fb

Πληροφορίες για: Σρι Λάνκα

Ζούγκλες με φοίνικες
Mεγάλα Εθνικά Πάρκα με παρθένα βλάστηση, ελέφαντες και διάφορα σπάνια ζώα και πουλιά, μυστηριακή ατμόσφαιρα, υπέροχες παραλίες με λευκή άμμο, καταπράσινα βουνά με φυτείες τσαγιού, εντυπωσιακά ερείπια αρχαίων πολιτισμών, βουδιστικοί ναοί, αποικιακά κτίσματα, μπαχαρικά, καουτσούκ,καφές, πολύτιμοι λίθοι.

Έντονη τροπική βλάστηση
Ένα μαγευτικό τοπίο απλώνεται γύρω σας σε οποιαδήποτε διαδρομή στη χώρα. Δάση με φοίνικες κατακλύζουν το δρόμο σας. Το καθαρά εξωτικό περιβάλλον θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν άλλο, πολύ διαφορετικό κόσμο. Η μαγευτική φύση που διαθέτει η Σρι Λάνκα, συγκρίνεται μόνο με αυτήν της Μαδαγασκάρης ή του Αμαζονίου.

Το “Ευλογημένο Νησί”
Είναι ένας κρυμμένος παράδεισος στην αγκαλιά του Ινδικού, που παραμένει ακόμα παρθένος. Το τέλειο εξωτικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στη Σρι Λάνκα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες επιλογές εξωτικού προορισμού, καθότι είναι μάλλον σπάνιο να βρει κανείς τόσα πολλά χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα σε έναν και μόνο προορισμό.

Το τέλειο εξωτικό ταξίδι

Ένα ταξίδι στη Σρι Λάνκα πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μας, μια από τις πρώτες επιλογές εξωτικού προορισμού, καθότι είναι μάλλον σπάνιο να βρει κανείς τόσα πολλά χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα σε έναν και μόνο προορισμό.

Ένα μαγευτικό τοπίο απλώνεται γύρω σας σε οποιαδήποτε διαδρομή στη χώρα. Έντονη τροπική βλάστηση σε όλο της το μεγαλείο. Δάση με φοίνικες κατακλύζουν το δρόμο σας. Το καθαρά εξωτικό περιβάλλον θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν άλλο, πολύ διαφορετικό κόσμο. Τη μαγευτική φύση που διαθέτει η Σρι Λάνκα, τη συγκρίνουμε μόνο με αυτήν της Μαδαγασκάρης ή του Αμαζονίου.
Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία σε αυτόν τον προορισμό, σας προτείνει να κάνετε ένα μικρό ή μεγάλο γύρο του νησιού με προσωπικό οδηγό – ξεναγό, που θα είναι μαζί σας σε όλες τις διαδρομές σας στο νησί. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και για ένα άτομο και μάλιστα σε εξαιρετική τιμή και είναι βέβαια ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τις κρυφές ομορφιές της χώρας.

Οδηγός για ένα ταξίδι στη Σρι Λάνκα

Κάντε μικρότερους ή μεγαλύτερους γύρους στο νησί αναλόγως με τις ημέρες που διαθέτετε (με προσωπικό οδηγό, όπως αναφέραμε παραπάνω) και συνδυάστε κάποια ή όλα τα παρακάτω αξιοθέατα, με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού του Versus Travel.

Σπηλιές της Νταμπούλα

Οι Σπηλιές της Νταμπούλα είναι ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων, με έκταση πάνω από 2.000 τετραγωνικά, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες και περίπου 150 αγάλματα του Βούδα - θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ανουρανταπούρα

Είναι η παλιά πρωτεύουσα και αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα, με εξαιρετικές παγόδες, με το ιερό δέντρο της φώτισης του Βούδα και το άγαλμα του σε στάση περισυλλογής.

Πολοναρούβα

Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σρι Λάνκα. Εδώ θα δείτε τα ερείπια του παλατιού του Gal Viharaya, στο οποίο βρίσκονται 4 υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν το Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση.

Βράχος της Σιγκιρίγια

Ύψους 250 μέτρων, είναι ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο, το “φρούριο του λιονταριού” όπως ονομάζεται, λόγω του τεράστιου λιονταριού, ύψους περίπου 3 μέτρων που φύλαγε την είσοδό του - σήμερα σώζονται μόνο οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Στη διακόσμηση του φρουρίου περιλαμβάνονται και οι περίφημες νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, οι “Παρθένες της Σιγκιρίγια”, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα.

Νουβάρα Ελίγια

Είναι μια πανέμορφη πόλη, που μας μεταφέρει στην εποχή της Αγγλικής αποικιοκρατίας. Στην ευρύτερη περιοχή, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε μια φυτεία τσαγιού για να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία παραγωγής του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσαγιού στον κόσμο.

Κάντυ

Ήταν η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλέων της Κεϊλάνης. Είναι μια γραφική πόλη στις όχθες μιας υπέροχης λίμνης, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στο λαιμό της. Επισκεφθείτε το απόγευμα εν μέσω τυμπανοκρουσιών τον εκπληκτικό ναό της λίμνης, όπου φυλάσσεται το Ιερό Δόντι του Βούδα - αιτία προσκυνήματος όλων των απανταχού Βουδιστών - και παρακολουθείστε στο θέατρο της πόλης τοπικούς χορούς, οι οποίοι τελειώνουν με πάτημα σε αναμμένα κάρβουνα.

Νότια

Νότια του Κολόμπο βρίσκονται πανέμορφες, άσπρες, αμμώδεις παραλίες κατάφυτες με κοκκοφοίνικες. Υπάρχουν διάφορες παραλίες με ξενοδοχειακές μονάδες, όπως οι Wadduwa, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ahungalla, Hikkaduwa, Koggala, στα νότια της πρωτεύουσας. Όλη αυτή η περιοχή είναι πολύ οργανωμένη και μπορούμε να κάνουμε πλήθος εκδρομών και θαλάσσιων σπορ, με πιο ενδιαφέρουσα την πλεύση του ποταμού Bentota με βάρκα για ένα φωτογραφικό σαφάρι στην πυκνή βλάστηση των ακτών του, για αναζήτηση ζωών, αλλά και νομάδων που ζουν και συντηρούνται από τον ποταμό.

Επίσης μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή στην αποικιακή πόλη Galle με το φρούριο που κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς, όπως επίσης και στη Ρατναπούρα για να δείτε το πως εξορύσσουν τους πολύτιμους λίθους, για τους οποίους είναι διάσημη η Σρι Λάνκα.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα εκκολαπτήρια χελωνών στην Kosgoda, αλλά και να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία Αγιουβέρδα, για την οποία η περιοχή φημίζεται.

 

Ανατολή

Στο ανατολικό κομμάτι της Σρι Λάνκα υπάρχουν παραλίες απομονωμένες και λιγότερο αναπτυγμένες, λόγω της πολύχρονης κατάληψης των περιοχών αυτών από τους Ταμίλς. Τώρα όμως, που έχει επικρατήσει ειρήνη στο νησί, οι παραλίες αυτές ανοίγουν για τους τουρίστες. Ξεχωρίζουμε την παραλία Nilaveli  με το πανέμορφο νησάκι για σνόρκελινγκ, 16 kmμ από το Τρινκομάλε, ένα πανέμορφο φυσικό λιμανάκι με πολύ ωραίο κάστρο, καθώς και την παραλία Kalkudah, 32 km βόρεια της Μπατικαλάα,  που προστατεύεται από έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Η περιοχή είναι γνωστή για το περίφημο ψάρι που τραγουδά, καθώς, όταν έχει πανσέληνο, ένας διακριτός μουσικός ήχος αναδύεται από τη λαγκούνα, που οφείλεται σε αυτό το ψάρι. 

 

Συνδυασμός με τις Μαλδίβες

Ένα ταξίδι στην Σρι Λάνκα μπορεί να είναι ένας μικρός ή μεγάλος γύρος του νησιού, αναλόγως με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.

Έτσι, μπορεί να περιλάβει μια εξόρμηση στην περιοχή της Κάντυ και στα τριγύρω αξιοθέατα (Ναός της Κάντυ, ορφανοτροφείο ελεφάντων, χοροί, Βοτανικοί Κήποι, Νουβάρα Ελίγια) και στην επέκτασή του εξόρμηση στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου (Πολοναρούβα, Ανουρανταπούρα, Σιγκιρίγια, Σπηλιές Νταμπούλα), κάνοντας επιπλέον και σαφάρι σε εθνικό πάρκο της Σρι Λάνκα.

Οι πολιτιστικοί αυτοί γύροι μπορούν να συνδυαστούν με τις παραλίες της Σρι Λάνκα, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακά, μπορούν να συνδυαστούν με τις Μαλδίβες.

Έτσι, απολαμβάνετε το μοναδικό πολιτιστικό και φυσιολατρικό ταξίδι στη Σρι Λάνκα, μαζί με τις εξωτικές και σαγηνευτικές Μαλδίβες.

 

Για εμάς, ο συνδυασμός αυτός αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς και ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο.

 

Το Ορφανοτροφείο των ελεφάντων

Xτισμένο κοντά στο ποτάμι, στεγάζει και φροντίζει τους άρρωστους και τραυματισμένους ελέφαντες. Θα πρέπει να τους προλάβετε την ώρα που τους ταΐζουν, κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο. 

Οι Βοτανικοί κήποι Peredeniya

Οι Βοτανικοί κήποι Peredeniya είναι τεράστιοι, με εκπληκτικές ποικιλίες λουλουδιών, θάμνων και δέντρων. 

Το Σαφάρι με jeep 4x4

Το Σαφάρι με jeep 4x4 σε πάρκο θα σας φέρει σε επαφή με την άγρια ζούγκλα της Σρι Λάνκα. Θα δείτε ελέφαντες στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς και πολλά άλλα ζώα και πουλιά.

 

Βόλτα με ελέφαντα

Υπάρχει η δυνατότητα να δείτε τη φύση της Σρι Λάνκα πάνω στη ράχη ενός ελέφαντα - μια εμπειρία που θα τη θυμάστε για πάντα, ειδικά τη στιγμή που ο ελέφαντας θα βουτήξει στο ποτάμι για να δροσιστεί, έχοντάς σας στη ράχη του.

 

Κολόμπο

Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα - το Κολόμπο - και δείτε μεταξύ άλλων το παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία Ανεξαρτησίας, την παραλιακή λεωφόρο Galle Face Green και τη λίμνη Beira.

 

Σρι Λάνκα - Γιορτές Περαχέρα

Η Εσάλα Παραχέρα που γιορτάζεται στην Κάντυ, είναι ίσως η μεγαλύτερη ετήσια θρησκευτική γιορτή στην Ασία και από τις σημαντικότερες του Βουδισμού. Διαρκεί περίπου 10 ημέρες. Χιλιάδες κόσμου παρελαύνουν χορεύοντας με τυμπανοκρουσίες, συνοδευόμενοι από δεκάδες στολισμένους ελέφαντες, ένας από τους οποίους, ο πιο μεγαλόπρεπος, μεταφέρει την Κιβωτό με το Ιερό Δόντι του Βούδα.
Η  γιορτή Περαχέρα, γίνεται τον μήνα Εσάλα (Ιούλιος - Αύγουστος). Η γιορτή αυτή, που είναι μια πολύ εντυπωσιακή παρέλαση προς τιμήν του Ιερού Δοντιού του Βούδα, κορυφώνεται στην πανσέληνο του Ιουλίου-Αυγούστου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν συνδυασμό πέντε μεμονωμένων παρελάσεων-λιτανειών.
Οι τέσσερις προέρχονται από τέσσερα ιερά της Κάντυ που είναι αφιερωμένα σε θεότητες που προστατεύουν το νησί και ταυτόχρονα αφοσιωμένες στον Βούδα.
Το πρώτο ιερό ανήκει στον Νάτα, που είναι Μποντισάτβα με ιδιαίτερη σπουδαιότητα για την Κάντυ. Το δεύτερο στον Βισνού, που είναι ο προστάτης της Σρι Λάνκα, αλλά και ο ένας από τους τρεις σπουδαιότερους θεούς του Ινδουισμού. Το τρίτο στον Σκάντα, θεό του πολέμου και της νίκης και το τέταρτο στη θεά Πατίνι, που είναι θεά της αγνότητας. Το πέμπτο ιερό είναι ίδιο το Δόντι του Βούδα.
Στην παρέλαση παίρνουν μέρος χιλιάδες χορευτές, που ανεμίζουν πολύχρωμες σημαίες και τυμπανιστές. Στην κορύφωσή της κατά την πανσέληνο παρελαύνουν έως και 50-60 ελέφαντες, με κυρίαρχο τον Μαλιγκάβα Τάσκερ, που μεταφέρει τιμητικά το Ιερό Δόντι. Είναι στολισμένος από το κεφάλι έως τα νύχια και πατά τιμητικά πάνω σε ένα λευκό χαλί, που στρώνεται μπροστά του.

...

περισσότερα

Ντόχα, η πρωτεύουσα του Κατάρ και του AlJazeera

Ιδρύθηκε μόλις το 1820, όταν το Κατάρ ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, σαν επέκταση της κοντινής πόλης Αλ Μπίντα και λειτουργούσε περίπου για έναν αιώνα ως λιμάνι αλίευσης μαργαριταριών. Μη φανταστείτε όμως τίποτα μεγαλειώδες. Ας πούμε ότι ήταν κάτι σαν ψαροχώρι, που δεν ξεχώριζε καν από την γειτονική Αλ Μπίντα στις χαρτογραφήσεις της εποχής. Σε πρωτεύουσα αναδείχθηκε πρόσφατα, το 1971, όταν το Κατάρ έπαψε να είναι αγγλικό προτεκτοράτο.
Θεωρητικά η πόλη θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό λιμάνι της αραβικής χερσονήσου, ωστόσο τα πολύ ρηχά νερά δυσκόλευαν τα πλοία να ελλιμενιστούν. Έτσι το ψάρεμα και τα μαργαριτάρια αποτελούσαν την κύρια πηγή εσόδων των κατοίκων της. Το 1907 υπήρχαν 350 καΐκιααλίευσηςμαργαριταριώνκαι 6.300 ψαράδες. Οι τιμές του πολύτιμου κοσμήματος ήταν διπλάσιες σε σχέση με τον προηγούμενο αιώνα και όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Όμως εκείνη τη χρονιά έγινε το μοιραίο – οι τιμές έπεσαν με την ανάπτυξη της καλλιέργειας μαργαριταριών. Ο εμίρης Τζασίμ Αλ Θανί αναγκάστηκε να πουλήσει μισοτιμήςόλη τη σοδειά και η κατάσταση άρχισε να πιέζει. Τότε ιδρύθηκε και το πρώτο τελωνείο του Κατάρ, στο λιμάνι της Ντόχας.
Η οικονομία της πόλης και συνακολούθως της χώρας ξαναείδε μία σχετική ανάκαμψη τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Ήτανμετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Οθωμανοί παρέδωσαν το Κατάρ στους Βρετανούς και άρχισε να γίνεται εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών. Τα μαργαριτάρια είχαν πλέον βγει από τον οικονομικό χάρτη των κρατικών εσόδων – το τελικό χτύπημα το έδωσε το κραχ. Η Ντόχα ως εκ τούτου δεν μπορούσε να συντηρήσει τους ψαράδες κατοίκους της και άρχισε να αδειάζει. Μέχρι τις δεκαετίες 1960 και 1960 που εντατικοποιήθηκε η εξόρυξη πετρελαίου. Τότε, προκειμένου να μπορεί να γίνει ελεύθερα το εμπόριο του πολύτιμου καυσίμου, άρχισαν και οι εργασίες κατασκευής του λιμανιού. Τη δεκαετία 1970 ήταν πια αρκετά βαθύ για να υποδέχεται τα μεγάλα φορτηγά πλοία. Και ήδη από το 1971 η Ντόχα είχε γίνει η πρωτεύουσα του ανεξάρτητου πλέον Κατάρ. Όλα τα άλλα είναι ιστορία.
Το παλιό ψαρολίμανο με τα ρηχά νερά μετατράπηκε αστραπιαία σε μία υπερσύγχρονη πόλη. Τα παραδοσιακά δίχωρα σπίτια που ήταν χτισμένα με λάσπη, πέτρα και κοράλλια έδωσαν τη θέση τους σε θεαματικούς ουρανοξύστες. Έγινε αποστράγγιση τμημάτων της παραλίας και κατασκευάστηκαν παραλιακές οδοί, συνοικίες και τεχνητά νησιά. Οι πολυεθνικές έρχονταν η μία μετά την άλλη. Οι κατασκευαστικές έκαναν διαγωνισμού μεγαλείου. Και το 1996 εξέπεμψε για πρώτη φορά το παναραβικό δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι AlJazeeraως το αντίπαλον δέος του αμερικανικού CNN.
Η Ντόχα σήμερα, πέρα από μία εξωπραγματική μητρόπολη, που συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τον φουτουρισμό, αποτελεί και ισχυρότατο επιχειρηματικό κέντρο στον Περσικό Κόλπο και στον αραβικό κόσμο εν γένει. Ως εκ τούτου, ο πληθυσμός της είναι κυρίως αλλοεθνής. Οι κάτοικοι αυτής της μεγαλούπολης έρχονται από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Σρι Λάνκα, το Νεπάλ, τις Φιλιππίνες, το Μπαγκλαντές, το Ισραήλ, τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, τη Βόρεια και Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται στην Ντόχα, σε όλες τις επαγγελματικές κατηγόριες – από υψηλόβαθμα στελέχη μέχρι βαστάζοι και θυρωροί. Και συνεννοούνται στα αγγλικά, που είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας. Ηπρώτηείναιτααραβικά. Οι επαγγελματικοί μετανάστες μέχρι το 2004 απαγορευόταν να έχουν ιδιοκτησία γης στην Ντόχα. Σήμερα μπορούν να αγοράσουν ακίνητα, σε κάποιες μεμονωμένες περιοχές όπως το Περλ, η Δυτική Όχθη της Λίμνηςκαι η Λουσαΐλ. Τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει. Μέχρι  νεωτέρας.

...

περισσότερα

Πληροφορίες για τις Χώρες

Σρι Λάνκα

Ανεξάρτητο νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού, που χωρίζεται από τις νοτιοανατολικές ακτές της Ινδικής xερσονήσου με τον κόλπο Μανάρ και τον πορθμό Παλκ. Εκτός από την ομώνυμη μεγαλόνησο, στη Σρι Λάνκα ανήκουν διάφορες νησίδες και κοραλλιογενείς σκόπελοι (Μανάρ, Ντελφτ κ.ά.), που βρίσκονται μεταξύ του κόλπου Μανάρ και του θαλάσσιου στενού Παλκ, εκτείνονται προς την πλευρά της Ινδίας και ονομάζονται Γέφυρα του Αδάμ. Η συνολική έκτασή της είναι 65.628 τ. χλμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 19.576.783 κατοίκους (2002).
Η Σρι Λάνκα βρίσκεται πολύ κοντά στο νότιο άκρο της χερσονήσου Ντεκάν (νοτιοανατολική Ινδική χερσόνησος) από την οποία χωρίζεται από τον πορθμό Παλκ πλάτους 35 χλμ. Εκτείνεται ανάμεσα στις 5° 55΄ ως 9° 50΄ βόρειο γεωγραφικό πλάτος και 79° 42΄ ως 81° 52΄ ανατολικό γεωγραφικό μήκος.

Γεωγραφία

Το σχήμα του νησιού Σρι Λάνκα μοιάζει με σταγόνα ή αχλάδι με μήκος 435 χλμ. και μέγιστο πλάτος 225 χλμ. Στο νότιο τμήμα του νησιού εκτείνεται ο βραχώδης βραχίονας της "Γέφυρας του Αδάμ", ο οποίος κατά τη διάρκεια της άμπωτης είναι βατός και διευκολύνει τη συγκοινωνία της μεγαλονήσου με την ασιατική ήπειρο (νοτιοανατολική Ινδία). Μορφολογικά διαιρείται σε τέσσερις περιοχές: στη βόρεια περιοχή, στην ανατολική, στη νοτιοδυτική και στην κεντρική.
Η βόρεια περιοχή αποτελεί την άκρη στο σχήμα σταγόνας του νησιού, χαρακτηρίζεται από βαθύπεδα με επίπεδες και πλατιές πεδιάδες με λιγοστά υψώματα και μεμονωμένους λόφους. Στο βορειότατο άκρο της καταλήγει στην ασβεστολιθικής προέλευσης Χερσόνησο, της Τζάφνα, που είναι στραμμένη προς το βορρά και συνδέεται με την ανάπτυξη υφάλου με κοραλλιογενή σύσταση.
Η ανατολική περιοχή του νησιού είναι μια επίπεδη πεδιάδα, την ομαλότητα της οποίας διακόπτουν μεμονωμένοι λόφοι.
Η νοτιοδυτική περιοχή χαρακτηρίζεται από παράλληλες πεδιάδες, που διαρρέονται από ποτάμια και αρκετά βουνά της οροσειράς Ρακουάνα, που εκτείνονται κατά κύριο λόγο στην κεντρική Σρι Λάνκα.
Η κεντρική περιοχή παρουσιάζει τα σημαντικότερα υψίπεδα του νησιού με μέσο υψόμετρο 1500 μέτρων. Επίσης συναντώνται οροπέδια, βαθιές κοιλάδες, που σχηματίζονται από τη ροή των ποταμών, στενά φαράγγια και ψηλά όρη, από τα οποία το ψηλότερο με κορυφή την Πιντουρουταλάγκαλα ανέρχεται στα 2.524 μέτρα. Ακολουθούν νοτιότερα τα όρη Κιριγκαλπότα (2.420 μ.) και Τοταπελακάνδα (2.340 μ.). Στα νοτιοδυτικά υψώνεται το όρος της Κορυφής του Αδάμ (2.243 μ.), που αποτελεί το κέντρο της ορεινής περιοχής και παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα στο πάνω μέρος του να εμφανίζεται μια κοιλότητα σε σχήμα αποτυπώματος ποδιού. Η κοιλότητα αυτή έχει κάνει την Κορυφή του Αδάμ την πιο γνωστή στη χώρα και προκαλεί έντονες διαφωνίες ανάμεσα στους μουσουλμάνους, ινδουιστές και βουδιστές κατοίκους της Σρι Λάνκα, που την αποδίδουν στον Αδάμ, στο Σίβα και στο Βούδα αντίστοιχα. Λίγο χαμηλότερο είναι το όρος Ναμουνουκούλι ύψους 2.033 μ. με πλαγιές απότομες, που διαρρέονται από ποταμούς, οι οποίοι κατεβαίνοντας σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες.
Η νότια παρυφή των κεντρικών υψιπέδων σχηματίζεται από έναν μακρόστενο γκρεμό με ανατολικοδυτική διεύθυνση, που σε κάποιο σημείο του παίρνει την ονομασία "Τέλος του Κόσμου" και κατεβαίνει κάθετα σε ύψος 1.515 μέτρων περίπου.

περισσότερα

Με μια ματιά

Ειδυλλιακό τοπίο που συνδυάζει την άγρια φύση με την ηρεμία. Απολαύστε ένα εξαιρετικό κομμάτι γης, με την εμπειρία του Versus!

Χάρτης Ταξιδιού Σρι Λάνκα

Προτεινόμενα Ατομικά Ταξίδια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια