Πληροφορίες για: Ουρουγουάη

Μια σύντομη περιγραφή
Η Ουρουγουάη είναι μία χώρα που βρίσκεται στα νότια της Νότιας Αμερικής. Συνορεύει με τη Βραζιλία στα βόρεια, τον ποταμό Ουρουγουάη στα δυτικά, τον κόλπο του Ρίο ντε λα Πλάτα (κυριολεκτικά «Ασημένιος Ποταμός») νοτιοδυτικά, με την Αργεντινή στην απέναντι όχθη και των δύο, και τέλος με τον νότιο Ατλαντικό ωκεανό νοτιοανατολικά. Περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, το Μοντεβιδέο. Είναι η δεύτερη μικρότερη ανεξάρτητη χώρα στη Νότια Αμερική, μεγαλύτερη μόνο από το Σουρινάμ (είναι επίσης μεγαλύτερη από τη Γαλλική Γουιάνα, η οποία δεν είναι ανεξάρτητη), και μία από τις πλέον σταθερές πολιτικά και οικονομικά. Έχει έκταση 176.220 τ.χλμ. και πληθυσμό 3.480.222 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2016.


Δεν μοιάζει με τις άλλες
Η Ουρουγουάη είναι μια απο τις μικρότερες χώρες της Νότιας Αμερικής. Βρίσκεται ανάμεσα στην Αργεντινή και την Βραζιλία και κατοικείται απο περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους. Λόγω του μικρού της μεγέθους δεν έχει την οικονομική η πολιτική δύναμη των γειτόνων της σε διεθνές επίπεδο. Όταν όμως συγκρίνει κανείς στοιχεία που έχουν πραγματικές επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών παρατηρεί οτι ξεπερνάει τις υπόλοιπες χώρες της Νότιας Αμερικής. Μερικά από αυτά είναι η ισότητα, οικονομική και μεταξύ φύλων, τα χαμηλά ποσοστά φτώχειας και διαφθοράς, η μεγάλη εμπιστοσύνη στους θεσμούς· και τα υψηλά ποσοστά αλφαβητισμού. Η ισότητα, η δημοκρατική παράδοση, η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών-Κράτους και το ασφαλές τραπεζικό της σύστημα, της έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό Ελβετία της Αμερικής. Ένας ακόμα λόγος είναι η ουδετερότητα που ακολουθεί απέναντι στην Αργεντινή και την Βραζιλία σε οτι αφορά τη μεταξύ τους ανταγωνιστική σχέση.


Κυριαρχεί το νερό
Η La Playa Mansa φημίζεται για τα ήρεμα νερά της, σε αντίθεση με την Playa Brava. Οι πιο μποέμ τύποι θα προτιμήσετε, πάντως, παραλίες όπως το Cabo Polonio και η Punta del Diablo. Οι φυσιολάτρες πάλι θα προτιμήσετε νησάκια όπως τα Isla Gorriti και Isla de Lobos, καταφύγια θαλάσσιων ελεφάντων. Το νερό πρωταγωνιστεί και στην πρωτεύουσα. Ο ομώνυμος ποταμός, ο οποίος τη διασχίζει, της δίνει άλλη εικόνα κάθε ημέρα, ανάλογα με τις διαθέσεις του ανέμου.

Μοντεβιδέο

Το Μοντεβιδέο, μια πόλη-λιμάνι και πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν ένα χαλαρωτικό περίπατο στα κτίρια της αποικιακής εποχής και στις πανέμορφες παραλίες. Η Πύλη Σιουνταντέλα, το μοναδικό σωζόμενο τμήμα του τείχους που κάποτε περιέβαλλε ολόκληρη την πόλη, αποτελεί σήμερα την είσοδο στο Σιουντάντ Βιέχα, την παλαιότερη συνοικία του Μοντεβιντέο. Η πόλη με τις εκκλησίες, τα μουσεία και τα θέατρα ζωντανεύει τη νύχτα με τα νάιτ κλαμπ που παίζουν μουσική Ταγκό και Καντόμπε για τα πλήθη των χορευτών.

Πούντα ντελ Έστε

Η Πούντα Ντελ Έστε εκτείνεται προς τον νότιο Ατλαντικό. Αυτη η στενή λωρίδα γης «αναδύεται» περήφανη και χωρίζει τα νερά του Ρίο Ντε Λα Πλάτα και του Ατλαντικού Ωκεανού. Αυτη η πόλη προσφέρει δραστηριότητες για όλες τις προτιμήσεις με χιλιόμετρα από πανέμορφες παραλίες και διάφανα νερά. Σπίτια με μαγικούς κήπους και τα πιο απίστευτα ηλιοβασιλέματα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Φάρο, το ψηλότερο κτίσμα της περιοχής, που ευθύνεται και για έναν παλιό νόμο που απαγόρευε τα κτίρια που κτίζονται εδώ να υπερβαίνουν τα 43 μέτρα σε ύψος, για να μην τον ξεπεράσουν. Η περιοχή γύρω του, το νοτιότερο τμήμα της Punta, θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι ταξιδέψατε χιλιόμετρα μακριά από τη βοή και την πολυκοσμία του κέντρου: πολύ γαλήνια και γραφικότερη, θεωρείται από πολλούς το ομορφότερο κομμάτι της Πούντα. Στο κέντρο της πόλης, το Maldonado, αξίζει να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα που μαρτυρούν την Ιστορία της πόλης από την εποχή του ισπανικού αποικισμού μέχρι σήμερα. Ο Καθεδρικός, ο Torre del Vigia, το Cuartel de Dragones υπόσχονται να σας μεταφέρουν σε άλλη εποχή –εκεί περί τα μέσα του 17ου αιώνα– και να σας ξεναγήσουν στα μυστικά και τους ρυθμούς της εντυπωσιακής αποικιακής αρχιτεκτονικής. Ένας ιδιαίτερα φροντισμένος ζωολογικός κήπος και μερικά καταπράσινα πάρκα συμπληρώνουν το παζλ των απογευμάτων που θα καταφέρετε να περάσετε μακριά από τις παραλίες.

Κολόνια Ντελ Σακραμέντο

Βρίσκεται στην περιοχή Rio de la Plata της Ουρουγουάης. Είναι γεμάτη με παλιά αποικιακά κτίρια και πλακόστρωτα δρομάκια και εγγράφεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ιδρύθηκε το 1680 από τον Manuel Lobo, ενώ η στρατηγική θέση της και η χρήση της ως λιμάνι διακίνησης σήμαινε ότι η κυριαρχία της ήταν υπό αμφισβήτηση και η πόλη άλλαξε χέρια αρκετές φορές μεταξύ της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Αξίζει να επισκεφθείτε τα μουσεία της περιοχής,αλλά και να πάρετε μια πανοραμική άποψη της πόλης απο τον Faro. Τέλος, λίγο έξω απο την πόλη μπορείτε να περιηγηθείτε στο πάρκο αναψυχής της περιοχής και την αρένα ταυρομαχιών της Ουρουγουάης.

 

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ουρουγουάη

Κράτος της Νότιας Αμερικής, στο νοτιοανατολικό τμήμα της ηπείρου. Έχει έκταση 176.220 τ. χλμ. και πληθυσμό 3.386.575 κατ. (εκτίμηση 2002). Είναι το μικρότερο σε έκταση κράτος της Νότιας Αμερικής μετά το Σουρινάμ. Βρίσκεται σε νότιο πλάτος 30° ως 35° και δυτικό μήκος 53° 15΄ ως 57° 42΄. Πρωτεύουσα του κράτους είναι η πόλη Μοντεβιδέο στις νότιες ακτές, με πληθυσμό 1.383.660 κατ. Η Ουρουγουάη συνορεύει βόρεια και βορειοανατολικά με τη Βραζιλία, νοτιοανατολικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό, νότια βρέχεται από τον ποταμόκολπο Ρίο ντε λα Πλάτα και δυτικά συνορεύει με την Αργεντινή (φυσικό σύνορο με την Αργεντινή είναι ο ποταμός Ουρουγουάης).

Γεωγραφία

Η Ουρουγουάη αποτελεί μια εδαφική ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στις υγρές πάμπας της Αργεντινής (λιβάδια με κοντό χορτάρι) και στα ζεστά υψίπεδα της Βραζιλίας. Χαρακτηριστικά της μορφολογίας του εδάφους της Ουρουγουάης είναι τα χαμηλά οροπέδια και οι χαμηλές λοφώδεις περιοχές, που σχηματίζουν μια εικόνα επίπεδη και μονότονη. Μεγαλύτερη ποικιλία παρουσιάζει η μορφή του εδάφους στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας, με βραχώδεις χαμηλές οροσειρές. Κυριότερες λοφοσειρές είναι η Σάντα Άννα, η Σαντάνα, η Σέρο Λάργκο, η Γκράντε, η Φλόρες, ενώ μεγαλύτερο υψόμετρο έχει ο λόφος Σέρο ντε λας Άνιμας (501 μ.). Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι λιβάδια και βοσκότοποι, ενώ λιγότερο από 5% του συνολικού εδάφους καλύπτεται από δάση. Το έδαφος της χώρας, που συνίσταται από πολύ παλαιά πετρώματα, έχει υποστεί εκτεταμένη διάβρωση από το νερό και τον άνεμο. Ανάμεσα στους λόφους σχηματίζονται βαθιές και πλατιές κοιλάδες, τις οποίες διασχίζουν πολυάριθμοι ποταμοί. Οι ακτές της χώρας είναι χαμηλές και κατά μήκος τους σχηματίζονται πολλές λιμνοθάλασσες και ελώδεις εκτάσεις. Μεγαλύτερη είναι η λιμνοθάλασσα Μιρίν στα ανατολικά (τμήμα της οποίας ανήκει στη Βραζιλία).

περισσότερα

Με μια ματιά

Πρόκειται για έναν από τους ανερχόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Υπέροχες αμμουδιές με την αύρα του Ατλαντικού, ειρηνική και ασφαλής, κοσμοπολίτικη και αλέγκρα ,η Ουρουγουάη θα συναρπάσει όποιον την επισκεφθεί!

Χάρτης Ταξιδιού Ουρουγουάη