέσα στα χρόνια. Κρυστάλλινα νερά, βαθυγάλανο χρώμα που αγκαλιάζει τις λευκές παραλίες και στο βάθος, καφεπράσινοι λόφοι, άσπρα και ροζ κτίρια από κοραλλιογενή πέτρα ή ξύλο, οροφές από κόκκινους πλίνθους… Ένας τόπος ανάμεικτος από ανθρώπους, φυλές, στιλ και πολιτιστικές παραδόσεις.
Είναι το αγαπημένο μέρος των ηθοποιών του κινηματογράφου, που χτίζουν τις επαύλεις τους πλάι στα ζαχαροκάλαμα. Δεν υπάρχει τρόπος διασκέδασης, δεν υπάρχει γεύση, δεν υπάρχει στυλ, δεν υπάρχει αγορά, δεν υπάρχει σπορ, που να μη τα βρείτε στο Μπαρμπείντος. Πολύ απλά, ακόμα και Tiffany’s θα βρείτε εδώ!

Δροσιστικές Καρύδες
Οι πλανόδιοι πωλητές στις αμμουδιές είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Χαμογελώντας, σου προσφέρουν γευστικά τροπικά φρούτα, μπανάνες, μάνγκο, χωρίς χημικά ή λιπάσματα. Αν πάλι κάποιος διψάσει, με ευκολία θα βρεθεί στο δρόμο του κάποιος πωλητής καρύδας που θα σιγοτραγουδά το γνωστό: “Get you coconut water, Good for your daughter, Make you strong like a lion, Give you plenty of iron!!!” Με μόλις ένα–δύο δολάρια, ο τύπος αυτός θα σκαρφαλώσει στο δέντρο, θα κόψει τις καρύδες, θα τις στοιβάξει στο βαν του και θα τις φέρει στην αγαπημένη σας παραλία. Με γρήγορες κινήσεις θα κόψει την κορυφή της καρύδας με μία ματσέτα και θα σας προσφέρει το φρέσκο δροσιστικό χυμό. Αφού πιείτε το χυμό θα την σπάσει στα δύο. Πιάστε το κουτάλι… και αν αυτό δεν είναι απόλαυση, τότε τι άλλο να πούμε…

Κοράλλια & λευκή άμμος

Το Μπαρμπέιντος είναι κοραλλιογενές και οι παραλίες του έχουν λεπτή, λευκή άμμο. Ελάχιστες είναι οι παραλίες που δεν έχουν αμμουδιά. Όλες οι παραλίες είναι δημόσιες, η πρόσβαση σε αυτές αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Δυτικές Ακτές

Για όσους επιθυμούν ήρεμα νερά με αμμουδιά, οι Δυτικές Ακτές είναι πιθανότατα οι καλύτερες, αλλά πάντα παίζουν ρόλο οι εποχικές αλλαγές.

Εκεί στο νότο...

Στο νότο θα βρείτε θάλασσες με κύματα για body surfing και παιχνίδια με buggy boards & surfboards. Υπάρχουν και όρμοι με ήρεμα νερά. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διαγωνισμοί σερφ, όπου λάτρεις του αθλήματος συγκεντρώνονται για να απολαύσουν τις ιδανικές συνθήκες στις νότιες και ανατολικές ακτές.

Η Μπαθσίμπα

Η Μπαθσίμπα είναι από τις πλέον “άγριες ακτές” του Ατλαντικού. Εκεί που οι ανατολικές και βόρειες ακτές συναντούν τον Ατλαντικό ωκεανό, τεράστια κύματα σπάνε στις ακτές και στους κοραλλιογενείς υφάλους. Υπάρχουν ισχυρά ρεύματα και άγρια κύματα, που δημιουργούν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα και επίδειξη δύναμης της άγριας θάλασσας.

Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα ή επίσημα Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας είναι χώρα της Νότιας Αμερικής, πρώην ισπανική αποικία. Το όνομά της αποδίδεται ιστορικά σε παραφθορά του ονόματος Βενετία, με την οποία είχαν σχέσεις οι ιθαγενείς της δυτικής Βενεζουέλας. Ο εξερευνητής Αμέριγκο Βεσπούτσι με τον Αλόνσο δε Οχέδα ισχυρίζονταν ότι έδωσαν αυτό το όνομα, όταν πρωτοείδαν σπίτια των ιθαγενών Άνιου που εξείχαν από το νερό και θύμισαν στον Ιταλό Βεσπούτσι τη Βενετία. Σύμφωνα με μια άλλη, λιγότερο δημοφιλή θεωρία, το όνομα προέρχεται από μια λέξη των ιθαγενών και σημαίνει «Μεγάλο Νερό», όπως ήταν γνωστός ο κόλπος του Μαρακαΐμπο.
Η χώρα συνορεύει με την Κολομβία στα δυτικά, με τη Βραζιλία νότια και τη Γουιάνα στα ανατολικά. Στα βόρεια βρέχεται από τη θάλασσα της Καραϊβικής και οριοθετείται από τα χωρικά ύδατα των: Δομινικανή Δημοκρατία, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Γρενάδα, Ολλανδικές Αντίλλες και Μπαρμπάντος. Πρωτεύουσα είναι το Καράκας.
Το 1498-1499 ο Χριστόφορος Κολόμβος και ο Αλόνσο ντε Οχέντα έφτασαν στη Βενεζουέλα, που κατοικούνταν από ιθαγενείς ινδιάνους. Το 1521 άρχισε η ισπανική αποίκιση από τις βορειοανατολικές ακτές, ενώ το 1749 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξέγερση ενάντια στην ισπανική κυριαρχία. Η Βενεζουέλα, εκμεταλλευόμενη την εισβολή του Ναπολέοντα στην Ισπανία, εξεγέρθηκε το 1810 και ανακηρύχτηκε ανεξάρτητη το 1811. Έχασε όμως μετά τη μάχη με τους Ισπανούς. Ο Σιμόν Μπολιβάρ συνέχισε τη μάχη, κερδίζοντας το 1819 τους φιλοβασιλικούς και δημιουργώντας τη Δημοκρατία της Μεγάλης Κολομβίας (σημερινή Κολομβία, Βενεζουέλα, Ισημερινός και Παναμάς). Το 1821 κέρδισε τη μάχη του Καραμπομπό, διασφαλίζοντας έτσι την ανεξαρτησία της χώρας. 
Ακολούθησαν αρκετές δεκαετίες πολιτικής κρίσης και στρατιωτικών καθεστώτων, όπως αυτό του στρατηγού Χουάν Βισέντε Γκόμες (1908-1935) και του Μάρκος Πέρες Χιμένες (1948-1958). Το 1958 εξελέγη πρόεδρος ο Ρόμουλο Μπετανκούρτ, επικεφαλής του ιστορικού κόμματος της χώρας Δημοκρατική Δράση (AD). 
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 η χώρα γνώρισε τεράστια οικονομική ανάπτυξη χάρη στο πετρέλαιο. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν η πτώση των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού έφερε οικονομική λιτότητα και κοινωνική αναταραχή.

...

περισσότερα

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μπαρμπάντος

Η νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος έχει έκταση 431 τ.χλμ. και πληθυσμό 277.821, σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Πρωτεύουσα είναι η Μπριτζτάουν. Πολίτευμα της χώρας είναι Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας. Αρχηγός του Κράτους είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπροσωπείται από τον Γενικό Κυβερνήτη. Είναι ανεξάρτητο κράτος από τις 30 Νοεμβρίου του 1966.

Γεωγραφία

Το νησί αποτελεί την κορυφή μιας υποθαλάσσιας οροσειράς, η οποία εκτείνεται κατά μήκος των βόρειων ακτών της Βενεζουέλας. Το έδαφός του αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα και κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι πεδινό, εκτός από τα βορειοκεντρικά, όπου σχηματίζεται το όρος Χίλαμπυ. Η κορυφή έχει ύψος 337 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας. Στα ανατολικό τμήμα του νησιού σχηματίζεται ο κρημνός Χάκλτονς.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, πολυτέλεια, λευκές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, κοκτέιλ και Latin parties μέχρι πρωίας! Ο απόλυτος προορισμός διακοπών! 

Χάρτης Ταξιδιού Μπαρμπάντος