fb

Πληροφορίες για: Γροιλανδία

Greenland
Η Πράσινη Χώρα. Που μόνο πράσινη δεν είναι αν σκεφτεί κανείς οτι το 85% της έκτασής της καλύπτεται από πάγο, κάτι που έχει αντίκτυπο στο κλιμα, στην καθημερινή ζωή, στην κουλτούρα του τόπου. Ειναι το μεγαλύτερο νησί του κόσμου -χωρίς να είναι ήπειρος- με έκταση που ξεπερνά τα 2 εκατομύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η οικονομία της βασίζεται στην πρωτογενή παραγωγή, κυρίως στην αλιεία και το κυνήγι αλλά και στον τουρισμό (οι επισκέπτες κυρίως είναι  ερευνητές και φυσιολάτρες. Γεωγραφικά η Γροιλανδία (Καλάαλιτ Νουνάατ στη γλώσσα των Ινουίτ  που σημαίνει η "Γη των Ανθρώπων")  τοποθετείται στη Βόρεια Αμερική αλλά πολιτικά ανήκει στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Δανία, ωστόσο είναι αυτόνομη.  Η Γροιλανδία είναι ένα συνεχόμενο οροπέδιο με πολλές κορφές, μερικές απο τις οποίες ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα.Με κυρίαρχο στοιχείο στο τοπίο τον πάγο, οι καιρικές συνθήκες είναι τουλάχιστον ακραίες. Η αλήθεια είναι πως η χώρα δεν προσφέρει αυτό που λέμε άνετες και χαλαρες διακοπές. Όσοι όμως την επισκέπτονται έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές.

Ο χρόνος χάνει κάθε νόημα
Η παραδοσιακή έννοια του χρόνου χάνει κάθε νόημα στη Γροιλανδία. Η μέρα δεν εχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Ιδιαίτερα την περίοδο του Ήλιου του Μεσονυκτίου. Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου εμφανίζεται στα γεωγραφικά πλάτη εντός των δύο αρκτικών κύκλων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτά τα μέρη, ο ήλιος είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες, τουλάχιστον μία ημέρα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι μικρές κοινότητες σφύζουν από ζωή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όσοι βρεθούν στη Γροιλανδία από τον Σεπτέμβριο έως τις αρχές Απριλίου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν ένα από τα ωραιόταρα φαινόμενα που προσφέρει η φύση: το Βόρειο Σέλας!

Οι Ινουίτ
Ινουίτ, που σημαίνει «άνθρωποι», είναι το όνομα των Εσκιμώων της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά. Είναι απόγονοι της νομαδικής φυλής των Τούλε (Thule), που εμφανίστηκαν στην Αλάσκα το 1000 μ.Χ. και μετακινήθηκαν στη δυτική Γροιλανδία μετά από τρεις αιώνες (1300 μ.Χ.) και λίγο αργότερα, το 1400 μ.Χ. στην ανατολική. Καταφέραν να επιζήσουν σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες διαμένοντας σε ιγκλού και κυνηγώντας κυρίως φώκιες και φάλαινες, που τους εξασφάλιζαν τροφή και ένδυση. Μετακινούνταν με έλκηθρα, τα οποία έσερναν σκυλιά. Ακόμη και σήμερα ακολουθούν τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας όμως ενίοτε και τζιπ -όταν αυτό το επιτρέπει το πάχος των πάγων- και κατοικώντας σε χτισμένα σπίτια.  Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής τους φάνηκε να κινδυνεύει από την διείσδυση μοντέρνων ιδεών και μοντέρνας τεχνολογίας. Οι Ινουίτ κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να αναβιώσουν τον πατροπαράδοτο τρόπο ζωής των προγόνων τους και να τον προσαρμόσουν στον μοντέρνο. Δεν πετάνε τίποτα από ένα ζώο που σκότωσαν. Οι πιο γνωστές επινοήσεις τους είναι τα ιγκλού και τα έλκηθρα που σέρνουν ομάδες σκύλων. Οι Ινουίτ πιστεύουν πως κάθε τι έχει ψυχή: άνθρωποι, ζώα, φυτά, οι δυνάμεις της φύσης, η θάλασσα, ο άνεμος κλπ. Πιστεύουν ακόμα πως όλα είναι συνδεδεμένα, όλες οι ψυχές μεταξύ τους. Έχουν Σαμάνους (σοφούς μάγους-γιατρούς) που, όπως πιστεύουν οι Ινουίτ, μπορούν να θεραπεύσουν κάθε σωματικό ή ψυχικό πρόβλημα, να προβλέψουν τον καιρό, να συμβουλέψουν και να καθοδηγήσουν.

Ammassalik

Το Ammassalik είναι ο ένας από τους δύο δήμους της Ανατολικής Γροιλανδίας. Βρίσκεται στο Νότο της ανατολικής πλευράς της (νότια του Αρκτικού Κύκλου). Έχει την τύχη να βρίσκεται «προφυλαγμένη» μέσα σε ένα πανέμορφο φιόρδ, που την προστατεύει από τις συνεχείς ριπές του κρύου ανέμου που προέρχεται από τον ανοιχτό ωκεανό. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής καλύπτεται από πάγο, ενώ τα μικρά και ομοιόμορφα χρωματισμένα σπιτάκια κατά μήκος της μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από παραμύθι. Στην ανοιχτή θάλασσα ταξιδεύουν μικρά και μεγάλα παγόβουνα, που αποσπώνται από τους τριγύρω παγετώνες. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι περήφανοι για το εθνικό πάρκο τους, που καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση από οποιοδήποτε άλλο πάρκο στον κόσμο. Επίσης, εδώ μπορεί να συναντήσει κανείς, σαν σε επιτομή, το σύνολο της χλωρίδας και της πανίδας της γροιλανδικής γης. Άξιο αναφοράς είναι και το μουσείο Αmmassalik που στεγάζεται στην παλαιότερη εκκλησία της πόλης και φιλοξενεί πολλά παραδοσιακά αντικείμενα.

Nuuk

Το Νuuk είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της αυτοκυβερνώμενης δανικής περιοχής της Γροιλανδίας. Το μέρος έχει μια μεγάλη ιστορία κατοίκισης απο Βίκινγκ εξερευνητές από το 10ο αιώνα και μετά, από Ινουίτ στη συνέχεια και από Ινουίτ και Δανούς σήμερα. Η φυσική ομορφιά και η άγρια φύση και η μαγευτική γεωλογία σου  κόβουν την ανάσα. Σε ένα φανταστικό παγωμένο τοπίο, το Nuuk είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από το τεράστιο στρώμα πάγου της Γροιλανδίας  και να κάνει θαλάσσιο σαφάρι στην άγρια φύση για να δει τις φάλαινες να «χορεύουν» στην ακτογραμμή του νησιού. Το Εθνικό Μουσείο, που βρίσκεται στην παλιά συνοικία του Nuuk, κοντά στο φιόρδ, είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το παγωμένο παρελθόν της Γροιλανδίας και το συναρπαστικό παρόν της.

Ilulissat

Προστατευόμενο από την Unesco, το Ilulissat Icefjord διαθέτει ασύγκριτη φυσική ομορφιά. Βρίσκεται 250 χλμ βόρεια του Αρκτικού κύκλου, στη δυτική Γροιλανδία. Ο πάγος δεσπόζει στον κόλπο του Disko, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος των θαλασσών δυτικά της Γροιλανδίας. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά, κυρίως εξαιτίας της συνεχούς πτώσης πάγων και των εντυπωσιακών παγόβουνων. Επισκεφτείτε την απομονωμένη πόλη στην δυτική ακτή, Ilulissat ή το κοντινό χωριό Saqqaq, όπου κάθε χρόνο δημιουργούνται δισεκατομμύρια τόνοι παγόβουνων και «γλιστρούν» έξω από το φιόρδ. Η πεζοπορία στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μοιάζει περισσότερο με πεζοπορία στο φεγγάρι! Μπορείτε επίσης να κάνετε βόλτες με σκάφη ανάμεσα στα παγόβουνα ή να πετάξετε με ελικόπτερο πάνω από το απόκοσμο τοπίο. Το χειμώνα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι μια βόλτα με έλκηθρα που τα τραβούν σκυλιά.

Βόρειο Σέλας και Μύθος

Χορός
Για τους αρχαίους Νορβηγούς, ο χορός ήταν άμεσα συνδεδεμένος με το Βόρειο Σέλας. Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι το Βόρειο Σέλας ήταν η αντανάκλαση από τις ασπίδες που κρατούσαν οι Βαλκυρίες, που ήταν νεκρές παρθένες. Μία πολύ γνωστή Σκοτσέζικη έκφραση για το Βόρειο Σέλας είναι “Merry Dancers”, δηλαδή, «Χαρούμενοι Χορευτές» και συνδέεεται κυρίως με τις γυναίκες. Παρόμοια, κάποιες φυλές Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής περιέγραφαν το Βόρειο Σέλας ως χαρούμενους χορευτές. Στη φαντασία τους, το Σέλας ήταν θεοί που χόρευαν γύρω από το στερέωμα.


Πνεύματα
Για τους Ινουίτ (Εσκιμώους) της Γροιλανδίας και του Βόρειου Καναδά, το Βόρειο Σέλας ήταν οι ψυχές των νεκρών. Πίστευαν ότι όταν το Σέλας τρεμόσβηνε, αυτό σήμαινε ότι νεκροί τους φίλοι ή συγγενείς προσπαθούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους ζωντανούς. Οι Ινδιάνοι Fox πίστευαν ότι μπορούσαν να καλέσουν πνεύματα και φαντάσματα, σφυρίζοντας προς το Βόρειο Σέλας.


Φωτιά
Τελείως δικαιολογημένα, αποτελούσε κοινή πεποίθηση για πολλούς λαούς ότι το Βόρειο Σέλας ήταν κάποια φωτιά. Οι Μαορί, οι αυτόχθονες της Νέας Ζηλανδίας, πίστευαν ότι το Νότιο Σέλας (Aurora Australis) είναι αντανακλάσεις στον ουρανό από τεράστιες φωτιές που άναβαν οι πρόγονοι αυτών των αρχαίων ταξιδευτών προς το Νότιο Πόλο, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με αυτόν τον τρόπο με τους μακρινούς τους συγγενείς στα νησιά της Πολυνησίας, ελπίζοντας ότι θα έρθουν να τους διασώσουν από την παγωμένη τους κατοικία.

...

περισσότερα

Νησιά Λοφότεν

Τα Νησιά Λοφότεν σχηματίζουν ένα αρχιπέλαγος, που αποτελείται από πολλά μικρά νησάκια στα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Νορβηγίας.
Βρίσκονται αρκετά πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, στο ίδιο επίπεδο με τη βόρεια Αλάσκα, τη Σιβηρία και τη Γροιλανδία.
Λόγω του ρεύματος του Κόλπου του Μεξικού όμως, έχουν πολύ ηπιότερο κλίμα, που τα καθιστά προσβάσιμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του έτους, καθότι ο ωκεανός δεν παγώνει, εκτός βέβαια από περιπτώσεις ακραίων φαινομένων και καταιγίδων.
Ο χειμώνας είναι ήπιος για την περιοχή, με θερμοκρασίες γύρω στους 0° C, ενώ το καλοκαίρι μπορεί να είναι ζεστό - δροσερό για τα δικά μας δεδομένα - με θερμοκρασία κοντά στους 23° C.
Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι τα μικρά ψαροχώρια με τα χαρακτηριστικά ποικιλόχρωμα ξύλινα σπίτια τους (τα Rorbuer), που υπάρχουν στις ακτές των φιόρδ, καθώς και οι παγετώνες, που από τις απόκρημνες πλαγιές βυθίζονται και χάνονται απότομα στη θάλασσα.

...

περισσότερα

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Ένας προορισμός που τον χαρακτηρίζουν τα μεγαλειώδη, μαγευτικά και ακαταμάχητα γοητευτικά τοπία. Αντικρουόμενα στοιχεία - πάγος και φωτιά - συνθέτουν μια απέριττη, άγρια, ακατέργαστη και επιβλητική ομορφιά. Μια φύση μοναδική στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Η Ισλανδία, η "χώρα των πάγων",το δεύτερο μεγαλύτερο νησί και η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης, είναι από τη φύση καταδικασμένη στην απομόνωση: τα πιο κοντινά της μέρη είναι η Γροιλανδία που απέχει 290 km, τα νησιά Φερόες (420 km) και η Σκωτία (800 km), ενώ από την ηπειρωτική Ευρώπη η κοντινότερη χώρα είναι η Νορβηγία που απέχει 970 km.Μια "νέα γη" που ξεπήδησε από τους ατμούς και τη λάβα και τροφοδότησε τους θρύλους των Βίκινγκς. Μια χώρα περίφημη για την παρθένα φύση της και τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά της χαρακτηριστικά: θερμές πηγές, μεγαλοπρεπείς παγετώνες, ενεργά και ανενεργά ηφαίστεια, χιονοσκεπή βουνά, θερμοπίδακες (γκέιζερ), παγωμένες θάλασσες, ονειρικές λίμνες, ορμητικά ποτάμια, βροντώδεις καταρράκτες, απόκρημνα βράχια, βαθιές κοιλάδες, δαντελωτές ακτογραμμές, πολυσχιδή φιόρδ,σουρεαλιστικοί σχηματισμοί λάβας... Πέρα από αυτά όμως, είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, λογοτεχνία και λαϊκές παραδόσεις.
Το ταξίδι μας είναι αφιερωμένο στο μυστήριο της χώρας αυτής, στην ομορφιά των τοπίων της και στα αμέτρητα φυσικά της φαινόμενα. Ένα εκπληκτικό ταξίδι στη βορειότερη άκρη της Ευρώπης, που προσφέρει εικόνες αναπάντεχης ομορφιάς και συναρπαστικές εμπειρίες.

...

περισσότερα

Ισλανδία - Γροιλανδία

Η Ισλανδία είναι ένα κομμάτι εξωτισμού δίπλα στη Ευρώπη. Είναι πολύ σπάνιο σε ένα ταξίδι και μέσα σε λίγες μέρες, ο ταξιδιώτης να περνά από ηφαιστειακή γη, σε παγετώνες, σε ορεινά περάσματα ή στην παρατήρηση φαλαινών.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να εξερευνήσουμε ενδελεχώς αυτή τη γη των μυστηρίων της φύσης και να προσθέσουμε και τη παραμικρή λεπτομέρεια . Βέβαια η Ισλανδία μας εκπλήσσει σε κάθε χιλιόμετρο που κάνουμε, είτε με έναν καταρράκτη ακόμα, είτε με έναν παγετώνα που ξεπροβάλει σε μια ηφαιστειακή πλάγια, είτε μια παραλία που έχει σχηματιστεί από αρχαία λάβα.
Απαραίτητο συμπλήρωμα, ή ίσως αποκορύφωμα του ταξιδιού είναι το πέρασμα μας από τη Γροιλανδία. Η εικόνα των θρυμματισμένων παγόβουνων καθώς φτάνουμε στην άγονη γη της Γροιλανδίας είναι μοναδική και αιχμαλωτίζουν τη σκέψη μας. Στο τεράστιο αυτό παγωμένο νησί ζουν οι Ινουίτ, οι αυτόχθονες της Αρκτικής, με τα περίφημα σκυλιά τους , ένας λαός που ζει ακόμα από το κυνήγι της φώκιας. Η κάθε ώρα στη Γροιλανδία είναι πολύτιμη για τον ταξιδιώτη, που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει που έχει φτάσει και τι βλέπει γύρω του.
Αν δούμε συνολικά σαν επιλογή τη Ισλανδία με τη Γροιλανδία, είναι μια από τις πιο όμορφες ταξιδιωτικές κατακτήσεις και από τις πιο έντονες και ουσιαστικές ταξιδιωτικές αναμνήσεις. Ένα προσκύνημα στην αμόλυντη φύση και στα μοναδικά της μνημεία.

...

περισσότερα

Γροιλανδία - Η χώρα της φωτιάς και του πάγου

Ψυχρή και μετά από λίγο «καυτή», άστατη μέσα στην  ηρεμία της και γι αυτό και εξόχως προκλητική, η Ισλανδία είναι φτιαγμένη από τα υλικά που συγκινούν τους εραστές της διαφορετικότητας.
Επτά ώρες μόνο. Τόσο κρατά το ταξίδι από τη δική μας πραγματικότητα στην «Game of Thrones» απόκοσμη γοητεία της Ισλανδίας. Ευτυχώς οι συγκινήσεις και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη σταδιακά... Ξαφνικά αρχίζουμε να μπαινοβγαίνουμε και να περπατάμε σε παγετώνες, να βολτάρουμε πάνω τους με σούπερ τζιπ, να «λιώνουμε» στη θέα ενός θερμοπίδακα Γκέιζερ, να συναντούμε φάλαινες και μαύρες παραλίες, να κολυμπάμε σε αχνιστές γαλάζιες λίμνες κάνοντας γεωθερμικό σπα.
«Κερασάκι» στην τούρτα των «παγωμένων» ταξιδιωτικών εκπλήξεων η απόβαση στη Γροιλανδία, που κάποιοι τυχεροί θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή...
Κάπου στα τέλη του 9ου αιώνα, όταν τα καράβια των Βίκινγκς ξεκίνησαν από τη σκανδιναβική χερσόνησο με κατεύθυνση τον Βορρά και προορισμό το «απώτερο άκρο του κόσμου», κατέληξαν σ’ ένα παγωμένο νησί όπου από τις ακτές του υψώνονταν έντονοι καπνοί από τις εκεί θερμές πηγές και στο εσωτερικό του απλώνονταν μεγαλοπρεπείς παγετώνες, βροντώδεις καταρράκτες, ηφαίστεια και θερμοπίδακες.
Εδώ, λοιπόν, που η λάβα έσμιξε με τον πάγο και γέννησαν τοπία μεγαλειώδη, τροφοδοτώντας τους θρύλους των Βίκινγκς, εδώ που οι άνθρωποι γνωρίζουν τι «διαμάντι» ακατέργαστο κληρονόμησαν από τον Θεό και τους προγόνους και κυρίως πώς να το περάσουν στους επόμενους χωρίς να το «χαράξουν» και να το «πληγώσουν», ας ξεκινήσουμε και εμείς την εξερευνητική αυτή περιπέτεια, που μας υπόσχεται δρόμους μαγικούς, μέσα από πάγους, βράχους, θάλασσες και φωτιές, μέχρι να φτάσουμε στη Γροιλανδία και σχεδόν να αγγίξουμε την άκρη του κόσμου.
Ένα ταξίδι αφιερωμένο στο μυστήριο αυτής της χώρας, στην ομορφιά των τοπίων της και στα αμέτρητα φυσικά της φαινόμενα. Ένα ταξίδι με έντονη την ταυτότητα Versus, που εκτελεί μια πλήρη κυκλική διαδρομή, με διανυκτερεύσεις σε  διαφορετικά σημεία και όχι με περιορισμένης εμβέλειας ημερήσιες εξορμήσεις από την πρωτεύουσα. Ο λόγος προφανής, για να έχουμε περισσότερο χρόνο αλλά και όρεξη να εξερευνήσουμε τη χώρα. Επιπρόσθετα, η Γροιλανδία προσεγγίζεται στο πιο ενδιαφέρον σημείο της, το Ιλούλισατ, εκεί που μοιάζει με την Ανταρκτική.
Ο σχεδιασμός του επιτρέπει διάρκεια μοιρασμένη ακριβοδίκαια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από εκδρομές και δραστηριότητες και όχι ελεύθερες ημέρες, σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως.

...

περισσότερα

Πληροφορίες για τις Χώρες

Γροιλανδία

Είναι το μεγαλύτερο νησί της γης που ανήκει στη Δανία, με έκταση 2.176.000 τετρ. χλμ. από τα οποία μόνο τα 431.000 είναι ελεύθερα από τους πάγους για ορισμένη εποχή του χρόνου. Το υπόλοιπο νησί καλύπτεται από αιώνιους πάγους. Ο πληθυσμός της φτάνει τις 57.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Νουούκ (πρώην Γκοντχώμπ) με 14.500 κατοίκους.
Πολιτικά η Γροιλανδία ανήκει στη Δανία και αντιπροσωπεύεται στο κοινοβούλιό της. Το νησί έχει σχήμα μακρόστενο και βρίσκεται πιο κοντά στην αμερικανική ήπειρο. Στα νότια και στα δυτικά παράλιά της φτάνει ένα ζεστό θαλάσσιο ρεύμα, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πιο ήπιο. Το χειμώνα στις περιοχές αυτές η μέση θερμοκρασία είναι - 7° C, ενώ στα βόρεια τμήματα του νησιού η μέση θερμοκρασία είναι 23° C και ακόμη περισσότερο.
Ανακαλύφθηκε από τους Βίκινγκς στα 900 περίπου μ.Χ. και ονομάστηκε Γροιλανδία, που σημαίνει πράσινο νησί. Αργότερα μετοίκησαν στο νησί διάφοροι Σκανδιναβοί και ίδρυσαν δύο αποικίες. Μέχρι το 1888 ήταν γνωστά μόνο τα παράλια και μόνο εκείνη τη χρονιά ο Νάνσεν επιχείρησε ένα ταξίδι στο εσωτερικό και έφτασε σε βάθος, από την ακτή, 550 περίπου χιλιόμετρα.
Τελικά εξερευνήθηκε ολόκληρο, το 1912, από το γνωστό εξερευνητή Ρασμούσσεν. Το νησί κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Εσκιμώους, που είναι συγκεντρωμένοι κυρίως σε χωριά που δεν ξεπερνούν τους 500-600 κατοίκους το καθένα. Από τα πιο γνωστό χωριό είναι η Θούλη, στην οποία έχει εγκατασταθεί μια από τις μεγαλύτερες βάσεις ραντάρ των Αμερικανών.
Η βασική απασχόληση των κατοίκων είναι το ψάρεμα και το κυνήγι, ιδιαίτερα της φάλαινας και της φώκιας και σε μικρότερη έκταση της πολικής αρκούδας. Αναπτυγμένη είναι επίσης και η κτηνοτροφία, που περιλαμβάνει κυρίως εκτροφή ταράνδων και πολικών αλεπούδων που είναι περιζήτητες για τη γούνα τους. Τελευταία έγινε προσπάθεια εγκλιματισμού αγελάδων, χωρίς όμως να σημειωθούν και μεγάλα αποτελέσματα.

Γεωγραφία

Η χλωρίδα, περιορισμένη στη νοτιοδυτική παραλιακή ζώνη, αποτελείται από βρύα, λειχήνες, ιτιές και άλλα νανώδη φυτά. Η πανίδα της Γροιλανδίας περιλαμβάνει ταράνδους, πολικές αρκούδες, αρκτικές αλεπούδες, λύκοι, ερμίνες, μοσχοβόες, πολικοί λαγοί, πολλά υδρόβια αποδημητικά πουλιά και θαλάσσια κήτη (φάλαινες, φώκιες).

περισσότερα

Με μια ματιά

Ζωή στους πάγους, θερμοκρασίες που στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν το μηδέν, γνωριμία με τους Ινουίτ, κυνήγι, ψάρεμα, αβεβαιότητα για το μέλλον. Ενα ταξίδι-αποκάλυψη σε έναν τόπο μακρινό, μαγευτικό· σε έναν κόσμο που ζει με παραδόσεις και θρύλους αιώνων, και έχει κατανοήσει -περισσότερο από κάθε άλλον- ότι για την επιβίωσή του (για την επιβίωσή μας) απαιτείται σεβασμός στο περιβάλλον και τη φύση.

Χάρτης Ταξιδιού Γροιλανδία

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια