Πληροφορίες για: Μπαρμπάντος

Γνήσια ατμόσφαιρα & χρώμα Καραϊβικής
Απέραντες αμμώδεις, γεμάτες φοίνικες παραλίες, η θάλασσα της Καραϊβικής στα πόδια σας και ατελείωτες δραστηριότητες θα θέσουν το πλαίσιο για μια πραγματικά απολαυστική διαμονή. Ανάμεσα στα πολλά νησάκια της Καραϊβικής, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την ομορφιά του Μπαρμπέιντος δεν υπάρχει πουθενά. Για τον Έλληνα ταξιδιώτη, που θέλει οργανωμένους τουριστικά προορισμούς χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα τουριστικοποιημένοι, είναι το ιδανικό νησί της Καραϊβικής. Οι Άγγλοι έχουν κάνει καλή δουλειά στο νησί και έτσι μπορείτε να βρείτε τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα να απολαύσετε τη γνήσια ατμόσφαιρα και το χρώμα Καραϊβικής, με τις ατελείωτες κάτασπρες αμμουδιές και τη μουσική που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Διακριτική πολυτέλεια και ανέσεις
Το νησί αυτό αποτελεί την απόδειξη ότι η τουριστική ανάπτυξη δεν συμβαδίζει πάντα με τη φθορά. Διακριτική πολυτέλεια και ανέσεις χωρίς να καταστρέφεται η ταυτότητα του νησιού. Αυτό το μικρό νησί διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών της Καραϊβικής που έρχονται και ξανάρχονται επανειλημμένως.
Τα νησί είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι, συνδυασμός του παλιού με το νέο, της κομψότητας με την απλότητα, της ιστορίας με την παράδοση, που διασώζονται και επαναλαμβάνονται μέσα στα χρόνια. Κρυστάλλινα νερά, βαθυγάλανο χρώμα που αγκαλιάζει τις λευκές παραλίες και στο βάθος, καφεπράσινοι λόφοι, άσπρα και ροζ κτίρια από κοραλλιογενή πέτρα ή ξύλο, οροφές από κόκκινους πλίνθους… Ένας τόπος ανάμεικτος από ανθρώπους, φυλές, στιλ και πολιτιστικές παραδόσεις.
Είναι το αγαπημένο μέρος των ηθοποιών του κινηματογράφου, που χτίζουν τις επαύλεις τους πλάι στα ζαχαροκάλαμα. Δεν υπάρχει τρόπος διασκέδασης, δεν υπάρχει γεύση, δεν υπάρχει στυλ, δεν υπάρχει αγορά, δεν υπάρχει σπορ, που να μη τα βρείτε στο Μπαρμπείντος. Πολύ απλά, ακόμα και Tiffany’s θα βρείτε εδώ!

Δροσιστικές Καρύδες
Οι πλανόδιοι πωλητές στις αμμουδιές είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Χαμογελώντας, σου προσφέρουν γευστικά τροπικά φρούτα, μπανάνες, μάνγκο, χωρίς χημικά ή λιπάσματα. Αν πάλι κάποιος διψάσει, με ευκολία θα βρεθεί στο δρόμο του κάποιος πωλητής καρύδας που θα σιγοτραγουδά το γνωστό: “Get you coconut water, Good for your daughter, Make you strong like a lion, Give you plenty of iron!!!” Με μόλις ένα–δύο δολάρια, ο τύπος αυτός θα σκαρφαλώσει στο δέντρο, θα κόψει τις καρύδες, θα τις στοιβάξει στο βαν του και θα τις φέρει στην αγαπημένη σας παραλία. Με γρήγορες κινήσεις θα κόψει την κορυφή της καρύδας με μία ματσέτα και θα σας προσφέρει το φρέσκο δροσιστικό χυμό. Αφού πιείτε το χυμό θα την σπάσει στα δύο. Πιάστε το κουτάλι… και αν αυτό δεν είναι απόλαυση, τότε τι άλλο να πούμε…

Κοράλλια & λευκή άμμος

Το Μπαρμπέιντος είναι κοραλλιογενές και οι παραλίες του έχουν λεπτή, λευκή άμμο. Ελάχιστες είναι οι παραλίες που δεν έχουν αμμουδιά. Όλες οι παραλίες είναι δημόσιες, η πρόσβαση σε αυτές αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Δυτικές Ακτές

Για όσους επιθυμούν ήρεμα νερά με αμμουδιά, οι Δυτικές Ακτές είναι πιθανότατα οι καλύτερες, αλλά πάντα παίζουν ρόλο οι εποχικές αλλαγές.

Εκεί στο νότο...

Στο νότο θα βρείτε θάλασσες με κύματα για body surfing και παιχνίδια με buggy boards & surfboards. Υπάρχουν και όρμοι με ήρεμα νερά. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διαγωνισμοί σερφ, όπου λάτρεις του αθλήματος συγκεντρώνονται για να απολαύσουν τις ιδανικές συνθήκες στις νότιες και ανατολικές ακτές.

Η Μπαθσίμπα

Η Μπαθσίμπα είναι από τις πλέον “άγριες ακτές” του Ατλαντικού. Εκεί που οι ανατολικές και βόρειες ακτές συναντούν τον Ατλαντικό ωκεανό, τεράστια κύματα σπάνε στις ακτές και στους κοραλλιογενείς υφάλους. Υπάρχουν ισχυρά ρεύματα και άγρια κύματα, που δημιουργούν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα και επίδειξη δύναμης της άγριας θάλασσας.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μπαρμπάντος

Η νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος έχει έκταση 431 τ.χλμ. και πληθυσμό 277.821, σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Πρωτεύουσα είναι η Μπριτζτάουν. Πολίτευμα της χώρας είναι Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας. Αρχηγός του Κράτους είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπροσωπείται από τον Γενικό Κυβερνήτη. Είναι ανεξάρτητο κράτος από τις 30 Νοεμβρίου του 1966.

Γεωγραφία

Το νησί αποτελεί την κορυφή μιας υποθαλάσσιας οροσειράς, η οποία εκτείνεται κατά μήκος των βόρειων ακτών της Βενεζουέλας. Το έδαφός του αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα και κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι πεδινό, εκτός από τα βορειοκεντρικά, όπου σχηματίζεται το όρος Χίλαμπυ. Η κορυφή έχει ύψος 337 μ. και αποτελεί το ψηλότερο σημείο της χώρας. Στα ανατολικό τμήμα του νησιού σχηματίζεται ο κρημνός Χάκλτονς.

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, πολυτέλεια, λευκές αμμουδιές, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, κοκτέιλ και Latin parties μέχρι πρωίας! Ο απόλυτος προορισμός διακοπών! 

Χάρτης Ταξιδιού Μπαρμπάντος

Προτεινόμενα Ατομικά Ταξίδια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια