Πληροφορίες για: Μποτσουάνα

Εθνικό Πάρκο Τσόμπε
Η Μποτσουάνα είναι μια όαση για όλα τα πλάσματα, μικρά ή μεγάλα Το Εθνικό Πάρκο Τσόμπε, στη βόρεια Μποτσουάνα, έχει όλα όσα χρειάζονται οι ελέφαντες: πολλά δέντρα, πολύ χώρο και πολύ νερό από τον όμορφο ποταμό Τσόμπε.

Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό από όλα τα πάρκα της Αφρικής είναι αυτό του Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο. Ο ποταμός αυτός δεν εκβάλει σε κάποια θάλασσα, αλλά δημιουργεί το Δέλτα του καθώς σβήνει στην έρημο Καλαχάρι, δημιουργώντας μια θαυμάσια όαση από φοινικόδεντρα, κρινάκια του νερού, εκτενείς κοιλάδες και κρυστάλλινα κανάλια, που εκτείνονται σε περισσότερα από 20.000 τετρ. χλμ.
Εδώ θα θαυμάσετε λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, τσιτάχ, άγρια σκυλιά κλπ. Άλλες διαδρομές γίνονται με αυτοκίνητο, άλλες με τα πόδια και άλλες με τα mokoros – τα παραδοσιακά κανό για τη διάσχιση του ποταμού.

Ποδηλατάδα στην "τύπου"... Ελβετία
Για αλλαγή του σκηνικού, κατευθυνθείτε σε μια όαση της ερήμου, για απολιθώματα, ύπνο κάτω από τα αστέρια και οδήγηση ποδηλάτων πάνω στα “τηγάνια αλατιού”, σε τεράστιες αλυκές, που φθάνουν σε μέγεθος την Ελβετία.

Moremi Park

Το Chief’s Camp στη Μποτσουάνα, στο Moremi Park όπου οι ελάχιστοι επισκέπτες έχουν την αίσθηση της πραγματικής απομόνωσης, καθώς η κοντινότερη ανθρώπινη παρουσία είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Δέλτα του Οκαβάνγκο


Το Stanley Camp στη Μποτσουάνα, στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, με πολυτέλεια και σημασία στη λεπτομέρεια.

Πληροφορίες για τις Χώρες

Μποτσουάνα

Κράτος της Νότιας Αφρικής, το οποίο παλαιότερα ονομαζόταν Μπετσουάναλαντ. Συνορεύει νότια και νοτιοανατολικά με το κράτος της Νότιας Αφρικής, ανατολικά και βορειοανατολικά με τη Ζιμπάμπουε, βόρεια με τη Ζάμπια και δυτικά και βορειοδυτικά με τη Ναμίμπια. Η χώρα δεν επικοινωνεί με τη θάλασσα.
Η συνολική επικράτεια της Μποτσουάνα ανέρχεται σε 581.730 τ. χλμ. κατατάσσοντας τη χώρα στην 45η παγκόσμια θέση. Συγκριτικά με άλλες χώρες η έκτασή της είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την έκταση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2002 ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 1.591.232 κατοίκους. Αναλογικά με την έκταση ο αριθμός των κατοίκων είναι πολύ μικρός, με αποτέλεσμα η Μποτσουάνα να είναι μια πολύ αραιοκατοικημένη χώρα. Η πυκνότητα πληθυσμού φτάνει τους 7 κατοίκους ανά τ. χλμ.

Γεωγραφία

Η χώρα καταλαμβάνει ένα τμήμα του αφρικανικού οροπεδίου και γι` αυτό το έδαφός της είναι κυρίως επίπεδο. Κεντρικά και νοτιοδυτικά βρίσκεται ένα τμήμα της ερήμου Καλαχάρι (συνολική έκταση της ερήμου 712.250 τ. χλμ.), με υψόμετρο που κυμαίνεται από 900 μέχρι 1.000 μ. Το έδαφος της περιοχής συνίσταται από πετρώματα ή είναι σκεπασμένο από θίνες και κόκκινη άμμο. Το ανατολικό τμήμα της χώρας καλύπτεται από λοφώδεις λειμώνες. Στα βόρεια βρίσκεται το βύθισμα Μαμπάμπε και στα βορειοδυτικά το ψηλότερο σημείο της Μποτσουάνα, οι λόφοι Τσοντίλο (μέγιστου ύψους 1.300 μ.). Νοτιότερα του βυθίσματος Μαμπάμπε, στα κεντρικά περίπου της χώρας, βρίσκεται το βύθισμα Μακγκαγκικγκάντι.

περισσότερα

Με μια ματιά

Κάντε πτήση με αερόστατο πάνω από τις πανέμορφες εκτάσεις της ερήμου της Ναμίμπια, κάντε κατάβαση του ποταμού με κανό, πλάι στους ελέφαντες που παίρνουν το μπάνιο τους στη Μποτσουάνα και διανυκτέρευση σε πολυτελείς σκηνές με θέα τους ιπποπόταμους.

Χάρτης Ταξιδιού Μποτσουάνα

Προτεινόμενα Ατομικά Ταξίδια

Προτεινόμενα Ομαδικά Ταξίδια