Πληροφορίες για: Ερυθραία

Ανεξάρτητο κράτος στην ΒΑ Αφρική.
Αρχίζει απ' τον πορθμό του Ελ - Μπαμ - Μαντέμπ και συνεχίζει προς τα Β. της Ερυθράς Θάλασσας. Έχει έκταση 117.600 τετρ. χλμ. και ο πληθυσμός της φτάνει τους 2.800.000 κατοίκους. Στα Α. βρέχεται απ' την Ερυθρά Θάλασσα, ΒΔ. και Δ. συνορεύει με το Σουδάν, ΝΑ. με το Τζιμπουτί και Ν με την Αιθιοπία.

Πολυκλιματική Χώρα
Η Ερυθραία είναι χώρα με πολύ μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Ο ψυχρότερος μήνας του χρόνου έχει μέση θερμοκρασία 22° C, ενώ ο πιο θερμός μήνας έχει μέση θερμοκρασία 35° C. Φυσικά, οι θερμοκρασίες αυτές ισχύουν για τις χαμηλές παραθαλάσσιες περιοχές. Αντίθετα, οι περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας έχουν κλίμα πιο ήπιο. Ανάλογες είναι και οι βροχοπτώσεις, που στο εσωτερικό της χώρας φτάνουν τα 2.000 χιλιοστά το χρόνο, ενώ στα παράλια δεν ξεπερνούν τα 500 χιλιοστά.

Είναι χώρα φτωχή, γεωργική.
Τα κυριότερα προϊόντα της είναι το μπαμπάκι, το ζαχαροκάλαμο και οι μπανάνες. Το υπέδαφος της Ερυθραίας φαίνεται ότι είναι αρκετά πλούσιο σε ορυκτά. Σήμερα εξάγονται άλατα καλίου, χρυσάφι, και χαλαζίας, ενώ έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πετρελαίου και λιγνιτών και σιδηρούχων ορυκτών. Δεν υπάρχει στη χώρα αναπτυγμένη βιομηχανία εκτός από ένα εργοστάσιο χαρτιού, δύο υαλουργεία και μερικά εργοστάσια παραγωγής σαπουνιών.

Ασμάρα

Η Ασμάρα είναι ηπρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ερυθραίας και έχει γύρω στους 649.000 κατοίκους. Είναι χτισμένη ανάμεσα στους ποταμούς Μπαράκα και Ανσέμπα και είναι έδρα του πανεπιστημίου της χώρας. Επίσης είναι έδρα διεθνούς αεροδρομίου και συνδέεται σιδηροδρομικώς με το λιμάνι της Μασάουα και την Αντίς Αμπέμπα.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Ερυθραία

Το Κράτος της Ερυθραίας (Τιγκρίνια: ሃገረ ኤርትራ "Χαγκέρε Έρτρα") είναι μια χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας. Έχει έκταση 117.600 km² και πληθυσμό 5.647.168 (113η στον κόσμο), σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009. Ανατολικά βλέπει στην Ερυθρά θάλασσα, συνορεύει δυτικά με το Σουδάν, νότια με την Αιθιοπία, και νοτιοανατολικά με το Τζιμπουτί. Πρωτεύουσα είναι η Ασμάρα. Είναι ένα από τα νεότερα ανεξάρτητα κράτη με ανεξαρτησία από την Αιθιοπία στις 24 Μαΐου του 1993.

Γεωγραφία

Στα Α. βρέχεται απ' την Ερυθρά Θάλασσα, ΒΔ. και Δ. συνορεύει με το Σουδάν, ΝΑ. με το Τζιμπουτί και Ν με την Αιθιοπία.

περισσότερα

Με μια ματιά

Για πολλά χρόνια ήταν αποικία της Αιθιοπίας και ύστερα της Ιταλίας, το 1952 τέθηκε κάτω από αγγλική διοίκηση, για ν' αποτελέσει το 1962, με την έγκριση του Ο.Η.Ε., ομοσπονδία με την Αιθιοπία.

Χάρτης Ταξιδιού Ερυθραία

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια