Μπουτάν, Σικκίμ, Δυτική Βεγγάλη / Ιούν - Οκτ 2017

Διάρκεια: 14,18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2390€

Travel Identity

Σάγκρι Λα είναι η άγνωστη ιερή πόλη του Θιβέτ, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο θα συνέλεγαν και θα προστάτευαν όλους τους πνευματικούς θησαυρούς.
Την αναζήτηση της Σάγκρι Λα είχαμε κι εμείς στο μυαλό μας όταν σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι.
Και μας έπιασε η πλεονεξία - όπως μας πιάνει σε κάθε μας ταξίδι. Θελήσαμε να τα δούμε όλα. Δεν αρκεστήκαμε σε ένα "ξεπέταγμα" του Μπουτάν, τη γη του "κεραυνού - δράκου", επειδή… τυγχάνει να είναι κάπως ακριβό. Δεν περικόψαμε τη διανυκτέρευση από την υπέροχη Πουκάκα. Επίσης, πως θα μπορούσαμε να φύγουμε από την περιοχή αν δεν βλέπαμε το Ντάρτζελινγκ, τον κήπο του Σικίμ και το λιλιπούτειο ατμοτραίνο του ή την ιερή πόλη της θεάς Κάλι, την Καλκούτα; Ούτε παραλείψαμε να δούμε την ανατολή από τον λόφο της Τίγρης, που βρίσκεται λίγο έξω από το Ντάρτζελινγκ, όπως ακριβώς την βλέπουν τα πουλιά από ψηλά, με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια.
Λέτε να μη βρούμε τη δική μας Σάγκρι Λα μετά από όλα αυτά;

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα Ιμαλάια, που ξεκινά από την Καλκούτα, τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας, συνεχίζει με το Μπουτάν και τις σημαντικότερες πόλεις του - Πάρο, Θιμπού, Πουνάκα, Φουντσολίνγκ, καθώς και την μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη και το Γκανγκτόκ, την πρωτεύουσα του Σικκίμ, αλλά και το Ντάρζελινγκ, το κρυμμένο μυστικό των Ιμαλαΐων. 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΚΟΥΤΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΒΕΓΓΑΛΗ)

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Καλκούτα. 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΚΟΥΤΑ

Άφιξη στην Καλκούτα, τον πιο σημαντικό εμπορικό σταθμό των Άγγλων και τη λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας από το 1772 έως το 1912. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή μας ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το μνημείο της βασίλισσας Βικτωρίας, την πλατεία Νταλχούζι με τα Βικτωριανά κτίρια που την περιβάλουν, το Κυβερνητικό Μέγαρο, το κτίριο της τοπικής Βουλής, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τον ναό της θεάς Κάλι, τον ναό των Τζαϊνιστών, τον Βοτανικό Κήπο, τη γέφυρα Howrah, που αποτελεί το σύμβολο όχι μόνο της Καλκούτας, αλλά και της Δυτικής Βεγγάλης, την αγορά των λουλουδιών, όπου πέρα από τα διάφορα πολύχρωμα είδη τους, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικές στιγμές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της πόλης και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα σημεία της Καλκούτας. Θα επισκεφθούμε επίσης την περιοχή Kumartolli, όπου θα δούμε τους χειροτέχνες εν ώρα δουλειάς, να κατασκευάζουν τα είδωλα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των πολλών και διαφορετικών φεστιβάλ και εορτασμών, για τα οποία η Καλκούτα είναι διάσημη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΚΟΥΤΑ - ΠΑΡΟ (ΜΠΟΥΤΑΝ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πάρο, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο του Μπουτάν, του παράξενου αυτού και άγνωστου σε πολλούς βασιλείου, που ζει και κινείται στους δικούς του ρυθμούς, έχοντας εδώ και λίγα χρόνια μια μικρή επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το Ta Dzong, στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο, με συλλογές υφασμάτων, όπλων, τάνγκα, αντικειμένων οικιακής χρήσης και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Rinpung Dzong, στο οποίο οι τοιχογραφίες των στοών της εσωτερικής αυλής απεικονίζουν όψεις της βουδιστικής διδασκαλίας, όπως τον τροχό της ζωής, σκηνές από τη ζωή του Μιλαρέπα κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΟ


Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα δούμε το μοναστήρι Taktshang που το όνομά του σημαίνει "φωλιά της τίγρης" και αποτελεί τόπο προσκυνήματος χιλιάδων πιστών, παρά την ιδιαίτερα δυσπρόσιτη θέση του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικής σημασίας κάστρο Ντρουγκιάλ Ντζονγκ καθώς και το Kyichu Lakhang. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΟ - ΠΟΥΝΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Πουνάκα (Punakha). Άφιξη και επίσκεψη στο εκπληκτικό Punakha Dzong, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΝΑΚΑ - ΘΙΜΠΟΥ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμπου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Chimi Lakhang και θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Dochu La με τα 108 Chorten και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια. Άφιξη στο Θίμπου και επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΘΙΜΠΟΥ


Πρωινή ξενάγηση στην πόλη που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν, το μουσείο λαϊκού πολιτισμού, όπου θα γνωρίσουμε τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, το Simply Bhutan, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή Μπουτανέζικη αρχιτεκτονική, καθώς και την εθνική στούπα (King's Memorial Chorten), που ολοκληρώθηκε το 1974. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τράσιτσοντζονγκ (Trashichhoedzong), "το φρούριο της θρησκείας", έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Κατασκευάστηκε το 1641 με τον παραδοσιακό τρόπο του Μπουτάν, χωρίς καρφιά. Τέλος, θα μεταβούμε στο Buddha Point (Kuensel Phodrang), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, απ΄ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν, καθώς και την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Θιμπού. Επιστροφή στην πόλη και χρόνος για την αγορά αναμνηστικών. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΘΙΜΠΟΥ - ΦΟΥΝΤΣΟΛΙΝΓΚ - ΤΣΑΛΣΑ

Πρωινή αναχώρηση για Δυτική Βεγγάλη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Simtokha Dzong, στο οποίο στεγάζεται ένα σχολείο διδασκαλία της γλώσσας Dzongkha. Μετά από μια διαδρομή περίπου 6 ωρών με θα φθάσουμε στο Φουντσολίνγκ, που βρίσκεται στα σύνορα του Μπουτάν με το Σικκίμ. Αφού περάσουμε τις τελωνιακές διατυπώσεις θα αναχωρήσουμε για τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη, που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΑΛΣΑ - ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ (ΣΙΚΚΙΜ)

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σικκίμ, το Γκανγκτόκ. Το 1975 καταργήθηκε η μοναρχία και προσαρτήθηκε στην Ινδία. Η διαδρομή μας μέσα από περιοχές της Ανατολικής Ινδίας μας δίνει την ευκαιρία να δούμε δάση, περίφημες φυτείες τσαγιού, ποτάμια και ήσυχα χωριουδάκια. Οι ψηλές βουνοκορφές, οι λόφοι, οι κοιλάδες και τα ποτάμια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό που φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία λουλουδιών: 600 είδη ορχιδέας, 150 είδη γλαδιόλας, 46 είδη ροδόδενδρου, 40 είδη μανόλιας και πολλά ακόμα. Οι κάτοικοι του Σικκίμ είναι σινο-θιβετιανικής φυλής και γλώσσας και βουδιστικής θρησκείας. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το Θιβετιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο θεμελίωσε ο Δαλάι Λάμα το 1958 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ωραιότερη συλλογή θιβετιανών χειροτεχνημάτων εκτός Θιβέτ, σπάνια βιβλία και χειρόγραφα σχετικά με τον βουδισμό Μαχαγιάνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ


Πρωινή περιήγηση στο Γκανγκτόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Ρουμτέκ, το μεγαλύτερο του Σικκίμ, διάσημο για την περίφημη θιβετιανή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε το μοναστήρι Enchey, την στούπα Do Drul και θα περπατήσουμε στην περιοχή της αγοράς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ - ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για τη "βασίλισσα των λόφων", το Ντάρτζελινγκ, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με κατάφυτους λόφους, φυτείες τσαγιού και μικρά  χωριουδάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντάρτζελινγκ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.135 m και αποτελεί το πιο οργανωμένο ορεινό θέρετρο της ανατολικής Ινδίας. Το τσάι της περιοχής είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο άρωμά του. Το έφεραν εδώ οι Άγγλοι το 1841, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το υψόμετρο και τα επικλινή εδάφη της περιοχής ευνοούν την παραγωγή καλής ποιότητας. Γρήγορα η φήμη του τσαγιού του Ντάρτζελινγκ ξεπέρασε τα σύνορα και από το 1850 άρχισαν οι εξαγωγές. Σήμερα καλύπτει το 25% της Ινδικής παραγωγής και είναι περιζήτητο σ’ όλο τον κόσμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ - ΛΟΦΟΣ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΟ ΤΡΑΙΝΟ (TOY TRAIN) - ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (Tiger Hill), που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Ντάζερλινγκ, για να θαυμάσουμε την ανατολή του Ήλιου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το σχεδόν μόνιμα σκεπασμένο με ομίχλη θιβετιανό χωριό Ghoom, καθώς και τα δύο βουδιστικά μοναστήρια Chholing και Darli. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα για μία διαδρομή με το διάσημο τραίνο-παιχνίδι με ατμομηχανή (Toy Train, σε περίπτωση που λειτουργεί, καθώς λόγω της παλαιότητάς του, κάνουν συχνές επισκευές για τη συντήρησή του). Επίσης, θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute), που δημιούργησε ο Τένζινγκ Νοργκάι, ο Σέρπα που κατέκτησε το Έβερεστ μαζί με τον Έντμουντ Χίλλαρι το 1953, καθώς και τον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΡΖΕΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΟΓΚΡΑ - ΔΕΛΧΙ

Πρωινή αναχώρηση για μια οδική διαδρομή με προορισμό το αεροδρόμιο της Μπαντόγκρα (Bagdogra), το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Δυτικής Βεγγάλης, αλλά και το Σικκίμ. Επιβίβαση στην πτήση μας για το Δελχί. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα. Άφιξη αυθημερόν.

Επέκταση 18 Ημέρες: Λαντάκ

1η - 13η ΗΜΕΡΑ: Όπως αναγράφεται παραπάνω

14η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ - ΛΕΧ (ΛΑΝΤΑΚ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Λαντάκ, το Λεχ, που αποτελεί το κέντρο των βουδιστών της Ινδίας. Είναι μια μικρή πόλη κτισμένη σε υψόμετρο 3.445 m στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα έχουμε την πρώτη μας επαφή με την πόλη και θα δούμε μεταξύ άλλων το 9όροφο πρώην παλάτι των βασιλιάδων του Λαντάκ του 17ου αι. που αποτελεί μια μικρογραφία της Ποτάλα στη Λάσα. Επίσης θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Tsemo Gompa του 1430, που είναι κτισμένο σε ένα λόφο που δεσπόζει στην πόλη και περιλαμβάνει βουδιστικά χειρόγραφα και εντυπωσιακά αγάλματα με κυριότερο αυτό του Βούδα Μαϊτρέγια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΝΤΑΚ

Κατά τη σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σπίτοκ που βρίσκεται σε περίπου 10 km από το Λεχ στη δεξιά όχθη του ποταμού Ινδού. Θα συνεχίσουμε με το περίφημο μοναστήρι Άλτσι, που βρίσκεται περί τα 70 km από το Λεχ και είναι το πιο καλοδιατηρημένο του Λαντάκ, με πανέμορφες βουδιστικές τοιχογραφίες, καθώς και το μοναστήρι Φιάνγκ που βρίσκεται σε περίπου 40 km από το Λεχ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

16η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΝΤΑΚ

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις των βουδιστικών μοναστηριών Shey, Thiksey και Hemis, τα οποία θα δούμε σε μια ημερήσια εκδρομή που θα κάνουμε στο οροπέδιο του Λαντάκ και κατά μήκος της κοιλάδας του Ινδού ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΝΤΑΚ - ΔΕΛΧΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Δελχί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2390 € 790 €
Twin Room 2390 € 790 €
Triple Room 2390 € 790 €
Single Room 3030 € 790 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2390 € 790 €
Twin Room 2390 € 790 €
Triple Room 2390 € 790 €
Single Room 3030 € 790 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2540 € 790 €
Twin Room 2540 € 790 €
Triple Room 2540 € 790 €
Single Room 3180 € 790 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2540 € 790 €
Twin Room 2540 € 790 €
Triple Room 2540 € 790 €
Single Room 3180 € 790 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  :  780 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝ  :  970 €


ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση από Αθήνα

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΚ 106

11/08/2017

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

16:00

21:35

ΕΚ 570

12/08/2017

ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΚΑΛΚΟΥΤΑ

02:05

08:20

ΕΚ 511

24/08/2017

ΔΕΛΧΙ  -  ΝΤΟΥΜΠΑΙ

11:00

12:55

ΕΚ 103

24/08/2017

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

16:40

20:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 5*,4*,3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή
 • Πλήρης διατροφή στο Μπουτάν. Ημιδιατροφή στην υπόλοιπη Ινδία
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή Jeep, όπου κρίνεται απαραίτητο
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 € 
 • Βίζα Ινδίας: 52 €

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.
Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο
Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.
Το κόστος της είναι 52 €/άτομο

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανήλικους και σπουδαστές,  επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα Γραφεία μας
στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557 Τηλ. 2103232800, Φαξ: 210 3232450) και
στην Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, 54624 Τηλ. 2310230001 Φαξ: 2310230777)
 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Για τη Βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο 2 εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από  Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι με Emirates και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, για ταξιδιώτες που τους αρέσει η περιπέτεια και οι περιπλανήσεις στις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό εξερευνητικό ταξίδι, σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τους πλέον ειδικούς στην περιοχή αυτή, με το οποίο επισκεπτόμαστε σπάνια μέρη με έναν μοναδικό συνδυασμό. Οι πολιτείες της Ινδίας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας, μαζί με το απομονωμένο Βασίλειο των Ιμαλαΐων, το Μπουτάν, συνθέτουν ένα συναρπαστικό οδοιπορικό, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις.
Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν και το Σικκίμ - στην περιοχή αυτή έχουμε συνολικά 10 Διανυκτερεύσεις
 • Διανυκτέρευση στην υπέροχη Πουνάκα, ώστε να μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να επισκεφθούμε με άνεση χρόνου το ομορφότερο κάστρο ολόκληρου του Μπουτάν. Στα περισσότερα προγράμματα γίνονται μόνο 4 Διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Μπουτάν για μείωση κόστους, χωρίς την Πουνάκα 
 • Την Δυτική Βεγγάλη με την Καλκούτα και την Τσάλσα
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ, για να δούμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια, όπως τη βλέπουν τα πουλιά, αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο
 • Πλήρη διατροφή στο Μπουτάν, Ημιδιατροφή στην Ινδία
 • Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στο Λαντάκ
   

Highlights

 • Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Καλκούτα, την πάλαι ποτέ λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας
 • Ανεβείτε μέχρι το μοναστήρι Taktshang, την περίφημη "φωλιά της τίγρης"
 • Περιηγηθείτε στο κάστρο της Πουνάκα, το Punakha Dzong, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν
 • Φωτογραφηθείτε στο εντυπωσιακό πέρασμα Dochu La με τα 108 τσόρτεν και τις σημαίες προσευχής
 • Αναζητήστε το περίφημο μοναστήρι Ρούμτεκ
 • Ανακαλύψτε τη βασίλισσα των λόφων", το Ντάρτζελινγκ
 • Θαυμάστε την ανατολή του Ήλιου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια στο λόφο της τίγρης
 • Κάντε μια διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο του Ντάρτζελινγκ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 10 Διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Μπουτάν και του Σικκίμ, με εκτενείς επισκέψεις και 2 διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ,
 • Ένα ταξίδι στα μυστηριακά υψίπεδα των Ιμαλαΐων, εκεί που τα πάντα είναι αφιερωμένα στην αναζήτηση του πνεύματος…

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2017
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017

Αναχωρήσεις

29/9, 20/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μπουτάν, Σικκίμ, Δυτική Βεγγάλη / Ιούν - Οκτ 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info