Πληροφορίες για: Ιαπωνία

Μια πρώτη γνωριμία
Η Ιαπωνία είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Αποκαλείται από τους κατοίκους της Νιχόν (Nihon) ή Νιππόν (Nippon) και το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν ήλιος και αρχή αντίστοιχα. Είναι γνωστή ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του Ιαπωνικού Αρχιπελάγους, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό ωκεανό και κατά μήκος των ακτών της Ρωσίας και της Κορέας, από τις οποίες χωρίζεται από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Αποτελείται από τέσσερα  μεγάλα νησιά, Χοκκάιντο, Σικόκου, Κιούσου και Χονσού, τα οποία συνοδεύονται επίσης από χιλιάδες μικρότερα (για την ακρίβεια το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας αποτελείται από 6.852 νησιά). Τα περισσότερα από αυτά είναι ορεινά και ηφαιστειακά  για παράδειγμα η ψηλότερη κορυφή της Ιαπωνίας το όρος Φούτζι, είναι ηφαίστειο.  Η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και εκ των πραγμάτων πρωτεύουσα είναι το Τόκιο, το οποίο μαζί με τη μητροπολιτική περιοχή έχει περισσότερους των 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι η μεγαλύτερη Μητροπολιτική Περιοχή στον κόσμο.

Η χώρα των Σαμουράι
Ο πόλεμος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ιαπωνική ιστορία. Πολλές γενιές πολέμησαν για τον έλεγχο μέρους της χώρας. Η ανάγκη για τον έλεγχο του εδάφους αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία για την ύπαρξη των Σαμουράι. . Αρχικά έχουν τη μορφή στρατιωτών στις υπηρεσίες τοπικών αρχόντων. Αργότερα,αναπτύσσουν ιπποτικά χαρακτηριστικά και θέτουν τις βάσεις για έναν ηθικό Κώδικα που αργότερα θα αναπτυχθεί στον περίφημο Κώδικα Bushido, το σύμβολο των Σαμουράι. Ο Κώδικας αυτός μπορεί να θεωρηθεί ως μία σειρά απαγορεύσεων, προκειμένου να διατηρηθεί η πειθαρχία. Για τους  Σαμουράι ο θάνατος είναι η αποκάλυψη του νοήματος της ζωής. Ειδικεύτηκαν στην πάλη από άλογο αλλά και στη σύγκρουση επί εδάφους και αντλούμενοι δύναμη απο το Κώδικα Bushido ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για τους άρχοντες τους αν ήταν απαραίτητο. Ο Σαμουράι δεν τραβούσε το σπαθί από τη θήκη χωρίς λόγο και ποτέ δεν το επέστρεφε σ' αυτή χωρίς τιμή.


Πολιτισμός συνώνυμος με την Ιαπωνία
Οι τέχνες και ο πολιτισμός της Ιαπωνίας έχουν βαθύτατα επηρεαστεί από τις πρώιμες επαφές των Ιαπώνων με την Κίνα, είτε άμεσα είτε μέσω της Κορέας. Η επίδραση της Κίνας εύκολα ανιχνεύεται τόσο στη λογοτεχνία, όσο και στις καλές τέχνες και τη μουσική της Ιαπωνίας. Αργότερα, κατά το 19ο αιώνα, η επαφή με το δυτικό πολιτισμό, αναγκάζοντας τους Ιάπωνες καλλιτέχνες να πάρουν θέση απέναντί του, γονιμοποίησε νέες δυνάμεις της ιαπωνικής κουλτούρας. Με αυτές τις επιρροές και αυτά τα δεδομένα, οι Ιάπωνες παρήγαγαν έναν αξιοθαύμαστο πολιτισμό, διακρινόμενοι για το λεπτό τους λυρισμό και την ικανότητά τους να δέχονται και να αφομοιώνουν τα ξένα στοιχεία. Η τελετή  του τσαγιού, η τέχνη Ικεμπάνα, τα οριγκάμι, η θεατρική τέχνη Καμπούκι, τα αριστουργήματα ΝΟ και Κουογκέν,οι βραβευμένα με Νόμπελ λογοτεχνικοί θησαυροί, είναι μερικές πινελιές πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Τόκιο

Το Τόκιο είναι η  πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και αποτελείται από 23 διαφορετικά κέντρα, 26 προαστιακά, πέντε κωμοπόλεις, οκτώ χωριά και πάνω απο 300 νησιά κάθε ένα με τα δικά του αξιοθέατα.  Όποιος επιθυμεί να πάρει γεύση αριστοκρατίας ,τότε η περιοχή Ακασάκα θα τον ανταμοίψει.  Το Ασακούσα είναι διάσημο για τους ναούς και την παγόδα του. Πέρα από τον ποταμό μπορείτε να δείτε το κτήριο μπύρας Asahi. Είναι ένας μαύρος τεράστιος κύβος. . Απολαύστε τη θέα αλλά εάν θέλετε να πιείτε και να φάτε κάτι, το εστιατόριο στο ισόγειο του κτηρίου μπορεί τέλεια να σας εξυπηρετήσει. Για τους λάτρεις της τεχνολογίας το Ακιχαμπάρα προσφέρει  τη μεγαλύτερη συγκέντρωση  καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο. Οι περιοχές  Γκινζά, Σιμπούγια και Σινχούκου προσφέρουν εναν καταναλωτικό οργασμό με απίστευτα εμπορικά κέντρα για αγορές κάθε λογής και μέρος όπου μαζεύονται οι ευπορότεροι Ιάπωνες. Το Ueno έχει ένα όμορφο πάρκο, μερικά μουσεία και ναούς. Ο σταθμός Ueno ήταν το σημείο εισόδου στο Τόκιο για τους λαούς από τις βόρειες επαρχίες. Για να φτάσει κανείς από τη μια ακρη στην άλλη, το καλύτερο που εχει να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει το σύστημα μετρό. Αν και παίρνει κάποιο χρόνο για να το συνηθίσεις, είναι κατά πολύ ο γρηγορότερος και φτηνότερος τρόπος για περιπλ’ανηση. Τέλος, το μέρος της Ιαπωνίας που δεν κοιμάται ποτέ είναι το Ροπονζί ,όπου χτυπά ο παλμός της νυχτερινής ζωής. Μεταξύ των κυριώτερων σημείων του Τόκιο που κανένας δεν μπορεί να μην επισκεφθεί είναι:

 • η Sony στην Ginza,
 • το αυτοκρατορικό παλάτι,
 • οι ναοί Asakusa,
 • το πάρκο Shinjuku Gyoen στο Shinjuku,
 • το Meiji,
 • ο κήπος Korakuen,
 • η θέα του ιερού βουνού Fuji στα ξημερώματα (κυρίως ορατά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 • Ένα καλό σημείο είναι από την κορυφή του κυβερνητικού κτηρίου στο Shinjuku " στο cho" .
 • Εάν μπορείτε, να προσπαθήσετε να δειτε μια παράσταση θεατρου Καμπουκι.
 • Η αγορά ψαριών Tsukiji
 • Επίσης τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια ημέρα στη Toyko Disneyland. 
Ναγκασάκι

Περιστοιχισμένο από τρεις πλευρές από τα βουνά, η έδρα του νομαρχιακού διαμερίσματος του Ναγκασάκι έχει προς τα δυτικά ένα όμορφο κόλπο πέντε-χιλιομέτρων. Οι σημαντικές περιοχές του Nagasaki, είναι προσιτές με τα πόδια ή με τη βοήθεια του τραμ που είναι και φθηνό. Τα μέρη που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί είναι:

 • Το Oura tenshu-(καθολική εκκλησία Oura), η παλαιότερη χριστιανική εκκλησία στην Ιαπωνία είναι παράλληλα και εθνικός θησαυρός.
 • Το πάρκο Glover
 • Το Nijuroku Seijin Junkyochi (μνημείο είκοσι έξι μαρτύρων). Τοποθετημένο μπροστά από το σταθμό JR Ναγκασάκι, αυτό το μνημείο αποτίνει φόρο τιμής στους είκοσι έξι Χριστιανούς από το Ναγκασάκι του 1596.
 • Το Oranda Zaka (" Ολλανδίκός Λόφος")
 • Το Dejima Shiryokan. Αυτό το μουσείο στεγάζει τα λείψανα της ολλανδικής παρουσίας στο Ναγκασάκι. Όπως και το πρότυπο κλίμακας a1/15 Dejima, το μικροσκοπικό τεχνητό νησί στο οποίο οι ολλανδοί έμποροι ήταν περιορισμένοι.
 • Το Kofuku-kofuku-ji. Ο παλαιότερος ναός των αιρέσεων Obaku Zen στην Ιαπωνία.
 • Το Megane-Bashi (γέφυρα θεαμάτων). Μια διπλό-σχηματισμένη αψιδωτή γέφυρα  που είναι η παλαιότερη πέτρινη γέφυρα στην Ιαπωνία.
 • Το Koshi-Byo (κομφουκιανικός ναός)
 • Το Chugoku Rekidai Hakubutsukan (κινεζικό μουσείο ιστορίας)
 • Το Heiwa Koen (πάρκο ειρήνης)
Γιοκοχάμα

Η Yokohama Chinatown (Yokohama Chukagai) είναι η μεγαλύτερη κινέζικη συνοικία της Ιαπωνίας και βρίσκεται στο κέντρο της Yokohama. Με το άνοιγμα του λιμανιού στο εξωτερικό εμπόριο το 1859 έγινε η κατοικία πολλών κινέζων εμπόρων που εγκατάσταθηκαν στην πόλη. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός κινεζικών καταστημάτων και εστιατορίων βρίσκεται στις στενές και ζωηρόχρωμες οδούς.

Το Kanteibyo είναι ένας φανταχτερά χρωματισμένος ναός στο κέντρο της συνοικίας Κατασκευασμένος το 1873 από τους κινέζους εποίκους, είναι αφιερωμένο στην κινέζικη θεότητα του εμπορίου και της ευημερίας. Ενας νεωτερισμός στη κινέζικη συνοικία της Yokohama είναι το Daska, το θεματικό εστιατόριο. Το θέμα του Daska είναι η Σαγγάη της δεκαετίας του '20, και η κύρια ατραξιόν της είναι τρείς όροφοι που χρησιμοποιούνται από γνωστά εστιατόρια από την Κίνα και την Ιαπωνία, που προσφέρουν τα διάφορα κινεζικά πιάτα.

Το Minato Mirai σημαίνει κυριολεκτικά " το λιμάνι του μέλλοντος. . Είναι μια φουτουριστική, κατασκευή στο κέντρο της Yokohama που στεγάζει γραφεία και κατοικήσιμους χώρους, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, συνεδριακά κέντρα και δημόσιους χώρους. Η ανάπτυξη του Minato Mirai άρχισε το 1983, και συνεχίζεται ακόμα. Ο πύργος (296 μ) είναι ένας από τα ψηλότερα κτήρια της Ιαπωνίας και το σύμβολο της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να φθάσουν στο Σκάι-Γκάρντεν, στον εξηκοστό ένατο όροφο, με τη βοήθεια ενός από τους γρηγορότερους ανελκυστήρες στον κόσμο (750 μέτρα ανά λεπτό). Υπό καλές καιρικές συνθήκες το Όρος Fuji μπορεί να είναι ορατό, από εκεί ψηλά.

Κιότο

Το Κιότο ήταν η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από το 794 μέχρι τα 1868 και έχει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά συμπεριλαμβανομένου περίπου του 20% των εθνικών θησαυρών της Ιαπωνίας. προσφέρει σε οποιονδήποτε ταξιδιώτη ενδιαφερόμενο για την Ιαπωνία, μια μεγάλη ιστορία και έναν πλούσιο πολιτισμό. Αν και οι ουρανοξύστες και η ιστορική εικόνα της πόλης έχουν αντικατασταθεί κατά ένα μεγάλο μέρος από τσιμέντο, χάλυβα και νεόν, οι παραδόσεις παραμένουν ζωτικής σημασίας στην πόλη. zen-garden-kyotoΜπορεί κανείς να δει ένα κοπάδι ανθρώπων να χαζεύουν τους χτενισμένους μαζεμένους με τη τσουγκράνα κήπους χαλικιών στους ναούς Zen όπως το Ryoan-ΙΙ, το Ginkaku-ΙΙ, η τα έργα τέχνης και ιστορίας του Nijo Castle, να δειπνήσουν σε Pontocho ή να δοκιμάσουν μια ολονύκτια παραμονή σε ένα παραδοσιακό ryokan στη Gion, ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο και οίκο των εταιριών υψηλής τεχνολογίας όπως Kyocera (Κιότο κεραμικά). Υπάρχουν πάρα πολλοί ναοί προς τις διάφορες θεότητες.

Οζάκα

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα φιλική για τον τουρίστα και καυχάται για την ασταμάτητη ψυχαγωγία, καθώς και τα πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, γύρω από το Shinsaibashi και το Namba. Έχει μια αρκετά μεγάλη ιστορία και πολλά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος. Για να ονομάσουμε μερικά από τα σημαντικότερα ο ναός Shiten, η παγόδα Sumiyoshi και το κάστρο της Οζάκα. Στα κυριώτερα σημεία της Οζάκα περιλαμβάνονται το bunraku (η παραδοσιακή μαριονέτα) και οι μεγάλες παραστάσεις καμπουκιών και μια παραδοσιακή ιαπωνική καλλιτεχνική κοινότητα. Η Οζάκα είναι επίσης γνωστή για την σχεδόν συντριπτική κυριαρχία της στην παραγωγή των κωμικών (manzai, μια πιό σύγχρονη μορφή όρθιας κωμωδίας). Συν τοις άλλοις, η Οζάκα είναι γνωστή για τα τρόφιμά της .Τα καλά εστιατόρια που προσφέρουν ποιότητα σε προσιτές τιμές  είναι άφθονα στην Οζάκα. Δεδομένου ότι η Οζάκα βρίσκεται μεταξύ του Κιότο και KIX (διεθνής αερολιμένας Kansai), προσφέρει την άνεση μιάς μονοήμερης εκδρομής στο Κιότο. Ο φυσικός θαλάσσιος λιμένας του είναι πολύ διάσημος (ένας από τους μεγαλύτερους στην Ιαπωνία). 

Χιροσίμα

Το πάρκο της ειρήνης στη Χιροσίμα, συμπεριλαμβανομένου και του αναμνηστικού μουσείου, και το νησί Miyajima (το νησί των ναών), που βρίσκεται 40 λεπτά από το κέντρο πόλεων με τραίνο και φέρρυ, είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Ιαπωνίας. Το αναμνηστικό Πάρκο ειρήνης  χτίστηκε για να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων της ατομικής βόμβας πάνω στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 και για να προαγάγει έναν ειρηνικό κόσμο. Βρίσκεται στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο της ατομικής έκρηξης , και φιλοξενεί το μουσείο της ειρήνης και πολλά άλλα σχετικά με την ατομική βόμβα μνημεία όπως:  Το άγαλμα των παιδιών θυμάτων της ατομικής βόμβας, το κενοτάφιο για τα κορεατικά θύματα  και το Κάστρο της Χιροσίμα που καταστράφηκε εντελώς και αναδημιουργήθηκε, στεγάζοντας ένα μουσείο.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία (Ιαπωνικά: 日本, επίσημα: 日本国, προφορά▶) είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Αποκαλείται από τους κατοίκους της Νιχόν (Nihon) ή Νιππόν (Nippon) και το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν ήλιος και αρχή αντίστοιχα. Είναι γνωστή επίσης ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του Ιαπωνικού Αρχιπελάγους, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και κατά μήκος των ακτών της Ρωσίας και της Κορέας, από τις οποίες χωρίζεται από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, Χοκκάιντο, Σικόκου, Κιούσου και Χονσού, τα οποία συνοδεύονται επίσης από χιλιάδες μικρότερα (για την ακρίβεια το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας αποτελείται από 6.852 νησιά). Τα περισσότερα από αυτά είναι ορεινά και ηφαιστειακά· για παράδειγμα η ψηλότερη κορυφή της Ιαπωνίας το όρος Φούτζι, είναι ηφαίστειο. Έχει πληθυσμό 128.057.352 κατοίκους και συνολική έκταση 377.835 τετρ. χλμ. Η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και εκ των πραγμάτων πρωτεύουσα είναι το Τόκιο, το οποίο μαζί με τη μητροπολιτική περιοχή έχει περισσότερους των 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Είναι η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στο κόσμο. Μεγάλη οικονομική δύναμη, η Ιαπωνία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε ονομαστικό ΑΕΠ (πρόσφατοι αριθμοί της κυβέρνησης από την Κίνα υποστηρίζουν ότι η Κίνα είναι σήμερα η δεύτερη) και η τέταρτη μεγαλύτερη σε αγοραστική δύναμη. Επίσης, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο και ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας. Είναι, επίσης, σήμερα μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παρόλο που η Ιαπωνία έχει επισήμως παραιτηθεί του δικαιώματός της να κηρύξει πόλεμο, διατηρεί σύγχρονο και εκτεταμένο στρατό που απασχολείται με την αυτοάμυνα και τη διατήρηση της ειρήνης. Πρόκειται για μια ανεπτυγμένη χώρα με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο (δέκατη υψηλότερη HDI). Μετά τη Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία έχει τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονίας (συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας ανθρωποκτονίας) στον κόσμο. Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου (σύμφωνα τόσο με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και της ΠΟΥ) και το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας.

Γεωγραφία

Η Ιαπωνία αποτελεί νησιωτική χώρα, με κυριότερα νησιά το Χοκάιντο, το Σικόκου, το Κιούσου και το Χονσού, στα οποία μπορούν να προστεθούν περίπου 3.000 μικρότερα νησιά. Ορεινή και ηφαιστειογενής είναι η αλυσίδα των νησιών της, με τα πολυάριθμα ηφαίστειά της, 192 στον αριθμό. Βρίσκεται στην ηφαιστειακή ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού (γνωστή και ως «Δαχτυλίδι της Φωτιάς»), στη συμβολή τριών τεκτονικών πλακών, κάτι που ευθύνεται και για τους συχνούς σεισμούς που συμβαίνουν στη περιοχή. Το έδαφός της είναι κατά βάση ορεινό, με δύο κύριες οροσειρές. Στη μία από αυτές ξεχωρίζει η οροσειρά των Ιαπωνικών Άλπεων που χωρίζει στη μέση το νησί Χονσού και εκτείνεται μέχρι το ηφαίστειο Φούτζι. Οι ποταμοί της Ιαπωνίας έχουν γενικά μικρό μήκος με μόλις έξι από αυτούς να υπερβαίνουν τα 200 χιλιόμετρα. Χαρακτηρίζεται ακόμα από αρκετές λίμνες, πολλές από τις οποίες σχηματίζονται στον κρατήρα των ηφαιστείων της.

 • Έκταση: 377.835 km²
 • Κύρια νησιά: Χονσού, Χοκκάιντο, Κιούσου, Σικόκου
 • Ακτογραμμή: 29.751 km
 • Υψηλότερη κορυφή: Όρος Φούτζι, 3.776 m
 • Πρωτεύουσα :Τόκιο
 • Αριθμητική πυκνότητα : 2824 κατ. ανά τετρ. χλμ.
περισσότερα

Με μια ματιά

Μια χώρα προικισμένη με πανέμορφα τοπία σε όλες τις εποχές και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά χάρη στη μακρόχρονη ιστορία και παράδοσή της.

Χάρτης Ταξιδιού Ιαπωνία

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια