fb

Πληροφορίες για: Λόμποκ

Ένα νησί στην άκρη του κόσμου
Το Λόμποκ είναι ένα μικρό νησί στην άκρη του κόσμου, ένα κομμάτι γης καταμεσής μιας εξωτικής θάλασσας. Με παραλίες έρημες, διάφανα νερά, κοραλλιογενείς υφάλους, αμμόλοφους, παραδείσια βλάστηση, εντυπωσιακά δάση, τροπικό κλίμα και ναούς. Πυκνοφυτεμένο και με πανύψηλους κοκκοφοίνικες -μερικοί απ’ αυτούς γέρνουν τόσο, που σχεδόν αγγίζουν την επιφάνεια της θάλασσας.

Πανέμορφες παραλίες
Οι πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο, που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις καθώς ο τουρισμός εκεί ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί. Οι πιο πολλοί είναι μεμονωμένοι ταξιδιώτες που σπεύδουν να επιδοθούν σε extreme σπορ (καταδύσεις, snorkelling, hiking, σέρφινγκ) και να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό.

Ένας επίγειος παράδεισος
Ένας προορισμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γύρω νησιά. Αρχαίοι ναοί, ένα μεγάλο ηφαίστειο, γραφικά παραδοσιακά χωριά και ποικίλες φυσικές ομορφιές συνθέτουν αυτόν τον παράδεισο. Σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κοραλλιογενή νησιά Gili Trawangan, Gili Meno και Gili Air,  το Λομπόκ δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη του.

Σεντζίτζι

Το Σεντζίτζι,12 χλμ από την πρωτεύουσα, είναι το κύριο παραθεριστικό κέντρο του Λόμποκ. Η παραλία εκτείνεται για 10 χλμ σε μια σειρά πανέμορφων κολπίσκων. Οι παραλίες δεν είναι τόσο εξαιρετικές όσο νοτιότερα, αλλά το Σεντζίτζι διαθέτει καλές τουριστικές υποδομές, πολλά τοπικά εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα αναμνηστικών.

Κούτα

H Κούτα του Λομπόκ δεν πρέπει να συνδέεται με την Κούτα του Μπαλί, μια και δεν είναι τόσο τουριστικά ανεπτυγμένη. Διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες και πιο παρθένες παραλίες του νησιού, με λευκή αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά και κατάφυτους λόφους, που δημιουργούν ένα μοναδικό, ειδυλλιακό σκηνικό.

Νησιά Gilli

Βορειοδυτικά του Λόμποκ βρίσκονται τρία νησιά που υπόσχονται το καλύτερο υποβρύχιο κολύμπι με μάσκα στην περιοχή. Ανακαλύψτε τους μικρούς αυτούς παρθένους παραδείσους και ξεφύγετε πραγματικά από την καθημερινότητα, περιτριγυρισμένοι μόνο από καταπράσινη βλάστηση, καταγάλανη θάλασσα και κάτασπρες αμμουδιές. Τα νησιά αυτά μπορείτε να τα επισκεφθείτε με ημερήσιες εκδρομές από το Λομπόκ.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ινδονησία

Η Ινδονησία είναι νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, που απαρτίζεται από περίπου 18.000 νησιά. Με πληθυσμό 237.641.326 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, και έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων. Πρωτεύουσα είναι η Τζακάρτα, παλαιότερα γνωστή ως Μπατάβια. Η Ινδονησία συνορεύει με την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τιμόρ και τη Μαλαισία. Άλλες γειτονικές χώρες περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, και την ινδική επικράτεια του Ανταμάν και Νικομπάρ. Η Ινδονησία είναι ιδρυτικό μέλος της ASEAN και μέλος του G-20 των μεγάλων οικονομιών. Η ινδονησιακή οικονομία είναι η δέκατη έγδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, όσον αφορά το ονομαστικό ΑΕΠ και η δέκατη πέμπτη μεγαλύτερη από την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Σουσίλο Μπάμπανγκ Γιουντχογιόνο και Αντιπρόεδρος ο Γιουσούφ Καλά από τις 20 Οκτωβρίου του 2004. Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος ήταν μια σημαντική περιοχή του εμπορίου τουλάχιστον από τον 7ο αιώνα, όταν o Srivijaya και αργότερα o Majapahit έκαναν εμπόριο με την Κίνα και την Ινδία. Οι τοπικοί αρχόντες απορρόφησαν σταδιακά τις ξένες πολιτιστικά, θρησκευτικά και πολιτικά πρότυπα από τους πρώτους αιώνες μ.Χ., και ο ινδουιστικά και ο βουδιστικά βασίλεια άκμασαν. Η ιστορία της Ινδονησίας έχει επηρεαστεί από τις ξένες δυνάμεις που τις προσέλκυσαν οι φυσικοί πόροι της. οι μουσουλμάνοι έμποροι έφεραν το Ισλάμ και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις πολέμησαν η μία την άλλη για το μονοπώλιο του εμπορίου των μπαχαρικών στα νησιά Μολούκες κατά τη διάρκεια της Εποχής των Ανακαλύψεων. Μετά από τρεις και μισούς αιώνες ολλανδικής αποικιοκρατίας, η Ινδονησία εξασφάλισε την ανεξαρτησία της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία της Ινδονησίας έκτοτε είναι ταραγμένη, με προκλήσεις που δημιουργούνται από φυσικές καταστροφές, τη διαφθορά, αποσχιστικές τάσεις, μια διαδικασία εκδημοκρατισμού, και περίοδοι της ταχείας οικονομικής αλλαγής. Το σημερινό έθνος της Ινδονησίας είναι ενιαίο με προεδρική δημοκρατία που αποτελείται από τριάντα τρεις επαρχίες.

Γεωγραφία

Η Ινδονησία αποτελείται από 17.508 νησιά διασκορπισμένα βόρεια και νότια του ισημερινού, εκ των οποίων τα 6.000 είναι κατοικημένα. Τα πέντε μεγαλύτερα νησιά είναι η Ιάβα, η Σουμάτρα, το Καλιμαντάν (το τμήμα του Βόρνεο που ανήκει στην Ινδονησία), η Νέα Γουινέα (τμήμα της ανήκει στην Παπούα Νέα Γουινέα), και η Κελέβη. Η Ινδονησία συνορεύει με τη Μαλαισία στα νησιά Βόρνεο και Σεμπατίκ, με την Παπούα - Νέα Γουινέα στο νησί Νέα Γουινέα και το Ανατολικό Τιμόρ στο νησί Τιμόρ. Συνορεύει επίσης με τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες στα βόρεια. Στο νότο, βρίσκονται τα υδάτινα σύνορα με την Αυστραλία. Η πρωτεύουσα Τζακάρτα, που βρίσκεται στη νήσο Ιάβα, είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ακολουθούμενη από την Σουραμπάγια, την Μπαντούν, την Μεντάν και τη Σεμαράνγκ. Η Ινδονησία είναι η 16η μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως με έκταση 1.919.440 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πληθυσμιακή πυκνότητα είναι 134 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, γεγονός που την κατατάσσει 79η στον κόσμο, παρόλο που το πιο πολυπληθές νησί του κόσμου, η Ιάβα έχει πληθυσμιακή πυκνότητα 940 ατόμων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Υψηλότερο βουνό είναι το Πουντζάκ Τζάια στην Παπούα με μέγιστο ύψος 4.884 μέτρων, ενώ μεγαλύτερη λίμνη η Τόμπα στην Σουμάτρα με έκταση 1.145 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας, πολλά από τα οποία είναι πλωτά, βρίσκονται στο Καλιμαντάν. Η θέση της Ινδονησίας στα σημεία όπου ενώνονται η Ευρασιατική, η Αυστραλιανή και η τεκτονική πλάκα του Ειρηνικού δικαιολογεί την ύπαρξη πολλών ηφαιστείων και τη συχνή σεισμική δραστηριότητα. Στην Ινδονησία υπάρχουν τουλάχιστον 150 ενεργά ηφαίστεια ανάμεσα στα οποία το Κρακατόα και το Ταμπόρα. Η έκρηξη του υπερηφαιστείου Τόμπα 70.000 σχεδόν χρόνια πριν ήταν μία από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία και μία καταστροφή με παγκόσμιες επιπτώσεις. Πρόσφατες καταστροφές εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας αποτελεί το Τσουνάμι του 2004 που σκότωσε 167.736 άτομα στη βόρεια Σουμάτρα, και ο σεισμός στη Γιογκιακάρτα το 2006. Οι σεισμοί όμως, έχουν επιδράσει και θετικά καθώς η ηφαιστειακή τέφρα επιδρά στην γονιμότητα των εδαφών, ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν ιστορικά στη διατήρηση της υψηλής πληθυσμιακής πυκνότητας στο Μπαλί και την Ιάβα. 

περισσότερα

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

Για  ταξιδευτές που επιζητούν ηρεμία και λιγότερη τουριστική φρενίτιδα..  Για ταξιδιάρικες ψυχές που θέλουν να αφεθούν να τους παρασύρει η μαγεία

Χάρτης Ταξιδιού Λόμποκ